Lyon – Bordeaux 3:3 (kon.) | Montpellier – Štrasburg 1:1 (kon.) | Nice – Guingamp 2:0 (kon.)
Rennes – Dijon 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Amiens 3:0 (kon.) | Troyes – Nantes 0:1 (kon.)
koniec
Stade Rennes
2:2 (1:0)
Dijon FCO
cz Sobota 19.08.2017, 20:00 • Roazhon Park, Rennes • Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Srdečně vítám všechny příznivce dobrého fotbalu u sledování duelu třetího kola francouzské Ligue 1, v němž Stade Rennes FC vyzve od 20 hodin Dijon FCO. Tak si to nenechte ujít!
     
    STADE RENNES FC

    Les Rouges et Noirs patří k tradičním účastníkům Ligue 1, v posledních letech se Rennes pohybovalo ve středu tabulky a nejinak tomu bylo i loni, kdy svěřenci kouče Gourcuffa obsadili devátou příčku. Vstup do nového ročníku ale červenočerným příliš nevyšel, Rennes nejprve remizovalo 1:1 na hřišti nováčka z Troyes a poté doma podlehlo Lyonu 1:2.
     
    DIJON FCO

    Celek z města proslulého výrobou pikantní hořčice je po dvou kolech na posledním místě dvacetičlenné tabulky, ale nutno dodat, že los Dijonu příliš nepřál. Svěřenci kouče Dall’Oglia nejprve prohráli 0:3 na hřišti Marseille a poté padli hladce 1:4 proti úřadujícímu mistrovi z Monaka. Urve Dijon v Roazhon Parku první body v sezóně, anebo zůstane přikován na dně tabulky?
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Diallo – Mexer, H. Traoré, Bensebaini, Gnagnon, Maouassa – Amalfitano, André, Bourigeaud – Sarr, Mubele.
    Náhradníci: M'Bolhi – Siliki, Tell, Gourcuff, Ludovic Baal, Danzé, Janvier.

    Dijon FCO: Reynet – Varrault, Haddadi, Chafik, Yambéré – Balmont, Sammaritano, Amalfitano, Marié – Sliti, Kwon Chang-hoon.
    Náhradníci: Leroy – Lang, Benet, Tavares, Bouka Moutou, Bahamboula, Rosier.

    Rozhodčí: Léonard – Zitouni, Jeanne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Naïm Sliti si došel pro faul Hamariho Traorého, Dijon tak bude mít k dispozici přímý kop z levé strany.
     
    4
    Hosté ale z této standardní situace nic zajímavého nevytěžili, Abdoulaye Diallo si vše zkušeně pohlídal.
     
    5
    Hráčům Rennes se zatím nedaří dostat se k souvislé kombinaci, Dijon zatím hraje s favoritem zcela vyrovnanou partii.
     
    7
    Hamari Traoré prudce přihrá Mubelemu, jemuž nevyšlo zpracování a Dijonští poté zakopli míč až k brankáři Diallovi.
     
    8
    Rychlonohý Ismaïla Sarr utekl po levém křídle a natlačil se před svého strážce Yambérého který nakonec odvrátil míč do bezpečí jen za cenu rohového kopu pro Rennes.
     
    9
    Hra ale zůstává přerušena, jelikož Cédric Yambéré si při tomto zákroku nejspíš poranil nohu a stoper Dijonu zůstává ležet na trávníku.
     
    11
    Už se opět hraje. Ze zmiňovaného rohového kopu domácí nic nevymysleli a hráči v bílých dresech odkopli míč až k půlící čáře.
     
    12
    Po nepovedené akci domácího týmu skončil míč v zámezí, Baptiste Reynet s rozehrávkou z vlastní šestnáctky vůbec nespěchá.
     
    14
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Neuběhla ani čtvrthodinka hry a domácí se už stihli ujmout vedení. Ismaïla Sarr prchl po pravém křídle a přesným pasem našel na hranici malého vápna FIRMINA NDOMBEHO MUBELEHO, který z první překonal ležícího Reyneta!
    14. Firmin Ndombe Mubele - 1:0
     
    15
    Svěřenci Christiana Gourcuffa vybojovali další rohový kop, tentokrát z toho ale žádné nebezpečí pro Dijon nepramenilo.
     
    16
    Aktivně napadající Les Rouges et Noirs donutili Amalfitana vrátit míč brankáři Reyneta, hosté se jen velmi obtížně dostávají za půlící čáru.
     
    18
    Kwon Chang-hoon nedokázal trefit míč podle svých představ a to se na kvalitě jeho centru pochopitelně projevilo. Míč skončil v autu a vhazovat budou domácí.
     
    19
    Velmi aktivní Ismaïla Sarr utekl tentokrát po levém křídle, k centru už se ale nedostal a Dijonští mohou založit ojedinělou protiakci.
     
    21
    Firmin Ndombe Mubele dostal v osobním souboji pořádně naloženo od zkušeného Haddadiho, zdá se však, že autor úvodního gólu bude v pořádku.
     
    22
    Na tribunách Roazhon Parku to jen zahučelo. Benjamin Bourigeaud vypálil z nějakých osmnácti metrů a Baptiste Reynet měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil!
     
    24
    Kulatý nesmysl je opět až u Reyneta, hráčům Dijonu se vůbec nedaří kloudně rozehrát.
     
    25
    Hráči v červenočerných dresech mají dění na trávníku zcela pod kontrolou, hosté se už pěkně dlouho vůbec nepodívali za půlící čáru.
     
    27
    Dalekonosný nákop Frédérica Sammaritana skončil v zámezí, Abdoulaye Diallo okamžitě poté rozehrává další protiakci Rennes.
     
    28
    Rychlonohý Sarr vybojoval další rohový kop pro domácí, jehož exekuce se znovu ujme Benjamin Bourigeaud.
     
    29
    Beaurigaud nasměroval svůj centr na bližší tyč, kde byl ale pouze hostující obránce Oussama Haddadi, který odkopl balon do bezpečí.
     
    31
    Půlhodina hry je za námi a Rennes stále drží těsný náskok, nic navíc nenasvědčuje tomu, že by se na vedení domácího týmu mělo něco měnit.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Cédric Yambéré (Dijon FCO).
     
    33
    Firmin Ndombe Mubele se vydal kupředu po levém křídle a jeho následný centr do předbrankového prostoru nečekaně propadl až k Bourigeaudovi, který z ostrého úhlu napálil míč do tyče!
     
    35
    Svěřenci Christiana Gourcuffa to zatím mají výrazně usnadněné, obrana Dijonu totiž v dnešním utkání připomíná pořádně děravý sýr. Připomínám, že v prvních dvou kolech Dijon inkasoval hned sedmkrát.
     
    36
    Fait Maouassa to zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho střela ale proletěla vysoko nad břevnem Reynetovy svatyně.
     
    37
    Oussama Haddadi zavezl míč na útočnou polovinu, jeho následný centr ale skončil jen u Maouassy.
     
    39
    Na opačnou stranu se krátce poté vydal Ismaïla Sarr, bez podpory spoluhráčů toho ale moc nezmohl a balon skončil v autu.
     
    40
    Zhruba pět minut před koncem první půle sledujeme kombinaci domácích obránců poblíž půlící čáry, nyní už se hráči Rennes nikam neženou.
     
    42
    Nutno dodat, že stav 0:1 je pro Dijonské ještě velmi přívětivý. Zatímco hosté si nedokázali vytvořit ani jednu šanci, hráči Rennes zatím nevedou větším rozdílem jen díky slabé produktivitě.
     
    43
    Tak jsem to zakřikl. Korejský legionář Kwon Chang-hoon se zničehonic zjevil sám před Diallem, ležícího gólmana Rennes ale nedokázal překonat!
     
    44
    Červenočerní se po nějaké době znovu usadili na útočné polovině, po chvilce jim však byl odpískán ofsajd.
     
    45
    První poločas bude o dvě nastavené minuty delší!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V nastaveném čase už se v Roazhon Parku nic zajímavého nestalo, do šaten se tak jde za stavu 1:0 pro Rennes. Domácí měli jasnou převahu a vedou zcela zaslouženě, fotbalisté Dijonu mohou být rádi, že neprohrávají vyšším rozdílem. Jedinou šanci hostů měl Korejec Kwon Chang-hoon, zatímco domácí si vytvořili minimálně tři gólové příležitosti, z nichž jednu dokázali proměnit.
     
    Druhý poločas začne ve 21:03, tak si to nenechte ujít!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Pár sekund po začátku druhé půle domácí zvyšují své vedení! FIRMIN NDOMBE MUBELE utekl po levém křídle, naběhl si až k hranici pokutového území a z ostrého úhlu parádním lobem nachytal nicnetušícího Reyneta!
    46. Firmin Ndombe Mubele - 2:0
     
    48
    Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první. Hráči Rennes jsou jasně aktivnější a hosté se k míči dostávají jen sporadicky.
     
    51
    Dijon právě vstřelil branku!
    Hosté zničehonic snižují a krátce po druhém obdrženém gólu se vracejí zpět do zápasu. Chafikovu střelu sice Abdoulaye Diallo ještě dokázal vyrazit, na dorážku KWONA CHANG-HOONA už byl ale krátký!
    51. Kwon CHANG-HOON - 2:1
     
    52
    Hamari Traoré měl co dělat, aby dostal pod kontrolu míč před dotírajícím Balmontem, nakonec si ale dokázal poradit.
     
    53
    Ismaïla Sarr se po povedené kolmici Mubeleho ocitl v další dobré příležitosti, Baptiste Reynet ale včas vyběhl, zmenšil střelecký úhel a nedovolil Sarrovi přesně vystřelit.
     
    55
    Hosty kontaktní branka nabudila. V defenzívě sice Dijonští stále kupí jednu chybu za druhou, v posledních minutách jsou ale mnohem aktivnější směrem dopředu.
     
    56
    Ramy Bensebaini nedostal pod kontrolu prudký křižný pas a míč mu ujel do autu, fotbalisté Dijonu budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    58
    Zkušený Jordan Marié to zkusil ze střední vzdálenosti, jeho přízemní střela ale nebyla přesná a Diallo nemusel vůbec zasahovat.
     
    59
    Hodina hry je téměř za námi a fotbalisté Rennes teď působí poněkud zaskočeným dojmem, nyní se domácí po velmi dlouhé době dostali k souvislé kombinaci.
     
    60
    Dnes dvougólový Firmin Ndombe Mubele zůstal ležet na trávníku poté, co se srazil s dvěma hráči soupeře Haddadim a Yambérém, hra je tak znovu přerušena.
     
    61
    Mubele se drží za pravou nohu a na hrací plochu už míří lékařský tým Stade Rennes.
     
    63
    Gnagnonův dalekonosný nákop na útočné polovině našel pouze jednoho z obránců Dijonu, v posledních minutách hra postrádá spád a na trávníku se nic převratného neděje.
     
    64
    Někteří hráči Dijonu už zvedali ruce nad hlavu, nicméně zakončující hráč stál v jasném ofsajdu, a tak branka samozřejmě platit nemůže.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Fouad Chafik (Dijon FCO).
     
    67
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Morgan Amalfitano, přichází James Lea Siliki.
     
    69
    Benjamin André za zbytečný skluz na polovině hřiště vyfasoval žlutou kartu.
     
    70
    Domácí se o míč zbytečně připravili na polovině hřiště, Cédric Varrault má nyní spoustu času na založení protiútoku.
     
    71
    Dijonští po vstřelení kontaktní branky hrají s Rennes zcela vyrovnanou partii, teď ovšem hosté laxně rozehráli a potrestat to může čerstvý James Lea Siliki.
     
    72
    Střídající Siliki si navedl míč na střed a z velké vzdálenosti vypálil, jeho dělovka ale nakonec výrazně minula branku Dijonu.
     
    74
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Frédéric Sammaritano, přichází Julio Tavares.
     
    75
    Čtvrthodinku před koncem sledujeme další hlušší pasáž hry, hráči v červených dresech už se nikam neženou a jejich jasná převaha z první půle je tytam.
     
    76
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Fait Maouassa, přichází Ludovic Baal.
     
    77
    Teď měli domácí k dispozici rohový kop, po němž se v šestnáctce svalil k zemi James Lea Siliki dožadujíc se odpískání penalty, sudí Léonard ale nechává ve hře pokračovat.
     
    78
    Ismaïla Sarr to zkusil spektakulárními nůžkami, v tomto případě ale efektnost zůstala nad efektivitou, míč totiž zamířil přímo do náruče dijonského gólmana.
     
    80
    Firmin Ndombe Mubele utekl po pravém křídle a jeho následný centr byl zblokován do zámezí, Rennes tak bude mít k dispozici rohový kop.
     
    81
    Z tohoto rohového kopu ale žádné nebezpečí pro Dijon nepramenilo, hosté v bílých dresech už zaváží míč zpět na útočnou polovinu.
     
    83
    Domácí se vydali do dalšího rychlého protiútoku. Tentokrát šlo o situaci dva na dva, střídající James Lea Siliki to vzal ale celé na sebe a nakonec o balon přišel ještě předtím, než stihl vypálit.
     
    84
    Dijonu už se čas na vyrovnání začíná povážlivě krátit, domácí nyní navíc kombinují častěji a Abdoulaye Diallo vše sleduje z povzdálí.
     
    86
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Fouad Chafik, přichází Valentin Rosier.
     
    86
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Florent Balmont, přichází Dylan Bahamboula.
     
    87
    Střídající Julio Tavares za svůj nešetrný zákrok na ležícího Jamese Silikiho vyfasoval žluté napomenutí.
     
    89
    Vzhledem k častým přerušením hry by hosté ještě měli mít nějaký čas na vyvinutí závěrečného tlaku, dá se očekávat, že sudí Léonard pár minut nastaví.
     
    90
    Skutečně tomu tak je, nastavení bude hned čtyřminutové.
     
    90+1
    Penalta pro Dijon! To jsou věci. Naïm Sliti v pokutovém území přepadl přes vracejícího se Edsona Mexera a arbitr Léonard nekompromisně ukázal na penaltový puntík.
    90+1. Penalta pro Dijon!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Edson Mexer (Stade Rennes FC).
     
    90+2
    Dijon právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, Dijon dnes nejspíš získá zlatý bod! Exekuce pokutového kopu se ujal JULIO TAVARES, jenž napálil míč nekompromisně do pravé šibenice, tady byl Diallo zcela bez šance.
    90+2. Julio TAVARES - 2:2
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Oussama Haddadi (Dijon FCO).
     
    90+3
    Ještě jeden centr poslal do pokutového území Kwon Chang-hoon, nikdo v bílém dresu už se ale do zakončení nedostal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Rennes měli po většinu tohoto utkání jasnou převahu a krátce po změně stran se dostali do dvougólového vedení, Dijon ale dokázal bleskově snížit a v nastaveném čase Julio Tavares z penalty vystřelil hostům zlatý bod. Oba týmy tak po třech kolech zůstávají bez výhry, což musí mrzet především fotbalisty Rennes. (21:56:36)

    Vojtěch Balon

    Góly: 14. Mubele (Sarr), 46. Mubele (André) – 51. Kwon Chang-hoon (Chafik), 90+2. Tavares (pen.)

    Karty:   69. André (REN), 90+2. Mexer (REN) – 32. Yambéré (DIJ), 66. Chafik (DIJ), 87. Tavares (DIJ), 90+2. Haddadi (DIJ)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 8:12.
    Stade Rennes: Diallo – Mexer, H. Traoré, Bensebaini, Gnagnon, Maouassa (76. Ludovic Baal) – Amalfitano (67. Siliki), André, Bourigeaud – Sarr, Mubele.
    Náhradníci: M'Bolhi – Siliki, Tell, Gourcuff, Ludovic Baal, Danzé, Janvier.

    Dijon FCO: Reynet – Varrault, Haddadi, Chafik (86. Rosier), Yambéré – Balmont (86. Bahamboula), Sammaritano (74. Tavares), Amalfitano, Marié – Sliti, Kwon Chang-hoon.
    Náhradníci: Leroy – Lang, Benet, Tavares, Bouka Moutou, Bahamboula, Rosier.

    Rozhodca: Léonard – Zitouni, Jeanne