Kolín nad Rýnom – Frankfurt 0:1 (kon.) | Hertha – Leverkusen 2:1 (kon.) | Freiburg – Hannover 1:1 (kon.)
Hamburger – Dortmund 0:3 (kon.) | Mainz – Hoffenheim 2:3 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:1 (2:0)
Bayer Leverkusen
Streda 20.09.2017, 20:30 • Olympijský štadión, Berlín • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas medzi Herthou Berlín a Bayerom Leverkusen sa hral vo veľkom tempe. Aktívnejší boli síce hosťujúci futbalisti, tí sa však po zbabranom prvom polčase napokon na viac ako na kontaktný gól z kopačky Juliana Brandta nezmohli. O vyrovnanie sa mohol ešte postaral jeden z najlepších hráčov dnešného duelu Dominik Kohr, no ten v čistej šanci prestrelil bránu domácich. Hertha si tak pripisuje do tabuľky dôležité tri body. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! (22:30:57)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Aktívny bol aj Admir Mehmedi, ktorý to však v posledných sekundách zápasu prehnal v strede poľa proti Perovi Ciljanovi Skjelbredovi, a tak z toho bol len faul stredopoliara Leverkusenu.
     
    90+4
    Veľmi dobrú prácu pre svoj tím teraz odviedol aj s trochou šťastia Niklas Stark, ktorý napriek agresívnemu prístupu Dominika Kohra dokázal pre svoj tím vybojovať odkop od brány Runeho Jarsteina.
     
    90+3
    Panagiotis Retsos hľadal vysokou loptou Admira Mehmediho, táto spolupráca však úspech nepriniesla, keďže lopta od gréckeho obrancu bola až prílš nepresná.
     
    90+2
    Hrá sa síce na polovici Herthy a ten tlak zo strany hosťujúceho tímu je skutočne veľký, avšak až na Kohrovu príležitosť tomu zo strany Leverkusenu chýba nejaký moment prekvapenia.
     
    90+2
    Leverkusen v posledných minútach poriadne podkuruje defenzíve Herthy, táto akcia Admira Mehmediho po pravej strane však k ďalšiemu ohrozeniu brány Runeho Jarsteina neviedla.
     
    90+1
    Plynú už prvé sekundy z nadstaveného času, ktorý by mal trvať až päť minút!
     
    90
    Rune Jarstein si potreboval po tejto obrovskej šanci súpera vydýchnuť a zároveň našetriť ďalšie cenné sekundy pre svoj tím. Pre tento počin však nemal pochopenie Deniz Aytekin, ktorý udeľuje domácemu gólmanovi žltú kartu.
     
    89
    Napokon z toho vznikla príležitosť pre Leverkusen, po ktorej mohlo byť vyrovnané! Center do pokutového územia z ľavej strany prepadol k Jonathanovi Tahovi, ktorý sa k strele neodhodlal, a tak posunul loptu Dominikovi Kohrovi, ten ale mieri nad bránu Runeho Jarsteina!
     
    88
    Hertha teraz môže ušetriť niekoľko drahocenných sekúnd, keďže sa domácim futbalistom podarilo vybojovať štandardnú situáciu na polovici súpera.
     
    87
    Registrujeme posledné striedanie dnešného zápasu. Za potlesku domácich tribún odchádza strelec zatiaľ rozdielového presného zásahu Salomon Kalou, ktorý púšťa na ihrisko na posledných pár minút Genkiho Haragučiho.
     
    85
    Tak predsa len bude záver stretnutia ešte zaujímavý. Bayeru sa podarilo znížiť a stále tak živí šance na to, že si z Olympijského štadióna dnes večer odvezie aspoň bod. Na to však potrebujú hostia ešte aspoň raz skórovať.
    84. Julian Brandt (LEV) - 2:1
     
    84
    Bayer Leverkusen dal gól! Tak predsa sa Leverkusenu podarilo dosiahnuť vytúžený, a treba povedaťm že aj pomerne zaslúžený kontaktný gól. Postaral sa oň krásnou umiestnenou strelou JULIAN BRANDT, ktorý trafil nechytateľne k pravej žrdi Jarstebinovej brány!
     
    83
    Kevin Volland ale bude určite v poriadku. Potom, čo sa zdvihol z trávnika sa ešte dal na chvíľu do reči s Karimom Rekikom. Leverkusen zostáva pri lopte, veľa času však už hostia nemajú.
     
    82
    V pokutovom území Herthy zostal ležať Kevin Volland, vyzeralo to však, že to bolo bez cudzieho zavinenia. Hráči Leverkusenu napriek tomu prestali hrať a loptu odkopli do autu.
     
    81
    Fabian Lustenberger sa vydal na ofenzívny výlet, ten sa však skončil potom, čo sa defenzívny stredopoliar Herthy previnil nedovolený zákrokom proti jednému zo súperov.

    Jakub Kocourek

    Góly: 16. Leckie, 24. Kalou – 84. Brandt

    Karty:   90. Almenning Jarstein (HER) – 44. Volland (LEV), 55. P. Retsos (LEV)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:23.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred – Leckie, Duda (68. Lustenberger) – Kalou (87. Haraguči), Ibišević (68. Esswein).
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Esswein, Stocker, Langkamp, Haraguči, Lustenberger.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (69. Bailey), P. Retsos, S. Bender, Wendell (46. Tah) – Bellarabi (46. Mehmedi), Kohr, Aránguiz, Brandt – Havertz, Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Tah, Bailey, Mehmedi, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Henrichs.

    Rozhodca: Deniz Aytekin