Hoffenheim – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Leverkusen – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hannover – Dortmund 4:2 (kon.) | Bayern – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:0 (2:0)
RB Lipsko
Sobota 28.10.2017, 18:35 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Daniel Siebert trápenie Lipska v dnešnom dueli už nepredlžoval a hralo sa len o pár sekúnd viac. Druhé dejstvo už nebolo také zaujímavé, ako to prvé. Bavori siahodlhou kombináciou kontrolovali svoj náskok a po výhre 2:0 sa dostávajú na čelo tabuľky. Zápas výrazne ovplyvnilo vylúčenie Williho Orbana... Hostia si nevypracovali prakticky žiadnu gólovú šancu a podobne ako minulý rok v Allianz Arene prehrali na nulu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:25:03)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    V poslednej minúte hracieho času sa dostal k hlavičke Thiago Alcântara. Z dobrej pozície po centri Davida Alabu bránu netrafil, čím de facto ukončil šláger 10. kola Bundesligy.
     
    89
    Domáci futbalisti si teraz nerozumeli v kombinácii, a tak bude nasledovať vhadzovanie súpera. Obe mužstvá sa už v podvedomí môžu pripravovať na budúcotýždňové zápasy v Lige majstrov.
     
    88
    Zápas sa pomaličky dohráva. Po centri z pravej strany sa ešte dostal do zakončenia James Rodríguez, ale loptu možno na ceste do brány zastavil dobrým obranným zákrokom Diego Demme.
     
    87
    Hostia sa ešte snažili niečo vymyslieť smerom dopredu, ale Konrad Laimer to mal proti presile súperových obrancov veľmi náročné. Navyše, Lipsko je na ihrisku stále bez Nabyho Keïtu.
     
    86
    Arjen Robben bol aj dnes veľmi aktívny, no skórovať sa mu nepodarilo. V samotnom závere zápasu odchádza na lavičku náhradníkov a na hracej ploche ho nahradí Corentin Tolisso.
     
    85
    Rafinha sa okamžite zapojil do hry, no jeho center z pravej strany kryje Péter Gulácsi. Následne vidíme ošetrovať Nabyho Keïtu, čo nie je dobrá správa pre hosťujúceho trénera, ktorý už nemôže striedať.
     
    84
    Predposledné striedanie zápasu. V Allianz Arene si zahrá aj brazílsky krajný obranca Rafinha, ktorý vymenil Joshuu Kimmicha. Jupp Heynckes evidentne šetrí svojich hráčov.
     
    83
    Naby Keïta bol pred chvíľou faulovaný, no teraz sa sám previnil voči pravidlám. Sebastiana Rudyho poslal na trávnik, no následne sa mu aspoň športovo ospravedlnil.
     
    82
    Daniel Siebert vyťahuje prvú žltú kartu v dnešnom dueli. Po faule na Nabya Keïtu ju dostáva španielsky záložník Thiago Alcântara. Aj ten odohral v tejto sezóne už lepšie stretnutie.
     
    81
    Teraz sa črtala dobrá šanca na strelenie tretieho gólu domácich. Arturo Vidal posunul loptu na Jamesa Rodrígueza, Kolumbíjčan mal dostatok času i priestoru, ale jeho strela ľavačkou z hranice šestnástky bránu súpera minula.
     
    80
    Jérôme Boateng poslal z pravej strany dobrý center do súperovej šestnástky, no Davidovi Alabovi chýbal možno krok k zakončeniu. Celú akciu napokon zakončil Javi Martínez, ktorý spoza pokutového územia pálil nepresne.
     
    78
    Naby Keïta bol cez týždeň v pohárovom zápase proti Bayernu Mníchov vylúčený a ani dnes ho príliš nie je vidno. Teraz sa nám pripomenul len faulom na Jérôma Boatenga v strede ihriska.
     
    77
    Konrad Laimer má síce dostatok síl, no teraz mu chýbala väčšia podpora spoluhráčov. Mats Hummels si pomohol spätnou prihrávkou na Svena Ulreicha, ktorý následne poslal loptu ďaleko od svojej brány.
     
    76
    Domáci futbalisti sa teraz nepresadili stredom ihriska. Veľmi dobre v defenzíve zapracoval Bruma, ktorý cez polčasovú prestávku vymenil strelca rozhodujúceho gólu zo zápasu so Stuttgartom – Marcela Sabitzera.
     
    75
    Tak ešte štvrťhodina zostáva do konca zápasu. Diváci si možno sľubovali od tohto zápasu zaujímavejší priebeh, no treba podotknúť, že po spornom vylúčení hrá Lipsko už viac ako hodinu bez kapitána Williho Orbana.
     
    74
    Bayern predviedol peknú krídelnú akciu. Po prihrávke Arjena Robbena centroval z pravej strany Joshua Kimmich, no loptu poslal do bezpečia hlavičkujúci Dayot Upamecano.
     
    72
    Hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Lukasa Klostermanna. Ten mal nohu až príliš vysoko a zrejme kopačkou zasiahol hlavu domáceho obrancu Matsa Hummelsa.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. James Rodríguez, 38. Lewandowski

    Karty:   82. Th. Alcântara (BAY)   13. Orban (RBL)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 13:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:9.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich (84. Rafinha), J. Boateng, Hummels, Alaba – Rudy, Javi Martínez – Robben (86. Tolisso), Th. Alcântara, James Rodríguez – Lewandowski (45. Arturo Vidal).
    Náhradníci: Starke – Süle, Rafinha, F. Götze, Arturo Vidal, Tolisso, Wriedt.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban, Halstenberg – Keïta, Demme – Sabitzer (46. Bruma), Forsberg (62. Laimer) – Y. Poulsen, Werner (22. Konaté).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Bruma, Laimer, Augustin, Kampl.

    Rozhodca: Daniel Siebert

    Diváci: 75 000