Rusko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Mexiko – N. Zéland 2:1 (kon.)
koniec
Mexiko
2:1 (0:1)
Nový Zéland
Streda 21.06.2017, 20:00 • Fisht Stadium, Soči • Pohár konfederácií • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Stále čakáme na zahranie priameho kopu. Zrejme za nešportové správanie hlavný rozhodca udeľuje žlté karty Héctorovi Herrerovi a Michaelovi Boxallovi.
     
    90+5
    Stále sa hrá. Po porade so svojimi asistentmi napokon hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu. Jej autorom je Diego Reyes, po ktorého zákroku sa bude rozohrávať priamy kop.
    90+2. V závere zápasu sa takmer strhla hromadná bitka.
     
    90+2
    Tak teraz sa strhla veľká potyčka na ihrisku. Videli sme niekoľko tvrdých súbojov, no hlavný rozhodca, akoby si zabudol karty. Každopádne, Nový Zéland bude zahrávať priamy kop.
     
    89
    Mohlo byť rozhodnuté! Javier Aquino sa skvelým spôsobom presadil po ľavej strane a na hranici bieleho bodu našiel Raúla Jiméneza. Ten prekonal aj brankára súpera, no na bránkovej čiare loptu zastavil skvelý Tommy Smith.
     
    86
    Na druhej strane mohol spečatiť mexické víťazstvo Jürgen Damm. Ten sa presadil cez Billa Tuilomu, ale z tesnej blízkosti trafil len brankára Stefana Marinovica. Mexiko tak bude mať výhodu len rohového kopu.
    85. Ryan Thomas (NZL)
     
    85
    Obrovská smola na strane Nového Zélandu. Raúl Jiménez lacno stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, k strele z hranice pokutového územia sa dostal Ryan Thomas, ale zo 16 metrov trafil len spojnicu mexickej brány.
     
    82
    Posledné striedanie na strane Nového Zélandu. V zápase končí krajný obranca Dane Ingham a posilniť ofenzívne rady prichádza Monty Patterson.
     
    76
    Jürgen Damm mohol Mexiko priblížiť k zisku cenných troch bodov. Mexičania sa dostali do brejku, hráč argentínskeho tímu Tigres sa zbavil padajúceho Ryana Thomasa, ale ľavačkou nasmeroval loptu nad bránu.
     
    73
    Nový Zéland reaguje na nepriaznivé skóre druhým striedaním. Na ihrisko prichádza Kosta Barbarouses, ktorý vymenil v posledných minútach aktívneho Marcosa Rojasa.
    72. Oribe Peralta (MEX) - 2:1
     
    72
    Mexiko dalo gól! Fantastická akcia v podaní Javiera Aquina. Ten sa krásne dostal do šestnástky, keď obišiel aj brániaceho Danea Inghama. Následne spätnou prihrávkou našiel ORIBEHO PERALTU a ten strelou k pravej žrdi posiela Mexiko do vedenia v dnešnom zápase.
     
    68
    Héctor Moreno nastúpil do dnešného zápasu namiesto zraneného Carlosa Salceda, ale zrejme aj on pre zdravotné problémy končí v zápase. Na jeho miesto prichádza mexická futbalová legenda Rafael Márquez.
     
    58
    Prvé striedanie aj na strane Nového Zélandu. Autor gólovej prihrávky na úvodný gól Clayton Lewis končí v zápase a na jeho miesto prichádza Bill Tuiloma.
    54. Raúl Jiménez (MEX) - 1:1
     
    54
    Mexiko dalo gól! Opäť platilo staré známe – nedáš, dostaneš. Chris Wood mal pred pár sekundami obrovskú šancu, ale v nej zlyhal. Na druhej strane potiahol akciu Javier Aquino, k lopte sa v šestnástke súpera dostal RAÚL JIMÉNEZ a strelou z otočky prekonal Stefana Marinovica.
     
    53
    Alfredo Talavera teraz podržal svoj tím. Chris Wood sa fantasticky vyhol ofsajdovej pasci a predčil v súboji Diega Reyesa. Tretíkrát bol úplne sám pred bránou súpera, snažil sa brankára oklamať takým hokejovým blafákom, ale ten mu nevyšiel.
     
    50
    Mexičania sa teraz dostali do dvoch dobrých zakončení. Javier Aquino neuspel strelou z ľavej strany, keďže jeho pokus reflexívne vyrazil Stefan Marinovic. Akcia domácich ale pokračovala a z dobrej pozície trestuhodne minul Giovani dos Santos.
     
    46
    Spomínali sme, že Mexiko zrejme nastúpi do druhého polčasu so zmenami, no príchod Héctora Herreru sme tým možno až tak nemysleli. Každopádne, futbalista Porta je na ihrisku, keď nahradil Oswalda Alanisa.
    42. Chris Wood (NZL) - 0:1
     
    42
    Nový Zéland dal gól! Papierový outsider zápasu korunuje svoj výborný výkon v prvom polčase streleným gólom. Clayton Lewis sa trošku so šťastím dostal k lopte, no následne vymyslel krásnu kolmicu do šestnástky na CHRISA WOODA. Ten bol druhý raz zoči-voči brankárovi Mexika, no tentokrát nezaváhal.
     
    33
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Carlos Salcedo neslávne končí v dnešnom dueli a dúfame, že bude v poriadku. Na jeho miesto prichádza Héctor Moreno, ktorý v závere vyrovnal prvý zápas proti Portugalsku.
    27. Chris Wood (NZL)
     
    27
    Obrovská šanca na strane Nového Zélandu. Hlavný rozhodca neprerušil hru, hoci na trávniku zostal ležať Carlos Salcedo. Hra pokračovala ďalej Chris Wood bol absolútne voľný pred brankárom Alfredom Talaverom, ale ten sa zaskvel skvelým zákrokom.
     
    26
    Prvá žltá karta dnešného zápasu bola len otázkou času. Hlavný rozhodca ako prvého potrestal Ryana Thomasa, ktorý nešetrne zozadu fauloval Marca Fabiána.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. Jiménez, 72. Peralta – 42. Wood

    Karty:   90+5. D. Reyes (MEX), 90+6. H Herrera (MEX) – 26. Thomas (NZL), 90+6. Boxall (NZL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:18.
    Mexiko: Talavera – Salcedo (33. H. Moreno, 68. R. Márquez), N. Araujo, Alanis (46. H Herrera) – J. M. Corona, D. Reyes, Fabián, Aquino – Jiménez, G. dos Santos, Peralta.
    Náhradníci: Cota, Ochoa – Layún, Guardado, R. Márquez, H. Moreno, L. Reyes, J. dos Santos, H Herrera, J. Hernández, Lozano, Vela.

    Nový Zéland: Marinovic – Ingham (82. Patterson), Boxall, Durante, Smith, Wynne – McGlinchey, Rojas (73. Barbarouses), Thomas – Lewis (58. Tuiloma), Wood.
    Náhradníci: Moss, Williams – Brotherton, Roux, Colvey, Doyle, Tuiloma, Tzimopoulos, Barbarouses, Patterson, Rufer, Smeltz.

    Rozhodca: Bakary Gassama (GAM) – Jean Claude Birumushahu (BDI), Marwa Range (KEN).