Sevilla – Espanyol 1:1 (kon.) | Bilbao – Getafe 0:0 (kon.) | Barcelona – Real Betis 2:0 (kon.)
La Coruña – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
0:3 (0:2)
Real Madrid
Nedeľa 20.08.2017, 22:15 • Estadio Riazor • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení diváci vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo španielskej La Ligy. Nedeľný program uzavrie súboj na Estadio Riazor, kde domáce Deportivo La Coruña vyzve víťazne naladený Real Madrid. Zápas sa začína o 22:15 hod.

    DEPORTIVO LA CORUÑA

    Deportivo La Coruña nemá za sebou úspešnú sezónu. Skončilo až na 16. mieste a do posledného kola bojovalo o záchranu medzi španielskou elitou. Náročnú situáciu však zvládlo, keď v záverečnom dueli zdolalo Las Palmas 3:0. Zverenci Pepeho Mela dosiahli v domácom prostredí pomerne solídnu bilanciu 7-5-7, ale absolútne sa im nedarilo vonku, kde vyhrali jediný zápas. Pred novou sezónou sa káder príliš nezmenil. Za zmienku stojí spomenúť príchod švajčiarskeho obrancu Fabiana Schära či návrat Adriána Lópeza, ktorý sa do známeho pôsobiska vracia na ročné hosťovanie z FC Porto. Naopak, do nemeckého Schalke 04 odišiel Pablo Insúa, zmluva vypršala Oriolovi Rierovi a do argentínskej súťaže zamieril brankár Germán Lux. V príprave odohral semifinalista Ligy majstrov zo sezóny 2003/2004 tucet zápasov. Po jasných výhrach nad španielskymi mužstvami z nižších súťaži prišlo akési vytriezvenie, keď Deportivo La Coruña podľahlo portským drakom 0:4. Pre zranenie dnes nenastúpi Carles Gil a otázny je aj štart najlepšieho tímového strelca z predošlej sezóny Florina Andoneho.

    REAL MADRID

    Real Madrid odštartoval novú sezónu vo veľkom štýle. V Skopje získal európsky Superpohár a počas tohto týždňa vybojoval aj ten španielsky. V oboch zápasoch zdolal odvekého rivala z Barcelony a ukázal, že má vynikajúcu formu. Čiernou škvrnou je snáď len disciplinárny trest Cristiana Ronalda. Ten dostal štvorzápasový dištanc za strčenie do rozhodcu, ktorý ho sporne vylúčil za filmovanie. Škoda, že tesne predtým ešte teatrálnejšie spadol na zem Luis Suaréz a namiesto žltej karty sa kopala penalta. Každopádne, Portugalčan si svoju následnú reakciu mal odpustiť a zbytočne oslabil svoj tím. V úvode nového ročníka ho vynikajúco nahradzuje Marco Asensio a dôležitými gólmi si rázne pýta miesto v základnej zostave. Madridský veľkoklub bude samozrejme favoritom. V rokoch 2004 – 2008 síce prehral na Estadio Riazor poltucet zápasov v rade, no odvtedy vyhral na pôde Deportiva La Coruña päť zo šiestich súťažných duelov. Včera s mužstvom netrénoval len Mateo Kovačič, no je štart v zápase nie je vylúčený.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho – C. Borges, Mosquera, Guilherme – Cartabia, Andone, Bakkali.
    Náhradníci: Tytoń – F. Navarro, A. Arribas, Adrián López, Valle, Gama, Expósito.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Benzema, Isco, Bale.
    Náhradníci: Casilla – Varane, Hernández, L. Vázquez, M. Llorente, Asensio, D. Ceballos.

    Rozhodca: José Luis González González.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali favorizovaní hostia. V prvej útočnej akcii sa nám predviedol krajný obranca Marcelo, ale jeho center z ľavej strany veľmi dobre zblokoval jeden z hráčov v modrom drese.
     
    2
    Hostia to opäť skúšali cez svoju ľavú stranu. Prízemný center do šestnástky poslal Isco, ale našiel len pripraveného obrancu Pedra Mosqueru. Ten pohotovo poslal loptu do bezpečného priestoru.
     
    3
    Isco sa teraz prezentoval pekným centrom do pokutového územia súpera. Šikovne si naň nabehol waleský reprezentant Gareth Bale, ale z náročnej pozície nedokázal trafiť bránu. Následne sa k dorážke nedostal Karim Benzema.
     
    4
    Prvýkrát sa na dlhší časový úsek dostali k lopte aj domáci futbalisti. V ich základnej zostave nechýba švajčiarsky stopér Fabian Schär či najlepší strelec z minulej sezóny Florin Andone.
     
    5
    Daniel Carvajal sa snažil posunúť loptu na Karima Benzemu, no francúzskeho útočníka šikovne predskočil Pedro Mosquera. Z akcie hosťujúceho tímu tak nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    6
    Prvú šancu dnešného zápasu mali domáci futbalisti. Spomínaný Florin Andone sa presadil v súboji s Danim Carvajalom, z trošku ostrejšieho uhla vystrelil, ale jeho technický pokus vynikajúco vyrazil Keylor Navas.
    6. Florin Andone (DEP)
     
    7
    Po aktivite Isca mali hostia výhodu rohového kopu, no nič z neho nedokázali vyťažiť. Pri lopte sú už domáci futbalisti, ktorí sa budú snažiť založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    8
    Obrovská šanca na strane domácich. Aktívny Florin Andone dostal vynikajúcu loptu za obranu. Presadil sa cez Sergia Ramosa, postupoval sám na Keylora Navasa, no ten predviedol ďalší super zákrok. Po následnom rohovom kope hlavičkoval tesne nad bránu Zakaria Bakkali.
    8. Florin Andone (DEP)
     
    9
    Na druhej strane sa snažil zahroziť nemecký majster sveta Toni Kroos. Ten dostal loptu v pokutovom území, no jeho strelecký pokus pravačkou trafil len dobre brániaceho obrancu súpera.
     
    10
    O niekoľko sekúnd neskôr smeroval ďalší nebezpečný center do pokutového územia domácich. K hlavičke sa snažil predrať Gareth Bale, ale podľa hlavného arbitra si vo vzdušnom súboji počínal nedovolene.
     
    12
    Real Madrid sa teraz opäť usadil pred pokutovým územím súpera. Zľava centroval Marcelo, následne sa z pravej strany snažil zaútočiť Gareth Bale, ale jeho aktivitu prerušil ofsajdový verdikt rozhodcu.
     
    13
    Hra teraz musí byť prerušená, pretože na trávniku sa po nedovolenom zákroku ocitol Casemiro. Myslím, že to bol Brazílčan Guilherme, ktorý nepríjemne zasiahol svojho krajana.
     
    14
    Isco si opäť urobil priestor na ľavej strane a poslal nebezpečný center do šestnástky. Gareth Bale číhal na gólové zakončenie, ale pred ním včas upratal loptu do bezpečia Portugalčan Luisinho.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu hry a domáci budú mať výhodu priameho kopu. Florin Andone bol faulovaný Sergiom Ramosom, a tak bude môcť poslať nebezpečný center do šestnástky Guilherme.
     
    16
    Guilherme pekne zatočil loptu, ale mimo šestnástky ju poslal Nacho Fernández. Následne sa ale opäť dostal k nej Guilherme, no jeho pokus mieril nad bránu súpera.
     
    17
    Nemecký stredopoliar Toni Kross sa teraz pretlačil v súboji s Juanfranom. Z náročnej pozície dokázal aj zakončiť, ale po jeho nepresnej strele bude nasledovať len odkop od brány Rubéna Martíneza.
     
    18
    Sledujeme zatiaľ skutočne veľmi dobrý zápas. Deportivo La Coruña rozhodne nechce len brániť a musíme konštatovať, že zatiaľ malo väčšie gólové šance ako úradujúci šampión Ligy majstrov.
     
    19
    Obrancovia Realu Madrid opäť mali čo robiť. Zakaria Bakkali poslal nebezpečný center do šestnástky, ale loptu poslal do bezpečia Sergio Ramos. Následne bol faulovaný Daniel Carvajal.
     
    20
    Real Madrid dal gól! Favorit dnešného zápasu otvára skóre po zdanlivo nenápadnej akcií. Všetko to začal Marcelo dobrou prihrávkou na Luku Modriča. Chorvátsky záložník vystrelil spoza šestnástky a jeho pokus Rubén Martínez neudržal. Následne sa dostal k dorážke Karim Benzema a celú akciu poľahky dokončil strelou do prázdnej brány GARETH BALE.
    20. Gareth Bale (REA) - 0:1
     
    21
    Domáci tréner Pepe Mel bol poriadne rozčúlený po predošlom momente. Skutočne jeho tím predvádzal dobrý výkon, no zbytočne inkasoval. Osobne si myslím, že čisté svedomie nemôže mať ani brankár Rubén Martínez.
     
    22
    Deportivo La Coruña sa snažili vyrovnať skóre dnešného zápasu. Domáci hráči sa dostali pred pokutové územie, no Keylor Navas po zblokovanej strele zasahovať nemusel.
     
    24
    Hlavný rozhodca José Luis González González vyťahuje prvú žltú kartu dnešného duelu. Po škaredom zákroku na Daniho Carvajala ju dostáva domáci útočník Zakaria Bakkali.
     
    25
    Real Madrid sa teraz snaží trošku upokojiť tempo hry. Obrancovia bieleho baletu kombinujú na vlastnej polovici ihriska a príliš sa dopredu nehrnú.
     
    27
    Real Madrid dal gól! V priebehu krátkeho časového úseku strieľajú hostia svoj druhý gól. Marcelo si na ľavej strane doslova vychutnal Juanfrana, prízemným pasom našiel osamoteného CASEMIRA a ten nemal problém umiestniť loptu opäť do odkrytej brány.
    27. Casemiro (REA) - 0:2
     
    28
    Daniel Carvajal bol teraz síce tvrdým spôsobom poslaný na trávnik, no domáci chceli pokračovať vo svojej akcii. Črtajúce sa nebezpečenstvo ale zažehnal Nacho Fernández, ktorý loptu odhlavičkoval.
     
    29
    Daniel Carvajal zostal ležať na hracej ploche, no domácim sa nechcelo príliš zakopnúť loptu. Spravil to až brankár Keylor Navas, ktorý musel zlikvidovať trošku nevýraznú strelu Florina Andoneho.
     
    30
    Máme za sebou úvodnú polhodinu dnešného stretnutia prvého kola. V predošlej minúte sa nehralo, pretože na trávniku bol stále ošetrovaný Daniel Carvajal. Hráči tento čas využili aspoň na malé občerstvenie vodou.
     
    31
    Nacho Fernández teraz veľmi dobre ustál súboj s Florinom Andonem. Ten si síce pýtal u hlavného rozhodcu rohový kop, no spomalené zábery ho usvedčili z toho, že práve od neho putovala lopta za čiaru.
     
    33
    Tempo hry po dvoch strelených góloch Realu Madrid výrazne opadlo. Teraz sa síce snažil niečo vymyslieť španielsky reprezentant Isco, no lopta k jeho spoluhráčom neprešla.
     
    34
    Sergio Ramos sa teraz vybral na útočný výlet a ocitol sa až v pokutovom území súpera. Tam spadol na trávnik, no hlavný arbiter po jeho kontakte so Sidneim pokutový kop nenariadil.
     
    35
    Real Madrid kontroluje vývoj dnešného stretnutia. Rovnakým výsledkom vyhrala svoj úvodný zápas sezóny aj Barcelona, ktorá pred pár minútami zdolala Betis Sevilla. Biely balet má ale ešte veľa času na zveľadenie svojho náskoku.
     
    36
    Florin Andone dostal veľmi dobrú loptu za obrannú líniu súpera. Následne si loptu potiahol na os ihriska, centroval do šestnástky, no po jeho aktivite bude nasledovať len odkop od brány Keylora Navasa.
     
    37
    Do pokutového územia madridského veľkoklubu smeroval ďalší nebezpečný center. Do zakončenia sa dostal Florin Andone, ale zo záklonu poslal loptu nad bránu favorita dnešného duelu.
     
    38
    Teraz sme v krátkom časovom slede videli nedovolené zákroky na oboch stranách. Najskôr sa na zemi ocitol Luka Modrič a následne aj neúnavný domáci útočník Florin Andone.
     
    39
    Prvý polčas pomaly smeruje k svojmu záveru a hostia sa nikam neponáhľajú. Aj bez svojej najväčšej hviezdy Cristiana Ronalda vedú dvojgólovým rozdielom, keď skórovali Gareth Bale a Casemiro.
     
    40
    Isco bol faulovaný, a tak bude nasledovať priamy kop Realu Madrid. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Luisinho, ktorý dokonca vyzul svojmu súperovi kopačku.
     
    41
    Z pravej strany centroval do pokutového územia Toni Kroos. Nemecký stredopoliar hľadal Sergia Ramosa, no pred ním poslal loptu do bezpečného priestoru brazílsky stopér Sidnei.
     
    42
    Florin Andone je jednoznačne najaktívnejším hráčom domáceho tímu. Aj teraz si pekne počkal na center z pravej strany a ohrozil brankára Keylora Navasa. Kostaričan si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    43
    Výkon Garetha Balea išiel v porovnaní s úvodnými dvadsiatimi minútami trošku dole. Teraz sa po dlhšej dobe pripomenul centrom z pravej strany, no pred Karimom Benzemom dobre zasiahol Fabian Schär.
     
    44
    Gareth Bale sa síce trošku čuduje, no evidentne si pomáhal nedovolene v súboji s portugalským obrancom Luisinhom. Hlavný arbiter tak správne prisudzuje loptu domáceho mužstvu.
     
    45
    V poslednej tretine úvodného dejstva nám pribudlo nedovolených zákrokov. Teraz sa o jeden z nich postaral Zakaria Bakkali, ktorý fauloval Nacha Fernándeza.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca José Luis González González nadstavuje jednu minútu. V jej polovici sme videli útočnú snahu domáceho tímu, no tá stroskotala na nepresnej prihrávke, ktorá mala nájsť Florina Andoneho.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo dnešného zápasu máme za sebou. Domáci futbalisti začali veľmi dobre a aktívny Florin Andone mal dve možnosti na otvorenie skóre. V oboch prípadoch ho ale vychytal Keylor Navas, ktorý následne už veľa práce nemal. Naopak, hostia prepli na vyššie obrátky a dvakrát skórovali, keď sa presadil Gareth Bale a o sedem minút neskôr aj Casemiro. Zvyšných takmer dvadsať minút prvého polčasu Real Madrid kontroloval hru a pevným krokom smeruje za troma bodmi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, a tak pokračujeme v zápase bezo zmien. Real Madrid získal v prvom polčase komfortné vedenie, ktoré sa ešte bude snažiť navýšiť.
     
    47
    Domáci futbalisti teraz bránili so všetkými hráčmi na vlastnej polovici ihriska. Napriek tomu z pravej strany odcentroval Daniel Carvajal, ale našiel len pripraveného Fabiana Schära.
     
    48
    Domáci futbalisti teraz dostali trošku viac priestoru. Využiť to chcel Guilherme, ale jeho strelecký pokus spoza šestnástky výborne zblokoval Casemiro. Keylor Navas následne nemal problém zasiahnuť.
     
    49
    Po predošlej situácii sa do rýchleho brejku dostali hostia. Isco hľadal prihrávkou z pravej strany Garetha Balea, no pred ním dobre zasiahol brankár Rubén Martínez.
     
    50
    Deportivo La Coruña teraz zatlačilo favorizovaného súpera do rohu ihriska. Futbalisti z hlavného mesta Španielska si ale poradili a navyše hlavný arbiter píska nedovolený zákrok jedného z domácich hráčov.
     
    51
    Karim Benzema si teraz až príliš predkopol loptu, čo okamžite využil Juanfran. Následne na hranici šestnástky kúzlil s loptou Luka Modrić, ale do zakončenia sa tentokrát nedostal.
     
    52
    Toni Kroos vystrelil spoza pokutového územia, no keďže jeho strelu zblokoval Sidnei, mali hostia výhodu rohového kopu. Ten zahral spomínaný nemecký futbalista, ale nenašiel nikoho v bielom drese.
     
    53
    Zakaria Bakkali zostal sedieť na trávniku, no hostia zakopli loptu až po nejakej chvíli. Tento moment spôsobil menšiu potyčku, po ktorej dostávajú žltú kartu na nešportové správanie Fabian Schär a Sergio Ramos.
    53. Fabian Schär (DEP), Sergio Ramos (REA)
     
    54
    Domáci tréner Pepe Mel prvýkrát v dnešnom dueli strieda. Zranený Zakaria Bakkali smeruje na lavičku náhradníkov a na ihrisku ho nahradí Bruno Gama.
     
    55
    Na hranici pokutového územia teraz zakombinoval Luka Modrić s Karimom Benzemom. Napokon sa do zakončenia dostal práve chorvátsky futbalista, ale jeho strela bola zrazená.
     
    57
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Jej autorom je spomínaný Luka Modrić, ktorý trošku zbytočne fauloval v strede ihriska rozbehnutého Luisinha.
     
    58
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Ten z ľavej strany zahral Federico Cartabia, ale v nebezpečnom priestore nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    59
    Domáci zahrali ďalší rohový kop nakrátko. Bruno Gama prenikol do šestnástky, pekným centrom našiel Florina Andoneho, ale jeho gólové zakončenie hlavičkou zastavil na bránkovej čiare pohotovým zákrokom Sergio Ramos.
    59. Sergio Ramos (REA)
     
    60
    Na konci hodiny hry vidíme ďalšie kartové napomenutie. Prienik Casemira stredom ihriska zastavil faulom zozadu Federico Cartabia a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    61
    Priamy kop z veľkej diaľky rozohral Gareth Bale. Jeho strelecký pokus ľavačkou smeroval len do stredu brány, a tak nemal Rubén Martínez väčšie problémy pri svojom zákroku.
     
    62
    Real Madrid dal gól! Hostia spravili ďalší dôležitý krok k dnešnému víťazstvu. Rýchly brejk po ľavej strane potiahol Gareth Bale a zasekol si obrancu súpera. Následne posunul loptu na TONIHO KROOSA a ten s prispením Fabiana Schära prekonal domáceho brankára.
    62. Toni Kroos (REA) - 0:3
     
    63
    Domáci futbalisti sa ešte snažia reagovať a tlačia sa pred pokutové územie súpera. Real Madrid ale zatiaľ zvládla situáciu s potrebným pokojom a chladnokrvnosťou v zakončení.
     
    64
    Hostia teraz zaváhali v rozohrávke a takmer za to pykali. Po zbytočnej strate lopty pálil z ťažkého uhla Guilherme a prudkou strelou opečiatkoval brvno brány Keylora Navasa. Kostarický brankár mal teraz veľké šťastie.
     
    65
    Domáci tréner posiela na trávnik ďalšieho nového muža. Je ním útočník Adrián López, ktorý je v tíme na hosťovaní z FC Porto. Vďaka tomu končí v zápase Celso Borges.
     
    66
    A máme tu prvé striedanie aj v tíme hostí. Francúzsky tréner a bývalý skvelý hráč Zinedine Zidane sťahuje z trávnika Isca a priestor dáva aj mladému Marcovi Asensiovi.
     
    67
    Marco Asensio okamžite po svojom príchode poslal nebezpečný center do pokutového územia. Dobre ale stál švajčiarsky obranca Fabian Schär a poslal loptu mimo vlastnej šestnástky.
     
    68
    Tentokrát Fabian Schär nebol taký úspešný a dokázal cez neho vystreliť obranca Marcelo. Jeho strelecký pokus ale nebol razantný, a tak ho kryje brankár Rubén Martínez.
     
    70
    Teraz sledujeme trošku nevýrazný úsek hry. Real Madrid sa zjavne uspokojil so svojim komfortným trojgólovým náskokom a smeruje na čelo tabuľky La Ligy. Deportivo La Coruña sa zatiaľ nevie gólovo presadiť.
     
    71
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácemu tímu, keďže v strede poľa fauloval Casemiro. Brazílčan to ale spravil dobre a prerušil rýchlu akciu súpera.
     
    72
    Predošlý faul Casemira bol tým posledným, čo Brazílčan stihol v dnešnom zápase. V 27. minúte skóroval, no teraz na záverečných dvadsať minút prenecháva svoje miesto Marcosovi Llorentemu.
     
    73
    Hostia to teraz skúšali cez svoju pravú stranu, ale Marco Asensio nedostal dobrú prihrávku do koncovky. Biely balet sa ale zakrátko opäť zmocnil lopty a snaží sa útočiť.
     
    74
    Real Madrid sa nikam neponáhľa a kombinuje ďaleko od brány Rubéna Martíneza. Ten v dnešnom zápase už trikrát inkasoval, pričom ho môže mrzieť najmä gól Garetha Balea, keď neudržal strelu Luku Modrića.
     
    75
    Máme pred sebou záverečnú štvrťhodinu zápasu. Karim Benzema sa teraz snažil zakombinovať so svojim spoluhráčom, ale loptu mu odkopol spred nosa Luisinho.
     
    76
    Karim Benzema bol aj teraz veľmi aktívny. Po jeho akcii a nedôraznom odkope Luisinha sa dostal do zakončenia Marcelo, ale strela brazílskeho obrancu smerovala nad domácu bránu.
     
    77
    Luisinho sa teraz vybral na útočný výlet a vystrelil z dobrých 30 metrov. Jeho strelecký pokus smeroval vysoko nad bránu, a tak bude nasledovať len odkop od brány Keylora Navasa.
     
    79
    Posledné striedanie na strane domáceho tímu. Na trávnik sa dostane aj Borja Valle, ktorý vystrieda žltou kartou ohrozeného Federica Cartabiu.
     
    80
    Poslednýkrát v dnešnom zápase strieda aj Zinedine Zidane. Na trávnik sa dostane aj šikovný útočník Lucas Vázquez, ktorý vystrieda strelca zrejme rozhodujúceho gólu Garetha Balea.
     
    81
    Teraz sme videli súboj medzi Marcelom a Fabianom Schärom. Na prvý pohľad nevyzeral nejako vážne, no brazílsky obranca zostáva ležať na hracej ploche s bolestivou grimasou.
     
    82
    Po predošlej situácii mali hostia výhodu rohového kopu. Ten z ľavej strany zahral Toni Kroos, no centrom na prednú žrď našiel len krajného obrancu Juanfrana.
     
    83
    Florin Andone mal v druhom polčase jednu veľkú šancu, no okrem toho sa už do ďalšej zaujímavej akcie nedostal. Ani teraz sa to nezmení, pretože rozhodcovia pískajú jeho ofsajd.
     
    84
    Daniel Carvajal sa vydal na útočný výlet a akoby ho nebolo možné zastaviť. Napokon sa to podarilo až Pedrovi Mosquerovi, ktorý za svoj faul dostáva od rozhodcu žltú kartu.
     
    85
    Real Madrid sa z priameho kopu nepresadil a takmer inkasoval. Domáci sa dostali do rýchleho brejku, ten zakončil strelou z hranice šestnástky Florin Andone, ale mieril len do náruče Keylora Navasa.
     
    86
    Pre hostí sa črtá ďalšia možnosť na zveľadenie svojho náskoku. Budú mať totiž výhodu priameho kopu z približne 25 metrov. Loptu si už berie Marco Asensio, ktorý má v posledných zápasoch dobrú streleckú formu.
     
    87
    Marco Asensio krásne obstrelil múr, no jeho pokus ľavačkou dokázal vyraziť brankár Rubén Martínez. Následne sa snažil zaútočiť Florin Andone, ale po súboji so Sergiom Ramosom si vykoledoval len žltú kartu.
    87. Marco Asensio (REA)
     
    88
    Pokutový kop pre Deportivo La Coruña! Domáci budú mať veľkú šancu streliť aspoň kontaktný gól. Bruno Gama si preberal loptu chrbtom k bráne, no zozadu ho zbytočne fauloval krajný obranca Daniel Carvajal.
     
    89
    Exekútorom pokutového kopu bol domáci útočník Florin Andone, no veľkú šancu na strelenie gólu premárnil. Jeho zakončenie bolo veľmi zlé, smerovalo k pravej žrdi a brankár Keylor Navas loptu vyráža na rohový kop.
    89. Keylor Navas (REA)
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu sa naplnil. Hlavný arbiter José Luis González González pridáva k dnešnému duelu ešte dve minúty, ktoré už ale nič nezmenia na víťazstve úradujúceho šampióna Ligy majstrov.
     
    90+1
    Hostia mali ešte možnosť pridať štvrtý gól. Karim Benzema získal loptu v šestnástke, posunul ju na kopačku Marca Asensia, no ten si loptu odkopol z ľavej nohy a jeho zakončenie minulo bránu.
     
    90+2
    Sergio Ramos zbytočne oslabuje svoje mužstvo a po druhej žltej karte putuje predčasne pod sprchy. V záverečnej minúte zápasu udrel lakťom do tváre Borju Vallea, a tak bude nútene pauzovať v nasledujúcom zápase proti Valencii.
    90+2. Sergio Ramos (REA)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Realu Madrid potvrdili v úvodnom kole rolu favorita a na Estadio Riazor zaslúžene vyhrali rozdielom triedy. V druhom zápase kontrolovali priebeh duelu a potrebný pokoj na kopačky im dodal presný zásah Toniho Kroosa. Biely balet môže mrzieť len nezvládnutý záver duelu. Po zbytočnom faule Daniela Carvajala sa síce Keylor Navas zaskvel zlikvidovaním penalty, no Madridčania po druhej žltej karte prišli o svojho kapitána Sergia Ramosa. V nasledujúcim dueli proti Valencii sa tak budú musieť zaobísť nielen bez Cristiana Ronalda, ale aj bez lídra svojej defenzívy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Týmto textovým prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (00:15:12)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 20. Bale, 27. Casemiro, 62. Kroos

    Karty:   24. Bakkali (DEP), 53. Schär (DEP), 60. Cartabia (DEP), 84. Mosquera (DEP), 87. Andone (DEP) – 53. Ramos (REA), 57. Modrić (REA)   90+2. Ramos (REA)

    Nepremenená penalta: 89. Andone (DEP), brankár Navas zneškodnil


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:12.
    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho – C. Borges (65. Adrián López), Mosquera, Guilherme – Cartabia (79. Valle), Andone, Bakkali (54. Gama).
    Náhradníci: Tytoń – F. Navarro, A. Arribas, Adrián López, Valle, Gama, Expósito.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro (72. M. Llorente), Kroos – Benzema, Isco (66. Asensio), Bale (80. L. Vázquez).
    Náhradníci: Casilla – Varane, Hernández, L. Vázquez, M. Llorente, Asensio, D. Ceballos.

    Rozhodca: José Luis González González