Karabach – AS Rím 1:2 (kon.) | Juventus – Olympiakos 2:0 (kon.) | Lisabon – Barcelona 0:1 (kon.)
Atlético Madrid – Chelsea 1:2 (kon.) | Anderlecht – Celtic 0:3 (kon.) | Paríž – Bayern 3:0 (kon.)
CSKA Moskva – Manchester United 1:4 (kon.) | Bazilej – Benfica 5:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:2 (1:0)
Chelsea FC
Streda 27.09.2017, 20:45Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Neuveriteľné veci sa dnes diali na novootvorenom štadióne Estadio Wanda Metropolitana v Madride. Domáce Atlético vyhrávalo po prvom polčase nad mierne favorizovanou Chelsea vďaka premenenej penalte Antoinea Griezmanna, v druhom polčase sa však vývoj zápasu absolútne otočil. Najskôr sa podarilo vyrovnať Álvarovi Moratovi, aby následne z úplne poslednej akcie zápasu rozhodol o dôležitom triumfe The Blues Moratov náhradník Michy Batshuayi. Chelsea si tak pripisuje do tabuľky svojej skupiny ďalšie tri body, futbalistom Atlética Madrid zostali len oči pre plač. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Dobrú noc vám praje Jakub Kocourek! (22:41:38)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Michy Batshuayi (CHE) - 1:2
     
    90+4
    Chelsea dala gól!
    Tak si to predstavte! Hosťom sa podarilo z poslednej akcie zápasu rozhodnúť o svojom víťazstve! Lopta prepadla na pravú stranu, do pokutového územia ju vrátil Marcos Alonso a MICHY BATSHUAYI už nemal problém nasmerovať ju za chrbát Jana Oblaka!
     
    90+3
    David Luiz chcel podľa svojich zvyklostí podporiť ofenzívu Chelsea, jeho snahu však nedovoleným zákrokom zastavil Koke. Hostia tak budú mať k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    90+2
    O prekvapivé zakončenie sa pokúsil José Maria Gimenéz, ktorý nielenže netrafil bránu Thibauta Courtoisa, ale následne neuspel ani pri žiadosti o výhodu rohového kopu pre svoj tím.
     
    90+1
    Fernando Torres to tentokrát skúsil individuálne, v blízkosti ľavej rohovej zástavky však nemal veľkú šancu presadiť sa v súboji s dvojnásobnou presilou súpera.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90
    Fernando Torres je od svojho príchodu na trávnik aktívny, zatiaľ však dopláca na pomerne veľký počet nedorozumení s Antoineom Griezmannom. Podobne tomu bolo aj teraz, keď ich o loptu pripravil Cesar Azpilicueta.
     
    89
    Domáci celok dostal príležitosť na dlhé autové vhadzovanie až do pokutového územia, tam sa však proti pravidlám previnil Diego Godín, ktorý tak pripravil svoj tím o možnosť na ohrozenie brány Thibauta Courtoisa.
     
    88
    Willian chcel preniknúť po ľavej strane, tam však stoskotal na Kokem, podľa názoru hlavného aribtra z Turecka bolo všetko v súlade s pravidlami futbalu.
     
    87
    Fernando Torres sa pokúsil pripomenúť svoje najlepšie časy kariéry, jeho akrobatické zakončenie po prudkom centri Josého Mariu Giméneza však nemalo šancu na úspech.
     
    86
    Pre dnešok máme dostriedané. Na ihrisku už neevidujeme Cesca Fàbregasa, ktorý prepustil svoju pozíciu vysokému Dánovi Andreasovi Christensenovi.
     
    85
    Predsa len sme sa napokon dočkali aj ďalšieho streleckého pokusu zo strany Atlética Madrid. Antoine Griezmann však nemal šancu z otočky namieriť tak, aby vystrašil Thibauta Courtoisa.
     
    84
    Atlético sa snaží niečo vymyslieť, všetci hráči Chelsea sa však príkladne stiahli "pod loptu", čím tak znemožňujú domácim futbalistom nejakú nebezpečnejšiu kombináciu.
     
    83
    Atléticu Madrid síce nevyšiel ďalší pokus zaútočiť po pravej strane, o pár sekúnd sa však domáci celok dostal znova k lopte. Tentokrát však len na vlastnej polovici.
     
    82
    Antonio Conte vyťahuje dvojité striedanie. Álvaro Morata s Edenom Hazardom boli dnes pri všetkom dôležitom zo strany svojho mužstva, vo zvyšku stretnutia však už toho viac nepredvedú. Šancu na posledné mintúy zápasu dostáva duo Michy Batshuayi-Willian.
     
    81
    Antoineovi Griezmannovi však dnes centre vôbec nevycházdajú. Aj tento skončil bez nejakého väčšieho vzruchu v náruči Thibauta Courtoisa. Belgický gólman hostí zasahoval aj o pár sekúnd neskôr proti strieľanému centru Saúla Ñígueza.
     
    80
    Antoine Griezmann šikovne zrýchlil okolo Garyho Cahilla, ktorý sa tak rozhodol zatiahnuť ručnú brzdu. Pre to však nemal pochopenie hlavný arbiter, ktorý udeľuje kapitánovi The Blues žltú kartu.
     
    79
    Koke vyskúšal vysokou loptou do pokutového územia nájsť Fernanda Torresa, toho ale bez väčších problémov postrážil Cesar Azpilicueta.
     
    78
    Atléticu sa podarilo vybojovať loptu v strede poľa, Antoine Griezmann však nedotiahol spoluprácu s Fernandom Torresom až k streleckému pokusu. Stalo sa tak aj vďaka poctivému návratu do obrany zo strany futbalistov Chelsea.
     
    77
    Diego Simeone si čerpá aj poslednú možnosť striedania. Z ihriska odchádza Thomas Partey, ktorý na hraciu plochu púšťa Josého Mariu Giméneza.
     
    76
    Na hracej ploche zostáva na chvíľu ležať Victor Moses, ktorého v osobnom súboji nepríjemne zasiahol Filipe Luís. Moses by však mal bez problémov pokračovať v zápase.
     
    75
    Pomaly sa dostávame do poslednej štvrťhodiny dnešného stretnutia. Tiemoué Bakayoko dnes takisto patrí medzi menej výrazných protagonistov tohto zápasu. Teraz prišiel o loptu na polovici ihriska, Fernando Torres však rýchly brejk využil len na veľmi nevýrazný strelecký pokus.
     
    74
    Koke trafil svojim centrom len do Marcosa Alonsa. Z tejto situácie vznikol bleskový protiútok Chelsea, Álvaro Morata zvládol svoj súboj s Lucasom Hernándezom, namieril však len do bočnej siete brány Jana Oblaka.
     
    73
    Center Marcosa Alonsa z ľavej strany prepadol až na opačnú stranu ihriska, kde si loptu na strelu narovnal N'Golo Kanté, bránu však vôbec netrafil.
     
    72
    Chelsea to ale nebolo nič platné, keď Marcosa Alonsa zastavil čistým spôsobom Juanfran. The Blues napriek tomu zostávajú pri lopte a na dostrel brány Jana Oblaka.
     
    71
    Na polovici ihriska zostal po súboji s jedným zo súperov na chvíľu otrasený Eden Hazard, hostia však už ženú všetky sily do útoku a tak nepriamy voľný kop okamžite rozohrali a založili tak ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    70
    No a o minútu neskôr strieda Diego Simeone aj druhýkrát. Ángel Correa bol dnes absolútne neviditeľný. Pre dnešok má však odpracované a svoje miesto prepúšťa Nicolásovi Gaitánovi.
     
    69
    Registrujeme prvé striedanie dnešného večera. Yannick Ferreira-Carrasco sa najmä v druhom polčase nedostával do hry tak, ako by si on a všetci priaznivci Atlética Madrid predstavovali. Na posledných plus-mínus 20 minút ho nahrádza bývalý hráč Chelsea Fernando Torres.
     
    68
    Po nevydarených protiútokoch na oboch stranách z pravej strany centroval N'Golo Kanté, avšak s jeho centrom si bez väčších problémov poradil Lucas Hernández.
     
    67
    Chelsea po krátkom vydýchnutí pokračuje vo svojom tlaku na polovici súpera, Tiemoué Bakayoko však stroskotal na dvojnásobnej presile domácich.
     
    66
    Koke sa prebil až do pokutového územia, kde jeho na prvý pohľad nebezpečný center zrazil na rohový kop David Luiz. Z následnej štandardnej situácie napokon nič nebolo, keď Cüneyt Çakır videl útočný faul Diega Godína.
     
    65
    N'Golo Kanté sa prebíjal po ľavej strane, tam však stroskotal na Juanfranovi, zaútočiť tak budú môcť znova futbalisti z metropoly Španielska.
     
    64
    Ángel Correa je dnes takmer neviditeľný, k lopte sa prakticky nedostáva. Teraz chcel pomôcť aspoň v defenzíve, no jeho defenzívny odkop sa končí len v aute a pri lopte tak zostávajú futbalisti anglického majstra.
     
    63
    Chelsea cíti, že domáci sú nalomení, a tak stále viac tlačí na defenzívu Atlética. Individuálny prienik Edena Hazarda priniesol ovocie v podobe štandardnej situácie potom, čo sa nedovoleným zákrokom previnil Saúl Ñíguez.
     
    62
    No a Chelsea už mohla vyhrávať! Victor Moses zaviezol loptu až do pokutového územia, kde ju odovzdal Cescovi Fàbregasovi, ten však svojou strelou z prvej bránu Jana Oblaka tesne minul!
     
    61
    Atlético chcelo okamžite reagovať, k centru sa na pravej strane dostal Juanfran, Thibauta Courtoisa však v žiadnom prípade nevystrašil, keď lopta skončila len vysoko na bránou hosťujúceho gólmana.
     
    60
    Do konca riadneho hracieho času zostáva presne polhodina a v Madride začíname prakticky odznova. Vzhľadom na doterajší výkon oboch tímov sa máme v záverečnej polhodine rozhodne na čo tešiť.
    59. Álvaro Morata (CHE) - 1:1
     
    59
    Chelsea dala gól!
    Tak sa to hosťom napokon podarilo! Eden Hazard ukázal skvelú kopaciu techniku, keď do pokutového územia zatočil učebnicový center na hlavu ÁLVARA MORATU, ktorý sa tak po niekoľkých zahodených príležitostiach predsa len dočkal.
     
    58
    Victor Moses aj Antonio Conte sa teraz rozčuľujú smerom k hlavnému rozhodcovi, ktorý odpískal v neprospech hosťujúceho futbalistu, aj keď to po jeho súboji proti dvojici hráčov Atlética vyzeralo najskôr na faul Filipeho Luísa.
     
    57
    Álvaro Morata sa dnes na nedostatok pozornosti od svojich spoluhráčov sťažovať nemôže. Aj tentokrát ho David Luiz hľadal vysokou loptou na hranicu pokutového územia, Morata však svoju hlavičku nasmeroval len vedľa brány Jana Oblaka.
     
    56
    O pár sekúnd neskôr sa však už musel mať domáci gólman na pozore, keď zasahoval proti prízemnej umiestnenej strele Victora Mosesa. Tej však chýbala razancia, a tak si Oblak tento zákrok vychutnal.
     
    55
    Štandardnú situáciu si zobral na starosť David Luiz, prudkým centrom našiel Garyho Cahilla, jeho vyhratý hlavičkový súboj s Filipem Luísom však nebezpečenstvo pre Jana Oblaka nepriniesol.
     
    54
    Dnes sa rozhodne nehrá v rukavičkách. Antoine Griezmann poriadne nepríjemne zašiel do súboja s Edenom Hazardom a je ďalším futbalistom, ktorý dnes vidí žltú kartu. Toto muselo Hazarda poriadne bolieť.
     
    53
    Thomas Partey bojoval o loptu na polovici súpera s N'Golom Kantém. Prvý súboj ešte zvládol, následne však zahral nešťastne rukou, a tak sa lopta vracia na kopačky Londýnčanov.
     
    52
    Álvaro Morata sa teraz predviedol aj v "nefutbalovom" svetle, keď v osobnom súboji zasiahol do tváre rukou Juanfrana, Cüneyt Çakır však tentokrát kanoniera Chelsea od žltej karty ušetril.
     
    51
    Victorovi Mosesovi sa nadvakrát podarilo dostať loptu na Cesara Azpilicuetu, ktorý dokázal cez Filipeho Luísa poslať prudký center do "malého vápna", Álvarovi Moratovi nechýbalo veľa, aby zakončoval do poloodkrytej brány.
     
    50
    Lucas Hernández si dnes zatiaľ svoju úlohu plní veľmi dobre. Teraz dobrým obranným zákrokom zblokoval prízemný projektil Álvara Moratu, lopta sa tak k bráne Atlética ani nedostala.
     
    49
    Madridčania dostali vysokú loptu do poktuového územia, tam si po ňu vyskočil Saúl Ñíguez, v záklone však nemal šancu nasmerovať ju medzi tri žrde Courtoisovej brány.
     
    48
    Tak v druhom polčase sa máme rozhodne na čo tešiť. Hostia pridali na dôraze v osobných súbojoch. Teraz to však už prehnal Gary Cahill, ktorý môže byť po svojom zákroku na Saúla Ñígueza rád, že nevidel žltú kartu.
     
    47
    Chelsea vstúpila do druhej polovice stretnutia poriadne aktívne, keď si v priebehu pár sekúnd vybojovala už druhú štandardnú situáciu. Thomas Partey si dokonca za svoj zákrok na Marcosa Alonsa vyslúžil žltú kartu.
     
    46
    Druhý polčas sa práve v tejto chvíli začal. Vyzerá to tak, že ani jeden z trénerov zatiaľ do svojej základnej zostavy nesiahol, oba celky tak vbehli na ihrisko v identickom zložení ako v úvode stretnutia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Atléticom Madrid a Chelsea FC priniesol jasnú dominanciu Londýnčanov. Tí však nevyužili dve či tri jasné gólové príleižosti, v závere prvej štyridsaťpäťminútovky poľavili a napokon pykali. Po faule Davida Luiza na Lucasa Hernándeza sa z pokutového kopu presadil Antoine Griezmann. Madridčania mali v úplnom závere ešte možnosť navýšiť svoje vedenie, Koke však v čistej šanci bránu Thibauta Courtoisa minul.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    No a už to mohlo byť o dva góly! Atlético predviedlo okulahodiacu rýchlu kombináciu, strelu Saúla Ñígueza Thibaut Courtois vyrazil len na nohu Kokeho, lopta z jeho pravačky však mierila tesne vedľa brány hosťujúceho celku!
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať ešte jedna minúta.
     
    44
    Atlético sa po strelenom góle dostalo späť pod veľký tlak súpera, a tak mu tento oslobodzujúci odkop Juanfrana môže len pomôcť našetriť niekoľko sekúnd. Koniec prvého polčasu sa blíži.
     
    43
    Veľmi podobná situácia sa odohrala aj o niekoľko sekúnd neskôr, len s tým rozdielom, že teraz sa do lopty oprel Gary Cahill, ktorého projektil tesne nad bránu zblokoval jeden z domácich futbalistov.
     
    42
    Londýnčania sa snažia vyrovnať ešte v prvom polčase. Po centri do pokutového územia sa do odrazenej lopty oprel Marcos Alonso, ktorý aj za pomoci teču Diega Godína bránu Jana Oblaka míňa!
     
    41
    Chelsea síce drvivú väčšinu prvého polčasu jasne dominovala, nedokázala však využiť viaceré gólové príležitosti, a tak prišiel zákonitý trest. Hostia tak teraz budú musieť doťahovať jednogólový náskok súpera.
     
    40
    U Davida Luiza sa napokon jeho nedovlený zákrok nezaobišiel bez kartového trestu, a tak je prvým futbalistom, ktorému dnes Cüneyt Çakır ukazuje žltú kartu.
    40. Antoine Griezmann (ATM) - 1:0
     
    40
    Atlético dalo gól! Loptu si na biely bod postavil ANTOINE GRIEZMANN, zariskoval, keď ju napálil do stredu brány, no vyšlo mu to a dostáva tak svoj tím do vedenia!
     
    40
    Pokutový kop pre Atlético Madrid! Po centri z ľavej strany do "malého vápna" sa David Luiz dostal do nedovoleného kontaktu s Lucasom Hernándezom a hlavný rozhodca Cüneyt Çakır ukazuje na biely bod!
     
    39
    Yannick Carrasco ukázal svoju šikovnosť, potiahol loptu po osi ihriska, napriahol spoza šestnástky a Thibaut Courtois vyráža na rohový kop!
     
    38
    Cescovi Fàbregasovi to dnes zatiaľ príliš nejde. Teraz sa snažil prehodiť loptu za obranu na Álvara Moratu, všetko však v prospech domácich vyriešil Diego Godín.
     
    37
    Koke sa snaží rozhýbať ofenzívu Madridčanov, ďalší jeho individuálny prienik však stroskotal na pozorne brániacom Gary Cahillovi, ktorý ho k ďalšiemu centru v krátkom časovom slede nepustil.
     
    36
    Veľká príležitosť Atlética! Domáci predviedli peknú rýchlu kombináciu na pravom krídle, Koke si narazil so Saúlom Ñíguezom a následne poslal z hranice bránkovej čiary prudký center pred Thibauta Courtoisa, kde sa našťastie pre hostí k lopte nepretlačil Antoine Griezmann.
     
    35
    Chelsea znova zvolila rozohrávku štandardnej situácie nakrátko, po prihrávke od Marcosa Alonsa sa chcel k lopte cez Lucasa Hernándeza pretlačiť Álvaro Morata, v súboji s domácim obrancom si však pomáhal rukami.
     
    34
    Cesc Fàbregas zaujímavo zakombinoval s Marcosom Alonsom a táto španielska spolupráca sa napokon skončila rohovým kopom v prospech hostí z Londýna.
     
    33
    Lopta sa dostala už do blízkosti Jana Oblaka, z hranice približne 11 metrov však Álvaro Morata nedokázal ohroziť Jana Oblaka, keď proti nemu dobre zapracovala stopérska dvojica Diego Godín-Lucas Hernández.
     
    32
    Chelsea síce štandardné situácie zatiaľ príliš nevychádzajú, no Londýnčania si z toho nič nerobia. Loptu znova majú vo svojej moci a donútili všetkých hráčov súpera stiahnuť sa do defenzívy.
     
    31
    Do pokutového územia domáceho tímu centroval z ľavej strany Cesc Fàbregas, jeho vysoká lopta však bola mimoriadne nevydarená, keď skončila už na prvom hráčovi Atlética, ktorý ju odkopol až na polovicu súpera.
     
    30
    Polhodina riadneho hracieho času je za nami. Jednoznačne viac z hry majú zatiaľ futbalisti Chelsea, čo chcel teraz individuálnym prienikom demonštrovať aj Eden Hazard. Toho však poslal k zemi Juanfran. Hostia tak budú mať k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    29
    Znova to Los Colchoneros skúšali po pravej strane, Saúl Ñíguez sa však snáď s výnimkou úvodnej akcie zápasu nevie presadiť cez pozorne brániaceho Garyho Cahilla, ktorému tam pomáha aj Marcos Alonso.
     
    28
    Atlético znova drží loptu vo svojej moci, hostia však v posledných momentoch vsádzajú na vysoký pressing, čím poriadne znepríjemňujú zverencom Diega Simeoneho rozohrávku.
     
    27
    Koke videl na ľavej strane voľného Yannicka Carrasca, kým však lopta k šikovnému Belgičanovi doputovala, dostúpil k nemu Tiemoé Bakayoko a odstavil ho od nej.
     
    26
    Tak v týchto momentoch ukazujú Londýnčania veľkú silu na lopte. Ich postupná kombinácia sa napokon skončila pri Tiemouém Bakayokovi, ktorý sklepol loptu Álvarovi Moratovi a ten namieril presne do miest, kde stál pripravený Jan Oblak.
     
    25
    Chelsea sa rozhodla rozohrať rohový kop nakrátko, žiadny center do pokutového územia sme tentokrát nevideli, napriek tomu anglický celok zostáva na dostrel brány Jana Oblaka.
     
    24
    Krásny futbalový moment! David Luiz milimetrovo presnou vysokou loptou našiel v pokutovom území Atlética hlavu Álvara Moratu. Ten loptu prudko nasmeroval na bránu, no Jan Oblak vytiahol reflexívny zákrok!
     
    23
    Juanfran to teraz skúšal kombináciou so Saúlom Ñíguezom, snaha tejto dvojice na pravej strane ofenzívy však stroskotala na na kapitánovi hostí Garym Cahillovi.
     
    22
    Konečne sa na dlhší časový úsek na polovici súpera usadili aj domáci futbalisti, tí však zatiaľ nenašli medzeru v defenzíve Chelsea. Napriek tomu však opatrne kombinujú v blízkosti pokutového územia.
     
    21
    Antonio Conte sa poriadne rozčuľuje smerom k hlavnému arbitrovi, keď nesúhlasí s jeho verdiktom v neprospech N'Gola Kantého po súboji s Filipem Luísom. Skutočne to však vyzeralo na faul od francúzskeho stredopoliara.
     
    20
    Tak tento center si Antoine Griezmann za klobúk rozhodne nedá. Takmer od pravej rohovej zastávky totiž zatočil loptu bez povšimnutia niektorého zo svojich spoluhráčov len vedľa brány Thibauta Courtoisa.
     
    19
    Ángel Correa tam schytal úder do tváre od Alonsa a chvíľu zostal ležať na trávniku. Mal by však byť v poriadku, keď napokon nepotreboval ani ošetrenie od svojho klubového lekára.
     
    18
    Marcos Alonso teraz zastavil nedovoleným zákrokom na pravej strane Ángela Correu, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu, ktorý tak píska v prospech Átletica.
     
    17
    Tak v týchto momentoch vidíme viacero nepresností na oboch stranách. Najskôr stroskotala kombinácia Kokeho s Antoineom Griezmannom a následne nedokázal založiť akciu svojho tímu ani N'Golo Kanté.
     
    16
    Cesc Fàbregas je zatiaľ z hry Londýnčanov tak trochu vypojený. Španielsky tvorca hry si pri jednom zo svojich kontaktov s loptou teraz nerozumel s Marcosom Alonsom a hostia tak prichádzajú o možnosť ohroziť bránu Jana Oblaka.
    15. Eden Hazard (CHE)
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu riadneho hracieho času. Jej záver patril znova na pár momentov Madridčanom, ktorí však z kombinácie na súperovej polovici nič nevymysleli.
     
    14
    Zatiaľ sme nevideli veľa nedovolených zákrokov. Teraz sa však o jeden z nich postaral Koke, ktorý v súboji v strede poľa zastavil N'Gola Kantého, a tak pri lopte zostávajú futbalisti anglického majstra.
     
    13
    Prvá veľká príležitosť zápasu. Eden Hazard napriahol zo zdanlivo nemožnej pozície, jeho projektil z hranice približne 20 metrov napokon skončil až na spojnici brvna a ľavej žrde Oblakovej brány!
     
    12
    Tak po pomerne rušnom úvode sa nám teraz hra trochu upokojila. Chelsea naďalej drží loptu vo svojej moci a momentálne s ňou jej hráči manévrujú na polovici súpera.
     
    11
    Po dlhšom čase vidíme v ofenzívnej snahe aj domácich futbalistov, ktorí to však teraz trochu prekombinovali, Cesar Azpilicueta si bez väčších problémov poradil v súboji s Yannickom Carrascom a odstavil ho od lopty.
     
    10
    Eden Hazard to znova skúšal v kombinácii po pravej strane, s touto jeho akciou si však dokázala defenzíva Atlética bez väčších problémov poradiť.
    9. Álvaro Morata (CHE)
     
    9
    Po trošku vlažnejšom úvode zo strany anglického majstra už sledujeme očakávaný priebeh, keď hráči Chelsea držia loptu na svojich kopačkách a domáci tím zatlačili do hlbokej defenzívy na vlastnej polovici.
     
    8
    Pekná akcia Londýnčanov. Eden Hazard sa od úvodu zápasu snaží zapájať čo najviac do hry. Teraz šikovný Belgičan vyzval na zakončenie Álvara Moratu, španielsky kanonier však ani tentokrát nenamieril medzi tri žrde.
     
    7
    N'Golo Kanté sa ocitol v netradičnej pozícii na pravom krídle, vrátil loptu Victorovi Mosesovi, ktorého center musel pred Álvarom Moratom odvracať do autu Diego Godín.
     
    6
    Chelsea sa začína dostávať do tej správnej prevádzkovej teploty. Marcos Alonso potiahol akciu po ľavom krídle, v pokutovom území odovzdal loptu Edenovi Hazardovi, ktorý si ju narovnal bližšie k osi ihriska, následne však triafa len bočnú sieť domácej brány.
     
    5
    V piatej minúte evidujeme aj prvý strelecký pokus stretnutia. Postaral sa oň Álvaro Morata, ktorý však po prihrávke od Edena Hazarda bránu Jana Oblaka minul o niekoľko decimetrov. Slovinský brankár domáceho celku tak mohol zostať pokojný.
     
    4
    Tak teraz si síce najskôr Yannick Carrasco v kombinácii nerozumel s Ángelom Correom, následne však dobre zapracoval proti Victorovi Mosesovi, ktorý tak musel zvoliť len oslobodzujúci odkop do územia nikoho.
     
    3
    Na opačnej strane sa síce Yannick Carrasco dostal cez Cesara Azpilicuetu, Belgičanov center však nenašiel želaný cieľ, a tak ho vo svojej náruči skryl pripravený Thibaut Courtois.
     
    2
    Tak už od úvodných sekúnd sme svedkami veľkého boja. Sledovali sme niekoľko tvrdých osobných súbojov, prvá ofenzívna akcia Chelsey sa však končí nedovoleným zákrokom Álvara Moratu na Lucasa Hernándeza.
     
    1
    Prvý zápas v Lige majstrov v histórii novučičkého štadióna Wanda Metropolitano sa práve v tejto chvíli začal. Odštartovali ho domáci futbalisti, ktorí si vďaka aktivite Saúla Ñígueza na pravej strane ofenzívy okamžite vybojovali aj rohový kop. Po ňom síce priamo neohrozili bránu Thibauta Courtoisa, no napriek tomu naďalej zostávajú na dostrel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Godín (C), Hernández, Luís – Koke, Partey, Saúl Ñíguez, Ferreira-Carrasco – Á. Correa, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – J. Giménez, Savić, Gabi, Gaitán, F. Torres, Vietto.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Bakayoko, Alonso – Fàbregas, E. Hazard – Morata.
    Náhradníci: Caballero – Batshuayi, Willian, Christensen, Rüdiger, Zappacosta, Pedro.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (Turecko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Aj dnes večer nás čaká veľká porcia zápasov Ligy majstrov. Spoločne sa pozrieme na mimoriadne zaujímavý duel. Atlético Madrid v ňom na jednom z najmodernejších štadiónov v Európe Wanda Metropolitano privíta londýnsku Chelsea FC. Stretnutie sa začína v tradičnom čase o 20:45.

    ATLÉTICO MADRID

    Atlético Madrid sa do skupinovej fázy Ligy majstrov kvalifikovalo piaty rok v rade potom, čo v španielskej La Lige skončilo na tretej priečke. Vlani to tím charizmatického trénera Diega Simeoneho dotiahol v najprestížnejšej pohárovej súťaži až do semifinále, kde nestačil na neskoršieho víťaza a svojho mestského rivala Real Madrid. Los Colchoneros v aktuálnej sezóne predvádzajú zatiaľ kolísavé výkony. V La Lige síce zatiaľ v šiestich zápasoch ani raz neprehrali, no stihli už dvakrát stratiť body pri remízach s nováčikom z Girony a Valenciou. Do novej edície Ligy majstrov Atlético rovnako vstúpilo len bezgólovou remízou s AS Rím, a tak má v tabuľke zatiaľ pripísaný jeden bod. Diego Simeone by dnes nemal mať žiadne starosti so skladaním svojej základnej zostavy, keďže by mal mať k dispozícii všetky svoje opory. Bude zaujímavé sledovať, či sa na ihrisko dostane aj Fernando Torres, ktorý časť svojej kariéry strávil aj v drese Chelsea FC.

    CHELSEA FC

    Chelsea si vybojovala účasť v tohtoročnej edícii Ligy majstrov tým „najjednoduchším“ spôsobom – ziskom titulu v anglickej Premier League. Minulý rok zverenci trénera Antonia Conteho medzi európskou elitou absentovali, a tak sa do Ligy majstrov vracajú po ročnej pauze. V aktuálnej sezóne The Blues zatiaľ nepodávajú také výkony, aké by sa od nich očakávali. V Premier League majú na svojom konte zo šiestich zápasov už aj po jednej remíze a prehre. V Lige majstrov však Chelsea dostala na rozbeh takmer ideálneho súpera, keď azerbajdžanský Karabach rozstrieľala tenisovým výsledkom 6:0. O šesť gólov sa postaralo päť rôznych strelcov, jeden gól si Azerbajdžanci strelili sami. Tak ako Diego Simeone, ani jeho náprotivok Antonio Conte nebude mať takmer žiadne problémy pri tvorbe základnej jedenástky svojho mužstva. Pre zdravotné problémy by mu totiž mala chýbať len letná posila z Leicestru City Danny Drinkwater. Kým na strane domácich bude dnešný duel špeciálnym pre Fernanda Torresa, ešte o niečo väčšia pozornosť sa bude pravdepodobne upriamovať na gólmana Londýnčanov Thibauta Courtoisa. Belgičan si totiž svoje meno vo futbalovom svete začal budovať práve v Atléticu.

    Tieto dva tímy sa až tak často nestretávajú. Zatiaľ poslednýkrát si sily zmerali v pamätnom semifinále Ligy majstrov v sezóne 2013/2014, v ktorom prekvapujúco uspelo Atlético po výsledkoch 0:0 doma a 1:3 vonku. Chelsea tak má svojmu súperovi čo vracať. Táto konfrontácia bude zaujímavá aj z trénerského pohľadu, kedže sa proti sebe postavia dvaja mimoriadne temperamentní manažéri – na jednej strane Argentínčan Diego Simeone a na strane druhej Talian Antonio Conte. V historicky prvom zápase na novučičkom štadióne Estadio Wanda Metropolitano sa tak rozhodne máme na čo tešiť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Jakub Kocourek

    Góly: 40. Griezmann (pen.) – 59. Morata, 90+4. Batshuayi

    Karty:   47. Partey (ATM), 54. Griezmann (ATM) – 40. David Luiz (CHE), 80. Cahill (CHE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín (C), Hernández, Luís – Koke, Partey (77. J. Giménez), Saúl Ñíguez, Ferreira-Carrasco (69. F. Torres) – Á. Correa (70. Gaitán), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – J. Giménez, Savić, Gabi, Gaitán, F. Torres, Vietto.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Bakayoko, Alonso – Fàbregas (86. Christensen), E. Hazard (82. Willian) – Morata (82. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – Batshuayi, Willian, Christensen, Rüdiger, Zappacosta, Pedro.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (Turecko)