Watford – Liverpool 3:3 (kon.) | Chelsea – Burnley 2:3 (kon.) | Crystal Palace – Huddersfield Town 0:3 (kon.)
Everton – Stoke City 1:0 (kon.) | Southampton – Swansea 0:0 (kon.) | West Bromwich – Bournemouth 1:0 (kon.)
Brighton – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:3 (0:3)
Burnley FC
Sobota 12.08.2017, 16:00 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Burnley FC

    Spokojnosť s minulou sezónu v klube určite panuje, pretože Burnley sa udržalo medzi elitou. V novej sezóne to ale bude ešte ťažšie. Na pohode nepridáva ani niekoľko odchodov. Stopér Michael Keane si vybral Everton, Paul Robinson ukončil kariéru a Andre Gray sa stal najdrahšou posilou histórie Watfordu.

    Do klubu však prišli napríklad Jack Cork zo Swansea alebo dvojica "Hrnčiarov" Jonathan Walters a Phillip Bardsley (Stoke). Posilou by mal byť i Charlie Taylor (Leeds).
     
    Chelsea FC

    Majster nakupoval o niečo viac, ako jeho mestský rival. Až na sedemdesiat miliónov eur vyšiel španielsky útočník z Realu Madrid Álvaro Morata, ktorý by mal nahradiť Diega Costu. O tom sa hovorí celé leto, oficiálne však ešte neodišiel. Ďalších štyridsať mega vysolil Abramovič za bývalú hviezdu AS Monaco menom Tiemoué Bakayoko, obranca Antonio Rüdiger z AS Rím stál tridsaťpäť. Posilou je aj Willy Caballero z Manchestru City.

    Dorazili aj mladíci, o ktorých budeme ešte určite počuť: Ethan Ampadu, Daishawn Redan, Billy Gilmour, Nicolas Tie a Karlo Žiger.

    Opačným smerom, teda z klubu von, odišlo nespočet hráčov. Natrvalo Nemanja Matić (Manchester United, 45 mil. eur), Juan Cuadrado (18 mil. eur, Juventus), Mukhtar Ali (Vitesse), Nathaniel Chalobah (Watford), Bertrand Traoré (Lyon, 10 mil. eur), Asmir Begović, Nathan Aké (20 mil. eur, obaja Bournemouth), Dominic Solanke (Liverpool), Christian Atsu (Newcastle), Alex Kiwomya (Doncaster) a hlavne legenda klubu zo Stamford Bridge John Terry (Aston Villa). Na hosťovanie sa porúčali mená typu Kalsey Palmer, Tammy Abraham, Charlie Colkett, Danilo Pantić, Todd Kane, Ola Aina, Ruben Loftus-Cheek, Mario Pašalić, Michael Hector, Matt Miazga, Isaiah Brown, Tomáš Kalas, Mason Mount, Kurt Zouma, Lucas Piazón, Marco van Ginkel...

    Chelsea do sezóny nevstúpila najlepšie, v súboji o Community Shield podľahla Arsenalu pomerom 1:2 po penaltách.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Rüdiger, David Luiz, Cahill (C) – Azpilicueta, Kanté, Fàbregas, Alonso – Willian, Boga – Batshuayi.
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Morata, Tomori, Kenedy, Musonda, Scott.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, Mee, Tarkowski, S. Ward – Gudmundsson, Hendrick, Defour, Cork, Brady – Vokes.
    Náhradníci: Pope – Taylor, Barnes, A. Westwood, Walters, K. Long, Arfield..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia mali hráči hostí, ktorí hrajú v bielych dresoch, Chelsea má tradičné modré.
     
    2
    Domáci hráči kombinujú v strede ihriska a nechcú loptu požičať súperovi, ktorý sa v tomto zápase javí ako jasný outsider.
     
    3
    Marcos Alonso v páde zasiahol jedného zo súperov, bol to asi Lowton, ktorý preletel cez jeho nohy a chvíľu ostal na zemi.
     
    4
    Žltú kartu dostáva Marcos Alonso (Chelsea FC).
     
    5
    Rüdiger vyviezol loptu dopredu, kde sa odhodlal k prihrávke do šestnástky protivníka, lenže lopta skončila v rukaviciach brankára Heatona.
     
    6
    Batshuayi sa nedostal k poriadnej hlavičke, takže nemohol prihrať na niektorého zo spoluhráčov. Zabojovať sa ešte snažil Boga, proti Meeovi neuspel.
     
    7
    Marcos Alonso poslal center zľava na Williana, ten sa k lopte nedostal. Neuspel ani oblúčik za obranu pre Batshuayiho.
     
    8
    Azpilicueta hľadal z prvej prihrávkou sprava pred bránou belgického útočníka Batshuayiho, ten sa do zakončenia nepracoval.
     
    9
    Hráči Burnley sú zatiaľ pod tlakom súpera, ktorý je aktívnejší a nabudenejší, aby niečo vymýšľal pred bránou Heatona.
     
    10
    Boga sa snažil dostať sa k hlavičke po centri Williana, toho dobre telom odstavil Tarkowski a mladý Francúz navyše fauloval.
     
    11
    Prenesenie hry malo nájsť Williana v šestnástke, avšak v poslednej chvíli loptu tečoval jeden z obrancov Burnley, takže Brazílčan sa k neje nedostal.
     
    12
    Chelsea nasťahovaná pred pokutovým územím súpera, kde oblieha túto časť ihriska ako keby hrala hádzanú. Burnley však zatiaľ odoláva.
     
    14
    Šok! Gary Cahill v strede ihriska zabudol nohu pri jednom zo súbojov a tvrdo zahral voči svojmu protivníkovi. Hlavný arbiter neváhala a anglického obrancu vylúčil.
    14. Gary Cahill (CHE)
     
    15
    Willian sa ocitá na zemi po tvrdom zákroku jedného z hráčov hostí. Bolo to ale na polovici Chelsea, takže priame nebezpečenstvo nehrozí.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Cesc Fàbregas (Chelsea FC).
     
    17
    Antonio Conte bude reagovať na červenú kartu a rozcvičovať sa už začal Dán Christensen, ktorý hrá na pozícii stopéra. Dole pravdepodobne zíde mladík Boga.
     
    18
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jeremie Boga, prichádza Andreas Christensen.
     
    19
    Robbie Brady sa dostal k veľmi peknému centru, po ktorom loptu hlavou do brány dostal síce Vokes, avšak ešte pred tým fauloval Tarkowski.
     
    20
    Dvadsať minút poväčšine času boja je za nami. Uvidíme, čo červená karta spraví so zápasom. Zatiaľ to hostia využívajú na zvýšenú aktivitu.
     
    21
    Zlý aut skončil až pri brankárovi Courtoisovi, ktorý môže bez problémov rozohrávať. Chelsea kombinuje na vlastnej polovici.
     
    22
    Marcos Alonso si nabehol až k šestnástke, kde sa pokúsil zakombinovať s Kantém, no lopta ušla k bielym dresom hráčov Burnley.
     
    24
    Burnley FC dáva gól!
    Hostia využívajú presilovú hru, pretože po centri sprava od Lowtona loptu len jemne pohladil SAM VOKES, ale so šťastím sa dostala až do siete za Courtoisa.
    24. Sam Vokes (BLY) - 0:1
     
    25
    Chelsea tento zápas zatiaľ vôbec nevychádza, ale musí sa vzchopiť, pretože určite nechce ročník začať neúspešne. Do karát jej ale momentálne nehrá takmer nič.
     
    26
    Willian sa po chybe Corka až do šestnástky nedostal, veľmi dobre ho zdvojili obrancovia Burnley. Chelsea však ostala nasťahovaná na polovici súpera.
     
    27
    Burnley získalo loptu späť a znova sa snaží postupne prechádzať smerom dopredu, kde by sa pokúsilo ohroziť bránu Courtoisa.
     
    28
    Akcia na pravej strane skončila tečom Marcosa Alonsa a po odraze od Španiela bude nasledovať rohový kop pre hostí z Burnley.
     
    29
    Brady sa pokúsil rozohrať na krátko, no všetko prečítal Kanté a loptu spred nohy Lowtona odkopol na autové vhadzovanie.
     
    30
    Marcos Alonso naskakoval na center Azpilicuetu z druhej strany ihriska, lenže ľavonohý Španiel cez dvojicu zadákov Burnley preletel vzduchom na prázdno.
     
    31
    Azpilicueta neudržal loptu na hracej ploche pri svojom prechode dopredu po pravej strane. Píska sa teda proti bráne Chelsea, čo sa ale Španielovi nepáči.
     
    32
    Nákop zo stredu ihriska na hrot neuspel, pred hráčmi hostí vynikol Kanté, ktorý zo loptu a ušiel s ňou dopredu, smerom k bráne Heatona.
     
    33
    Marcos Alonso si prehodil jedného obrancu, vystrelil svojou slabšou ľavačkou a trafil do pripraveného Tarkowskeho.
     
    34
    Pas Azpilicuetu sprava sa nepodaril, vpred prešli futbalisti Burnley. Rýchly prechod zastavil nemecký reprezentant Rüdiger.
     
    35
    Marcos Alonso si zas nabiehal na pas svojho krajana z druhej strany. Síce to nevyšlo, avšak Chelsea zvyšuje obrátky a aj v desiatich sa snaží o vyrovnanie.
     
    37
    David Luiz zlou prihrávkou pokazil aktivitu domáceho mužstva v okolí šestnástky protivníka, no Hendrick sa dostal do problémov a taktiež neuspel.
     
    38
    Faul domácich na krídle znamená, že Burnley bude mať k dispozícii štandardku, z ktorej by mohli niečo vyťažiť.
     
    39
    Burnley FC dáva gól!
    Rozohrávka prišla nakoniec na krátko. Hostia sa postupne dostali k pokutovému územia a aj keď to bolo z uhlu, tak STEPH WARD sa oprel do lopty a trafil to ukážkovo k vzdialenejšej žrdi.
    39. Stephen Ward (BLY) - 0:2
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého polčasu registrujeme veľmi zaujímavý priebeh. Po červenej karte Cahilla sa Chelsea nedostáva do hry, ako by chcela a outsider to už využil na dva góly.
     
    42
    Rüdiger sa v strede ihriska pokúsil okamžite zastaviť svojho súpera, ale nakoniec si proti Hendrickovi musel pomôcť faulom.
     
    43
    Burnley FC dáva gól!
    Tak ale toto už nie je sranda... a už vôbec nie pre Chelsea, pretože SAM VOKES si našiel miesto na malom vápne, kde ho našiel Defour a hlavičkou prekonal Courtoisa.
    43. Sam Vokes (BLY) - 0:3
     
    44
    V podstate sa dá tento prvý polčas z pohľadu Chelsea nazvať ako katastrofa. Domáci sa však neprestávajú snažiť a útočia do obrany Burnley.
     
    45
    Po rohovom kope sa David Luiz k hlavičke nedostal. Strieľať ešte chcel Kanté, to sa mu nepodarilo a Rüdiger fauloval protihráča.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45+2
    Batshuayi sa vyšvihol do súboja s Tarkowskim, ktorý ho nechtiac zasiahol do tváre rukou, ale nezdalo sa, že by išlo o faul. Skôr to bola nechcená zrážka.
     
    45+3
    Brady sa pokúsil vystreliť z prvej po tom, ako dostal center sprava, lenže jeho pokus nenašiel priestor troch žrdí a tečovať sa nepodarilo ani Vokesovi.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nuž, na Stamford Bridge sa deje niečo neočakávané. Gary Cahill sa nechal zbytočne vylúčiť, a tak sa spustil gólový uragán outsidera. Tri góly veru čakal málokto, ak vôbec. Dva razy sa trafil Vokes, raz Ward.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal.

    Chelsea FC: Courtois – Rüdiger, David Luiz, Cahill (C) – Azpilicueta, Kanté, Fàbregas, Alonso – Willian, Boga (18. Christensen) – Batshuayi

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, Mee, Tarkowski, S. Ward – Gudmundsson, Hendrick, Defour, Cork, Brady – Vokes
     
    47
    Strela z diaľky sa Rüdigerovi nepodarila, pretože priestor troch žrdí tento nemecký obranca nájsť nedokázal. Heaton nemusel zasahovať.
     
    49
    Marcos Alonso vystrelil poriadne prudko spoza pokutového územia a jeho strele nechýbalo veľa. Navyše, pokus bol dvakrát tečovaný, takže tu budeme mať roh.
     
    50
    Rohový kop sa hráčom Chelsea nepodaril, lopta skončila v náruči brankára Burnley Heatona.
     
    51
    Azpilicueta sa po krídle ďaleko nedostal, pretože mu loptu odobral Ward a spoločne s Hendrickom pomaly prešli smerom dopredu.
     
    52
    Marcos Alonso sa prebíjal cez trojicu hráčov súpera, pričom nevidel spoluhráčov, ktorí boli voľní. Španielovi sa podarilo získať rohový kop.
     
    53
    Z rohu "The Blues" nevyťažili vôbec nič. Alonso však ešte centroval, podľa neho trafil do ruky jedného zo súperov, ale penalta to nebude.
     
    55
    Hendrick potiahol loptu smerom k bráne súpera, kde ho zastavila dvojica obrancov. Zdalo sa, že to bolo čisté, nakoniec sa píska proti svätyni Courtoisa.
     
    56
    Po priamom kope sa pred bránou Chelsea nič nestalo, avšak Azpilicueta aj tak radšej odvrátil loptu na rohový kop.
     
    57
    Hráči Burnley sa tam tlačili do zakončenia vo väčšom počte, hlavička Meea skončila vedľa priestoru troch žrdí.
     
    58
    Chelsea bude striedať, na ihrisko vybehne 70-miliónová posila z Realu Madrid Álvaro Morata.
     
    59
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Michy Batshuayi, prichádza Álvaro Morata.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Robbie Brady (Burnley FC).
     
    61
    Marcos Alonso rozohral priamy kop krásnou strelou ľavačkou smerom do rohu brány, kde sa však zákrokom blysol Heaton. Skvelé momenty na oboch stranách.
     
    62
    Nemecký obranca Rüdiger ostal po rohovom kope ležať na zemi, ale pokutový kop sa nepíska aj napriek tomu, že tvrdo narazil na koleno Tarkowskeho.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Ben Mee (Burnley FC).
     
    64
    David Luiz si veľmi dobre nabehol na center Fabregasa sprava, lenže volej Brazílčana vo výskoku skončil vysoko nad bránou Heatona.
     
    65
    Brady získal rohový kop priamo pod skupinou fanúšikov Burnley, ktorý svojho miláčika ocenili búrlivým potleskom.
     
    66
    Práve Brady centroval, domáci sa ubránili. Pas späť zakončoval spomínaný záložník, hlavou netrafil medzi tri tyče.
     
    68
    Po aktivite Moratu získali domáci rohový kop, avšak Brady perfektne prečítal signál Chelsea a odkopol loptu aspoň na rohový kop.
     
    69
    Chelsea dala gól!

    ÁLVARO MORATA sa presadil pri svojom debute v Premier League a ešte vykresal nádej pre domácich. Skvelým centrom ho našiel Willian, Španiel si zas výborne našiel miesto v pokutovom území.
    69. Álvaro Morata (CHE) - 1:3
     
    70
    Posledných dvadsať minút do konca zápas a Morata zdramatizoval po prvom polčase prakticky jasný duel, aj keď prekvapivý.
     
    71
    Fabregas po faule na jeho osobu rýchlo rozohral, aby spoluhráči mohli prejsť do rýchleho protiútoku, lenže lopta sa dostala až na kopačky obrancov.
     
    72
    Burnley v týchto chvíľach vytláča stále viac ofenzívnejších hráčov Chelsea až na ich polovicu, čo domácim uberá na silách.
     
    73
    Christensen ako stopér strieľal po postupnom prechode z malého vápna. Lopta skončila v sieti, ale Morata ju tečoval v ofsajdovom postavení.
     
    74
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Steven Defour, prichádza Jonathan Walters.
     
    75
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Scott Arfield.
     
    76
    Center na Meea tohto stopéra hostí nenašiel. Loptu tak chytil Courtois, ale až na druhýkrát. Jeho zaváhanie hostia nevyužili.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Scott Arfield (Burnley FC).
     
    78
    Po priamom kope, ktorý sa hráčom Burnley podarilo dostať preč zo svojej šestnástky, loptu nakopol späť Rüdiger, lenže namiesto rohu to bude odkop po ofsajde Moratu.
     
    79
    Žltú kartu dostáva David Luiz (Chelsea FC).
     
    80
    Nízky center ešte udržal Fabregas, k strele sa ale dostal až Kanté a to spoza šestnástky. Jeho pokus len tesne minul bránu Heatona.
     
    81
    Druhá červená karta pre domáceho hráča. Po Cahillovi je vylúčený aj Španiel Cesc Fabregas, ktorý už mal žltú z prvého polčasu a teraz tvrdým sklzom trafil súpera do nohy, takže musí opustiť ihrisko..
    81. Cesc Fàbregas (CHE)
     
    83
    Chelsea sa po druhej červenej karte nevie dostať pred bránu súpera, ale veľmi sa snaží. To je na jej hráčoch vidieť.
     
    85
    Álvaro Morata vystrelil cez jedného z obrancov pred sebou, avšak Heaton, aj keď dobre nevidel, tak dokázal proti strele bývalého hráča Realu Madrid zasiahnuť.
     
    86
    Po Kantéh centri spadol v šestnástke súpera Marcos Alonso, ktorý si pýta pokutový kop, ale hlavný rozhodca taký milý k hráčovi Chelsea nebude.
     
    87
    Po rohovom kope strieľal spoza obrancu Willian, nastrelil Tarkowskeho, ktorý nepustil loptu na Heatona.
     
    88
    Chelsea dala gól!

    No ale pozor! Chelsea má len deväť hráčov, no útočí a po dlhom nákope Azpilicuetu, ktorý predĺžil Morata do šestnástky, sa presadil DAVID LUIZ. To bude ešte dráma!
    88. David Luiz (CHE) - 2:3
     
    89
    Žltú kartu dostáva Antonio Rüdiger (Chelsea FC).
     
    90
    Robbie Brady vystrelil spoza šestnástky z priameho kopu. Mohol upokojiť svoj tím, lenže opečiatkoval žrď!
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Andreas Christensen, prichádza Charly Musonda.
     
    90+3
    Morata vo svojej ofenzívnej snahe fauloval stopéra Meea, ktorý to spravil veľmi dobre a nazbiera nejaké sekundy pre Burnley.
     
    90+4
    Willian centroval pred bránu Heatona, kde sa k hlavičke dral Morata, jeho pokus neprešiel, pretože ho zastavili zadáci Burnley.
     
    90+5
    Marcos Alonso mohol byť hrdinom zápasu, pretože z mierneho uhlu vypálil smerom na bránu, avšak Morata zastavil jeho strelu...
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Neuveriteľný zápas! O všetkom rozhodla červená karta Garyho Cahilla zo štrnástej minúty, lebo nebyť nej, tak Burnley by asi určite nedalo tri góly. O tie sa v prvom polčase postarali Vokes (2) a Ward. V druhom dejstve sa však oslabený majster zmohol na zníženie a následne, po červenej aj pre Fabregasa, dokonca strelil druhý gól. Zásahy Moratu a Davida Luiza nakoniec na body nestačili. (17:57:15)

    Matej Kubove

    Góly: 69. Morata, 88. David Luiz – 24. Vokes, 39. S. Ward, 43. Vokes

    Karty:   4. Alonso (CHE), 16. Fàbregas (CHE), 79. David Luiz (CHE), 89. Rüdiger (CHE) – 60. Brady (BLY), 63. Mee (BLY), 77. Arfield (BLY)   81. Fàbregas (CHE)   14. Cahill (CHE)


    Chelsea FC: Courtois – Rüdiger, David Luiz, Cahill (C) – Azpilicueta, Kanté, Fàbregas, Alonso – Willian, Boga (18. Christensen, 90+2. Musonda) – Batshuayi (59. Morata).
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Morata, Tomori, Kenedy, Musonda, Scott.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, Mee, Tarkowski, S. Ward – Gudmundsson (75. Arfield), Hendrick, Defour (74. Walters), Cork, Brady – Vokes.
    Náhradníci: Pope – Taylor, Barnes, A. Westwood, Walters, K. Long, Arfield.