Mladá Boleslav – Skenderbeu 2:1 (kon.) | Ol. Doneck – Solún 1:1 (kon.) | Riteriai – Škendija 2:1 (kon.)
Tel Aviv – Panionios 1:0 (kon.) | FK Sūduva – Sion 3:0 (kon.) | Štokholm – Braga 1:1 (kon.)
Larnaca – Minsk 2:0 (kon.) | Utrecht – Lech Poznań 0:0 (kon.) | Östersunds FK – Fola 1:0 (kon.)
Sturm Graz – Fenerbahce 1:2 (kon.) | FK Krasnodar – Lyngby 2:1 (kon.) | Eindhoven – Osijek 0:1 (kon.)
Bnei Yehuda – Zenit 0:2 (kon.) | Plovdiv – Marítimo 0:0 (kon.) | Giurgiu – FK Oleksandrija 0:0 (kon.)
Dinamo Bukurešť – Bilbao 1:1 (kon.) | Brøndby – Hajduk Split 0:0 (kon.) | Universitatea Craiova – AC Miláno 0:1 (kon.)
Arka – Midtjylland 3:2 (kon.) | CZ Belehrad – Sparta Praha 2:0 (kon.) | Gent – Rheindorf Altach 1:1 (kon.)
Bordeaux – Fehérvár 2:1 (kon.) | Panathinaikos – Gabala 1:0 (kon.) | Marseille – Oostende 4:2 (kon.)
Aberdeen – Limassol 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Odd 2:1 (kon.) | Freiburg – Domžale 1:0 (kon.)
Everton – Ružomberok sk 1:0 (kon.) | Austria – AEL Limassol 0:0 (kon.)
koniec
SK Sturm Graz
1:2 (1:2)
Fenerbahce SK
Štvrtok 27.07.2017, 19:00 • Stadion Graz Liebenau, Graz • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Favorit dvojzápasu začalo veľmi dobre, keď si do domácej odvety odváža slušný náskok po výhre 2:1. Defenzívne rady držal bezchybný Martin Škrtel, ktorý odvrátil aj jeden istý gól. Miroslav Stoch sa z lavičky na ihrisko nepozrel. (20:52:32)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V závere ešte prichádza snaha Grazu, ale žiadny tlak to nie je. Center z krídla Demirel chytá a zdá sa, že tento duel skončí pomerom 1:2 pre hostí.
     
    90+3
    Volkan Demirel si dáva s rozohrávkou na čas, nemá sa totiž kam ponáhľať. Rozhodca mu to aj napriek nevôli fanúšikov toleruje.
     
    90+1
    Čo teraz zahodil Schubert?! Po rohovom kope prišla strela, ktorú Demirel vyrazil pred seba, lenže spomínaný osamotený hráč Grazu nedokázal doraziť do prázdnej brány.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
    90+1.
     
    90+1
    Demirel podržal svoj tím od vyrovnania, pretože Koch vyslal z diaľky krásnu strelu, ktorá padala do rohu brány. Mohol to byť výstavný gól.
     
    90
    Hráčom Fenerbahce sa podarilo veľmi rýchlo zastaviť prechod domácich až k pokutovému územiu, ale prihrávka Islu do krídla presná nebola.
     
    89
    Striedanie v tíme Fenerbahce SK: z ihriska odchádza Potuk, prichádza Chachechouhe.
     
    87
    Na dobrý center po rohovom kope si najlepšie naskočil Schubert, hlavou zakončil priamo k Demirelovi. Po jeho presnom výkope sa znova domáci dostali na dostrel. Opäť to bol Schubert, z hranice pokutového územia namieril tesne vedľa.
     
    86
    Prechod Grazu do šestnástky až k zakončeniu neviedol. Huspek dostal presný pas, ktorý spracoval, no okamžite ho dostúpil Isla.
     
    85
    Hráči Feneru sa snažili držať loptu po zisku rohového kopu vedľa zástavky, avšak to sa im dlho nedarilo, keďže Valbuena o ňu poľahky prišiel.
     
    84
    Striedanie v tíme SK Sturm Graz: z ihriska odchádza Hierländer, prichádza Schubert.
     
    83
    Graz sa stále snaží držať na útočnej polovici, naráža však na veľmi dobre sformovanú defenzívu Fenerbahce, ktorá do šancí domácich nepúšťa.
     
    82
    Tak nakoniec to bolo center, ktorý nebezpečenstvo narobiť nestihol, pretože nízky pas sa hosťom bez problémov podarilo odvrátiť.
     
    81
    Žulj spadol niekoľko metrov pred šestnástkou súpera, kde ho zbytočne fauloval Potuk. Demirel bude čeliť priamej strele.
     
    80
    Začalo sa posledných desať minút, pred ktorými je na tom lepšie Fenerbahce. To vedie a pred domácom odvetou si buduje dobrú východiskovú pozíciu.
     
    79
    Hierländer sa po obdržaní prihrávky tesne vedľa šestnástky okamžite otočil a prudko odcentroval do šestnástky. Našiel iba Islu, ktorý odkopol.
     
    78
    Center z pravého krídla v pokutovom území Fenerbahce veľa kriku nenarobil, pretože na pas, ktorý nebol príliš presný, si najlepšie nabehol brankár Demirel.
     
    77
    Striedanie v tíme Fenerbahce SK: z ihriska odchádza Köse, prichádza Isla.
     
    76
    Schmid sa okamžite po príchode na ihrisko mohol zapísať do štatistík, keďže sa dostal k strele ľavačkou z dobrej pozície pred pokutovým územím. Lopta nasmeroval vedľa troch žrdí.
     
    75
    Striedanie v tíme SK Sturm Graz: z ihriska odchádza Lovrič, prichádza Schmid.
     
    74
    Striedanie v tíme Fenerbahce SK: z ihriska odchádza Dirar, prichádza Topal.
     
    73
    Sturm Graz v týchto chvíľach vyzeral, že dopredu ísť nemusí, pretože bez žiadnej väčšej snahy kombinoval v strede ihriska. Po prechode ľavou stranou o loptu Potzmann prišiel.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Hierländer (SK Sturm Graz).
     
    70
    Huspek sa z pravej strany dostal k centru, ktorým na druhej polovici vápna našiel svojho spoluhráča Hierländer. Ten chcel tak veľmi penaltu, až musel filmovať a to hlavný rozhodca videl správne.
     
    69
    Postupná akcia Grazu skončila tým, že hráči Fenerbahce si všetko postrážili a donútili súpera spraviť chybu. Od svojej svätyne mohol odkopávať Demirel.
     
    68
    Ďalšie zakončenie spoza pokutového územia v krátkom slede na strane Grazu. Tentoraz sa oň postaral záložník Röcher, bránu minul.
     
    67
    Koch a Žulj si vedľa svojej šestnástky vychutnali Kaldirima, ktorý sa nakoniec musel previniť faulom, aby nepustil dvojicu do prechodu vpred.
     
    66
    Žulj si prehodil niekoľko metrov od pokutového územia loptu na ľavačku z kroku prudko vypálil. Cieľ minul, zakončenie skončilo na tribúne.
     
    65
    Hierländer sa z krídla natlačil až na os ihriska do zaujímavej streleckej pozície, lenže dosť rýchlo ho hostia dostúpili, a preto zrazenou strelou získal iba roh, po ktorom zakročil Demirel.
     
    63
    Dirar nevybojoval guľatý nezmyslel vedľa postrannej čiary na polovici súpera, no chvíľu na to loptu stratil Potzmann, takže vhadzovať mohol Özbayraklı.
     
    62
    Po zisku lopty hráčmi hostí sa Fenerbahce snažilo prejsť do rýchleho protiútoku, avšak v strede poľa sa celá akcia zasekla vďaka dobrému bekčekingu Grazu.
     
    61
    Huspek dostal prihrávku na odkryté pravé krídlo, odkiaľ si naviezol loptu do šestnástky, lenže jeho prihrávka okolo Kaldirima skončila pri Demirelovi.
     
    60
    Ozan Tufan sa snažil zakončiť center z rohového kopu, lenže všetkému predchádzal faul, ktorý ukončil celé snaženie tureckého mužstva.
     
    59
    Dirar na seba stiahol pozornosť a prestrčil loptu do šestnástky, kde si nabehol Özbayraklı. Ten oklamal trojicu protihráčov a aj keď si loptu poslal kus ďalej od nohy, tak špičkou zakončil a veľmi nebezpečne. Zakročiť musel Siebenhandl.
     
    57
    Futbalisti Grazu získali guľatý nezmysel v strede ihriska, odkiaľ vyrazili až k bráne Demirela. Tam sa dostávali nie najľahšie, takže spoza vápna to skúsil Hierlander. Našiel tureckého gólmana.
     
    56
    Valbuena sa pokúsil vyraziť do rýchleho protiútoku, ktorý skončil ešte skôr, ako začal. Dopredu preto prešli domáci, avšak center Kochan adresáta nenašiel.
     
    55
    Valbuena len posunul loptu niekoľko metrov doprava, čo obrancovia Grazu nečakali, a tak mal Dirar dosť času pripraviť si prudké zakončenie. Svojou ranou bránu minule len veľmi tesne.
     
    54
    Valbuena faulovaný na mieste, odkiaľ by lepší strelec mohol ohroziť bránu. Teraz to vyzerá skôr na center toho francúzskeho záložníka.
     
    53
    Stopér Neustädter sa už po jednom rohu hlavou presadiť dokázal. Tentoraz to skúšal opäť, ale medzi tri žrde zamieriť nedokázal.
     
    52
    Siebenhandl a jeho spoluhráči budú musieť čeliť rohovému kopu po aktivite Özbayraklıho. Zahrá ho tradičný exekútor Valbuena.
     
    51
    Pokus o prihrávku za defenzívu hostí prečítal Neustädter, ktorému sa podarilo dostať loptu až na útočníkov, avšak tí o ňu rýchlo prišli.
     
    50
    Hráčí Fenerbahce sa v pokutovom území súpera zdržali len veľmi krátko, nakoľko okamžite prišiel skvelý obranný zákrok stopérov Grazu.
     
    49
    Huspek sa dostal do šestnástky súpera, kde sa snažil posunúť loptu okolo Škrtela, ktorý ju evidentne zastavil rukou. Penalta sa pískať mohla, aj keď Slovák ju mal blízko tela. Nakoniec hra plynie ďalej bez prerušenia.
     
    48
    Po faule na Souzu v strede poľa sa Škrtel pokúsil preniesť hru na pravú stranu, kde nabiehal Dirar. Bývalý hráč AS Monaco však guľatý nezmysel spracovať nedokázal.
     
    47
    O prvú ofenzívnu akciu sa po pár sekundách postarali hráči Grazu, avšak center sprava nebol presný a skončil za bránkovou čiarou.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sturm Graz začal z pozície outsidera tento duel aktívne a dokonca išiel aj do vedenie, lenže Fenerbahce potvrdilo svoju kvalitu a skóre ešte do polčasu dokázalo otočiť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Souza sa po skvelej práci Dirara osamotený chystal k strele a keďže videl, že je sám, tak si dával na čas. Z ničoho nič sa však vrátil Lovrič a parádnym sklzom mu loptu zobral.
     
    44
    Polčas sa chýli ku koncu a vyzerá to tak, že spokojnejší do kabín pôjdu hráči Fenerbahce, ktorým sa podarilo otočiť stav stretnutia.
     
    42
    Valbuenov center z rohové kopu neznamenal žiadny vzruch v pokutovom území. Lopta sa ešte odrazila ku Özbayraklıovi, ten našiel len Siebenhandla.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Lovrič (SK Sturm Graz).
     
    40
    Nízky center do šestnástky Grazu presný nebol, domáci prešli do kontry. Tú zastavil krajný bek Özbayraklı.
     
    39
    Turecký tím má nahrané a momentálne sa snaží udržovať svoje vedenie tým, že sa s loptou na kopačkách drží na útočnej polovici. Valbuena si dokonca vypýtal faul.
     
    38
    Fenerbahce po rozohrávke Demirela kombinuje v strede poľa, až sa to Škrtel rozhodol nakopnúť. Akcia ešte chvíľu aj napriek neúspechu pokračovala, center Kaldirima už presný nebol.
     
    37
    Najprv sa zdalo, že nízky center nenarobí žiadnu škodu, avšak prudký pas preletel pomedzi všetkých hráčov až na zadnú tyč, kde bol úplne osamotený Alar. Aj jeho samého určite zaskočilo, že sa k nemu lopta dostala, a tak ju nedokázal poslať do siete.
     
    36
    Potzmann dobehol prenesenie hry na ľavej strany vedľa pokutového územia súpera. Prehodil si loptu na pravačku a odcentroval. Získal roh.
    34. Roman Neustädter (FEN) - 1:2
     
    34
    Fenerbahce dalo gól!
    Razom je stav priaznivejší pre hostí, ktorí udreli z ničoho nič po rohovom kope. Na center Valbuenu si najlepšie naskočil stopér ROMAN NEUSTÄDTER. Hlavou Siebenhandlovi šancu nedal.
     
    33
    Ali Kaldirim si v strede poľa vypýtal faul na svoju osobu. Fenerbahce začína akciu kombináciou s brankárom Demirelom.
     
    32
    Tentoraz to najväčšie útočné hviezdy hostí zrýchlili a v okolí ale aj v pokutovom území sa pokúsili rýchlo si vymieňať loptu. K strele to neviedol, Fenerbahce stále žiadnu nevyslalo a pri tom dalo gól.
     
    31
    Hostia sú nasťahovaní na polovici protivníka, strelecké zakončenie neprichádza, pretože defenzíva Grazu pracuje naďalej uspokojivo.
     
    30
    Polhodinu hry slušného futbalu máme za nami. Loptu má častejšie na svojich kopačkách domáci celok, ktorého aktivita favorita ako keby zaskočila, avšak Fenerbahce má duel prakticky pod kontrolou, čo len zdôraznilo vyrovnávajúcim gólom.
    29. Dario Maresic (FEN) - 1:1
     
    29
    Fenerbahce dalo gól!
    Hostia predviedli po autovom vhadzovaní rýchlu krídelnú akciu, v ktorej sa Dirar natlačil cez obrancu až do šestnástky a jeho prihrávku na Potuka si nešťastne do vlastnej siete zrazil stopér DARIO MAREŠIČ.
     
    27
    Škrtel znova v pozícii záchrancu! Hierländer vypálil technickú strelu spoza pokutového územia, Demirel vyrazil len pred seba a od istého gólu, čiže dorážky Alara, odkopom zachránil Fenerbahce práve slovenský obranca.
     
    27
    Martin Škrtel sa dostal do veľmi ťažkej pozície, keď sa k nemu do úlohy posledného odrazila lopta. Razom sa ocitol medzi dvomi súpermi, odkopnúť stihol.
     
    26
    Dirar a Souza robili všetko pre to, aby zastavili v strede ihriska prenikajúceho Lovriča. Síce sa im to podarilo, no iba za cenu faulu.
     
    25
    Hostia získali rohový kop napriek nevôli domácich tribún. Odkop ich miláčikov až k Demirelovi sa už ale rakúskym divákom pozdával.
     
    24
    Kombinácia v strede ihriska súčasný stav hosťom nerieši, ale Graz je veľmi dobre sformovaný a favorita stretnutia vôbec nepúšťa do streleckých zakončení.
     
    23
    Po ľavom krídle sa futbalistom tureckého veľkoklubu nedarí dostať bližšie k bráne súpera, preto sa lopta vrátila až k Demirelovi.
     
    22
    Vysoký center sprava nebol vôbec presný. Kochovi sa nepodarilo nájsť z druhej strany nabiehajúceho spoluhráča, pretože všetko vo vzduchu prečítal Demirel.
     
    21
    Alar sa ocitol sám proti dvom obrancom pred pokutovým územím, kde nemal nárok na úspech, preto skúsil aspoň vystreliť. Trafil iba protihráčov pred sebou.
     
    20
    Po niekoľkých desiatkach sekúnd na polovici protivníka i Graz. Dlho tam jeho zebrovaní hráči nepobudli. Valbuena loptu vyviezol preč.
     
    19
    Znova podobný scenár, ako pred minútou. Hostia veľmi pekne vykombinovali od postrannej čiare, kde sa následne vrátili a to sa im stalo osudným.
     
    18
    Turecký celok sa dlhšie držal na časti poľa, ktorú okupujú hlavne hráč Grazu. Nakoniec všetko skončilo po nepresnej prihrávke vedľa postrannej čiary.
     
    17
    Žulj si v strede ihriska faulom pomohol proti súperovi. Fenerbahce ale veľmi rýchlo rozohralo a kombinuje s loptou na polovici domácich.
     
    16
    Striedanie v tíme SK Sturm Graz: z ihriska odchádza Zulechner, prichádza Huspek.
     
    14
    Dvaja hráči preskočili loptu a zakončoval až ten tretí. Röcher síce prestrelil múr a mieril k žrdi, ale brankár Demirel so zákrokom nemal prakticky žiadny problém.
     
    13
    Zulechner bude po zákroku Tufana, niekoľko metrov od šestnástky hostí, potrebovať najskôr ošetrenie od lekárov a až potom budú môcť domáci rozohrať priamy kop.
     
    12
    Žltú kartu dostáva Tufan (Fenerbahce SK).
    10. Stefan Hierländer (STG) - 1:0
     
    10
    Sturm Graz dal gól!
    Röcher dostal krásnu prihrávku za obranu, dostal sa do šestnástky, kde centroval po zemi na druhú stranu. Našiel voľného spoluhráča a STEFAN HIERLÄNDER sa z prvej trafil krásne do rohu brány.
     
    9
    Valbuena svojimi kľučkami na krídle neuspel. Loptu prestrčil do uličky na spoluhráča veľmi nepresne a všetko prečítal Lykogiannis.
     
    8
    Fenerbahce sa po nejakých troch štyroch minútach dostalo do otáčok a prebralo dirigentskú taktovku nad zápasov. Do zakončení to napriek tomu zatiaľ nevedie.
     
    6
    Po súbojoch v strede poľa sa dopredu po krídle snažia dostať hostia, ktorí narážajú po pozornú defenzívu súpera. Všetko ukončil center sprava priamo na gólmana Grazu.
     
    5
    Valbuena zahral priamy kop centrom na vzdialenejšiu žrď. Brankár Siebenhandl ostal bez práce, ale nasledoval roh. Ani po zakončení z neho nebol potrebný zákrok.
     
    4
    Skvelými fanúšikmi hnaní domáci futbalisti sú od úvodu aktívnejším tímom. Tentoraz sa ale Potzmann nepresadil na krídle a následne fauloval aktívneho Kaldirima vedľa šestnástky Grazu fauloval Lykogiannis.
     
    3
    Hierländer sa veľmi pekne uvoľnil cez svojho strážcu a pokúsil sa nájsť za obranou Fenerbahce nabiehajúceho Zulechnera. Na poslednú chvíľu zakročil Škrtel.
     
    2
    Domáci sa pokúsil predrať sa k prvej akcii po ľavom krídle, kde sa lopta síce nejaký čas držala, lenže všetko nakoniec zastavil faul.
     
    1
    Výkop stretnutia mali hráči hostí, ktorí hrajú v zelených dresoch, zatiaľ čo Graz má tradičnú bielo-čierno pásikavú kombináciu farieb.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Marešič, Lykogiannis, Potzmann – Žulj, Lovrič – Hierländer, Alar (C), Röcher – Zulechner
    Náhradníci: Gratzei – Jeggo, Huspek, Puchegger, Schubert, Lema, Schmid

    Fenerbahce SK: Demirel (C) – Özbayraklı, Neustädter, Škrtel, Ali Kaldirim – Dirar, Souza, Tufan, Valbuena – Potuk, Köse
    Náhradníci: Kameni – Isla, Topal, Köybaşi, Ekici, Chachechouhe, Stoch.
     
    SK Sturm Graz

    Rakúsky tím veľké šance nemá, ale aj tak s ním treba počínať a nie je radno ho podceňovať. Tretí tím rakúskej Bundesligy nestačil iba na Red Bull Salzburg a Austriu Viedeň. Zápolenia už Graz začal aj v novej sezóne. Na úvod ligy porazil SKN Sankt Pölten 3:2. Počas leta prišlo aj k nejakým hráčskym zmenám. Z tých najväčších stojí za zmienku odchod hráčov ako Sascha Horvath, Roman Kienast alebo Marko Stanković. Naopak, dorazili Peter Zulj či Patrick Puchegger. Posledne menovaný dokonca z B-tímu Bayernu Mníchov.

    Fenerbahce SK

    Aj dvojica slovenských reprezentantov – Martin Škrtel a Miroslav Stoch – sa bude snažiť o postup minimálne do skupinovej fázy Európskej ligy. Turecký celok, ktorý minulú sezónu skončil na treťom mieste v lige, je favoritom tohto dvojzápasu a preto by mal byť postup samozrejmosťou. Hrať však určite nebude stopér Simon Kjaer, ktorý pravdepodobne prestúpi do Sevilly. Počas leta v klube nastali nejaké zaujímavé zmeny. Do tímu prišlo hneď kvarteto zaujímavých hráčov. Brankár Carlos Kameni, pravý obranca Mauricio Isla a dvaja kreatívni záložníci Mehmet Ekici i Mathieu Valbuena. Naopak, po skočení hosťovaní odišli Lens, Fabiano, Karavajev či Sow a taktiež na prestup útočník Emenike.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Matej Kubove

    Góly: 10. Hierländer – 29. Marešič (vla.), 34. Neustädter

    Karty:   4. Lykogiannis (STG), 41. Lovrič (STG), 71. Hierländer (STG) – 12. Tufan (FEN)


    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Marešič, Lykogiannis, Potzmann – Žulj, Lovrič – Hierländer, Alar (C), Röcher – Zulechner
    Náhradníci: Gratzei – Jeggo, Huspek, Puchegger, Schubert, Lema, Schmid

    Fenerbahce SK: Demirel (C) – Özbayraklı, Neustädter, Škrtel, Ali Kaldirim – Dirar, Souza, Tufan, Valbuena – Potuk, Köse
    Náhradníci: Kameni – Isla, Topal, Köybaşi, Ekici, Chachechouhe, Stoch

    Rozhodca: Nilsen – Grønevik, Isaksen – Steen (všetci NOR)
    Štvrtok 03.08.2017
    Fenerbahce - Sturm Graz 1:1

    Góly: 32. Nabil Dirar – 66. Philipp Huspek

    Karty:   66. Roman Neustadter (FEN), 85. Alper Potuk (FEN) – 23. James Jeggo (STG), 76. Dario Maresic (STG)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:17.