Lille – Caen 0:2 (kon.) | Marseille – Angers 1:1 (kon.) | Paríž – Toulouse 6:2 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
6:2 (2:1)
Toulouse FC
Nedeľa 20.08.2017, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Všetkým futbalovým priaznivcom prajeme pekný nedeľný večer a zároveň vás pozývame sledovať priamy prenos z duelu tretieho kola najvyššej francúzskej súťaže, v ktorom sa Paríž Saint-Germain stretne s FC Toulouse.

    Paríž Saint-Germain

    Parížsky klub má po skompletizovaní rekordne drahého prestupu Brazílčana Neymara len tie najvyššie ambície, a to nielen na domácej scéne, ale aj v Lige mastrov. V každom prípade, v Ligue 1 Parížania nepomýšľajú na nič iné ako na titul. Po úvodných dvoch zápasoch má PSG na konte šesť bodov so skóre 5:0. Tím Unaia Emeryho najprv ešte bez Neymara v zostave doma zdolal Amiens 2:0, v minulom kole potom porazil vonku Guingamp 3:0. Na tomto triumfe sa už podieľal aj Neymar, keď prihral na gól Cavaniho a v 82. minúte aj sám skóroval.

    FC Toulouse

    Toulouse sa po úvodných dvoch kolách novej sezóny Ligue 1 nachádza na trinástom mieste so ziskom troch bodov a bilanciou víťazstva a prehry. Strata všetkých bodov prišla v otváracom zápase ročníka, keď zverenci Pascala Dupraza podľahli Monaku na jeho pôde 2:3, hoci v zápase viedli 1:0 i 2:1. Minulý víkend sa hráči Toulouse tešili v domácom prostredí z najtesnejšieho víťazstva 1:0 nad Montpellierom.


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia z posledných rokov vyznieva v prospech PSG. Parížania boli úspešnejší v siedmich z posledných desiatich vzájomných konfrontácií, ale v ostatnej sezóne sa darilo lepšie Toulouse, ktoré doma porazilo PSG 2:0 a vonku uhralo bezgólovú remízu.
     
    Úvodné zostavy:

    Paríž Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Kimpembe, Silva, Kurzawa – Verratti, Motta, Rabiot – Di María, Cavani, Neymar.
    Náhradníci: Trapp – Berchiche, Marquinhos, Lo Celso, Meunier, Pastore, Draxler.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop, Jullien, Moubandje – Somália, Blin – Gradel, Toivonen, Durmaz – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Bodiger, Cahuzac, Machach, Jean, Sylla, Michelin.

    Rozhodca: Delerue – Cano, Jouannaud.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop duelu obstaral Edinson Cavani.
     
    1
    Veratti poslal krásnym pasom z vlastnej polovice do pokutového územia Ángela Di Maríu, ktorého prvý center bol zblokovaný a druhý pokryl brankár Aréola.
     
    2
    Neymar sa pekne zbavil Jimmyho Durmaza, ktorý ho zastavil nedovoleným spôsobom a môže byť rád, že unikol kartovému trestu.
     
    3
    Na ľavom krídle si Neymara vzala do parády hosťujúca dvojica a vďaka vzájomnej spolupráci vybojovali pre svoj tím odkop od brány.
     
    4
    Center Daniho Alvesa z pravého krídla nepredstavoval pre defenzívu Toulouse žiadne vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    5
    François Moubandje si krásnou zasekávačkou vychutnal Di Maríu a FC Toulouse tak môže skúsiť niečo podniknúť smerom dopredu.
     
    6
    Neymar sa vrútil do veľkej šance, ktorú zastavil správny ofsajdový verdikt postranného arbitra.
     
    7
    Jeden zo stopérov Toulouse vystúpil z obrannej línie, loptu však stratil a hráči PSG sa dostali do rýchleho brejku. Neymar nezakončoval, prihral pod seba Di Maríovi, ktorý však neohrozil Lafonta.
     
    9
    Gradel zachytil prihrávku Rabiota a okolo postrannej čiary pekne vyviezol loptu vpred. Po jeho centri do pokutového územia zlyhala komunikácia medzi brankárom Aréolom a Thiagom Silvom, ale pre Paríž táto situácia dopadla dobre.
     
    10
    Ofenzívny triplet PSG sa dostal do pokutového územia, Neymar pred strelou uprednostnil prihrávku na Di Maríu, pred ktorým fantasticky zakročil stopér Toulouse Jullien.
     
    11
    Neymarovi tečovanú strelu sa ešte na zadnej žrdi snažil usmerniť do siete Marco Verratti, ale 24-ročný Talian nepatrí medzi vysokých hráčov a na loptu nedosiahol.
     
    12
    Verratti vymyslel pekný center na Adriena Rabiota, ktorého hlavička preletela ponad svätyňu Toulouse.
     
    14
    Defenzíva Toulouse teraz niekoľkokrát za sebou dobre zapracovala a zastavila prienikovú prihrávku.
     
    15
    Dani Alves na pravej strane pekne zakombinoval s Di Maríom, pravý obranca PSG potom našiel v šestnástke svojho krajana Neymara, ktorý zhruba z hranice pokutového kopu prestrelil brvno Lafontovej brány!
     
    16
    Píska sa proti bráne PSG, faulom sa previnil Adrien Rabiot. Toulouse môže domácim pohroziť ofenzívnou štandardnou situáciou.
    16. Neymar (PSG)
     
    17
    Zo vzdialenosti viac ako 30-tich metrov rozohral priamy voľný kop Jimmy Durmaz, v šestnástke PSG hľadal Delorta, pred ktorým odvrátil na rohový kop Thiago Silva. Roh sa však konať nebude, pretože Delort bol v ofsajde.
     
    18
    Neymar poslal do pokutového územia Toulouse parádnu loptu Edinsonovi Cavanimu, ktorý vo veľkej príležitosti zlyhal, loptu zasiahol len špičkou kopačky a Lafont poľahky zasiahol.
     
    19
    Tím Toulouse práve strelil gól! Hosťom sa podarilo zaskočiť domáci tím! Kelvin Amian Adou si na pravom krídle obhodil protihráča a do pokutového územia PSG poslal krásny center, ktorý zúžitkoval na peknú strelu z voleja MAX GRADEL! Domáci brankár Aréola nezabránil lopte v ceste do siete.
    19. Max-Alain Gradel (TOU) - 0:1
     
    20
    Di María centrom spoza pokutového územia hľadal hlavu Rabiota, pred ktorým dobre zasiahol stopér Toulouse Diop.
     
    22
    Moubandje po zisku lopty pokračoval v individuálnom postupe, prišiel o ňu a následne zastavil Neymara len za pomoci faulu.
     
    23
    Kimpembe sa na ofenzívnom výpade previnil voči futbalovým pravidlám postavením v ofsajde. Z jeho zaujímavej hlavičky tak napokon nič nebolo.
     
    24
    Ola Toivonen sa presadil v hlavičkovom súboji v šestnástke Parížanov, no loptu predĺžil len za bránkovú čiaru a tá tak patrí domácemu tímu.
     
    26
    Kombinácia po linke Cavani-Di María-Dani Alves vyvrcholila hlavičkovým zakončením Neymara, ktorý len tesne minulo pravú tyč Lafontovej brány! Mohlo byť vyrovnané.
     
    27
    Center Thiaga Silvu nebol podarený, trafil však strelca gólu Gradela do ruky a PSG tak ostáva na polovici súpera s priamym kopom k dispozícii.
     
    28
    19-ročný krajný bek Toulouse Kelvin Amian Adou sa predieral po pravom krídle, dobre proti nemu zahral telom Verratti, ktorý kontroloval situáciu, dokým lopta neopustila hraciu plochu.
     
    30
    Somália sa zbavil dvoch protihráčov, predložil loptu do pokutového územia, ale nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    31
    Paríž dal gól! Hráči Parížu Saint-Germain vyrovnali stav stretnutia a Park princov sa teší z prvého gólu NEYMARA na domácom trávniku. 25-ročný Brazílčan celú akciu vymyslel, keď vtipne posunul loptu Rabiotovi. S jeho strelou si ešte Lafont poradil, k vyrazenej lopte sa však dostala práve domáca hviezda a dorazila ju do siete!
    Neymar (PSG) - 1:1
     
    33
    Škoda pre domácich, že Kurzawa teraz išiel do hlavičky a nenechal loptu prejsť za seba, kde sa Neymar nachádzal v lepšej pozícii.
     
    35
    Paríž dal gól! Parížanom sa počas štyroch minút podarilo otočiť skóre stretnutia. ADRIEN RABIOT si narazil s Neymarom a z hranice šestnástkového oblúku poslal prízemným zakončením loptu k ľavej žrdi brankára Lafonta! Pre domáceho stredopoliara dnes ide tak trochu o špeciálne stretnutie, keďže v sezóne 2012/13 hosťoval v Toulouse, kde odohral trinásť zápasov v lige a strelil jeden gól.
    35. Adrien Rabiot (PSG) - 2:1
     
    36
    Prvá žltá karta dnešného duelu putuje na konto 24-ročného domáceho záložníka Marca Verrattiho.
     
    37
    Toulouse sa pokúšalo o odpoveď, lopta však skončila v aute, kde išla od jedného z hosťujúcich hráčov, takže hrať môžu domáci.
     
    38
    Neymarova kolmica hľadala rozbehnutého Di Maríu, pred ktorým získal loptu do svojho držania brankár FC Toulouse Alban Lafont.
     
    40
    Ángel Di María sa po nevydarenej prihrávke pokúšal získať loptu späť, jeho sklz sa však nevošiel do tolerancie hlavného rozhodcu.
     
    41
    Edinson Cavani sa ešte snažil odcentrovať, no nestihol to predtým, než lopta opustila hraciu plochu.
     
    42
    Marco Verratti vymyslel krásnu prihrávku na Edinsona Cavaniho, tomu zabránil v zakončení včasný defenzívny zákrok hosťujúceho kapitána Juliena.
     
    43
    Urugajský zakončovateľ Edinson Cavani rozvlnil sieť krásnou technickou strelou, ktorá však nepriniesla tretí gól v hosťujúcej sieti. Pískalo sa ofsajdové postavenie, no išlo o hraničnú situáciu a asi sa to dalo pustiť.
    43. Edinson Cavani (PSG)
     
    44
    Strelecké šťastie vyskúšal strelou spoza šestnástky ľavý bek PSG Layvin Kurzawa, s jeho prvým zakončením si poradil brankár Lafont, druhé smerovalo mimo svätyne Toulouse.
     
    45
    Plynie posledná minúta riadneho hracieho času prvého dejstva, hostia kombinujú na útočnej polovici.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ako prvý sa v dnešnom stretnutí presadil Max Gradel, ktorý rozvlnil sieť podarenou strelou z voleja po výbornej práci Kelvina Amiana na pravom krídle. Parížanom sa podarilo odpovedať v 31. minúte, keď dorážkou skóroval Neymar a o štyri minúty neskôr už domáci viedli po tom, čo Adrien Rabiot prekonal brankára Lafonta pekne umiestnenou strelou po zemi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Toulouse FC: z ihriska odchádza Jimmy Durmaz, prichádza Corentin Jean.
     
    47
    Di María nasmeroval svoju prihrávku do stredu pokutového územia, ale tam v tom čase operoval len mladučký hosťujúci brankár.
     
    48
    Kelvin Amian Adou odvrátil loptu do autu pred Cavanim, pri prerušení hry si ľahol na trávnik Ángel Di María, ktorý má nejaký zdravotný problém.
     
    49
    Argentínčan opustil trávnik, držiac sa rukou v oblasti rebier.
     
    50
    Pokračuje sa v hre a späť na ihrisku je aj Ángel Di María.
     
    51
    Andy Delort sa v pokutovom území PSG hotovil k akrobatickému zakončenie, v tom mu však zabránil Adrien Rabiot.
     
    52
    Rabiat napriahol k strele zo strednej vzdialenosti, loptu poslal na tribúnu.
     
    53
    Center Daniho Alvesa zrazil jeden z brániacich hráčov Toulouse tak, že loptu mohol získať do svojej moci brankár Lafont.
     
    55
    Thiago Silva získal loptu a okamžite ju expedoval dopredu, kde si ju prevzal Di María, ale nachádzal sa pritom v ofsajde.
     
    56
    Pri defenzívnej štandardnej situácii dobre zasiahol Thiago Silva, k lopte sa dostali domáci a faul na žltú kartu predviedol Issa Diop.
     
    58
    Striedanie v tíme Toulouse FC: z ihriska odchádza Ola Toivonen, prichádza Zinédine Machach.
     
    59
    Paríž Saint-Germain predviedol peknú kombináciu, ktorej aktérmi boli ľavý obranca Kurzawa a stopér Kimpembe. Kurzawa vymyslel krásnu pätičku, Kimpembe zakončil svoj ofenzívny výlet centrom, ktorý defenzíva Toulouse zrazila len tesne vedľa svojej brány!
     
    60
    Hráči vstupujú do poslednej tretiny dnešného stretnutia. Podarí sa v nej futbalistom Toulouse vybojovať aspoň bod alebo PSG navýši svoj náskok?
     
    61
    Striedanie v tíme Toulouse FC: z ihriska odchádza Max-Alain Gradel, prichádza Clément Michelin.
     
    63
    Po faule Thiaga Silvu na Andyho Delorta bude nasledovať priamy kop Toulouse zo zaujímavej parkety.
     
    64
    Striedajúci Corentin Jean nepredviedol vôbec zlý pokus, za kontroly domáceho brankára sa lopta otrela z vonkajšej strany o sieť domácej svätyne.
     
    65
    Neymar potešil zraky prítomných divákov skvelým driblingom, vnikol do pokutového územia a hoci sa ocitol na trávniku, o penalte nemohla byť reč.
     
    66
    Parížania by určite potrebovali poistku v podobe tretieho presného zásahu. Predsa len, takto sú hráči Toulouse stále v hre o body a už dnes dokázali, že gól dať vedia.
     
    68
    Alexis Blin si za faul na Neymara v strede poľa vyslúžil od hlavného arbitra žlté napomenutie.
     
    69
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Thiago Motta, prichádza Javier Pastore.
     
    69
    Nepríjemnosť pre domáci Paríž Saint-Germain! Marco Verratti dostáva po kontakte so Julienom druhú žltú kartu a dnešný duel sa preňho končí predčasne!
     
    70
    Do konca zápasu ostáva aj s nadstaveným časom viac ako dvadsať minút. Sme zvedaví, ako bude vyzerať obraz hry pri presilovke Toulouse o jedného muža.
    70. Marco Verratti (PSG)
     
    72
    Alphonse Aréola musel byť v permanencii pri centri z ľavého krídla a dobre si s ním poradil, keď predviedol istý zákrok.
     
    73
    Edinson Cavani mohol svojou najväčšou šancou v zápase zvýšiť na 3:1, ale trafil len brankára Lafonta.
     
    74
    Po páde Neymara v šestnástke sa píska penalta v prospech Paríž Saint-Germain!
    74. Neymar (PSG)
     
    75
    Paríž dal gól! To, čo nevyšlo uruguajskému útočníkovi pred malou chvíľkou, si vynahradil teraz. EDINSON CAVANI s istotou premenil pokutový kop a zaznamenal svoj 91. ligový gól vo farbách PSG!
    75. Edinson Cavani (PSG) - 3:1
     
    77
    Andy Delort dokázal aj napriek bráneniu Thiaga Silvu vystreliť smerom na bránu domáceho tímu. Tú síce netrafil, ale lopta bola ešte tečovaná a nasledovať bude roh.
     
    78
    Tím Toulouse práve strelil gól! Záver duelu ešte môže byť poriadne zaujímavý a dramatický! Striedajúci Jean poslal svoj center od rohovej zástavky na hlavu CHRISTOPHERA JULLIENA, po jeho hlavičke ešte lopta zasiahla hlavu domáceho stopéra Thiaga Silva a od nej putovala za chrbát brankára Aréolu!
    78. Christopher Jullien (TOU) - 3:2
     
    81
    Michelin videl žltú kartu po súboji s Neymarom na ľavom krídle.
     
    82
    Paríž dal gól! Domáci opäť vedú o dva góly a zrejme definitívne rozhodujú o svojom triumfe! JAVIER PASTORE dostal od obrany Toulouse až príliš veľa času a ten využil znamenite, keď si pripravil a predviedol nádherné technické zakončenie k vzdialenejšej žrdi! Okulahodiaci futbalový moment.
    82. Javier Pastore (PSG) - 4:2
     
    84
    Paríž dal gól! Park princov dnes jasá po piaty raz! Neymar si všimol, že LAYVIN KURZAWA je v pokutovom území voľný, od rohovej zástavky mu poslal parádny center, obranca PSG sa pekne položil do vzduchu a akrobatickým zakončením zvýšil na rozdiel troch gólov!
    84. Layvin Kurzawa (PSG) - 5:2
     
    85
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Edinson Cavani, prichádza Giovani Lo Celso.
     
    86
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Julian Draxler.
     
    87
    Stretnutie sa v tejto fáze už viac-menej len dohráva. Hostia držia loptu vo svojej moci a ešte sa budú snažiť o skorigovanie výsledku.
     
    88
    Po zakončení jedného z hráčov Toulouse sa odkopáva od brány Aréolu. Domáci priaznivci už oslavujú zisk troch bodov.
     
    89
    Striedajúci Zinédine Machach sa dopustil ofenzívneho faulu.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Corentin Jean (Toulouse FC).
     
    90
    Julian Draxler mohol ísť za šiestym gólom po prihrávke z ľavej strany, pred stopercentnou šancou hráča PSG zachránil Toulouse obranným zákrokom stopér Diop.
     
    90+1
    Plynie prvá z troch nadstavených minút.
     
    90+2
    Paríž dal gól! Neuveriteľné, čo teraz predviedol NEYMAR! Najdrahší futbalista sveta sa zbavil dvoch protihráčov, ktorí sa snažili zabrániť mu v individuálnom snažení, potom si vďaka skvelej kontrole lopty poradil aj s tretím a ľavačkou po otočke pridal svoj tretí gól v sezóne!
    90+2. Neymar (PSG) - 6:2
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Atraktívne a na góly bohaté stretnutie sa skončilo víťazstvom favorizovaného Parížu Saint-Germain 6:2 nad Toulouse. Neymar predviedol skvelý výkon, keď dvakrát skóroval a podieľal sa na ďalších troch zásahoch svojho tímu.

    My vám ďakujeme za pozornosť a prejeme úspešný vstup do nového týždňa. Dobrú noc! (22:56:33)

    Michal Bakoš

    Góly: 31. Neymar, 35. Rabiot, 75. Cavani, 82. Pastore, 84. Kurzawa, 90+2. Neymar – 19. Gradel, 78. Jullien

    Karty:   36. Verratti (PSG) – 56. Diop (TOU), 68. Blin (TOU), 81. Michelin (TOU), 90. Jean (TOU)   69. Verratti (PSG)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 8:19.
    Paríž Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Kimpembe, Silva, Kurzawa – Verratti, Motta (69. Pastore), Rabiot – Di María (86. Draxler), Cavani (85. Lo Celso), Neymar.
    Náhradníci: Trapp – Berchiche, Marquinhos, Lo Celso, Meunier, Pastore, Draxler.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop, Jullien, Moubandje – Somália, Blin – Gradel (61. Michelin), Toivonen (58. Machach), Durmaz (46. Jean) – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Bodiger, Cahuzac, Machach, Jean, Sylla, Michelin.

    Rozhodca: Delerue – Cano, Jouannaud