Bilbao – Atlético Madrid 1:2 (kon.) | Leganés – Girona 0:0 (kon.) | La Coruña – Alavés 1:0 (kon.)
Sevilla – Las Palmas 1:0 (kon.) | Real Madrid – Real Betis 0:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
0:1 (0:0)
Real Betis
Streda 20.09.2017, 22:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Stredajší program zápasov španielskej La Ligy sa končí obrovským prekvapením. Real Madrid na vlastnom štadióne prehral s Realom Betis 0:1, keď o osude zápasu rozhodol v nadstavenom čase Antonio Sanabria. Futbalisti z Andalúzie húževnato bojovali a v samotnom závere gólovo udreli. Biely balet tretíkrát v sezóne zakopol a dokonca ani neprekoná rekord Santosu v počte zápasov s minimálne jedným streleným gólom. Navyše, Betis svojho dnešného súpera v tabuľke preskakuje a zaraďuje sa na priebežné šieste miesto. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem dobrú noc. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (00:00:28)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Antonio Sanabria (RBE) - 0:1
     
    90+4
    Real Betis dal gól! Tak toto je obrovský šok pre fanúšikov aktuálneho šampióna Ligy majstrov. Hostia v nadstavenom čase strieľajú gól a sú veľmi blízko k nečakanému triumfu. Cristian Tello potiahol akciu, Antonio Barragán centrom z pravej strany našiel ANTONIA SANABRIU a ten hlavičkou prekonal Keylora Navasa.
     
    90+3
    Antonio Adán opäť podržal svoje mužstvo. Borja Mayoral si nabehol na center z pravej strany, ale jeho hlavičku kryje brankár súpera. Madridský Real má už veľmi málo času na strelenie vytúženého gólu.
     
    90+2
    Casemiro si teraz splnil aj svoje defenzívne povinnosti, keď zastavil jedného z hráčov súpera, ktorý po pravej strane prenikal smerom ku Keylorovi Navasovi.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k riadnemu hraciemu času päť minút. Na konci tej prvej sa dostal k strele Toni Kroos, ale jeho technické zakončenie mierilo nad bránu Antonia Adána.
     
    90
    Hostia sa radovali z gólu, no ten napokon neplatí. Cristian Tello vystrelil ľavačkou, jeho strieľanú prihrávku si našiel Antonio Sanabria, no v momente prihrávky stál tesne za obrannou líniou domáceho tímu.
     
    89
    Hostia sa napokon dostali k centru z ľavej strany, ale obrancovia madridského Realu si poradili. Následne sa snažili domáci vymyslieť niečo smerom dopredu, ale ich aktivita stroskotala 20 metrov od brány.
     
    88
    Ryad Boudebouz vybojoval pre svoj tím rohový kop. Striedajúci hráč vystrelil spoza pokutového územia a jeho pokus v páde tečoval domáci Lucas Vázquez. Hostia sa nikam neponáhľajú.
     
    87
    Betis teraz dobre držal loptu na svojich kopačkách. Domáci síce aktívne napádali rozohrávku, ale trvalo im viac ako polminútu, aby sa k lopte dostali. Čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa im kráti.
     
    86
    Hlavný arbiter teraz dokonca píska proti Realu Madrid. Aïssa Mandi dostal zrejme nejaký úder v súboji s Cristianom Ronaldom a bude potrebovať ošetrenie. No, nadstavený čas rozhodne nebude len obvyklé tri minúty.
     
    85
    Antonio Adán má opäť možnosť nazbierať sekundičky svojim zdĺhavým odkopom. Zinedine Zidane síce tlieska, no Gareth Bale svojim centrom nenašiel v súperovej šestnástke žiadneho spoluhráča.
     
    84
    Po dlhšom čase si na loptu siahol aj brankár Keylor Navas. K centru z pravej strany sa dostal krajný obranca Antonio Barragán, ale loptu nasmeroval len do rukavíc kostarického brankára.
     
    83
    Domáci futbalisti obliehali pokutové územie súpera, ale napokon zo svojej aktivity nič nevyťažili. Gareth Bale nezvládol svoj center, a tak bude nasledovať len odkop od brány Antonia Adána.
     
    82
    Lucas Vázquez centroval z pravej strany. Cristiano Ronaldo však zakončoval v záklone, a tak jeho pokus nemal veľa šancí na úspech. Antonio Adán dokonca nemusel ani len zasahovať.
     
    81
    Realu Betis sa teraz podarilo na dlhší čas podržať loptu, vďaka čomu si obrancovia hostí môžu oddýchnuť. Dokonca bude nasledovať vhadzovanie, čo je tiež dobrý priestor na ušetrenie nejakých sekundičiek.
     
    80
    Posledných desať minút zostáva do konca dnešného stretnutia. Real Madrid v nedeľu vyrovnal rekord Pelého Santosu, no teraz reálne hrozí, že sa jeho séria zápasov so streleným gólom skončí.
     
    79
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Na trávnik prichádza Joaquín, ktorý vymenil Fabiána Ruiza. Nového muža na trávniku vítajú fanúšikovia futbalu potleskom.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+4. A. Sanabria

    Karty:   36. Tello (RBE), 38. Mandi (RBE), 58. Feddal (RBE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 14:5. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:11.
    Real Madrid: Navas – Ramos, Marcelo (71. L. Vázquez), Carvajal, Varane – Modrić (72. Mayoral), Kroos, Casemiro, Isco (67. Asensio) – Ronaldo, Bale.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, L. Vázquez, M. Llorente, Asensio, Mayoral, D. Ceballos.

    Real Betis: Adán – Barragán, Feddal, Durmisi, Mandi – Ruiz (79. Joaquín), Javi García, Camarasa (43. Guardado), Guerrero (61. Boudebouz) – Tello, A. Sanabria.
    Náhradníci: D. Giménez – R. Navarro, Amat, León, Boudebouz, Joaquín, Guardado.

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz