Swansea – Manchester United 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Bromwich 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
0:2 (0:0)
Watford FC
Sobota 19.08.2017, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Všetkým futbalovým priaznivcom prajeme príjemné sobotné popoludnie. Anglická Premier League pokračuje tento víkend a v pondelok druhým kolom, z ktorého sa v sobotu odohrá sedem stretnutí vrátane duelu medzi AFC Bournemouth a Watford FC.

    AFC Bournemouth

    Klub z prímorského letoviska na južnom pobreží Anglicka pred týždňom odštartoval svoju v poradí tretiu sezónu medzi anglickou elitou. Vo svojom premiérovom ročníku v Premier League obsadili futbalisti Bournemouthu šestnástu priečku, vlani toto umiestnenie vylepšili a skončili na deviatom mieste ligovej tabuľky.

    Čo sa týka letnej prípravy pred začiatkom sezóny 2017/18, AFC Bournemouth v rámci nej odohral šesť duelov – štyrikrát zvíťazil (z toho trikrát o gól a raz o dva presné zásahy), remizoval 2:2 s Neapolom a podľahol 0:1 španielskej Valencii.

    Klub pred novou sezónou opustil Harry Cornick a štyria hráči odišli na hosťovanie. Do nových posíl investovalo vedenie Bournemouthu 34 miliónov eur, za ktoré získalo z Chelsea brankára Asmira Begoviča a stopéra Nathana Akého. 22-ročný holandský obranca sa stal najdrahším prestupom v histórii Bournemouthu, londýnsky veľkoklub zaňho zinkasoval takmer 23 miliónov eur a do dohody zahrnul aj klauzulu o spätnom odkupe. Káder 39-ročného trénera Eddieho Howea sa rozrástol aj o Connora Mahoneyho a skúseného útočníka Jermaina Defoea, ktorí prišli na voľný prestup.

    AFC Bournemouth vo svojom premiérovom vystúpení v novej sezóne neuspel, West Bromwichu podľahol na jeho pôde 0:1.

    Watford FC

    Watford bol spoločne s Bournemouthom nováčikom Premier League v sezóne 2015/16, vtedy mu v záverečnej tabuľke patrilo trináste miesto, v minulom ročníku sa umiestnil na sedemnástej pozícii, prvej nezostupovej priečke.

    Pred novou sezónou odohrali hostia šesť prípravných zápasov s bilanciou dva triumfy, tri remízy a jedna prehra. Za posily uhradil Watford čiastku 57,50 milióna eur, za ktorú priviedol Nathaniela Chalobaha z Chelsea, Willa Hughesa z Derby County, Toma Cleverleyho z Evertonu, 20-ročného Brazílčana Richarlisona z Fluminense a Andre Graya z FC Burnley. Najdrahším hráčom je posledný menovaný, stál 20 miliónov eur. Na voľný prestup prišli Daniel Bachmann a Kiko Femenía.

    Watford FC bol aktérom jedného z najlepších zápasov prvého kola novej sezóny Premier League, v ktorom remizoval s Liverpoolom 3:3. Tím vedený Portugalčanom Marcom Silvom, ktorý sa stal manažérom Watfordu pred letnou prípravou, viedol 1:0 i 2:1, po zmene strán otočil Liverpool skóre vo svoj prospech, no posledné slovo patrilo Miguelovi Britosovi, ktorý v 93. minúte stanovil konečný výsledok.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Daniels – Fraser, Surman (C), Arter, Ibe – J. King – Afobe.
    Náhradníci: Boruc – Gosling, Pugh, B. Smith, Defoe, Mings, Mousset.

    Watford FC: Gomes (C) – Femenía, Prödl, Britos, Holebas – Cleverley, Doucouré, N. Chalobah – N. Amrabat, Gray, Richarlison.
    Náhradníci: Pantilimon – Deeney, Hughes, Watson, Kabasele, Capoue, Okaka.

    Rozhodca: East – Scholes, Massey-Ellis.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá útočná akcia zápasu patrila hráčom Watfordu, skončila sa ofsajdovým verdiktom.
     
    2
    Domáci sa snažili o postupnú akciu, avšak pod tlakom napádajúcich hráčov súpera stratili loptu.
     
    3
    Prödl odvrátil na rohový kop, po ktorom ostali pri lopte hráči Bournemouthu, no k centru z pravej strany neprišlo, pretože sa pískal ofsajd.
     
    5
    Holebasov dlhý aut našiel v strede pokutového územia Toma Cleverleyho, ten z dobrej pozície zakončil, no svoju strelu nasmeroval len do domáceho stopéra Nathana Akého.
     
    6
    Na druhej strane si King počkal na nábeh Frasera, predložil mu loptu do pokutového územia a prvú prácu mal aj hosťujúci brankár Gomes, ktorý vyrazil strieľaný center pred seba a následne mu pomohla defenzíva.
     
    8
    Surman odcentroval loptu do pokutového územia, odkiaľ ju odhlavičkoval Britos.
     
    9
    Femenía pri postrannej čiare už neudržal loptu v hre, do jej držania sa dostali domáci futbalisti, ktorí hrajú v červerno-čiernej farebnej kombinácii.
     
    11
    Watford sa snaží tlačiť do šestnástky súpera prostredníctvom autov Holebasa, ten posledný však vážnejšie nebezpečenstvo pre domácu obranu nepriniesol.
     
    13
    Loptu majú v držaní domáci obrancovia, ktorí sa snažia rozvinúť postupnú akciu svojho tímu.
     
    14
    Daniels odcentroval do pokutového územia, Gomes bol pri lopte včas a vyboxoval ju do stredu poľa.
     
    15
    Futbalisti Watfordu sa na chvíľu dostali k lopte, no nič zásadné s ňou nevymysleli a teraz sa musia brániť.
     
    16
    Nordin Ambrabat posunul loptu rozbehnutému Femeníovi, ten si poradil s dvojicou protihráčov a vnikol do pokutového územia. Jeho prízemný center pred bránu však nenašiel adresáta.
     
    17
    Chalobah si na zadnej žrdi počkal na pas od svojho spoluhráča, po spracovaní lopty však nemohol ďalej pokračovať v hre, pretože mu bol odmávaný ofsajd.
     
    18
    Presing hráčov Watfordu slávil úspech, obrancov Bournemouthu pripravili o loptu.
     
    19
    Nordin Ambrabat vyprodukoval z pravého krídla skvelý center, ktorý posadil na hlavu Chalobaha, no jeho hlavička nepatrila do kategórie najvydarenejších a skončila mimo Begovičovej svätyne.
     
    21
    Hostia predvádzajú vysoké napádanie, pre ktoré sa domácim obrancom ťažko rozohrávajú útočné akcie.
     
    22
    Femenía nemohol postupovať dopredu, pri zisku lopty v okolí poliacej čiary zahral rukou.
     
    24
    Watford predviedol peknú rýchlu a priamočiaru akciu, Gray sa po vniknutí do pokutového územia snažil nájsť Amrabata, no k nemu loptu nepustila defenzíva Bournemouthu.
     
    25
    Po vzájomnom hlavičkovom súboji ostali na trávniku Adam Smith a Richarlison.
     
    26
    Obaja budú v poriadku a pri postrannej čiare čakajú na opätovný vstup na hraciu plochu.
     
    27
    Prvú žltú kartu zápasu dostal hosťujúci stopér Miguel Britos po tvrdom zákroku na domáceho stredopoliara Artera.
     
    28
    Brankár Watfordu Gomes si opäť poradil s centrovanou loptou tak, že ju vyboxoval mimo pokutové územie svojho tímu.
     
    29
    Z Gomesovho výkopu mohol ťažiť Richarlison, ktorý bol na ľavom krídle najskôr pri lopte a predkopol si ju dopredu, no podľa čiarového rozhodcu ťažil z ofsajdového postavenia.
     
    31
    Benik Afobe dostal pas do behu, v šestnástke Watfordu ho bránil Britos, no Afobe cez neho dokázal zakončiť. Gomes podržal svoj tím, keď vyrazil loptu na rohový kop!
     
    33
    Chalobach sa dostal k odrazenej lopte na hranici pokutového územia, prehodil si ju na ľavačku, no strela mu nevyšla a Begovič si tak mohol pripísať na konto rutinný zásah.
     
    34
    V defenzívnej činnosti sa Chalobach dopustil nedovoleného zákroku, po ktorom môžu útočiť domáci hráči.
     
    36
    Jordan Ibe dokázal z ľavej strany odcentrovať cez Femenía, v strede pokutového územia sa však adresát jeho prihrávky neodstal k zakončeniu cez defenzívu Watfordu.
     
    37
    Adam Smith fauloval Richarlisona, pri lopte bude Watford.
     
    38
    Mladučký Brazílčan Richarlison sa na ľavom krídle krásne pohral so Smithom, vnikol do pokutového územia a mohol prihrávať buď pred bránu, alebo pod seba. Rozhodol sa pre možnosť číslo dva, posunul loptu Doucourému, ktorý bol zablokovaný.
     
    39
    Postranná rozhodkyňa odmávala ofsajd Andre Grayovi, ktorý sa stal hráčom Watfordu len nedávno, konkrétne 9. augusta.
     
    41
    Amrabat sa na pravej strane pošmykol, domáci obranca odkopol loptu do autu, takže Watford môže pokračovať v ofenzívnom snažení.
     
    42
    Hostia sa previnili útočným faulom a rovnaký priestupok sa odohral aj na opačnej strane, loptu tak môže rozohrávať brankár Gomes.
     
    44
    Femenía, ktorý z postu pravého obrancu rád podniká útočné výpady, teraz pekne vyviezol loptu, posunul ju Amrabatovi a ten ju ľavačkou zakrútil do pokutového územia Bournemouthu, kde predviedol dôležitú obrannú hlavičku Nathan Aké.
     
    45
    Benik Afobe skončil po súboji s Femeníom na trávniku, pokutového kopu sa však dožadoval márne.
     
    45+1
    Plynie prvá z dvoch minút, ktoré boli pridané k riadnemu hraciemu času prvého polčasu.
     
    45+2
    Prödlovi nevyšiel pas, lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    45+2
    Watford mal v samom závere prvého polčasu obrovskú šancu na otvorenie skóre! Center Cleverleyho z pravej strany doputoval na opačný kraj pokutového územia, kde opäť prezentoval svoje individuálne kvality Richarlison. Brazílčan sa zbavil Smitha a pripravil gólovú šancu pre Graya, ktorý z hranice malého vápna prekopol Begovičovu bránu!
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sme sa gólu nedočkali. Sledovali sme vyrovnaný priebeh, útočiť sa snažili oba tímy a oba mali šance na skórovanie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas polčasovej prestávky nestriedal ani jeden z trénerov.
     
    47
    Na center od rohovej zástavky si naskočil stopér Cook, ktorého hlavička však brankárovi Gomesovi nenarobila vážnejšie starosti.
     
    48
    Aké úradoval v pokutovom území a poslal loptu do bezpečia po snažení Nordina Amrabata.
     
    49
    Krajný bek Watfordu Holebas odcentroval pravačkou z ľavej strany do pokutového územia, lopta sa dostala k Ambrabatovi, ktorý neváhal a pohotovo vystrelil. Jeho zakončenie však bolo pomerne nepresné.
     
    50
    Sebastian Prödl predviedol dobrý obranný zákrok, jeho tím navyše získal do držania loptu.
     
    51
    Richarlison si tentoraz na Smitha neprišiel, v súboji s bekom Bournemouthu stratil loptu a následne predviedol, že by sa nestratil ani na divadelných doskách.
     
    52
    Bournemouth má k dispozícii rohový kop, brankár Gomes zatiaľ dohovára spoluhráčom za bránenie pri akcie, z ktorej ten roh vyplynul.
     
    53
    Watford sa ubránil a môže zaútočiť.
     
    54
    Chalobah vysunul Ambrabata, ten mu prihrávkou pod seba vrátil loptu, no Chalobah ju namiesto zakončenia zvnútra pokutového územia ešte púšťal pod seba, mysliac si, že má za chrbtom nabiehajúceho spoluhráča. Nachádzal sa tam však len domáci futbalista.
     
    55
    Chalobah sa v strede poľa šikovným pohybom uvoľnil, kolmá prihrávka však už tak kvalitná nebola.
     
    57
    Watford mohol vyhrávať! Nathaniel Chalobah išiel sám na Asmira Begoviča, so zakončením si dal načas, no zoči-voči domácemu brankárovi nepochodil a svoju strelu nasmeroval len do neho!
    57. Nathaniel Chalobah (WAT)
     
    58
    Akcia hostí pokračovala, po výmene lopty s Richarlisonom sa Chalobah dostal k ďalšiemu zakončeniu, keď z hranice šestnástky krútil loptu k zadnej žrdi. Technické zakončenie 22-ročného futbalistu skončilo tesne vedľa ľavej žrde domácej brány.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Andre Gray (Watford FC).
     
    60
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Benik Afobe, prichádza Jermain Defoe.
     
    60
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Jordon Ibe, prichádza Marc Pugh.
     
    61
    Prvým potrestaným hráčom AFC Bournemouth v dnešnom stretnutí sa stal stopér Cook, ktorý videl žltú kartu za nešportové správanie.
     
    62
    Ako striedajúci hráč vbehol pred chvíľou na trávnik Bournemothu skúsený anglický útočník Jermain Defoe, ktorý v klube hosťoval v sezóne 2000/01 a pred aktuálnou sezónou sa doňho vrátil.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Nathaniel Chalobah (Watford FC).
     
    64
    Domáci vedú v štatistike rohových kopov 6:1, ani ten šiesty však neprelomil gólové mlčanie oboch tímov v doterajšom priebehu zápasu.
     
    66
    Richarlison vošiel s loptou do pokutového územie Bournemothu, ďalej ho však nepustil Nathan Aké.
     
    67
    Brazílčan dnes patrí medzi najviditeľnejších hráčov Watfordu. Teraz naháňal Adama Smitha, ktorý pred ním radšej odvrátil loptu do autu.
     
    68
    Kiko Femenía si pri pravej postrannej čiare vypýtal faul Kinga.
     
    70
    Watford ostal na útočnej polovici až dovtedy, kým Holebas predviedol v stredovom kruhu nedovolený zákrok.
     
    71
    Richarlison dostal výbornú prihrávku do behu, prehodil si loptu na pravačku a z vnútra pokutového územia dvakrát zakončil. Ani jedna z jeho striel sa však cez defenzívu Bournemouthu nedostala až na bránu Begoviča.
     
    73
    Tím Watford práve strelil gól! Hostia sa po fantastickej kontre ujímajú vedenia! Všetko sa to začalo u Kika Femeníu, ktorý získal loptu a posunul ju Chalobahovi. Ten ju dal do nábehu Grayovi, ktorý našiel pred bránou RICHARLISONA a brazílsky mladík na dvakrát dostal loptu, sediac na trávniku, do siete cez brániaceho Adama Smitha!
    73. Richarlison (WAT) - 0:1
     
    75
    Domáci majú aj s nadstaveným časom ešte niečo viac ako štvrťhodinu na vyrovnanie aktuálneho stavu. Podarí sa im vybojovať z tohto stretnutia aspoň bod?
     
    77
    Budeme zvedaví, či sa v závere zápasu bude Watford sústrediť už len výlučne na bránenie výsledku alebo bude podnikať rýchle brejky, na ktoré má vhodné typy hráčov.
     
    78
    V strede poľa sa pískalo proti bráne Watfordu, hostia sa previnili faulom.
     
    78
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Ryan Fraser, prichádza Lys Mousset.
     
    80
    Daniels nacentroval loptu dopredu, do vzduchu vyskočil Nathan Aké, no pas svojho spoluhráča nedokázal spracovať a lopta doputovala mimo trávnik.
     
    80
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Étienne Capoue.
     
    82
    Joshua King sa pred bránou Bournemouthu dostal do hlavičkového zakončenia, loptu však poslal nad brvno Gomesovej svätyne, ktorý si tak mohol spoločne so svojimi spoluhráčmi vydýchnuť.
     
    82
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza Christian Kabasele.
     
    83
    Gomes otáľal s rozohrávkou, pred výkopom nakoniec uprednostnil vyhodenie lopty a tá sa veľmi rýchlo dostala cez celé ihrisko až do moci jeho brankárskeho náprotivku.
     
    85
    Sebastian Prödl si pri bránení v pokutovom území poradil so striedajúcim Moussetom, ktorého pred seba nepustil a nechal loptu doputovať za čiaru.
     
    86
    Tím Watford práve strelil gól! Hosťujúci tréner mal pri striedaní skutočne šťastnú ruku. ETIENNE CAPOUE, ktorého poslal na ihrisko na miesto Richarlisona, sa mu odvďačil krásnym gólom strelou spoza šestnástky!
    86. Étienne Capoue (WAT) - 0:2
     
    88
    Futbalisti Watfordu kráčajú za prvým víťazstvom v sezóne, domáci Bournemouth zas za druhou prehrou. Futbalisti Bournemouthu zatiaľ čakajú na prvý gól v novom ročníku.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridal k druhému polčasu až šesť minút.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Nathaniel Chalobah, prichádza Ben Watson.
     
    90+2
    Nákop domácich na hrot útoku sa stal ľahkou korisťou brankára Gomesa, ktorý ešte skúsene natiahol čas a získal pre Watford niekoľko cenných sekundičiek.
     
    90+3
    V šestnástke Watfordu vznikol určitý zmätok, domáci hráči sa však nedostali k nejakému vážnejšiemu ohrozeniu brány súpera.
     
    90+4
    Priaznivci Watfordu si záverečné minúty duelu užívajú a chorálom už oslavujú víťazstvo svojho tímu.
     
    90+5
    Watford si vybojoval rohový kop, hostia ho rozohrali nakrátko a následne dostali loptu postupnými prihrávkami až k brankárovi Gomesovi.
     
    90+6
    Hráči hostí dohrávajú duel s loptou na svojich kopačkách. Je sympatické, že domáci futbalisti sa aj teraz snažia a napádajú ich, no vyzerá to tak, že dnes sa gólu nedočkajú.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že Watford zdolal Bournemouth na jeho pôde 2:0 vďaka dvom zásahom v druhom polčase, o ktoré sa postarali Richarlison a Capoue, sa s vami lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok sobotného večera!
     
    S konštatovaním, že Watford zdolal Bournemouth na jeho pôde 2:0 vďaka dvom zásahom v druhom polčase, o ktoré sa postarali Richarlison a Capoue, sa s vami lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok sobotného večera! (17:56:50)

    Michal Bakoš

    Góly: 73. Richarlison, 86. Capoue

    Karty:   61. S. Cook (BTH) – 27. Britos (WAT), 59. Gray (WAT), 63. N. Chalobah (WAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 6:14.
    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Daniels – Fraser (78. Mousset), Surman (C), Arter, Ibe (60. Pugh) – J. King – Afobe (60. Defoe).
    Náhradníci: Boruc – Gosling, Pugh, B. Smith, Defoe, Mings, Mousset.

    Watford FC: Gomes (C) – Femenía, Prödl, Britos, Holebas – Cleverley, Doucouré, N. Chalobah (90+1. Watson) – N. Amrabat (82. Kabasele), Gray, Richarlison (80. Capoue).
    Náhradníci: Pantilimon – Deeney, Hughes, Watson, Kabasele, Capoue, Okaka.

    Rozhodca: East – Scholes, Massey-Ellis