Alavés – Valencia 1:2 (kon.) | Atlético Madrid – Villarreal 1:1 (kon.) | Bilbao – Barcelona 0:2 (kon.)
Sevilla – Leganés 2:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 28.10.2017, 20:45Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 10. kola španielskej Primery División. Spoločne zavítame na Estádio San Mamés do Bilbaa, kde domáci Athletic privíta FC Barcelona. Stretnutie sa začína o 20:45.

    ATHLETIC BILBAO

    V Bilbau si pravdepodobne predstavovali o niečo lepší vstup do sezóny. Athletic sa totiž po po odohratí deviatich kôl nachádza až v úvode druhej polovice tabuľky, keď mu patrí priebežná 11. priečka. Na svojom konte má len 11 bodov a na priečky zaručujúce účasť v pohárovej Európe stráca momentálne šesť bodov. V ligových zápasoch Bilbaa nepadá príliš veľa gólov. V priemere je to len niečo vyše dvoch gólov. Samotný Athletic prekonal súperových brankárov desaťkrát, pričom najlepším strelcom nie je nikto iný ako Aritz Aduriz. Kým skúsený kanonier sa presadil štyrikrát, žiaden z jeho spoluhráčov nezaznamenal viac ako dva presné zásahy. Defenzíva tímu trénera Josého Zigandu inkasovala zatiaľ desaťkrát a aj v tomto ohľade patrí len do priemeru La Ligy. Bilbao má pomerne nahustený program, keď okrem domácej súťaže musí stíhať aj konfrontácie v rámci Európskej ligy UEFA a počas týždňa sa mu k tomu pridalo aj šestásťfinále Španielskeho pohára. V ňom však Athletico prekvapivo v prvom zápase len remizovalo na ihrisku treťoligovej Formentery 1:1. Tréner José Ziganda má pred náročným súbojom s Barcelonou problémy so skladaním svojej základnej zostavy, keď ešte stále nemôže počítať s Ikerom Muniainom, ktorého trápi zranenie kolena. Okrem Muniaina si proti Barce určite nezahrá ani dlhodobo zranený Iker Undabarrena. Z ťažkej choroby sa stále zotavuje obranca Yeray Álvarez, no a s najväčšou pravdepodobnosťu hrať nebudú ani Mikel Balenziaga a Oscar De Marcos.

    FC BARCELONA

    Barcelona nemôže mať ani v tejto sezóne iné ciele ako zisk majstrovského titulu v domácej súťaži. No a treba povedať, že úvod sezóny zvládla s veľkým prehľadom. Jediné body totiž Blaugranas stratili pred dvoma týždňami pri remíze na pôde Atlética Madrid 1:1. V ďalíšch zápasoch Barca už len vyhrávala, a tak sa so štvorgólovým náskokom vyhrieva na čele tabuľky La Ligy. Gólostroj Kataláncov sa nezasekol ani po rekordom prestupe Neymara do PSG. Svedčí o tom až 26 presných zásahov na konte tímu trénera Ernesta Valverdeho. Nikoho neprekvapí, že najlepším kanonierom tímu je Lionel Messi, ktorý sa do čierneho trafil už 11-krát a v tomto smere zatiaľ ťažko hľadá v Primere División konkurenciu. Navyše, Barcelončanom skvelo funguje aj defenzíva. Tá v deviatich stretnutiach inkasovala len trikrát. Blaugranas zvládajú aj pomerne nahustený program. Bez bodového zaváhania zatiaľ prechádzajú základnou skupinou Ligy majstrov a cez týždeň nezaváhali ani v Španielskom pohári. Na pôde domácej Murcie zvíťazili rozdielom triedy 0:3. Káder FC Barcelona je natoľko široký, že trénera Ernesto Valverde si bez problémov poradil aj so zranením mladej predsezónnej posily Ousmaneho Dembelého, na ktorého mieste momentálne nastupuje mládežnícky reprezentant Španielska Gérard Deulofeu. Okrem Dembelého trápia zdravotné problémy aj Rafinhu, no a v stopercentnom stave nie sú ani Arda Turan s Aleixom Vidalom.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    Barcelona – Ath. Bilbao 3:0
    Barcelona – Ath. Bilbao 3:1
    Ath. Bilbao – Barcelona 2:1
    Ath. Bilbao – Barcelona 0:1
    Barcelona – Ath. Bilbao 3:1
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Lekue – Iturraspe (C), San José – I. Williams, Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, Saborit, Susaeta, Etxebarria, M. Rico, Merino.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Paulinho, Busquets, Rakitić, A. Gomes – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Digne, Semedo, Denis Suárez, Alcácer, Deulofeu.

    Rozhodca: Juan Martinez Munuera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hostí z Barcelony. Domáci ale už v úvodných sekundách prekvapili vysokým pressingom, a tak to Samuel Umtiti skúsil len vysokým nákopom na Luisa Suáreza. Pred Uruguajčanom odvrátil loptu do autu Eneko Bóveda.
     
    2
    Lionel Messi prišiel pomôcť do stredovej fomrácie, odovzdal loptu Andrému Gomesovi, Portugalčan chcel vrátiť Messimu, no jeho prihrávka našla len gólmana Kepu Arrizabalagu.
     
    3
    Raul García sa snažil prestrčiť loptu do pokutového územia na rozbehnutého Iñakiho Williamsa, no proti nemu zasiahol dobre postavený Samuel Umtiti.
     
    4
    Na opačnej strane sa o niečo podobné pokúšal Luis Suárez, no jeho prihrávka pod seba na Ivana Rakitića skončila len u Aymerica Laporteho.
     
    5
    Paulinho našiel na osi ihriska Lionela Messiho, ten sa pokúsil z prvej odovzdať loptu rozbehnutému Andrému Gomesovi, ktorý však bol už v momente prihrávky v ofsajdovej pozícii.
     
    6
    Sergio Busquets hľadal vysokou loptou Luisa Suáreza, loptu pred ním síce ubránil Aymeric Laporte, no tá skončila len u Lionela Messiho. Argentínčan sa do nej oprel z prvej, Kepa Arrizabalaga s malými problémami chytá.
     
    7
    Iñaki Williams je veľmi rýchlym a šikovným futbalistom, o čom sa teraz takmer presvedčil Jordi Alba, ktorý mal s krídelníkom Bilbaa veľké problémy, napokon ho však k centru nepustil a Marc-André ter Stegen môže odkopávať od vlastnej brány.
     
    8
    Barcelona zvolila v týchto desiatkach sekúnd pomalú kombináciu už od svojich obrancov, do ktorej sa okrem defenzívnej štvorice zapája aj Paulinho. Hostia sa snažia súpera vytiahnuť z defenzívnej ulity.
     
    9
    Raul García nakopával loptu do pokutového územia, namiesto Aritza Aduriza však našiel len Samuela Umtitiho, Bilbao však zostáva pred pokutovým územím Barcelony.
     
    10
    Domáci chceli roztiahnuť hru doľava, kde sa pohyboval Iñigo Córdoba, ten si však neustrážil svoj pohyb a nechal sa nachytať do ofsajdovej pasce defenzívy Barcelončanov.
     
    11
    Futbalisti Barcelony si teraz príliš nerozumeli v kombinácii, a tak to tentokrát bude bez zakončenia. Bez problémov sa lopta dostala až ku Kepovi Arrizabalagovi, ktorý zakladá akciu Athleticu.
     
    12
    Raul García chcel zaskočiť defenzívu súpera kolmicou na Aritza Aduriza, ten však jeho myšlienku nepochopil, a tak si veľmi jednoduchý zákrok pripisuje aj Marc-André ter Stegen.
     
    13
    Sergio Busqets sa ocitol na trávniku potom, čo mu nohu pristúpil v súboji v strede poľa Mikel San José. Barca veľmi rýchlo rozohrala túto štandardnú situáciu, Samuel Umtiti však ďalšou dlhou loptou našiel Jordiho Albu len v ofsajde.
     
    14
    Domáci hráči aj fanúšikovia na tribúnach Estádio San Mamés si pýtajú pokutový kop po zákroku Samuela Umtitiho proti strele Iñiga Lekueho, hlavný rozhodca to však odmieta a ukazuje na rohový kop.
     
    15
    Bilbao túto štandardnú situáciu napokon na ohrozenie Marca-Andrého ter Stegena využiť nedokázalo, navyše Ivana Rakitića následne musel Ander Iturraspe zastaviť len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    16
    Ander Iturraspe sa dostal do veľkých problémov pred pokutovým územím svojho tímu, dvojica Ivan Rakitić-Lionel Messi mu dokázala zobrať loptu, Luis Suárez však následne cez Aymerica Laporteho vybojoval len rohový kop.
     
    17
    Po odvrátenom centri z pokutového územia sa snažil loptu pred Kepu Arrizabalagu vrátiť Sergi Roberto, pre domáceho gólmana bol tento zákrok pochúťkou.
     
    18
    Domáci mohli ísť do vedenia! Iñaki Williams odcentroval cez Jordiho Albu, Aritz Aduriz predskočil Gerarda Piquého Marc-André ter Stegen musel proti jeho hlavičke vytiahnuť kvalitný zákrok.
     
    19
    Tak v obrane Barcelony to teraz doslova horí! Marc-André ter Stegen musel v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd vytiahnuť tri fantastické zákroky, keď na ňom dvakrát stroskotal Aritz Aduriz a raz aj Iñaki Williams!
    19. Aritz Aduriz (ATB)
     
    20
    Po dvadsiatich minútach zápasu musíme konštatovať, že aj keď loptu majú častejšie na svojich kopačkách futbalisti Barcelony, oveľa väčšie príležitosti skórovať však mali domáci futbalisti Bilbaa. Na úvodný gól zápasu stále čakáme.
     
    21
    No a Barcelona mohla vyhrávať! Lionel Messi si narazil s Lusiom Suárezom, obišiel aj Kepu Arrizabalagu, no z ťažkého uhla trafil len bočnú sieť brány domáceho tímu!
    21. Lionel Messi (BAR)
     
    22
    Zápas sa nám pomaly začína rozbiehať, napriek tomu aj teraz hostia len postupne kombinujú na polovici súpera a čakajú tak na medzeru v defenzíve Athleticu.
     
    23
    Iñaki Williams sa chcel inidviduálne prebiť defenzívou Barcelony, dnes už snáď po tretíkrát však stroskotal na dobre pozične hrajúcom Samuelovi Umtitim.
     
    24
    Cez Luisa Suáreza a Lionela Messiho sa lopta dostala až k Ivanovi Rakitićovi. Chorvát však predviedol veľmi nevýrazné zakončenie, ktoré Kepu Arrizabalagu prekvapiť nemohlo.
     
    25
    Sergi Roberto stihol ešte v páde po kotnakte s dvojicou súperov odovzdať loptu do pokutového územia Luisovi Suárezovi, ten však neprestrelil Aymerica Laporteho, Barcelona bude rozohrávať rohový kop.
     
    26
    Ivan Rakitić centroval nadvakrát do pokutového územia, lopta sa však ani raz nedostala k vytúženému adresátovi, ktorým mal byť Gérard Piqué. Defenzíva Bilbaa túto štandardnú situáciu zvládla veľmi dobre.
     
    27
    Iñaki Williams dokázal odcentrovať cez Jordiho Albu, Gerard Piqué tentokrát nenechal nič na náhodu a loptu pred Raulom Garcíom odpratal do dostatočnej vzdialenosti od brány hostí.
     
    28
    Dobrú prácu teraz odviedol Sergio Busquets, ktorý dokázal telom od lopty odtlačiť Iñiga Córdobu a získať ju tak pre svoj tím. Cez Sergiho Roberta zakladajú hostia ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    29
    Kombinácia Barcy sa napokon skončila nepresným zakončením Paulinha, ktorý po priťuknutí od Lionela Messiho bránu Kepu Arrizabalagu netrafil.
     
    30
    Aymeric Laporte je dnes zatiaľ jednoznačným lídrom defenzívy Bilbaa. Aj teraz mohol Luis Suárez po osobnom súboji s ním len roztiahnuť rukami. Na opačnej strane sa v ofsajdovej pozícii ocitol Raul García.
     
    31
    Paulinho videl na ľavej strane rozbehnutého Andrého Gomesa. Ten bol však po lopte taký "hladný", že si v priebehu pár sekúnd počínal nedovolene až proti dvojici súperov. Napokon hlavný rozhodca píska jeho nedovolený zákrok na Eneka Bóvedu.
     
    32
    Raul García je v ofenzíve Athleticu zatiaľ veľmi aktívny. V tomto prípade to však trochu prehnal, keď v hlavičkovom súboji zasiahol lakťom zozadu Gerarda Piquého.
     
    33
    Barcelona do tejto kombinácie zapojila už tradične asi sedem futbalistov, akcia Kataláncov sa napokon končí po prihrávke Jordiho Albu a prízemnej, prudkej, no nepresnej koncovke Luisa Suáreza, ktorá minula pravú žrď domácej brány.
     
    34
    André Gomes chcel pomôcť defenzíve, no v súboji s Raulom Garcíom si počínal nedovolene, a tak má Athletic k dispozícii štandardnú situáciu. Všetko sa to však odohráva v dostatočnej vzdialenosti od Marca-Andrého ter Stegena.
     
    35
    Lionel Messi kombinoval s Andrém Gomesom, zdalo sa že si Argentínčan v súboji s Unaiom Núñezom pomáhal nedovolene. Hlavný rozhodca síce nechal pokračovať v hre, čo ale hostia nevyužili na ohrozenie brány Kepu Arrizabalagu.
     
    36
    Barcelona dala gól! Defenzíva Bilbaa sná%d po prvýkrát v zápase trochu zaspala a Barcelona to okamžite využíva. LIONEL MESSI si najskôr narazil s Paulinhom, následne rozitahol hru doľava na Jordiho Albu, ktorý mu loptu vrátil do pokutového územia a sklz Aymerica Laporteho už prišiel neskoro.
    36. Lionel Messi (BAR) - 0:1
     
    37
    Blaugranas sa tak približne desať minút pred koncom prvého polčasu dočkali vytúženého vedúceho gólu, ktorý by im mal na kopačky priniesť ešte väčšiu pohodu. Uvidíme, čo tento gól spraví s výkonom domáceho Athleticu.
     
    38
    Lionel Messi chcel predviesť svoj typický slalom z pravej strany smerom na os ihriska, tentokrát sa však proti Unaiovi Núñezovi nepresadil a loptu stratil.
     
    39
    Aktivita domácich však pokračovala a po spolupráci Luisa Suáreza so Sergim Robertom uvidíme ďalší rohový kop v prospech Barcelončanov.
     
    40
    Už to mohlo byť 2:0! Ivan Rakitić pekne zakombinoval s Lionelom Messim, ktorý prihrávkou pod seba našiel Paulinha, ten z tesnej blízkosti napálil loptu do brvna!
    40. Paulinho (BAR)
     
    41
    Tak teraz mali futbalisti Bilbaa šťastie v nešťastí. Lionel Messi sa už-už prebíjal do pokutového územia, no len niekoľko centimetrov pred ním ho poslal k zemi Ander Iturraspe, ktorý za tento zákrok vidí aj žltú kartu.
     
    42
    Loptu smerom na Kepu Arrizabalagu poslal Luis Suárez, jeho strela bola síce dostatočne prudká, no trafil ňou len jedného zo súperov stojaceho v húštine tiel pred Kepom Arrizabalagom.
     
    43
    Sergi Roberto hľadal dlhou loptou do pokutového územia Luisa Suáreza, ten však jeho prihrávku nezastihol na ihrisku, a tak sa bude tentokrát odkopávať od brány domácich.
     
    44
    O niečo podobné sa pokúsil na opačnej strane aj Iñigo Córdoba, ktorý ale takisto nenašiel nabiehajúceho Iñakiho Williamsa. Ten svojmu kolegovi napriek tomu za prihrávku sympaticky poďakoval.
     
    45
    Raúl García je dnes zatiaľ jedným z najaktívnejších hráčov domácich, tentokrát vybojoval cez Jordiho Albu pre Athletic Bilbao aspoň rohový kop.
     
    45
    Znova sa celý domáci tím vyčítavo pozerá smerom k hlavnému rozhodcovi, keď sa po centri z pravej strany dostal do kontaktu so Gerardom Piqém Aritz Aduriz, no toto na nedovolený zákrok skutočne nevyzeralo.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Athleticom Bilbao a FC Barcelona priniesol veľmi kvalitný futbal. Loptu mali síce na svojich kopačkách častejšie favorizovaní hostia, no tých musel niekoľkokrát skvelými zákrokmi podržať aj ich gólman Marc-André ter Stegen. Blaugranas sa ale postupne dostali do zápasu. Podarilo sa im otvoriť skóre duelu, keď sa presadil Lionel Messi. Navyše, Paulinho napálil loptu do brvna brány Kepu Arrizabalagu. Athletic Bilbao nepredvádza zlý výkon, ak chce však získať bod, bude musieť predsa len ešte trochu pridať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou domáceho tímu, ani jeden z trénerov nesiahol k zmene vo svojej základnej zostave. Bilbao vstúpilo do druhej polovice zápasu aktívne a Iñigo Córdoba okamžite vybojoval rohový kop cez Sergiho Roberta. Ten sa však skončil nepresnou strelou Iñiga Lekueho.
     
    46
    O pár sekúnd neskôr vidí žltú kartu Sergio Busquets, ktorý v súboji o loptu pristúpil nohu Mikelovi San Josému a ten sa len veľmi ťažko zdvíhal z trávnika.
     
    47
    Domáci ale túto štandardnú situáciu nezahrali príliš dobre, defenzíva Barcelony všetko zvládla bez problémov a Blaugranas už zakladajú ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    48
    Tak toto Barcelončania prešpekulovali. Najskôr sa individuálne snažil cez trojicu súperov prejsť André Gomes, následne sa to nepodarilo ani Lionelovi Messimu, strelu Paulinha napokon nepustil na bránu Aymeric Laporte.
     
    49
    V druhom polčase pokračuje rýchle tempo futbalu z oboch strán, tentokrát už zase útočia domáci hráči, ktorí manévrujú s loptou na polovici súpera.
     
    50
    Iñaki Williams sa teraz veľmi rozčuľuje smerom k hlavnému rozhodcovi. Vyzeralo to, že bol odpískaný nedovolený zákrok krídelníka Athleticu na Jordiho Albu.
     
    51
    Lionel Messi to skúšal znova individuálne, no defenzíva Bilbaa si naňho dáva obrovský pozor, o čom svedčí aj to, že k nemu okamžite pristúpila až trojica súperov.
     
    52
    Iñaki Williams sa snaží rozhýbať ofenzívu Athleticu. Teraz roztiahol hru doprava, odkiaľ centroval Eneko Bóveda, ktorého center odvrátil na rohový kop Samuel Umtiti.
     
    53
    Domáci sa mohli dočkať vyrovnania! Po centri od pravej rohovej zástavky sa do vzduchu skvelým spôsobom zavesil Raúl García, ktorý svojou hlavičkou opečiatkoval brvno brány Marca-Andrého ter Stegena.
    53. Raúl García (ATB)
     
    54
    Barcelončanom dnes predsa len viac ako inokedy viazne kombinácia v strede poľa. Ani tenokrát sa Ivanovi Rakitićovi nepodarilo dostať loptu na Luisa Suáreza, dobrú prácu odviedol Iñigo Lekue.
     
    55
    Athletic okamžite zaútočil a Marc-André ter Stegen musel v priebehu niekoľkých sekúnd riešiť dva nepríjemné centre. Najskôr z ľavej strany od Unaia Núñeza a následne aj sprava od Raúla Garcíu.
     
    56
    Tak toto je veľmi nepríjemný moment. Na ihrisku totiž zostáva ležať Unai Núñez. Ten sa pokúsil odobrať loptu Luisovi Suárezovi sklzom, no Uruguajčan ho v plnej rýchlosti zasiahol kopačkou do tváre, a tak bude domáci obranca potrebovať ošetrenie.
     
    57
    Znova sa hrá, Bilbao to skúsilo po pravej strane, Eneko Bóveda sa však k lopte napokon nedostal, a tak ju majú znova v moci hostia z Barcelony. Tí však dnes zatiaľ nepodávajú úplne oslnivý výkon.
     
    58
    Tak toto sa Barcelončanom často nestáva. Blaugranas majú v druhom polčase problém prejsť s loptou aspoň na polovicu súpera. Vidno, že Bilbao má ich hru veľmi dobre prečítanú.
     
    59
    Pomaly sa nám blíži hodina hry a treba povedať, že z pohľadu nezaujatého diváka by tomuto zápasu veľmi slušila remíza. Futbalisti Bilbaa podávajú skutočne kvalitný výkon, sami si vytvárajú ak nie gólové príležitosti, tak aspoň náznaky, na druhej strane Barcelončania nehrajú na 100% svojich možností.
     
    60
    Bilbao to po dlhšom čase skúsilo po ľavej strane, no kombinácia Iñiga Lekueho s Iñigom Córdobom sa končí nepresne a loptu tak má znova Marc-André ter Stegen.
     
    61
    Lionel Messi sa snaží prebudiť ofenzívu Barcelony. Teraz vymyslel peknú prienikovú prihrávku na Andrého Gomesa, ktorého prihrávku pod seba zrazil na rohový kop Unai Núñez.
     
    62
    Po odvrátenom centri sa lopta dostala späť do poktuového územia domácich, Samuel Umtiti si však v súboji pred Kepom Arrizabalagom počínal nedovolene.
     
    63
    Na opačnej strane bol rozbehnutý Iñigo Lekue, ktorého musel len za cenu nedovoleného zákroku zastaviť Gerard Piqué. A hoci sa stopér Barcelony čuduje, toto bol rozhodne zákrok na žltú kartu.
     
    64
    Center zo štandardnej situácie smeroval na zadnú žrď, kde však nebol žiaden z futbalistov Bilbaa, Samuel Umtiti všetko vyriešil rezolútnym odkopom.
     
    65
    Athletic však pokračuje vo svojej aktivite, Iñaki Williams po peknej individuálnej akcii páli však len do rukavíc Marca-Andrého ter Stegena.
     
    66
    Lionel Messi zakombinoval so Sergim Robertom, pokúsil sa odcentovať na zadnú žrď, Luisa Suáreza však našiel len v postavení mimo hry, a tak by prípadný Uruguajčanov gól platiť nemohol.
     
    67
    Iñigo Lekue sa snaží podporovať ofenzívu svojho tímu oveľa viac ako v prvom polčase, tentokrát však svojim centrom trafil len Sergiho Roberta. Bilbao môže aspoň vhadzovať.
     
    68
    O pár sekúnd už Iñigo Lekue centroval na zadnú žrď, kde loptu len tesne minul nikým nestrážený Raúl García! Barcelončania mali teraz aj kus šťastia.
     
    68
    Do štatistík si zapisujeme prvé striedanie v dnešnom zápase. Z ihriska odchádza Mikel San José, ktorého na posledných približne 20 minút vystrieda Beñat Etxebarria.
     
    70
    Bilbao pokračuje vo svojej aktivite a v druhom polčase stále viac podkuruje defenzíve Barcelony. Tentokrát sa takmer do zakončenia dostal Iñigo Córdoba, ktorý však so svojou koncovkou váhal až príliš dlho.
     
    71
    Domáci dnes podávajú skutočne hrdinský výkon a Barcelona sa v posledných minútach stále viac len bráni. Na to nie sú Katalánci zvyknutí, tak uvidíme, či to ich defenzíva vydrží.
     
    72
    Bilbao to skúsilo kolmicou za obranu na Aritza Aduriza, ten sa síce verdiktu asistenta rozhodcu čuduje, no útočník domácich napokon predsa len bol v postavení mimo hry.
     
    73
    Po dlhšom čase sa dostávajú Barcelončania k nejakej súvislejšej kombinácii na polovici domáceho tímu. Tak uvidíme, čo napokon favorizovaní hostia vymyslia.
     
    74
    Lionel Messi sa snažil kombinovať s Ivanom Rakitićom, no táto dvojica to napokon znova prekonbinovala a Barcelona tak o loptu znova pomerne lacno prichádza.
     
    75
    Štvťhodinu pred koncom vidí žltú kartu Paulinho, ktorý nedovoleným zákrokom v strede poľa hasil zmätky v defenzíve Barcelony. Hostia dnes evidentne nie sú v pohode a ak aj vyhrajú, tak ich toto víťazstvo bude veľmi bolieť.
     
    76
    Iñaki Williams centroval na zadnú žrď, kde sa do lopty oprel Raúl García, ten bol trochu z uhla a bránu Marca-Andrého ter Stegena tak svojim efektým volejom netrafil.
     
    77
    Barcelona to dnes nemá vôbec jednoduché a najmä v druhom polčase sú jej typické pomalé "uspávacie" kombinácie veľkou raritou. Teraz sa však hostia o jednu z nich pokúšajú.
     
    78
    Napokon sa to skončilo ďalšou nepresnosťou z kopačky Paulinha, Kepa Arrizabalaga si jeho prihrávku na Andrého Gomesa doslova vychutnal. Na opačnej strane Aritz Aduriz, ter Stegen si s jeho pokusom poradil.
     
    80
    Posledných desať minút zápasu. Lionel Messi poslal prihrávku do pokutového územia za obrannú líniu na Luisa Suáreza. Ten však nielenže nezastihol loptu na hracej ploche, ale ešte bol aj v momente prihrávky v postavení mimo hry.
     
    81
    Tak toto sa u Barcelončanov často nevidí. Samuel Umtiti toľko otáľal s rozohrávkou nepriameho voľného kopu z vlastnej polovice, až si za to vyslúžil žltú kartu za zdržiavanie hry.
     
    82
    Lionel Messi robí, čo môže, no postupne aj on padá do sivého priemeru svojho musžtva. Teraz až príliš lacno prišiel na pravej strane o loptu v súboji s Iñigom Córdobom.
     
    83
    Sedem minút pred koncom vidíme po jednom striedaní na oboch stranách. Z ihriska odchádza v domácom drese Iñaki Williams, ktorého nahradí Markel Susaeta. Barcelončania sťahujú Andrého Gomesa, na ktorého miesto prichádza Nélson Semedo.
     
    84
    Nílson Semedo sa okamžite zapojil do hry, keď musel odvracať loptu na rohový kop pred dobiedzajúcim súperom, ktorým bol Beñat Etxebarria.
     
    85
    Po rohovom kope mohlo byť vyrovnané, keď sa do vzduchu na prednej žrdi pekne zavesil Aritz Aduriz, Marc-André ter Stegen však dnes už snáď po piaty raz podržal svoj tím fantastickým zákrokom!
     
    86
    Po rohovom kope sa celú minútu nehralo, keď zostal na trávniku ležať po súboji s jedným z domácich hráčov Ivan Rakitić. Ten bol chvíľu ošetrovaný na hracej ploche, momentálne je však už mimo ihriska.
    86. Aritz Aduriz (ATB)
     
    87
    Iñigo Lekue tuho bojuje na ľavej strane ofenzívy Athleticu, cez Paulinha sa ešte dostal, Nélson Semedo ho však už ďalej nepustil a uvidíme tak autové vhadzovanie domácich.
     
    88
    Ivan Rakitić vyzval kolmicou do pokutového územia na center Nélsona Semeda, ktorý si však vylámal zuby na dnes skvelo hrajúcom Iñigovi Lekuem. Je z toho aspoň autové vhadzovanie pre Barcelonu.
     
    89
    Tak toto bolo zo strany Aymerica Laporteho mimoriadne netaktické. Stopér domáceho tímu zbytočne zatiahol za dres v blízkosti pokutového územia Lionela Messiho a hostia tak budú mať k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu z asi 18 metrov.
     
    90
    K lopte sa postavil Lionel Messi, no Argentínčan ju tentokrát zo svojej ľavačky nasmeroval len nad bránu Kepu Arrizabalagu, ktorý tak môže odkopávať.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+1
    Futbalistom Bilbaa už nezostáva nič iné, ako vrhnúť všetky sily do útoku. Domáci však v týchto momentoch nevedia prekabátiť defenzívu Barcelončanov.
     
    90+2
    Barcelona dala gól! Tak toto je krutý direkt pre Bilbao. Domáci stratili loptu, tá sa veľmi rýchlo dostala k Lionelovi Messimu, ktorý ju už v pokutovom území posunul Luisovi Suárezovi. Jeho strelu ešte Kepa Arrizabalaga dokázal vyraziť, proti dorážke PAULINHA však už bol bezmocný.
    90+2. Paulinho (BAR) - 0:2
     
    90+3
    Athletic by si dnes zaslúžil minimálne bod, no v tejto chvíli sa pokúša aspoň o čestný presný zásah. V azda poslednej akcii zápasu bude mať k nemu príležitosť, keďže bude rozohrávať rohový kop.
     
    90+4
    Center z pravej strany však pristál len v rukaviciach brankára Marca-Andrého ter Stegena a zápas sa tak končí utrápeným víťazstvom favorizovaných hostí.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    FC Barcelona dnes síce nepredviedla svoj ideálny výkon, no na ihrisku Athleticu Bilbao napokon dokázala zvíťaziť po výsledku 0:2. Domáci predviedli mimoriadne sympatický výkon a nebyť dnes skvelého Marca-Andrého ter Stegena, minimálne bod by určite získali. Aj v druhom polčase si dokázali vypracovať niekoľko nebezpečných príležitostí, no gólmana hostí ani raz neprekonali. V závere zápasu im napokon definitívny klinec do rakvy zatĺkol po rýchlom protiútoku Paulinho. To je nadnes už odo mňa úplne všetko, prajem vám pekný zvyšok večera a dobrú noc! (22:40:04)

    Jakub Kocourek

    Góly: 36. Messi, 90+2. Paulinho

    Karty:   41. Iturraspe (ATB) – 46. Busquets (BAR), 63. Piqué (BAR), 75. Paulinho (BAR), 81. Umtiti (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 15:12.
    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Lekue – Iturraspe (C), San José (68. Etxebarria) – I. Williams (83. Susaeta), Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, Saborit, Susaeta, Etxebarria, M. Rico, Merino.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Paulinho, Busquets, Rakitić, A. Gomes (83. Semedo) – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Digne, Semedo, Denis Suárez, Alcácer, Deulofeu.

    Rozhodca: Juan Martinez Munuera