Watford – Liverpool 3:3 (kon.) | Chelsea – Burnley 2:3 (kon.) | Crystal Palace – Huddersfield Town 0:3 (kon.)
Everton – Stoke City 1:0 (kon.) | Southampton – Swansea 0:0 (kon.) | West Bromwich – Bournemouth 1:0 (kon.)
Brighton – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:0 (0:0)
Swansea City
Sobota 12.08.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje dněsné stretnutie. V ňom sme mali možnosť sledovať jasnú dominanciu domáceho tímu, ktorý však svoju prevahu nedokázal zúžitkovať. Domáci futbalisti nám dnes ukazovali krásny kombinačný futbal plný šancí na skórovanie a naopak hostia nám dnes neukázali nič smerom dopredu, ale dokázali ubetónovať cenný bodík do tabuľky. Odo mňa to je z tohto zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemny zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:55:13)
     
    Pozápasové štatistiky:
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:0.
    Střely mimo: 14:2.
    Rohy: 13:0.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 10:12.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci sa dostali do ďalšieho rýchleho útoku, ktorý sa snažil využiť Austin. Ten dostal presnú prihrávku smerujúcu do šestnástky súpera, odkiaľ zakončil. Jeho tvrdý pokus skončil len v bočnej sieti. To bola šanca!
    90+2. Maja Jošida (SOT)
     
    90+2
    Southampton mohol otvoriť stav stretnutia po ponúknutej príležitosti v podobe voľného kopu. Bolo z toho priame ohrozenie Yoshidu. Lopta minula ľavú žrď len o pár centimetrov.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavil v dnešnom stretnutí ešte tri minútky navyše.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Jay Fulton (Swansea City) za útočný faul.
     
    90
    Fernández teraz nepekným spôsobom poslal na trávnik Redmonda, za ktorý by si jednoznačne zaslúžil žltú kartu. Tú však Mike Jones nevytiahol. Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí rozbiehajú rýchly protiútok.
     
    89
    Centrovaný pokus po voľnom kope síce prepadol v šestnástke súpera, ale len na kopačku brániaceho hráča, ktorý loptu odkopol do bezpečnej vzdialenosti.
     
    88
    Swansea bude mať možnosť dostať sa do vedenia. Mike Jones im ponúkol voľný kop z väčšej diaľky.
     
    87
    Soares zbytočne nešpekuloval a poslal nečakanú bombu smerom k bránke. Jeho tvrdý projektil z väčšej vzdialenosti si našiel cestu len vedľa pravej tyčky.
     
    85
    Mawson zahral vo vlastnom pokutovom území rukou, čo uniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý nechal hru pokračovať bez prerušenia. Z opakovaného záznamu je viac ako jasné, že sa mal zahrávať pokutový kop v prospech Southamptonu.
     
    84
    Hosťujúci hráči sa po veľmi dlhom čase dostali bližšie k šestnástke súpera, ale vo dvojici toho veľmi nedokázali. Defenzíva Southamptonu si s nimi hravo poradila a loptu získala na svoju stranu.
     
    83
    Zlatá príležitosť! Po zaujímavej kombinácii domácich borcov sa do zakončenia dostal Dušan Tadić, ktorého nadýchaný strelecký pokus z hranice veľkého vápna tesne minul brvno bránky Swansea.
     
    82
    Dušan Tadić skúsil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov v pokutovom území, ale našiel len dobre postavenú hlavu Fernándeza.
     
    81
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Tammy Abraham, prichádza Kyle Bartley.
     
    80
    Austin robil čo mohol, aby dokázal loptu zachytit skôr ako sa dostane do zámedzia. To sa mu však nepodarilo a tak bude nasledovať odkop od bránky Swansea. Čoskoro sa dozvieme meno ďalšieho striedajúceho hráča.
    79. Maja Jošida (SOT)

    Róbert Gašpárek

    Góly:

    Karty:   16. Redmond (SOT), 33. Romeu (SOT) – 90. Fulton (SWN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 14:2. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:12.
    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Ward-Prowse (71. Boufal), Tadić, Redmond – Gabbiadini (69. Ch. Austin).
    Náhradníci: Taylor – Bednarek, Lemina, McQueen, Boufal, Ch. Austin, S. Long.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – T. Carroll, Fer, Britton (C) (74. Fulton), Routledge – T. Abraham (81. Bartley), J. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, Bartley, Fulton, Mesa, McBurnie, L. Narsingh.

    Rozhodca: M. Jones – M. Scholes, D. Eaton

    Diváci: 31 477