Swansea – Manchester United 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Bromwich 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Leicester City
2:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 19.08.2017, 16:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Lee Probert svojím hvizdom ukončuje toto stretnutie. V ňom sme mali možnosť vidieť dva presné zásahy. Najprv z kopačky Okazakiho a neskôr presne mieril aj Maguire. Domáci celok vsadil na kombinačný štýl hry, čo mu napokon prinieslo aj želané ovocie v podobe troch bodov a naopak hostia sa sústredili na zadné vrátka a udrieť sa pokúšali po rýchlych protiútokoch. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:56:57)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2.
    Střely mimo: 4:0.
    Rohy: 6:2.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 8:10.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Stephens krátkou prihrávkou hľadal niekoho lepšie postaveného na hranici veľkého vápna. Lopta si to však namierila do miest, kde stáli len brániaci hráči Leicesteru City.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Demarai Gray.
     
    90+2
    Jamie Vardy opäť ostáva ležať na trávniku. Vyzerá to na problém s kotníkom. Nechajme sa prekvapiť, či budeme sledovať ešte jedno striedanie na strane domácich.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte štyri minútky navyše.
     
    90
    Bruno sa po peknej narážačke s Marchom dostal k voľnému priestoru, ktorý využil ku centru. Jeho centrovaný pokus zachytil hneď prvý brániaci hráč.
     
    89
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 31 902 platiacich divákov.
     
    88
    Riyad Mahrez sa individuálnym spôsobom prekľučkoval až do šestnástky súpera, kde sa snažil vybojovať rohový kop. To sa mu však nepodarilo podľa predstáv. Nasledovať bude odkop od bránky Brightonu.
     
    87
    Leicester City sa usadil na polovici súpera, kde začal zbierať cenné sekundy vo svoj prospech. Hostia nejavia ani menšie náznaky nejakej snahy smerom dopredu. Zápas sa už viac-menej len dohráva.
     
    86
    Vyzerá to tak, že Jamie Vardy bude v poriadku a do hry ešte zasiahne. Po svojich odchádza za postrannú čiaru, kde sa o pár sekúnd bude hlásiť späť do hry. Hra pokračuje ďalej.
     
    85
    Jamie Vardy ostáva po súboji trasený ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárov. To zatiaľ využíva domáci celok na rýchle občerstvenie a nadobudnutia nových pokynov od trénera.
     
    84
    Suttner poslal do pokutového územia súpera strielaný center, ktorý dokázal Schmeichel zachytiť a tak zabrániť možnej hrozbe.
     
    83
    K lopte sa dostal aj Ryan, ktorý ju okamžite posunul vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    82
    Po nedovolenom zákroku mohli hostia aspoň zdramatizovať nepriaznivý vývoj zápasu, ale centrovaný pokus nebol presný a lopta putovala do zámedzia.
     
    81
    Očakáva sa zaverečný tlak zo strany Brightonu. Zatiaľ sa však k tomu neschyluje. Defenzíva Leicesteru funguje na výbornú a svojmu súperovi dáva len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    80
    Hemed sa snažil zachytiť dlhý pas svojho spoluhráča, ale nebol dostatočne rýchly a pas nebol dostatočne presný. Bude nasledovať odkop od bránky Leicesteru City.
     
    78
    Hostia po zblokovanom pokuse zahrávali rohový kop, ktorý však neznamenal žiadne nebezpečenstvo, pretože jeden z hráčov Brightonu sa v šestnástke súpera dopustil útočného faulu.
     
    77
    Riyad Mahrez ťahal akciu po pravej strane ihriska, ale nemal komu prihrať, tak sa rozhodol o individuálny prienik. Proti štvorici brániacich hráčov bol bezmocný.
     
    76
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Islam Slimani.
     
    74
    Marc Albrighton sa pokúsil o niečo podobné, ale jeho ďalekonosný pokus nemal dostatočnú razanciu a ani presnosť. V tomto prípade nemusel Ryan vôbec zasahovať.
     
    73
    Hemed zbytočne nešpekuloval a vyslal na bránku súpera tvrdý projektil z väčšej vzdialenosti. Schmeichel sa pri tomto zákroku poriadne zapotil, ale podstatné je, že loptu končekami prstov dokázal vyraziť.
     
    72
    Leicester City sa v posledných minútach viac sústredí na zadné rady a do útoku sa zbytočne nehrnie. Hostujucim hráčom nevychádzajú kombinačné akcie a tak to viac-menej skúšajú dlhými pasmi.
     
    71
    Morgan sa teraz skvelo zorientoval vo vlastnom pokutovom území, kde bez problémov zachytil centrovaný pokus Bruna.
     
    70
    Leicester City bude zahrávať outové vhadzovanie v blízkosti šestnástky súpera.
     
    69
    Domáci hráči kombinujú na vlastnej polovici ihriska, pričom do svojej hry zapájajú aj gólmana, ktorý loptu posiela vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    68
    Marc Albrighton zahráva rohový kop, ale center končí defenzívnym odkopom.
     
    67
    Marc Albrighton sa postavil ku realizácii voľného kopu a pokúsil sa priamo ohroziť gólmana. Jeho tvrdý strelecký pokus zastavil dobre postavený múr, od ktorého sa lopta odrazila do zámedzia. Leicester City bude zahrávať rohový kop.
     
    66
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Glenn Murray, prichádza Tomer Hemed.
     
    66
    Bruno teraz nechal vystrčenú nohu v súboji s Maguirom a tak ponúkol súperovi možnosť skórovať po voľnom kope z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    65
    Lopta sa nachádza na polovici domácich, ale sú to práve oni, kto má ju má pevne pod kontrolou.
     
    63
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa dlhým pasom snažili rozbehnúť rýchlu akciu. Tento pokus dokázal zachytiť Riyad Mahrez, ktorý tak získal loptu na svoju stranu.
     
    62
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Anthony Knockaert.
     
    61
    Jamie Murphy zahral rohový kop a loptu namieril do pokutového územia. Defenzíva súpera bola pripravená a hroznu zažehnala.
     
    60
    Brighton s prihrávkami cez celé ihrisko s cieľom udržať si kontrolu lopty. Súper ale zachytáva jeden z pasov a situácia sa obracia. Arbiter fúkol do píšťalky a Brighton získava kop od rohovej zástavky.
     
    59
    Centrovaný pokus Jamesa dokázal zachytiť brániaci hráč a odvrátiť hrozbu v podobe voľného kopu.
     
    58
    Riyad Mahrez sa rútil smerom dopredu, ale nedovoleným spôsobom ho na trávnik poslal Murphy. Domáci celok má výhodu voľného kopu.
     
    57
    Ndidi sa dopustil nedovoleného zákroku, vďaka čomu bude súper aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    56
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
    54. Harry Maguire (LEC) - 2:0
     
    54
    Leicester City dáva gól!
    Riyad Mahrez sa postavil k rohovej zástavke a poslal nadýchaný center na vzdialenejšiu žrď. Tam si zbehol HARRY MAGUIRE, ktorý vyskočil najvyššie a loptu hlavou upratal do siete. Stav stretnutia je 2:0!
     
    54
    Po voľnom kope sa v skvelom svetle prezentoval Dunk, ktorý akrobatickým spôsobom odvrátil nepríjemný center súpera. Leicester City bude pokračovať rohovým kopom.
     
    53
    Bruno si počínal v súboji nedovolene, čo neuniklo pozornosti Leeho Proberta. Ten nariadil voľný kop v prospech domáceho celku zo strednej vzdialenosti.
     
    52
    Davy Propper úspešne ukončil útok súpera kĺzačkou. Rozhodca ale fúkol do píšťalky a odpískal faul. Štandardná situácia. Leicester zrejme skúsi poslať loptu o čosi bližšie k súperovej bránke.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Wes Morgan (Leicester City). To si vyslúžil za podkopnutie.
     
    49
    Bruno zakončil kombináciu svojho tímu prudkým centrom. Loptu dokázal zachytiť jeden z jeho spoluhráčov, ale sklamal ho prvý dotyk s loptou.
     
    48
    Morgan teraz celkom zbytočne zahral loptu za postrannú čiaru, čím ponúkol súperovi outové vhadzovanie na ich vlastnej polovici ihriska.
     
    47
    Stephens dokázal v strede pola výborne prečítať rozohrávku súpera a loptu včas zachytiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončil prvý polčas. V ňom sme mali možnosť sledovať len priemerný futbal. Nebolo to žiadne gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Zopár zaujímavých príležitostí nám ponúkli domáci, ktorí sa už v prvej minúte dostali zasluhou Okazakiho do vedenia. Leicester City dnes vsadil na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa sústredia na zadné rady a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Okazaki spoločne s Duffym sa už pohybujú na trávniku bez újmy na zdraví.
     
    45+1
    Nedostali sme informáciu o nadstavenom čase, tak môžme len hádať, koľko sa rozhodol štvrtý rozhodca nadstaviť času navyše.
     
    45
    Au! Okazaki schytal veľmi nepríjemný úder od Duffyho kolenom do hlavy, pričom sa zranili obaja hráči. Vyzerá to tak, že Okazaki bude v poriadku, ale Duffy potrebuje opateru lekárov.
     
    44
    Hostia získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera, ale dlho sa tam nezdržali, pretože skvelá defenzíva Leicesteru ich vytlačila až na vlastnú polovicu,
     
    43
    Tréner Brightonu ženie svojich zverencov jasným gestom do útoku. Je pravda, že nám veľa ofenzívneho divadla neukázali.
     
    42
    Riyad Mahrez sa teraz prezentoval dobrým obranným zákrokom na pravej strane ihriska, kde za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    41
    Vardy prudkou prihrávkou našiel nabiehajúceho Okazakiho na hranici malého vápna, kde v páde zasiahol letiaci projektil z prvej. Jeho nebezpečný pokus smeroval len centimetre vedľa pravej tyčky. To bola príležitosť!
     
    40
    Po voľnom kope sa ku odrazenej lopte dostal James, ktorého zakončenie z prvej smerovalo niekde medzi divákov. Nasledovať bude odkop od bránky Brightonu.
     
    39
    Marc Albrighton neustál súboj so Stephensom a ocitol sa tvárou ku hracej ploche. Hlavný arbiter okamžite reagoval hvizdom a nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    37
    Priebeh hry sa nám v posledných minútach upokojil. Ani jeden z tímov nejaví väčší záujem smerom dopredu. Sledujeme len kombinácie v strede pola.
     
    36
    Lopta sa nachádza na polovici Leicesteru City, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    34
    Marc Albrighton sa postavil ku realizácii rohového kopu. Poslal nadýchaný center ku vzdialenejšej žrdi, ale v tom čase tam nestál nikto z jeho spoluhráčov.
     
    33
    Marc Albrighton sa odhodlal ku zakončeniu, napriek tomu, že pred ním stálo množstvo brániacich hráčov. Jeho tvrdý pokus bol zblokovaný a lopta následne putovala do zámedzia. Leicester s rohovým kopom.
     
    32
    Jamie Vardy sa hnevá na verdikt postranného arbitra, ktorý po hlavičkovom súboji s Propperom nariadil len odkop od bránky. Z opakovaného záznamu je jasne vidieť, že sa mal v tomto prípade zahrávať rohový kop v prospech Leicesteru.
     
    31
    Jamie Vardy z ľavej strany poslal pridlhý center na vzdialenejšiu žrd. Tam našiel spoluhráča, ktorý sa však neodhodlal ku zakončeniu.
     
    30
    Z opakovaného záznamu nie je úplne jasné, či sa mal v 28. minúte zahrávať pokutový kop. Morgan mal ruku pri tele a jemne v páde vystrčil svoj lakeť.
     
    29
    Futbalisti Brightonu sú usadení na vlastnej polovici ihriska, kde si vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok, vďaka ktorým vznikajú v defenzíve Leicesteru medzery.
     
    28
    Hostia si po delovke Murrayho pýtali pokutový kop. Zdalo sa im, že Morgan zasiahol loptu rukou vo vlastnej šestnástke. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    27
    Marc Albrighton sa stavia k rohovému kopu a loptu posiela do húštiny tiel v pokutovom území. Pri lopte je ale prvý obranca súpera a loptu odvracia.
     
    26
    Fuchs sa snažil poslať prudký center do šestnástky súpera, ale jeho pokus perfektne prečítal March, ktorý loptu zblokoval a ponúkol súperovi možnosť udrieť po rohovom kope.
     
    25
    Murray sa rútil smerom dopredu, ale bol faulovaný. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý svojim hvizdom prerušil hru. Hostia budú zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    23
    Góóól! No moment, tak nie. Murray peknou strelou z voleja dokázal rozvlniť sieť, ale bolo to v čase, kedy sa nachádzal v ofsajdovom postavení. Gól tak nemôže platiť. Zápas pokračuje bez zmeny stavu.
     
    22
    Držanie lopty je momentálne 54% v prospech domáceho celku a 46% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    21
    Vardy teraz nepríjemne zasiahol hosťujúceho gólmana, ktorý potrebuje opateru lekárov. Vyzerá to tak, že všetko bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    20
    Hostia prvýkrát v zápase pohrozili. Môže za to Bruno, ktorý sa vybral na výlet do útoku, kde z pravej strany ihriska poslal loptu do šestnástky súpera. Tam však bol Schmeichel, ktorý loptu stihol zachytiť.
     
    19
    Riyad Mahrez poslal dlhý kros na hranicu malého vápna, kde si svoj priestor dokázal Ryan postrážiť a loptu zo vzduchu stiahnuť.
     
    18
    Zatiaľ sledujeme jasnú dominanciu domáceho celku, ktorý si od začiatku stretnutia vytvára obrovský tlak. Defenzíva ligového nováčika je veľmi otvorená a Leicesteru ponúka viac priestoru ako je zdravé.
     
    16
    Okazaki priviezol loptu až na hranicu malého vápna, kde svojou prihrávkou našiel voľného Vardyho. Ten však svoj strelecký pokus namieril len do brániaceho hráča, ktorý letiaci projektil zblokoval.
     
    15
    Duffy si teraz perfektne splnil svoje obranné povinnosti a loptu radšej zahral za postrannú čiaru. Domáci získavajú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    14
    James si teraz príliš nerozumel so svojim spoluhráčom v kombinácii na súperovej polovici, čo malo za následok strátu lopty.
     
    13
    Hostia ťahali akciu po ľavej strane ihriska a dokázali odcentrovať. Bol to March, kto loptu poslal do šestnástky súpera, ale len do priestorov, kde boli pripravení brániaci hráči.
     
    12
    Riyad Mahrez robil, čo mohol, aby zachytil veľmi nepríjemný pas svojho spoluhráča. Riyad Mahrez síce loptu stihol, ale nebol schopný si ju dostatočne spracovať.
     
    10
    Hráči Leicesteru sú usadený na vlastnej polovici, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    9
    Vardy teraz veľmi nepríjemne napádal Dunka na vlastnej polovici ihriska. Dunk si napriek tomu veľmi dobre poradil a loptu bezpečne posunul gólmanovi.
     
    8
    Jeden z hráčov Brightonu sa snažil dlhým pasom nájsť lepšie postaveného spoluhráča, ale našiel len niekoho za postrannou čiarou.
     
    7
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si formou krátkych prihrávok snažia nájsť voľný priestor na založenie vážnejšieho útoku.
     
    6
    Okazaki sa po súboji ocitol na hracej ploche a hlavný arbiter nariadil voľný kop v prospech domáceho celku. Po centrovanom pokuse sa do hlavičkového zakončenia dostal Morgan, ale jeho hlavička smerovala tesne mimo bránku.
     
    5
    Lopta sa nachádza na polovici Leicesteru City, ale sú to práve domáci futbalisti, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    4
    Mahrez svojou prihrávkou hľadal nabiehajúceho spoluhráča na pravej strane ihriska, ale prihrávka nebola presná a tak domáci o loptu prišli.
     
    3
    Pri lopte boli hosťujúci hráči, ktorí sa snažili rozbehnúť rýchly útok smerom dopredu. Dlhý nákop však nedokázal nabiehajúci Murray zachytiť.
    1. Šindži Okazaki (LEC) - 1:0
     
    1
    Leicester City dáva gól!
    Domáci sa hneď z úvodu dostávajú do vedenia. Obrovskú zásluhu na tomto góle má Riyad Mahrez, ktorý sa individuálnym spôsobom dostal do šestnástky súpera, kde dokázal zakončiť. Gólman dokázal tento pokus len vyraziť pred seba, ale tam stál všadeprítomný ŠINDŽI OKAZAKI, ktorý sa z dorážky nemýlil. Stav stretnutia je 1:0!
     
    1
    Výhodu úvodného výkopu mali domáci futbalisti, ktorí sa formou dlhého nákopu snažili usadiť na polovici súpera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, James, Ndidi, Albrighton – Okazaki, Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Amartey, Gray, Chilwell, A. King, Slimani, Ulloa.

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Suttner – March, D. Pröpper, Stephens, Murphy – Groß – G. Murray.
    Náhradníci: Mäenpää – Bong, Hemed, Knockaert, Hünemeier, Rosenior, Skalák.

    Rozhodca: Probert – Garratt, Cook.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 2. kolo Premier League, kde Leicester City privítajú na svojom trávniku Brighton & Hove Albion FC. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    LEICESTER CITY: Futbalisti tohto celku sa v minulom ročníku umiestnili v strede tabuľky a to presne na 12. priečke so ziskom 44 bodov. V tej aktuálnej odohrali zatiaľ len jedno stretnutie, v ktorom po poriadne prestrelke nedokázali zvíťaziť a po výsledku 3:4 cestovali domov bez bodu. Jednalo sa o zápas s Arsenalom, ktorý hneď z úvodu išiel do vedenia. V 2. minúte otváral skóre stretnutia Lacazette. Hneď o tri minútky neskôr vyrovnával Okazaki a ďalší kúsok pridal v 29. minúte Vardy, ktorý tak dostal svoj tím do vedenia. Ešte pred hvizdom prvého polčasu dokázal v nadstavenom čase vyrovnať Welbeck. Vardy opäť úradoval v 56. minúte, kedy poslal svoj tím opäť do vedenia 3:2, ale domáci Arsenal tesne pred koncom strhol dvomi presnými zásahmi víťaztsvo na svoju stranu. Najprv vyrovnával Ramsey v 83. minúte a v 85. minúte Giroud spečatil konečný stav na 4:3 z pohľadu Arsenalu.

    BRIGHTON & HOVE ALBION: Hráči Brightonu sa v minulej sezóne umiestnili na druhej priečke v druhej najvyššej súťaži. K tomu, aby sa stali majstrami im chýbal len jeden bodík a môže za to najmä zaváhanie v posledných troch stretnutiach, v ktorých dokázali získať len jeden bod. Predbehol ich Newcastle, ktorý sa stal majstrom ligy. Futbalisti Brightonu svoje prvé kolo v najvyššej súťaži odohrali na vlastnom trávniku proti favorizovanému Manchestru City, kde po prehre 0:2 ostali bez bodu na 18. priečke tabuľky.

    Zápasom Vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 1. Okazaki, 54. Maguire

    Karty:   50. Morgan (LEC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:10.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, James, Ndidi, Albrighton – Okazaki (76. Slimani), Vardy (90+3. Gray).
    Náhradníci: Hamer – Amartey, Gray, Chilwell, A. King, Slimani, Ulloa.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Suttner – March, D. Pröpper, Stephens, Murphy – Groß (62. Knockaert) – G. Murray (66. Hemed).
    Náhradníci: Mäenpää – Bong, Hemed, Knockaert, Hünemeier, Rosenior, Skalák.

    Rozhodca: Probert – Garratt, Cook

    Diváci: 31 902