Kolín nad Rýnom – Frankfurt 0:1 (kon.) | Hertha – Leverkusen 2:1 (kon.) | Freiburg – Hannover 1:1 (kon.)
Hamburger – Dortmund 0:3 (kon.) | Mainz – Hoffenheim 2:3 (kon.)
koniec
Hamburger SV
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Streda 20.09.2017, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Napokon hlavný rozhodca tohto zápasu Felix Zwayer už nič nenadstavoval a ukončil tak toto stretnutie, ktoré lepšie zvládli hostia z Dortmundu a po výhre 3:0 sa vracajú na čelu tabuľky a neinkasovali tak ani v 5. kole.

    S týmto konštatovaním sa už s Vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:20:43)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Čaká sa už aj na údaj o nadstavenom čase, zrejme už hlavný rozhodca nebude nijak extra toto stretnutie predlžovať.
     
    87
    Dortmund po rýchlom útočnom výpade získal výhodu rohového kopu. Loptu pred bránu domácich však obrana Hamburgeru odvrátila do bezpečia.
     
    86
    Obaja tréneri už posledný krát vystriedali, zápas sa prakticky už en dohráva. Uvidíme, či predsa len nepríde ešte nejaká zaujímavá príležitosť na jeden či druhej strane.
     
    85
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Bobby Wood, prichádza Vasilije Janjicic.
     
    84
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Dan-Axel Zagadou, prichádza Jacob Bruun Larsen.
     
    82
    Do zakončenia na bránu hostí sa teraz dostal Holtby, jeho ľavačka však tesne minula hornú časť brány Dortmundu. O výkop sa tak postará brankár Bürki.
     
    81
    Hamburger sa ešte snaží niečo vymyslieť ale už sú ich nádeje márne. Dortmund dnes vyniká v ofenzíve aj defenzíve a tak si zaslúžene povezie domov 3 body.
    79. Christian Pulisic (DOR) - 0:3
     
    79
    Dortmund dal gól!
    A rozhodnuté je definitívne teraz! Hostia založili rýchly útočný výpad, Dahoud poslal loptu na CHRISTIANA PULISICE, ktorý si dobre nabehol na prihrávku a svojou strelou nedal brankárovi domáceho tímu žiadnu šancu na zákrok – 0:3!
     
    78
    K lopte sa dostávajú opäť hostia a kombinujú na svojej polovičke. Domácim sa stále v útočnej fáze nedarí a zatiaľ to vyzerá, že o osude zápasu bude rozhodnuté.
     
    77
    Veľa nechýbalo a hostia mohli definitívne rozhodnúť. Şahin sa rútil sám na brankára domácich, ale bránu Hamburgeru napokon netrafil a lopta doputovala tesne vedľa!
     
    76
    Žltú kartu dostáva Lewis Holtby (Hamburger SV).
     
    75
    Po rýchlom útoku sa do zakončenia na bránu domácich tlačil Aubameyang, v rozhodujúcej chvíli však nezvládol spracovanie. Domáci sa tak musia aj brániť a naďalej prehrávajú o dva góly.
     
    74
    Domácim sa teraz podaril rýchly prechod na útočnú polovičku, v pokutovom území sa následne dostal do zakončenia Hahn, ale trafil iba bočnú sieť.
     
    73
    Veľa času teda už domácim futbalistom neostáva, obrana Dortmundu aj naďalej pracuje úspešne a Hamburger to ničoho nepúšťa. Uvidíme, či príde ešte nejaká zaujímavá príležitosť do konca tohto zápasu.
     
    72
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a kombinujú na svojej polovičke. Domácim neostáva nič iné, ako hru vytiahnuť hore a vysoko napádať.
     
    70
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Sejad Salihović, prichádza Gian-Luca Waldschmidt.
     
    69
    Domáci začínajú hrať aktívnejšie, ale stále sa im nepodarilo nájsť recept na obranu svojho dnešného súpera. Hostia si tak aj naďalej držia svoj náskok o dva góly.
     
    68
    Hamburger ešte zbrane neskladá a tlačí sa na útočnú polovičku. Sledovali sme zakončenie Holtbyho, ale jeho pokus úspešný nebol. K lopte sa tak dostávajú hostia.
     
    67
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Andrij Jarmolenko, prichádza Maximilian Philipp.
     
    66
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Šindži Kagawa, prichádza Mahmoud Dahoud.
     
    64
    Domáci to tak budú mať veľmi ťažké. Prehrávajú o dva góly a navyše sú pri lopte opäť hostia. Uvidíme, či sa Hamburgeru podarí ešte tento zápas zdramatizovať.
    63. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:2
     
    63
    Dortmund dal gól!
    A je tu druhý gól Dortmundu v tomto zápase! Domáci síce útočili, ale stratili lopty a hostia tak úspešne využívajú rýchly protiútok. Jarmolenko poslal loptu pred bránu domáceho tímu, tam sa k nej dostal PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a ten pohodlne dopravil loptu do siete – 0:2!
     
    62
    Dortmund sa teraz presunul na útočnú polovičku, na center pred bránu domácich skákal Piszczek, ale na loptu v rozhodujúcej chvíli nedočiahol.
     
    60
    Momentálne sú pri lopte hostia, ale nemajú sa kam ponáhľať. Domáci sa snažia o vysoké napádanie rozohrávky, ale hostia zatiaľ chyby nerobia.
     
    59
    Po rýchlom protiútoku sa na útočnú polovičku dostali domáci futbalisti, Salihovićov center na zadnú tyč napokon nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    58
    Dortmund teraz zahrával ďalší priamy kop, po ňom sa k zakončeniu hlavou dostal Papastathopoulos, ale brankár Mathenia úspešne zasiahol.
     
    57
    Ten však nič zaujímavého nepriniesol a pri lopte sú tak už domáci futbalisti, ktorí stále vyhrávajú o jeden presný zásah. Dortmund to však má veľmi ťažké, pretože pravidelne čelí nebezpečným útočným výpadom domácich.
     
    56
    Na útočnú polovičku sa teraz dostali aj hostia a po faule získavajú priamy kop. Domáci sa tak budú musieť teraz brániť.
     
    55
    Veľa nechýbalo a mohlo byť vyrovnané! Domáci zahrávali rohový kop, ten síce hostia odvrátili do bezpečia, k odrazenej lopte sa ale dostal Mavraj, ten však rozvlnil iba bočnú sieť!
     
    53
    A tento útok domácich futbalistov zastavuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. K lopte sa tak na svojej polovičke dostávajú hostia.
     
    52
    Ten sa im však napokon nevydaril a do útoku išiel Dortmund. Obrana domácich teraz zaváhala pri bránení tejto situácie, ale brankár Mathenia všetko včas vyriešil.
     
    51
    Kagawa sa dostal k lopte a snažil sa založiť ďalší útočný výpad svojho tímu, loptu pred Jarmolenkom však do bezpečia upratal Walace. Domáci sa dostávajú do rýchleho protiútoku.
     
    50
    K lopte sa dostal teraz Pulisic, dokázal sa prebojovať až do pokutového územia domácich, tam však už nedokázal prejsť cez pozorného Papadopoulosa.
     
    49
    Napokon teraz prichádza prvé striedanie na strane domácich. Ťažko povedať či sa jednalo o vynútené ale taktické striedanie.
     
    48
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Gotoku Sakaj, prichádza Douglas Santos.
     
    47
    K lopte sa dostávajú domáci futbalisti, ale cez obranu hostí opäť neprešli. Pri lopte je tak už opäť Dortmund, ale kombinuje na svojej polovičke.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Sledovali sme zaujímavý prvý polčas, kde hra bola z oboch strán bola vyrovnaná. Viacej šťastia však mali hostia, pretože v 24. minúte otvoril skóre tohto zápasu Kaqawa a tak Dortmund vyhráva po prvom polčase 1:0!

    Uvidíme, čo nám napokon prinesie druhý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa predĺži ešte o jednu minútu!
     
    44
    Hamburger sa dostal ešte k jednému rohovému kopu, pred bránou domácich došlo k zrážke Bürkiho s Papadopoulos. Je tak pískaný faul na brankára a tak sa domáci do zakončenia nedostali.
     
    43
    Domáci sa ešte snažia vyrovnať do konca prvého polčasu. Wood sa dostal pred 16-tkou do zakončenia na bránu hostí, ale jeho pokus obrana Dortmundu zblokovala to bezpečia.
     
    42
    Prvý polčas už bude čo chvíľa minulosťou, hostia aj naďalej vyhrávajú o jeden presný zásah. Domáci však takisto hrozia nebezpečnými akciami, tie však zatiaľ vytúžené ovocie neprinášajú.
     
    41
    Po autovom vhadzovaní domáceho tímu sa pred bránu rozbehol Wood, pomohol si však útočným faulom a tak nemohol vo svojom ťažení pokračovať.
     
    40
    O malú chvíľu opäť zaútočili hostia a získali aj priamy kop. Şahinov pokus však obrana domácich upratala do bezpečia. Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút.
     
    39
    Podobne sa prechod na útočnú polovičku vydaril aj hosťujúcemu mužstvu, ale Jarmolenkov pokus tesne preletel ponad bránu domáceho tímu.
     
    38
    Domáci predviedli sériu úspešných prihrávok a dostali sa až na útočnú polovičku, na center pred bránu hostí skákal Wood, ale na loptu už nedočiahol.
     
    37
    Aj tieto minúty prinášajú zaujímavé situácie, ale obrany oboch tímov pracujú úspešne a svojho súpera do zakončenia nepúšťajú. Dortmund však aj naďalej vyhráva o jeden presný zásah.
     
    36
    Rohový kop si napokon na druhej strane vybojovali aj hostia, so zakončením Kagawu ale nemali domáci žiadne problémy. Pomaličky sa už blíži záverečná časť prvého polčasu.
     
    35
    Po rýchlom protiútoku získali rohový kop domáci futbalisti, ale ani tento ich pokus nebol z ich strany úspešný a lopta už patrí hosťujúcemu mužstvo.
     
    34
    Dortmund založil rýchly útočný výpad, Jarmolenko posunul loptu na Pulisica, s jeho prízemným pokusom však brankár domácich Mathenia problémy nemal a pohodlne ho pokryl.
     
    33
    Hamburger sa tak aj naďalej snaží odpovedať na presný zásah svojho dnešného súpera, zatiaľ však hostia úspešne odolávajú. Hra začína mať aj vyššie tempo a dochádza k pritvrdeniu v osobných súbojoch.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Gotoku Sakaj (Hamburger SV).
    31. André Hahn (HAM), Roman Bürki (DOR)
     
    31
    To však už neplatí! Sakaj odcentroval do pokutového územia hostí, tam sa do zakončenia dostal Hahn, ale brankár Bürki výborným zákrokom podržal svoje mužstvo!
     
    30
    Ani tento útok sa futbalistom Hamburgeru nevydaril a o loptu prišlo čistým obranným zákrokom. Hostia tak zatiaľ domácich k žiadnej vyložene šanci v tomto zápase.
     
    29
    Domáci hrajú teraz veľmi aktívne a vybojovali si rohový kop. Jeho exekútorom bol napokon Salihović, ale s jeho centrom nemali hostia žiadne problémy.
     
    27
    Opäť sa snažil obranu hostí preveriť Hahn, tentokrát však zlyhal ešte pred pokutovým územím Dortmundu. Hostia sa tak dostávajú k lopte a môžu bez problémov rozbehnúť svoju kombináciu.
     
    26
    Hamburger sa snaží o rýchly vyrovnanie, po sérii prihrávok sa na bránu rútil Hahn, pri lopte bol však skorej brankár hostí Bürki a ten upratal loptu do bezpečia.
     
    25
    Dôležitý prvý gól zápasu napokon dávajú hostia, ktorí začali byť v posledných minútach o niečo aktívnejší. Uvidíme, ako rýchlo sa na túto situáciu podarí zareagovať domácim futbalistom.
    24. Šindži Kagawa (DOR) - 0:1
     
    24
    Dortmund dal gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu! Do pokutového územia domácich smeroval ďalší center, k lopte sa dostal Toprak, ten našiel voľného ŠINDŽIHO KAGAWU a ten bez problémov posiela loptu do siete – 0:1!
     
    23
    Dortmund sa opäť drží na útočnej polovičke, aktívny Jarmolenku odcentroval pred bránu domácich, ale Papadopoulos upratal loptu do bezpečia. Hostia však ešte na útočnej polovičke ostávajú.
     
    22
    Sledovali sme útočné výpady na oboch stranách, dobre však znova zapracovali obrany oboch mužstiev. Zatiaľ tak sledujeme vyrovnané stretnutie, najväčšiu šancu však mali hostia.
     
    21
    Hostia zahrávali v blízkosti domácej brány priamy kop, napokon sa po ňom do zakončenia dostal Piszczek, ale ten bránu domáceho tímu neohrozil.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Kyriakos Papadopoulos (Hamburger SV).
     
    18
    Dortmund je teraz o dosť aktívnejší, ale všetky náznaky šancí domáca obrana včas poriešila. Uvidíme, čo nám prinesú nasledujúce minúty, hra sa začína vyrovnávať.
    17. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    17
    Veľká šanca na strane hostí! Jarmolenko sa dostal k lopte, odcentroval pred bránu domácich, k hlavičke sa dostal Aubameyang a jeho pokus skončil na tyčke! Domáci tak mali veľké šťastie.
     
    15
    Táto snaha hostí je takisto prerušená, Jarmolenko si pri spracovaní lopty pomohol faulom a tak sa Dortmund do zakončenia nedostal. Sledujeme tak na oboch stranách množstvo nepresností.
     
    14
    Ale aj tento útok domácich futbalistov je prerušený kvôli ofsajdu. Hamburger hrá však veľmi aktívne, čo sa zrejme nečakalo. Dortmund toho tak teda zatiaľ veľa nepredviedol.
     
    13
    O malú chvíľu sme sledovali ďalšiu útočnú snahu hostí, Şahin však cez obranu domácich neprešiel. Hamburger sa tak už snaží čo najrychlejšie preniknúť na útočnú polovičku.
     
    12
    Dortmund teraz dlhšie kombinoval na útočnej polovičke, Aubameyang napokon centroval pred bránu domácich, ale lopta doputovala za postrannú čiaru.
     
    10
    Hamburger je prekvapivo v úvode zápasu aktívnejší, opäť sa domáci prebojovali až do pokutového územia, ale opäť dobre zapracovala obrana hostí.
    9. Christian Pulisic (DOR)
     
    9
    Dortmund po rýchlom útoku prenikol až do domácej 16-tky, Aubameyang prihral úspešne na Pulisice, ktorý napokon aj vypálil na bránu domácich, jeho pokus len tesne minul priestor troch žrdí!
     
    8
    Tento útok domácich však už bol o niečo úspešnejší, Wood šikovne prešiel cez obranu hostí, ale jeho následný center do pokutového územia bol pre brankára Bürkiho ľahkou korisťou.
     
    7
    A opäť tento útok domácich futbalistov je zastavený, postranný rozhodca signalizuje ďalší ofsajd domáceho celku. Dopredu to tak môže skúsiť Dortmund.
     
    6
    Po rýchlom útočnom výpade hostí sme sledovali prvý rohový kop v tomto zápase. Po ňom sa do zakončenia hlavou dostal Zagadou, ale nemieril presne.
     
    5
    Toto útočné ťaženie domácich futbalistov je zastavené postranným rozhodcom, Holtby sa ocitol v ofsajde. Lopta tak pripadne futbalistom Dortmundu.
     
    4
    V útoku sa teraz predstavili aj hosťujúci futbalisti, Jarmolenkom však cez obranu domáceho tímu neprešiel. Zatiaľ tak v úvode zápasu pracujú obe defenzívy úspešne.
     
    3
    Dlho netrvalo a opäť útočnú akciu domácich ťahal Hahn, v tomto prípade centroval do pokutového územia hostí, ale lopta skončila v rukaviciach brankára hostí.
     
    2
    Napokon sa to domácim futbalistom aj podarilo, po sérii kombinácii sa dostal k lopte Hahn, ten sa už však cez obranu hostí do zakončenia nepredral.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Hamburger sa už snaží o prienik na útočnú polovičku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemný futbalový večer s Nemeckou Bundesligou prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller. Imtech Arena je už na všetko pripravená, čaká sa len na príchod oboch tímov a rozhodcov tohto stretnutia. Pri sledovaní tohto zápasu Vám prajeme príjemný športový zážitok, z pozície komentátora Váh ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos, Sakaj (C) – G. Jung, Walace – Hahn, Holtby, Salihović – Wood

    Náhradníci: Pollersbeck – Santos, Waldschmidt, Janjicic, Jatta, Schipplock, Ito

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Zagadou – G. Castro, Şahin, Kagawa – Jarmolenko, Aubameyang, Pulisic

    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Isak, Dahoud, Philipp, Weigl, Bruun Larsen

    Rozhodca: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Hamburger SV a Borussia Dortmund. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:30, z pozície komentátora Váh ho sprostredkuje Miroslav Revaj.

    V Stredu pokračuje aj Nemecká Bundesliga, na programe je jej 5. kolo. V tomto prenose zavítame na Imtech Arenu v Hamburgu, kde domáce mužstvo privíta lídra súťaže.

    Hamburger SV:
    Domáce mužstvo sa zatiaľ nachádza v strede tabuľky, momentálne mu patrí 8. pozícia. Štart do súťaže mal Hamburger výborný, zaznamenal v prvých dvoch zápasoch dve víťazstvá. Potom však prišli len dve prehry, v poslednom kole podľahli na pôde Hannovera 0:2!

    Borussia Dortmund:
    Hosťujúce mužstvo zatiaľ jasne dominuje tejto súťaži. Na svojom konte majú po 4 kolách 3 výhry, 1 remízu a impozantné skóre 10:0. Body hostia stratili iba pri remíze 0:0 s Freiburgom. V poslednom kole si Dortmund poradil doma s Kolínom vysoko 5:0!

    Favorit:
    Papierové predpoklady a tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavia hosťujúce mužstvo. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 24. Kagawa, 63. Aubameyang, 79. Pulisic

    Karty:   20. Papadopoulos (HAM), 32. Sakaj (HAM), 76. Holtby (HAM)


    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos, Sakaj (C) (48. Santos) – G. Jung, Walace – Hahn, Holtby, Salihović (70. Waldschmidt) – Wood (85. Janjicic).
    Náhradníci: Pollersbeck – Santos, Waldschmidt, Janjicic, Jatta, Schipplock, Ito.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Zagadou (84. Bruun Larsen) – G. Castro, Şahin, Kagawa (66. Dahoud) – Jarmolenko (67. Philipp), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Isak, Dahoud, Philipp, Weigl, Bruun Larsen.

    Rozhodca: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller