Bergamo – AS Rím 0:1 (kon.) | Bologna – Turín 1:1 (kon.) | Crotone – AC Miláno 0:3 (kon.)
Inter – Fiorentina 3:0 (kon.) | Lazio – Spal 0:0 (kon.) | Sampdoria – Benevento 2:1 (kon.)
Sassuolo – CFC Janov 0:0 (kon.) | Udinese – Chievo 1:2 (kon.)
koniec
Inter Miláno
3:0 (2:0)
ACF Fiorentina
Nedeľa 20.08.2017, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, po ktorom si môžme v krátkosti zhodnotiť stretnutie. Pre oko diváka sme sledovali počas celého zápasu atraktívne futbalové divadlo s množstvom šancí a zaujímavých momentov na oboch stranách. Inter Miláno na dnes zvolilo podľa očakávania kombinačný štýl hry a Fiorentina sa viac sústredila na zadné vrátka a skórovať sa snažila po rýchlych kontrách. Inter Miláno bolo dnes o triedu lepším tímom, o čom svedčí aj výsledok rozdielom triedy. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:48:35)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 6:9.
    Rohy: 9:7.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 7:12.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Napokon z toho bolo priame ohrozenie Cristofora, ale v tomto prípade nemusel Handanovič vôbec zasahovať. Lopta smerovala vysoko nad a my budeme sledovať len odkop od bránky Interu.
     
    90+2
    ACF Fiorentina má možnosť aspoň kozmeticky upraviť nepriaznivý výsledok po nariadenom voľnom kope. Handanovič si už pripravuje štvorčlenný múr.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca v druhom polčase nadstavuje ešte štyri minútky navyše.
     
    90
    Rohový kop včasným zákrokom likviduje pozorný Marco Sportiello, ktorý loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.
     
    89
    Eder čistým spôsobom prinútil posledného brániaceho hráča spadnúť na trávnik, čím svojmu celku vybojoval rohový kop. Ťažko povedať, či sa jednalo alebo nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    88
    Antonio Candreva dokázal vybojovať loptu v strede pola a okamžite po pravej strane ihriska sa blížil bližšie k vápnu súpera. Tam sa celá akcia zbrzdila, ale napriek tomu majú aj naďalej loptu pod kontrolou hráči Interu.
     
    87
    Antonio Candreva poslal dlhý kros do hĺbky šestnástky súpera, ale tam si loptu s veľkým kľudom spracoval brániaci hráč, ktorý rozbieha rýchly protiútok.
     
    85
    Vzápätí Inter Miláno zahrávalo ďalší rohový kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Ivan Perišić. Na jeho prízemnú strelu dokázal Sportiello reagovať a loptu zachytiť.
     
    84
    Centrovaná lopta po rohovom kope letela ku vzdialenejšej žrdi, kde sa do hlavičkového zakončenia tlačil Ivan Perišić, ale napokon to bol brániaci hráč, ktorý mal v tomto prípade posledné slovo.
     
    83
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Mauro Icardi, prichádza Éder.
     
    82
    Icardi mal na kopačke hetrik, ale jeho zakončenie z prvej v čase, keď sa nachádzal v šestnástke súpera dokázal reflexívnym spôsobom Sportiello vyraziť na rohový kop.
     
    80
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Jordan Veretout, prichádza Rafik Zekhnini.
    79. Ivan Perišić (INM) - 3:0
     
    79
    Inter dal gól!
    IVAN PERIŠIĆ sa objavil nikým nestrážený na hranici malého vápna, odkiaľ dokázal hlavičkovým spôsobom zakončiť a poslať loptu do siete. Samotný strelec nemal radosť z gólu, tá prišla až po tom, keď sa potvrdilo, že nestál v ofsajdovom postavení. Stav stretnutia je 3:0 a zdá sa, že je už rozhodnuté. Za presný center si na svoje konto pripíše asistenciu Joao Mario.
     
    78
    ACF Fiorentina mala výhodu rohového kopu. Valentin Eysseric ho skúša rozohrať krátkym pasom. Možnosť nacentrovať do pokutového územia využije snáď nabudúce.
     
    77
    Babacar sa snažil v šestnástke súpera reagovať akrobatickým spôsobom na center svojho spoluhráča, ale loptu z voleja nedokázal trafiť.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 6. Icardi (pen.), 15. Icardi, 79. Perišić

    Karty:   13. Ca. Sánchez (FIO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:9. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.
    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Miranda, Škriniar, Nagatomo – Vecino, Valero (64. Mário) – Candreva, Brozović (71. Gagliardini), Perišić – Icardi (83. Éder).
    Náhradníci: D. Padelli – Ansaldi, Éder, Gabriel, Gagliardini, Jovetić, Mário, Ranocchia, Pinamonti, Vanheusden, Dalbert.

    ACF Fiorentina: Sportiello – Tomović, Hugo, Astori, Olivera – Ca. Sánchez, Veretout (80. Zekhnini) – Benassi (55. Cristóforo), Eysseric, Bastiao Dias – Simeone (60. Babacar).
    Náhradníci: Drągowski – Badelj, Báez, Cristóforo, Gaspar, Hagi, Milenković, Zekhnini, Biraghi, Ge. Pezzella, Babacar.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento