Mladá Boleslav – Skenderbeu 2:1 (kon.) | Ol. Doneck – Solún 1:1 (kon.) | Riteriai – Škendija 2:1 (kon.)
Tel Aviv – Panionios 1:0 (kon.) | FK Sūduva – Sion 3:0 (kon.) | Štokholm – Braga 1:1 (kon.)
Larnaca – Minsk 2:0 (kon.) | Utrecht – Lech Poznań 0:0 (kon.) | Östersunds FK – Fola 1:0 (kon.)
Sturm Graz – Fenerbahce 1:2 (kon.) | FK Krasnodar – Lyngby 2:1 (kon.) | Eindhoven – Osijek 0:1 (kon.)
Bnei Yehuda – Zenit 0:2 (kon.) | Plovdiv – Marítimo 0:0 (kon.) | Giurgiu – FK Oleksandrija 0:0 (kon.)
Dinamo Bukurešť – Bilbao 1:1 (kon.) | Brøndby – Hajduk Split 0:0 (kon.) | Universitatea Craiova – AC Miláno 0:1 (kon.)
Arka – Midtjylland 3:2 (kon.) | CZ Belehrad – Sparta Praha 2:0 (kon.) | Gent – Rheindorf Altach 1:1 (kon.)
Bordeaux – Fehérvár 2:1 (kon.) | Panathinaikos – Gabala 1:0 (kon.) | Marseille – Oostende 4:2 (kon.)
Aberdeen – Limassol 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Odd 2:1 (kon.) | Freiburg – Domžale 1:0 (kon.)
Everton – Ružomberok sk 1:0 (kon.) | Austria – AEL Limassol 0:0 (kon.)
koniec
FK Crvena Zvezda Belehrad
2:0 (1:0)
AC Sparta Praha
Štvrtok 27.07.2017, 20:30 • Stadion Rajka Mitiće, Belehrad • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FK Crvena Zvezda Belehrad a AC Sparta Praha. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:30!

    Obe mužstvá sa proti sebe stretávajú v rámci 3. predkola Európskej ligy. Tieto mužstvá sa proti sebe ešte nestretli.

    FK Crvena Zvezda Belehrad:
    Tento celok v minulom ročníku Super ligy, čo je najvyššia súťaž v Srbsku obsadil 1. miesto v základnej časti. Postúpil tak do skupiny o titul, kde sa však umiestnil na 2. mieste za veľkým rivalom Partizanom Belehrad a tak získal miestenku do 1. predkola Európskej ligy. V aktuálnom ročníku, ktorý sa začal len nedávno odohrala Crvena Zvezda jeden zápas a poradila si s celkom Radnicki Nis hladko 3:0

    V prvom predkole čakal srbský celok mužstvo z Malty a to Floriana. Prvý zápas doma Crvena Zvezda zvládla úspešne a triumfovala 3:0. Druhý zápas na pôde Floriany sa skončil remízou 3:3 a tak srbský celok postúpil do druhého predkola. V ňom bol ich súperom Pavlodar z Kazachstanu. Prvý zápas v Kazachstane sa skončil remízou 1:1, odvetdu doma však Crvena Zvezda zvládla a po výhre 2:0 tak postúpila do tretieho predkola.

    AC Sparta Praha:
    Tradičný účastník najvyššej futbalovej súťaže v Česku sa v minulom ročníku umiestnil na 3. mieste za prvou Slaviou a druhou Viktoriou Plzeň a získal tak miestenku do tretieho predkola Európskej ligy. Súťaž v Česku sa ešte nezačala, prvý zápas však už čaká Spartu 30.7.

    Sparta má za sebou zaujímavú prípravu v rámci ktorej si zmerala sily hlavne so zahraničnými tímami. Spomenieme výhru 1:0 nad Blackburnom či remízu 1:1 s Vitesse.

    Favorit:
    Ťažko v tomto dvojzápase určiť favorita. Stretávajú sa proti sebe ostrieľané celky z Európskych súťaží. Môžme sa tak tešiť na zaujímavú a vyrovnanú konfrontáciu.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojkovič, Savič, Le Tallec, Rodič – Jovičič, Donald (C) – Milič, Kanga, Ricardiho – Boakye

    Náhradníci: Kahriman – Adžič, Babič, Gobeljic, Milijas, Pešič, Radonjič

    AC Sparta Praha: Dúbravka – Karavaev, Kaya, Štětina, Vatajelu – Mandjeck, Mareček (C), Frýdek – Plavšič, Janko, Juliš

    Náhradníci: Koubek – Ben Chaim, Čivič, Lafata, Mavuba, Sáček, Zahustel

    Rozhodca: Sergei Lapochkin – Aleksei Lebedev, Andrei Glot – Aleksei Sukhoi (všetci RUS)
     
    Prajem príjemný večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi FK Crvena Zvezda Belehrad a AC Sparta Praha už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. V bráne hostí sa predstaví aj slovenský reprezentant Martin Dúbravka. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni z Ruska a to konkrétne Sergei Lapochkin – Aleksei Lebedev, Andrei Glot – Aleksei Sukho.

    Po úvodných formalitách sa tak toto stretnutie môže začať, pri jeho sledovaním Vám prajem príjemný športový zážitok. Po úvodnom výkope sa znova prihlásime.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí sa už snažia usadiť na útočnej polovičke.
     
    2
    Belehrad sa postupne presunul na útočnú polovičku a po nedovolenom zákroku bude Sparta čeliť prvému priamemu kopu domácich futbalistov. Uvidíme, čo táto situácia prinesie.
     
    3
    Domáci tím rozohral priamy kop v tesnej blízkosti brány Sparty, centrovaná lopta do pokutového územia hostí však nebezpečná nebola a brankár Dúbravka bezpečne prevzal loptu do svojich rukavíc.
     
    3
    Teraz mali naopak hostia veľké šťastie! Loptu do pokutového územia Sparty dostal Boakye, ten dokázal prejsť cez Dúbravku, ktorý išiel vysoko z brány, následne domáci hráč prihrával pred odkrytú bránu, ale obrana hostí loptu odkopla na rohový kop.
    3. Dúbravka (SPA)
     
    4
    Po štandartnej situácii bol následne opäť v akcii domáci futbalista Boakye, ktorý aj dostal loptu do brány Sparty, postranný rozhodca však správne signalizoval ofsajd. Obrana hostí začína trošku pokrivkávať, musí si na takéto situácie dávať pozor.
    4. Boakye (CZB)
     
    5
    Domáci futbalisti sa znova teraz usadili na útočnej polovičke a dostávajú hostí pod tlak. Do pokutového územia smeroval nebezpečný center, obrany Sparty dokázala následnú strelu zblokovať na rohový kop.
     
    6
    Belehrad rozohral rohový kop, loptu dokázala Sparta dostať do bezpečia. Zakrátko však hráči domáceho celku opäť zaútočili a nebezpečnú loptu pred bránu hostí musel brankár Dúbravka vyboxovať do bezpečia.
     
    7
    Črtal sa ďalší útok domácich futbalistov, avšak obrana Sparty zatiaľ odoláva a prihrávku pred pokutové územie dokázala zblokovať za postrannú čiaru. Belehrad tak získava aut na útočnej polovičke.
     
    8
    Opäť sme sledovali šancu domáceho celku! Boakye šikovne prešiel cez obranu hostí a následne sa dostal aj do nebezpečného zakončenia, brankár hostí Dúbravka však loptu bezpečne vyrazil mimo nebezpečenstvo.
    8. Boakye (CZB)
     
    9
    Plavšič získal na svojej polovičke loptu a postupne zakladal útočný výpad hostí. Domáci futbalisti sa následne dopustili nedovoleného zákroku a tak má Sparta teraz možnosť preniknúť na útočnú polovičku.
     
    10
    Hostia napokon prenikli až do vnútra pokutového územia, avšak Janko si v rozhodujúcej chvíli pomohol útočným faulom a tak hostia loptu strácajú. Dopredu to už skúša domáci celok.
     
    12
    Domáci sa teraz dlhšie držali na útočnej polovičke, avšak nedokázali nič zaujímavé vymyslieť a obrana Sparty si vybojovala loptu na svoje kopačky. Belehrad sa tak sťahuje na svoju polovičku.
     
    13
    CZ Belehrad dal gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu a môžme teda konštatovať, že to bol dosť lacný, ale zaslúžený gól domáceho tímu! Belehrad zahrával priamy kop, lopta smerovala do pokutového územia hostí, za obrany Sparty bez problémov prenikol RICHMOND BOAKYE a pohodlne otvára skóre tohto zápasu – 1:0!
    Boakye (CZB) - 1:0
     
    14
    To je teda veľké varovanie pre Spartu hneď v úvode tohto zápasu. Hostia sa viac menej iba bránili a teraz na to doplatili. Ihneď po výkope sa však už hostia presúvajú na útočnú polovičku a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    15
    Po faule mala teraz Sparta možnosť zahrávať priamy kop, lopta smerovala do pokutového územia domácich, na loptu skákal Juliš, ale trafiť ju nedokázal a tak to bude odkop od brány domáceho brankára Borjana.
     
    16
    Belehrad sa teraz usadil na svojej polovičke a necháva hrať svojho dnešného súpera. Sparta však len ťažko preniká obranou domáceho tímu. Hra sa tak začína vyrovnávať, domáci však aj naďalej vyhrávajú o jeden presný zásah.
    16.
     
    17
    V strede poľa bol teraz faulovaní Plavšič a tak Sparta ostáva aj naďalej pri lopte. Belehrad však výborne bráni svoje územie a hostí do ničoho zaujímavého zatiaľ nepúšťa. Uvidíme, kedy príde prvá šanca hostí.
     
    18
    Boli sme svedkami prvého streleckého pokusu Sparty Praha. Mandjeck získal loptu, prešiel obranou domácich, následne vyslal tvrdú strelu po zemi, avšak tá minula priestor brány domácich.
     
    19
    Domáci podnikli rýchly útočný výpad na polovičku svojho dnešného súpera, Štětina však dobre čítal hru a výborným obranným zákrokom prerušil akciu domáceho tímu. Dopredu tak teraz môže ísť aj Sparta.
     
    20
    Sparta sa však ďaleko nedostala a po chybnej prihrávke hostia loptu strácajú. Dopredu sa tak dostal domáci celok, center do pokutového územia však obrany Sparty odvrátila do bezpečia.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Vatajelu (AC Sparta Praha).
     
    22
    Kanga sa dostal na útočnej polovičke k lopte, následne sa snažil odcentrovať do pokutového územia hostí, avšak Štětina si pripisuje ďalší úspešný obranný zákrok. Belehrad však na útočnej polovičke ešte ostáva.
     
    23
    Následne však už prišiel úspešný center do pokutového územia hostí, Dúbravka však včas opustil svoju bránu a loptu prebral do svojich rukavíc. Slovenský reprezentant tak rozohráva útočnú akciu svojho tímu.
     
    24
    Sparta sa však opäť nikam ďaleko nedostala a po faule navše musí čeliť ďalšiemu nebezpečnému priamemu kopu. K jeho exekúcii sa už chystá Kanga, hostia sa tak musia mať na pozore, aby sa neopakovala situácia s 13. minúty.
     
    25
    Veľa nechýbalo a Sparta mohla opäť inkasovať po priamom kope! Po výbornom centri pred bránu hostí sa k hlavičke dostal Donald, jeho pokus však tesne minul bránu hostí. Dúbravka sa poriadne hnevá na svojich spoluhráčov.
    25. Donald (CZB)
     
    26
    Na druhej strane sme teraz mali možnosť vidieť aj náznak šance hostí, Juliš sa dostal k centrovanej lopte, ale nemal dostatok času a priestoru aby dokázal zakončiť. Belehrad sa tak presúva na útočnú polovičku.
     
    27
    Belehrad sa prepracoval až k útočnej akcii, autor prvého gólu Boakye však v rozhodujúcej chvíli stál v ofsajde. Sparta tak získava na svojej polovičke loptu a môže sa pokúsiť preniknúť smerom dopredu.
     
    28
    Sparta sa usadila na útočnej polovičke, ale hostia znova nemali dostatok priestoru na kombináciu a tak to Juliš skúsil individuálne, pomohol si však faulom a tak hostia loptu strácajú.
     
    29
    Domácemu celku však teraz tiež nevyšla útočná akcia a po chybnej prihrávke pred pokutovým územím svojho dnešného súpera loptu stráca. Sparta to tak opäť môže skúsiť smerom dopredu.
     
    31
    Hostia sa teraz pomerne dlho držali na útočnej polovičke, ale žiadnu zaujímavú situáciu sme nevideli a tempo hry navyše začína aj opadať. Domáci si držia svoj náskok a nemajú sa kam ponáhľať.
     
    33
    Na druhej strane Sparta potrebuje rýchlo vyrovnať, avšak zatiaľ si na to nevypracovali žiadnu zaujímavú príležitosť. Obranné hradby domáceho celku sa dnes zrejme budú ťažko prekonávať.
     
    34
    Sparta sa aj naďalej držala na útočnej polovičke, prišla prihrávka do pokutového územia domácich, obrana Belehradu loptu odvrátila na prvý rohový kop Sparty.
     
    35
    Hostia rozohrali svoj rohový kop, avšak žiadnu zaujímavú situáciu to neprinieslo. Sparta však aj naďalej aj s loptou ostáva na útočnej polovičke, stále však len hľadá cestu, odkiaľ by sa dalo niečo nebezpečné vymyslieť.
     
    36
    Belehrad zachytil prihrávku hostí pred pokutové územie a následne vyváža loptu do bezpečia. Sparta sa tak musí stiahnuť na svoju polovičku. Úvod zápasu bol veľmi živý, ale v posledných chvíľach zápasu sa skôr nudíme.
     
    37
    Sparta sa opäť snaží preniknúť na útočnú polovičku, domáci však znova dobre čítali hru a však útočnú akciu hostí prerušili. Hostia však získavajú aut na útočnej polovičke.
     
    38
    Loptu získal za hostí Frýdek, dostal sa až pred pokutové územie domácich, následne loptu prihral Jankovi, ten však zakončil veľmi nepresne a lopta minula bránu domácich. Loptu do hry tak svojím výkopom uvedie brankár Borjan.
     
    39
    Domáci sa postupnými prihrávkami prepracovali až na útočnú polovičku, Boakye si pýtal prihrávku, avšak opäť sa v obrane hostí výborne prezentoval Štětina a loptu dostal do bezpečia.
     
    40
    Hostia sa dostali pred pokutové územie domácich, Plavšič získal loptu a centroval do pokutového územia Belehradu, domáca obrana loptu odvrátila na rohový kop.
     
    41
    Následne však rohový kop žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, síce sa hostia tlačili do zakončenia, ale obrana domácich dobre zapracovala a hráčom Sparty to nedovolila.
     
    42
    Avšak netrvalo dlho a Sparta sa opäť prebojovala na útočnú polovičku. Hostia tak teraz hrajú aktívnejšie, avšak zatiaľ im to vytúžené ovocie neprináša, domáci si stále strážia svoje jednogólové vedenie.
     
    43
    Sparta je teraz zahnaná až na svoju polovičku a domáci navyše vysoko napádajú rozohrávku hostí. Pomaly sa blíži aj koniec prvého polčasu, uvidíme, či nás ešte niečo zaujímavé čaká.
     
    44
    Uvidíme, či hlavný rozhodca tohto zápasu bude aj niečo nastavovať. Avšak, hra sa moc neprerušovala a zrejme polčas bude trvať riadnych 45 minút.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aj sa tak stalo a hlavný rozhodca už ukončil prvý polčas. V ňom sme videli výborný vstup domácich futbalistov, od začiatku hrali veľmi aktívne, hostí držali na ich polovičke a v 13. minúte Boakye využil veľké zaváhanie obrany Sparty a strelil prvý gól tohto zápasu. Po góle Sparta síce ožila, hrala miestami aj aktívnejšie, avšak žiadnu výraznú šancu si hostia nevypracovali.

    Uvidíme, čo nám oba tímy ponúknu v druhom polčase, ktorý sa začne približne o 21:30!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas tohto zápasu sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Juliš, prichádza Lafata.
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Vatajelu, prichádza Čivič.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, odštartovali ho svojim výkopom hráči Sparty. Hostia spravili do druhého polčasu až dve zmeny v základnej zostave, uvidíme, či to prinesie nejaké to oživenie.
     
    48
    Loptu si však zakrátko prebrali domáci futbalisti a podarilo sa im usadiť sa aj na útočnej polovičke. Napokon sme však žiadnu zaujímavú situáciu nevideli, loptu do pokutového územia si bezpečne prevzal slovenský reprezentant Dúbravka.
     
    49
    Podobnú situáciu sme teraz sledovali aj na druhej strane. Sparta sa aj s loptou prebojovala pred pokutové územie domácich, následnú prihrávku však už má vo svojej moci brankár domácich Borjan.
     
    50
    Belehrad zastavil útok svojho dnešného súpera a ihneď vyrazil smerom dopredu. V strede poľa si však kapitán domácich Donald pri spracovaní loptu pomohol rukou a tak loptu získava Sparta.
     
    51
    Následne sa hosťom podarilo rýchly prechod do útoku, k centrovanej lopte v pokutovom území sa dostal nový muž na ihrisku Lafata, avšak do zakončenia sa vďaka obrannému zákroku domáceho obrancu nedostal.
     
    52
    Domáci získali na útočnej polovičke priamy kop, avšak žiadnu zaujímavú situáciu to neprinieslo a Sparta si celú situáciu postrážila. Hostia tak tak už skúšajú smerom dopredu.
     
    53
    Sledovali sme osobný stret domáceho Miliča a Janka. Obaja hráči ostali ležať na trávniku a hra sa tak na chvíľu prerušila. Po krátkom ošetrení sa už pokračuje a pri lopte je domáci celok.
     
    54
    Hostia si však v strede poľa vybojovali loptu a skúšajú preniknúť na útočnú polovičku. Belehrad však aj naďalej výborne bráni svoje územia a tak sa hostia len ťažko dostávajú do zakončenia.
     
    55
    Navyše teraz hostia chybovali v rozohrávke a tak domáci založili rýchly protiútok. Domáci sa postupne dostávali až na dostrel brány Sparta, avšak obrana hostí dobre zapracovala a loptu dostala do bezpečia.
     
    56
    Crvena Zvezda sa ešte držala na útočnej polovičke, avšak už nič zaujímavé nevymyslela a loptu si na svoje kopačky vybojovala Sparta. Hostia sa tak už pokúšajú preniknúť na útočnú polovičku.
     
    57
    Sparta sa dostala aj s loptou až do pokutového územia domácich, Lafata si však v dôležitom momente nerozumel s Jankom a tak loptu bezpečne zobral do svojich rukavíc Borjan. Hostia sa tak teraz musia stiahnuť na svoju polovičku.
     
    58
    Po chybe obrany hostí sa už do zakončenia rozbiehal autor zatiaľ jediného gólu tohto zápasu Boakye, avšak pri lopte bol skorej slovenský gólman Dúbravka. Druhý polčas tak zatiaľ nič zaujímavého neponúka.
     
    59
    Domáci ešte chvíľu ostali na útočnej polovičke, avšak nič zaujímavého nevymysleli a celý svoj tento pobyt ukončili len nedovoleným zákrokom. Loptu tak získava Sparta a môže sa okúsiť založiť útočný výpad.
     
    60
    Sparta sa pokúšala o rýchly prechod na útočnú polovičku, avšak domáci aj za cenu faulu včas túto snahu svojho dnešného súpera prerušili. Hostia tak teda pri lopte ešte ostanú.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Crvena Zvezda Belehrad: z ihriska odchádza Ricardinho, prichádza Radonjič.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Tallec (FK Crvena Zvezda Belehrad).
    62. Le Tallec (CZB)
     
    63
    Sparta teraz výborne zahrala priamy kop! Centrovaná lopta išla až na zadnú tyč, kde do zakončenia skákal Janko, ten sa snažil ešte prihrať pred bránu domácich, ale lopta tesne minula bránu domáceho mužstva.
    63. Janko (SPA)
     
    64
    Pri lopte je už domáci celok, ktorí si v strede poľa vybojoval priamy kop. Sparta sa tak teraz musí stiahnuť na svoju polovičku a pripraviť sa na bránenie, pretože Crvena Zvezda sa určite presunie na útočnú polovičku.
     
    65
    CZ Belehrad dal gól!
    A napokon prichádza druhý gól domáceho tímu! Obrana hostí si teraz nedala pozor, domáci sa usadili na útočnej polovičke, loptu tesne pred pokutovým územím dostal zle pokrytý GUELOR KANGA a ten vydarenou strelou, ktorý sa odrazila od brvna prekonal Dúbravku – 2:0!
    65. Kanga (CZB) - 2:0
     
    66
    Žltú kartu dostáva Kanga (FK Crvena Zvezda Belehrad).
     
    67
    Nuž so Spartou to veru nevyzerá dobre. Domáci tím už vyhráva 2:0 a svoje územie bráni aj naďalej úspešne. Chvíľami to už vyzeralo, že sa Sparta chytí a mohla by aj vyrovnať, ale tento gól nádeje hostí určite pribrzdil.
     
    68
    Hostia si vybojovali priamy kop na útočnej polovičke, Plavšič centroval do vnútra pokutového územia, loptu si však bezpečne prevzal brankár domáceho celku Borjan. Domáci sa nemajú kam ponáhľať a kombinujú momentálne na svojej polovičke.
     
    69
    Sparta zachytila loptu a futbalisti tohto tímu ihneď vyrazili na útočnú polovičku. Následne aj prišla prihrávka do pokutového územia domácich, avšak Borjan opäť bez problémov loptu prebral do svojich rukavíc.
     
    71
    Crvena Zvezda sa postupne prebojovala až pred bránu hostí, tam sa však domáci futbalisti prezentovali iba faulom a loptu tak strácajú. Dopredu to tak už skúša Sparta.
     
    72
    Veľa nechýbalo a Sparta mohla dostať definitívny klinec do rakvy! Plavčiš zle rozohral loptu, domáci sa rýchlo dostali do útočnej akcie, Radonič sa dostal s loptou až pred bránu hostí, dokázal strelou pomedzi nohy prekonať Dúbravku, lopta však skončila na tyčke!
    72. Radonič (CZB)
     
    73
    Domáci sú opäť pri lopte, momentálne však kombinujú len n svojej polovičke. Sparta sa snaží vysoko napádať rozohrávku domácich, ale domáci celok dnes veľké chyby nerobí.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Crvena Zvezda Belehrad: z ihriska odchádza Milič, prichádza Gobeljic.
     
    75
    Hostia sa postupne prebojovali až pred bránu domáceho tímu, Janko sa tlačil vo vzduchu do zakončenia, napokon sa k hlavičke dostal, ale loptu prakticky len odovzdal brankárovi domácich Borjanovi.
     
    76
    Oba tímy majú k dispozícii ešte po jednom striedaní, uvidíme, kedy budú aj realizované. Domáci tím je aj teraz pri lopte, ale pochopiteľne sa Crvena Zvezda nemá kam ponáhľať.
     
    77
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Plavšič, prichádza Ben Chaim.
     
    78
    Tak hostia napokon realizovali aj poslednú tretie striedanie. Pre Spartu je však dôležité, aby sa pokúsila streliť aspoň jeden gól na pôde súpera, aby do domácej odvety mala ešte nejaké tie vyhliadky.
     
    79
    Hostia v strede poľa získali loptu a ihneď skúsili prechod na útočnú polovičku, Frýdek bol faulovaní a tak Sparta získava priamy kop. Aj naďalej však obrana domácich pôsobí veľmi istým dojmom.
     
    80
    Lopta z priameho kopu smerovala do pokutového územia domácich, avšak tam sa nikto z hostí k zakončeniu nedostal a tak Borjan si pripisuje ďalší bezproblémový zákrok. Je tu už aj záverečná 10-minútovka tohto zápasu.
     
    81
    Pri lopte je momentálne Crvena Zvezda, ktorá sa nemá kam ponáhľať a pohodlne kombinuje na svojej polovičke. Sparta sa aj naďalej snaží o vysoké napádanie, ale nič to hráčom hosťujúceho celku neprináša.
     
    82
    Kapitán hostí Mareček získal loptu a snažil sa o individuálny priechod pred bránu domácich, loptu však napokon stráca. Dopredu tak vyráža domáci celok, zvolil však postupní útok.
     
    83
    Zlú prihrávku domácich teraz zachytil Lafata, ktorý vyslal smerom dopredu nového muža na ihrisku Ben Chaima, ten bol však napokon čisto o loptu odzbrojený a tak sa celá snaha Sparty skončila.
     
    84
    Crvena Zvezda sa usadila na útočnej polovičke a po faule získala priamy kop. Ten rozohrala nakrátko a momentálne domáci operujú pred pokutovým územím hostí. Sparta sa tak teraz musí brániť.
     
    85
    Napokon sme videli aj zakončenie na bránu hostí. Jovičič sa dostal k lopte, zobral to na seba a jeho následná strela spoza 16-tky len tesne minula bránu Sparty. Odkopávať od svojej brány tak bude brankár hostí Dúbravka.
    85. Jovičič (CZB)
     
    86
    Je tu už samotný záver tohto zápasu, zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, žeby sme sa ešte nejakej drámy dočkali. Domáci si zrejme už bezpečne ustrážia víťazstvo. Ako som však už spomínal, pre Spartu by bolo určite priaznivé, keby strelili aspoň ten jeden gól.
     
    87
    Striedanie v tíme FK Crvena Zvezda Belehrad: z ihriska odchádza Boakye, prichádza Pešič.
     
    88
    Po rýchlom prechode do útoku sa napokon k strele dostal novú muž na ihrisku Ben Chaim, ale jeho nepresný pokus brankára domácich pochopiteľne nezamestnal. Čas na skórovanie sa pre hostí tak už rýchlo kráti.
     
    89
    Čakáme pomaly už aj na údaj o nastavenom čase, v druhom polčase sa však nič vážneho neudialo a okrem striedaní sa hra takmer neprerušovala.
     
    90
    Napokon sa nastavujú ešte tri minúty! Sparta tak ešte získava nejaký ten čas, aby sa pokúsila streliť gól.
     
    90+1
    Sparta sa síce tlačí do pokutového územia, ale všetky ich zakončenia si dokážu domáci postrážiť a lopty odvracajú do bezpečia.
     
    90+2
    Hostia sa teraz dlho držali na útočnej polovičke, do pokutového územia domácich smerovala ďalšia lopta, Janko sa však do zakončenia nedostal a Crvena Zvezda zakladá zrejme posledný útok tohto zápasu.
     
    90+3
    Domáci celok si ešte v samom závere nastaveného času vybojoval rohový kop. Všetky nádeje Sparty aspoň na ten jeden dôležitý gól sú už zrejme zažehnané.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Rohový kop sa napokon už ani nekonal a hlavný rozhodca tohto zápasu ukončil tento zápas. Domáci celok bol jasne lepší tímom a vyhráva tento zápasom pomerom 2:0! Hostia si nevypracovali prakticky žiadnu šancu a tak sa im nepodarilo streliť ani jeden gól, čo je do domácej odvety veľmi podstatné. Sparta má tak pred sebou náročnú úlohu, domov si vezie prehru 2:0 a žiaden slávny výkon tu hostia nepredviedli. FK Crvena Zvezda Belehrad je tak k postupu bližšie, Sparta má však k dispozícii ešte domácu odvetu a všetko vo svojich rukách.


    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! (22:26:36)

    Miroslav Revaj

    Góly: 13. Boakye, 65. Kanga

    Karty:   62. Tallec (CZB), 66. Kanga (CZB) – 21. Vatajelu (SPA)


    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojkovič, Savič, Le Tallec, Rodič – Jovičič, Donald (C) – Milič, Kanga, Ricardiho – Boakye
    Náhradníci: Kahriman – Adžič, Babič, Gobeljic, Milijas, Pešič, Radonjič

    AC Sparta Praha: Dúbravka – Karavaev, Kaya, Štětina, Vatajelu – Mandjeck, Mareček (C), Frýdek – Plavšič, Janko, Juliš
    Náhradníci: Koubek – Ben Chaim, Čivič, Lafata, Mavuba, Sáček, Zahustel

    Rozhodca: Sergei Lapochkin – Aleksei Lebedev, Andrei Glot – Aleksei Sukhoi (všetci RUS)
    Štvrtok 03.08.2017
    Sparta Praha - CZ Belehrad 0:1

    Góly: 19. Boakye

    Karty:   59. Mandjeck (SPA) – 75. Borjan (CZB), 80. Boakye (CZB)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:5.