Rusko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Mexiko – N. Zéland 2:1 (kon.)
koniec
Mexiko
2:1 (0:1)
Nový Zéland
Streda 21.06.2017, 20:00 • Fisht Stadium, Soči • Pohár konfederácií • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Hrali sme dokopy viac než sto minút, no stálo to za to. Sledovali sme skutočne vynikajúci zápas, v ktorom sa napokon teší z troch bodov favorizované Mexiko. Na trávnik sa síce nedostal Javier Hernández, ale zápas obrátili na stranu Aztékov Raúl Jiménez a Oribe Peralta. V závere sme videli šance na oboch stranách. Mexiko mohlo niekoľkokrát rozhodnúť, no malo aj veľké šťastie, že Ryan Thomas trafil z hranice šestnástky len spojnicu brány. Záver bol poriadne nervózny, takmer sa strhla bitka, no aj emócie k športu patria. Nový Zéland odohral výborný zápas, ale prvého víťazstva na Pohári konfederácie sa nedočkal. Ja vám ďakujem za prajem veľa radosti zo športu, ale nie len z neho. (22:08:40)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Nový Zéland sa nedokázal presadiť, hoci v pokutovom území bol aj brankár Stefan Marinovic. Ten sa musel veľmi rýchlo vrátiť a Mexičania napokon vybojovali po strele z pravej strany rohový kop.
     
    90+6
    Stále čakáme na zahranie priameho kopu. Zrejme za nešportové správanie hlavný rozhodca udeľuje žlté karty Héctorovi Herrerovi a Michaelovi Boxallovi.
     
    90+5
    Stále sa hrá. Po porade so svojimi asistentmi napokon hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu. Jej autorom je Diego Reyes, po ktorého zákroku sa bude rozohrávať priamy kop.
     
    90+4
    Nadstavený čas už aj uplynul, no my stále čakáme na rozohranie priameho kopu. Záver zápasu je skutočne veľmi nervózny.
     
    90+3
    Stále sa nehrá a rozhodca teraz niečo rieši so svojim kolegami, ktorí posudzujú situáciu za videom. Skutočne neviem, čo teraz môže pán rozhodca z Gambie riešiť.
    90+2. V závere zápasu sa takmer strhla hromadná bitka.
     
    90+2
    Tak teraz sa strhla veľká potyčka na ihrisku. Videli sme niekoľko tvrdých súbojov, no hlavný rozhodca, akoby si zabudol karty. Každopádne, Nový Zéland bude zahrávať priamy kop.
     
    90+1
    Nový Zéland sa snaží ešte snaží získať cenný bod. Pripomínam, že toto je pre mužstvo z Oceánie jedenásty zápas na Pohári konfederácie, no bodovať dokázalo len raz.
     
    90
    Alfredo Talavera chytá center z ľavej strany a upokojuje situáciu. Ku riadnemu hraciemu času sa budú ešte nadstavovať štyri minúty, tak rozhodol hlavný rozhodca Bakary Gassama.
    89. Tommy Smith (NZL)
     
    89
    Mohlo byť rozhodnuté! Javier Aquino sa skvelým spôsobom presadil po ľavej strane a na hranici bieleho bodu našiel Raúla Jiméneza. Ten prekonal aj brankára súpera, no na bránkovej čiare loptu zastavil skvelý Tommy Smith.
     
    88
    Nový Zéland mal výhodu priameho kopu z veľkej diaľky. Alfredo Talavera si išiel pre loptu a napokon ho fauloval jeden z hráčov súpera. Mexický gólman samozrejme zbiera cenné sekundy.
     
    87
    Jürgen Damm sa opäť dostal k strele, no svojou ľavačkou minul bránu súpera. Stále tak Mexičania vedú len o jeden gól, a tak je ešte všetko otvorené.
    86. Jesús Manuel Corona (MEX)
     
    86
    Na druhej strane mohol spečatiť mexické víťazstvo Jürgen Damm. Ten sa presadil cez Billa Tuilomu, ale z tesnej blízkosti trafil len brankára Stefana Marinovica. Mexiko tak bude mať výhodu len rohového kopu.
    85. Ryan Thomas (NZL)
     
    85
    Obrovská smola na strane Nového Zélandu. Raúl Jiménez lacno stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, k strele z hranice pokutového územia sa dostal Ryan Thomas, ale zo 16 metrov trafil len spojnicu mexickej brány.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. Jiménez, 72. Peralta – 42. Wood

    Karty:   90+5. D. Reyes (MEX), 90+6. H Herrera (MEX) – 26. Thomas (NZL), 90+6. Boxall (NZL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:18.
    Mexiko: Talavera – Salcedo (33. H. Moreno, 68. R. Márquez), N. Araujo, Alanis (46. H Herrera) – J. M. Corona, D. Reyes, Fabián, Aquino – Jiménez, G. dos Santos, Peralta.
    Náhradníci: Cota, Ochoa – Layún, Guardado, R. Márquez, H. Moreno, L. Reyes, J. dos Santos, H Herrera, J. Hernández, Lozano, Vela.

    Nový Zéland: Marinovic – Ingham (82. Patterson), Boxall, Durante, Smith, Wynne – McGlinchey, Rojas (73. Barbarouses), Thomas – Lewis (58. Tuiloma), Wood.
    Náhradníci: Moss, Williams – Brotherton, Roux, Colvey, Doyle, Tuiloma, Tzimopoulos, Barbarouses, Patterson, Rufer, Smeltz.

    Rozhodca: Bakary Gassama (GAM) – Jean Claude Birumushahu (BDI), Marwa Range (KEN).