Kolín nad Rýnom – Frankfurt 0:1 (kon.) | Hertha – Leverkusen 2:1 (kon.) | Freiburg – Hannover 1:1 (kon.)
Hamburger – Dortmund 0:3 (kon.) | Mainz – Hoffenheim 2:3 (kon.)
koniec
Hamburger SV
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Streda 20.09.2017, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Napokon hlavný rozhodca tohto zápasu Felix Zwayer už nič nenadstavoval a ukončil tak toto stretnutie, ktoré lepšie zvládli hostia z Dortmundu a po výhre 3:0 sa vracajú na čelu tabuľky a neinkasovali tak ani v 5. kole.

    S týmto konštatovaním sa už s Vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:20:43)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Čaká sa už aj na údaj o nadstavenom čase, zrejme už hlavný rozhodca nebude nijak extra toto stretnutie predlžovať.
     
    87
    Dortmund po rýchlom útočnom výpade získal výhodu rohového kopu. Loptu pred bránu domácich však obrana Hamburgeru odvrátila do bezpečia.
     
    86
    Obaja tréneri už posledný krát vystriedali, zápas sa prakticky už en dohráva. Uvidíme, či predsa len nepríde ešte nejaká zaujímavá príležitosť na jeden či druhej strane.
     
    85
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Bobby Wood, prichádza Vasilije Janjicic.
     
    84
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Dan-Axel Zagadou, prichádza Jacob Bruun Larsen.
     
    82
    Do zakončenia na bránu hostí sa teraz dostal Holtby, jeho ľavačka však tesne minula hornú časť brány Dortmundu. O výkop sa tak postará brankár Bürki.
     
    81
    Hamburger sa ešte snaží niečo vymyslieť ale už sú ich nádeje márne. Dortmund dnes vyniká v ofenzíve aj defenzíve a tak si zaslúžene povezie domov 3 body.
    79. Christian Pulisic (DOR) - 0:3
     
    79
    Dortmund dal gól!
    A rozhodnuté je definitívne teraz! Hostia založili rýchly útočný výpad, Dahoud poslal loptu na CHRISTIANA PULISICE, ktorý si dobre nabehol na prihrávku a svojou strelou nedal brankárovi domáceho tímu žiadnu šancu na zákrok – 0:3!
     
    78
    K lopte sa dostávajú opäť hostia a kombinujú na svojej polovičke. Domácim sa stále v útočnej fáze nedarí a zatiaľ to vyzerá, že o osude zápasu bude rozhodnuté.
     
    77
    Veľa nechýbalo a hostia mohli definitívne rozhodnúť. Şahin sa rútil sám na brankára domácich, ale bránu Hamburgeru napokon netrafil a lopta doputovala tesne vedľa!
     
    76
    Žltú kartu dostáva Lewis Holtby (Hamburger SV).
     
    75
    Po rýchlom útoku sa do zakončenia na bránu domácich tlačil Aubameyang, v rozhodujúcej chvíli však nezvládol spracovanie. Domáci sa tak musia aj brániť a naďalej prehrávajú o dva góly.
     
    74
    Domácim sa teraz podaril rýchly prechod na útočnú polovičku, v pokutovom území sa následne dostal do zakončenia Hahn, ale trafil iba bočnú sieť.
     
    73
    Veľa času teda už domácim futbalistom neostáva, obrana Dortmundu aj naďalej pracuje úspešne a Hamburger to ničoho nepúšťa. Uvidíme, či príde ešte nejaká zaujímavá príležitosť do konca tohto zápasu.
     
    72
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a kombinujú na svojej polovičke. Domácim neostáva nič iné, ako hru vytiahnuť hore a vysoko napádať.

    Miroslav Revaj

    Góly: 24. Kagawa, 63. Aubameyang, 79. Pulisic

    Karty:   20. Papadopoulos (HAM), 32. Sakaj (HAM), 76. Holtby (HAM)


    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos, Sakaj (C) (48. Santos) – G. Jung, Walace – Hahn, Holtby, Salihović (70. Waldschmidt) – Wood (85. Janjicic).
    Náhradníci: Pollersbeck – Santos, Waldschmidt, Janjicic, Jatta, Schipplock, Ito.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Zagadou (84. Bruun Larsen) – G. Castro, Şahin, Kagawa (66. Dahoud) – Jarmolenko (67. Philipp), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Isak, Dahoud, Philipp, Weigl, Bruun Larsen.

    Rozhodca: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller