Sevilla – Espanyol 1:1 (kon.) | Bilbao – Getafe 0:0 (kon.) | Barcelona – Real Betis 2:0 (kon.)
La Coruña – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
0:3 (0:2)
Real Madrid
Nedeľa 20.08.2017, 22:15 • Estadio Riazor • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Realu Madrid potvrdili v úvodnom kole rolu favorita a na Estadio Riazor zaslúžene vyhrali rozdielom triedy. V druhom zápase kontrolovali priebeh duelu a potrebný pokoj na kopačky im dodal presný zásah Toniho Kroosa. Biely balet môže mrzieť len nezvládnutý záver duelu. Po zbytočnom faule Daniela Carvajala sa síce Keylor Navas zaskvel zlikvidovaním penalty, no Madridčania po druhej žltej karte prišli o svojho kapitána Sergia Ramosa. V nasledujúcim dueli proti Valencii sa tak budú musieť zaobísť nielen bez Cristiana Ronalda, ale aj bez lídra svojej defenzívy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Týmto textovým prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (00:15:12)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Sergio Ramos (REA)
     
    90+2
    Sergio Ramos zbytočne oslabuje svoje mužstvo a po druhej žltej karte putuje predčasne pod sprchy. V záverečnej minúte zápasu udrel lakťom do tváre Borju Vallea, a tak bude nútene pauzovať v nasledujúcom zápase proti Valencii.
     
    90+1
    Hostia mali ešte možnosť pridať štvrtý gól. Karim Benzema získal loptu v šestnástke, posunul ju na kopačku Marca Asensia, no ten si loptu odkopol z ľavej nohy a jeho zakončenie minulo bránu.
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu sa naplnil. Hlavný arbiter José Luis González González pridáva k dnešnému duelu ešte dve minúty, ktoré už ale nič nezmenia na víťazstve úradujúceho šampióna Ligy majstrov.
    89. Keylor Navas (REA)
     
    89
    Exekútorom pokutového kopu bol domáci útočník Florin Andone, no veľkú šancu na strelenie gólu premárnil. Jeho zakončenie bolo veľmi zlé, smerovalo k pravej žrdi a brankár Keylor Navas loptu vyráža na rohový kop.
     
    88
    Pokutový kop pre Deportivo La Coruña! Domáci budú mať veľkú šancu streliť aspoň kontaktný gól. Bruno Gama si preberal loptu chrbtom k bráne, no zozadu ho zbytočne fauloval krajný obranca Daniel Carvajal.
    87. Marco Asensio (REA)
     
    87
    Marco Asensio krásne obstrelil múr, no jeho pokus ľavačkou dokázal vyraziť brankár Rubén Martínez. Následne sa snažil zaútočiť Florin Andone, ale po súboji so Sergiom Ramosom si vykoledoval len žltú kartu.
     
    86
    Pre hostí sa črtá ďalšia možnosť na zveľadenie svojho náskoku. Budú mať totiž výhodu priameho kopu z približne 25 metrov. Loptu si už berie Marco Asensio, ktorý má v posledných zápasoch dobrú streleckú formu.
     
    85
    Real Madrid sa z priameho kopu nepresadil a takmer inkasoval. Domáci sa dostali do rýchleho brejku, ten zakončil strelou z hranice šestnástky Florin Andone, ale mieril len do náruče Keylora Navasa.
     
    84
    Daniel Carvajal sa vydal na útočný výlet a akoby ho nebolo možné zastaviť. Napokon sa to podarilo až Pedrovi Mosquerovi, ktorý za svoj faul dostáva od rozhodcu žltú kartu.
     
    83
    Florin Andone mal v druhom polčase jednu veľkú šancu, no okrem toho sa už do ďalšej zaujímavej akcie nedostal. Ani teraz sa to nezmení, pretože rozhodcovia pískajú jeho ofsajd.
     
    82
    Po predošlej situácii mali hostia výhodu rohového kopu. Ten z ľavej strany zahral Toni Kroos, no centrom na prednú žrď našiel len krajného obrancu Juanfrana.
     
    81
    Teraz sme videli súboj medzi Marcelom a Fabianom Schärom. Na prvý pohľad nevyzeral nejako vážne, no brazílsky obranca zostáva ležať na hracej ploche s bolestivou grimasou.
     
    80
    Poslednýkrát v dnešnom zápase strieda aj Zinedine Zidane. Na trávnik sa dostane aj šikovný útočník Lucas Vázquez, ktorý vystrieda strelca zrejme rozhodujúceho gólu Garetha Balea.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 20. Bale, 27. Casemiro, 62. Kroos

    Karty:   24. Bakkali (DEP), 53. Schär (DEP), 60. Cartabia (DEP), 84. Mosquera (DEP), 87. Andone (DEP) – 53. Ramos (REA), 57. Modrić (REA)   90+2. Ramos (REA)

    Nepremenená penalta: 89. Andone (DEP), brankár Navas zneškodnil


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:12.
    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho – C. Borges (65. Adrián López), Mosquera, Guilherme – Cartabia (79. Valle), Andone, Bakkali (54. Gama).
    Náhradníci: Tytoń – F. Navarro, A. Arribas, Adrián López, Valle, Gama, Expósito.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro (72. M. Llorente), Kroos – Benzema, Isco (66. Asensio), Bale (80. L. Vázquez).
    Náhradníci: Casilla – Varane, Hernández, L. Vázquez, M. Llorente, Asensio, D. Ceballos.

    Rozhodca: José Luis González González