Rusko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Mexiko – N. Zéland 2:1 (kon.)
koniec
Mexiko
2:1 (0:1)
Nový Zéland
Streda 21.06.2017, 20:00 • Fisht Stadium, Soči • Pohár konfederácií • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní priameho prenosu z toho najlepšieho futbalu. Dnešný program na Pohári konfederácii FIFA uzavrie súboj Mexika a Nového Zélandu. V tabuľke A-skupiny delí tieto tímy len jeden bod, no jasným favoritom je úradujúci šampión zóny CONCACAF. Zápas sa začína o 20:00 hod.

    MEXIKO

    Mexiko je najčastejším účastníkom Pohára konfederácie FIFA. Pre krajinu Aztékov je to už siedma účasť a zverenci Juana Carlosa Osoria sa netaja tým, že by chceli zaútočiť na druhý titul. Doposiaľ jediného sa dočkali v roku 1999, keď vo finálovom zápase zdolali Brazíliu 4:3. So vstupom do turnaja nemôžu byť Mexičania úplne spokojní. V zápase s Portugalskom mali herne navrch, no doplatili na zbytočne inkasované góly z rýchlych brejkov. Napokon museli v nadstavenom čase zachraňovať aspoň bod, keď po rohovom kope pretlačiť Josého Fonteho v osobnom súboji stopér Héctor Moreno. Okrem neho sa presadil aj Javier Hernández, ktorý len potvrdil pozíciu najlepšieho reprezentačného strelca. Mexiko môže ťažiť z toho, že má pomerne zohraný tím. Okrem Gold Cupu sa totiž predstavuje aj na Copa América, a tak sa často môže merať s tými najlepšími mužstvami.

    NOVÝ ZÉLAND

    Nový Zéland je považovaný za outsidera tohto turnaja. Predstavuje sa na ňom síce už po štvrtýkrát, no z doterajších desiatich duelov sa ani raz netešil z víťazstva. Celkovo v týchto zápasoch inkasoval až 26 gólov, pričom sám strelil len dva. Jediný bod získal za bezgólovú remízu s Irakom, no to bolo ešte v roku 2009. Nový Zéland dlhodobo nemá v oceánskej skupine konkurenciu a očakáva sa, že aj tento raz postúpi do kontinentálnej baráže o postup. K tomu ešte potrebuje zdolať Šalamúnove ostrovy, ktoré na neho čakajú v dvojzápase na konci augusta, respektíve začiatkom septembra. Nový Zéland v prvom zápase na tomto turnaji prehral s Ruskom 0:2, no nebyť brankára Stefana Marinovica, mohlo to byť aj vyšším gólovým rozdielom. Za celý duel vyprodukoval len dve strely na bránu, pričom nebezpečný bol len pokus Ryana Thomasa.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    09.10.16 Mexiko – Nový Zéland 2:1
    20.11.13 Nový Zéland – Mexiko 2:4
    13.11.13 Mexiko – Nový Zéland 5:1
    02.06.11 Mexiko – Nový Zéland 3:0
    04.03.10 Nový Zéland – Mexiko 0:2
     
    Úvodné zostavy:

    Mexiko: Talavera – Salcedo, N. Araujo, Alanis – J. M. Corona, D. Reyes, Fabián, Aquino – Jiménez, G. dos Santos, Peralta.
    Náhradníci: Cota, Ochoa – Layún, Guardado, R. Márquez, H. Moreno, L. Reyes, J. dos Santos, H Herrera, J. Hernández, Lozano, Vela.

    Nový Zéland: Marinovic – Ingham, Boxall, Durante, Smith, Wynne – McGlinchey, Rojas, Thomas – Lewis, Wood.
    Náhradníci: Moss, Williams – Brotherton, Roux, Colvey, Doyle, Tuiloma, Tzimopoulos, Barbarouses, Patterson, Rufer, Smeltz.

    Rozhodcovia: Bakary Gassama (GAM) – Jean Claude Birumushahu (BDI), Marwa Range (KEN).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mal papierový outsider z Nového Zélandu. Hneď na začiatku musíme spomenúť, že v zostave Mexika je niekoľko zmien v porovnaní s prvým duelom. Na lavičke zostal Carlos Vela či Javier Hernández.
     
    2
    Oribe Peralta bol faulovaný vo vzdušnom súboji. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval stopér hostí Andrew Durante. Mexiko bude rozohrávať z polovice ihriska.
     
    3
    Andrew Durante začal skutočne veľmi tvrdo. Po niekoľkých sekundách opäť fauloval Oribeho Peraltu v hlavičkovom súboji. Hlavný rozhodca z Gambie mu od začiatku dohovára.
     
    4
    Už tretíkrát sme v úvode zápasu videli súboj Oribe Peralta vs. Andrew Durante. Tentokrát fauloval Mexičan a môže byť rád, že za svoj zákrok nedostal kartové napomenutie.
     
    5
    Spoza pokutového územia vyskúšal svoje šťastie Ryan Thomas. Jeho prízemná strela ale mierila vedľa brány, a tak bude nasledovať len odkop od brány Alfreda Talaveru.
     
    6
    V porovnaní s úvodným dnešným duelom má táto vzájomná konfrontácia oveľa väčší náboj. Vidíme množstvo osobných súbojov, hrá sa od začiatku naplno a vo vysokom tempe.
     
    7
    Mexiko sa teraz usadilo na polovici svojho súpera. Jürgen Damm postupoval po pravej strane, ale dobrým obranným zákrokom sa zaskvel krajný obranca Deklan Wynne.
     
    8
    Nedovolených zákrokov je v prvých minútach zápasu skutočne veľmi veľa. Aj teraz pri lopte zostane favorit zápasu, pretože sa voči pravidlám previnil Dane Ingham.
     
    9
    Hlavný rozhodca teraz prerušuje akciu Nového Zélandu. Jeho hráči sa snažili rýchlo rozohrať svoju akciu, ale lopta bola v pohybe v čase rozohrania.
     
    10
    Carlos Salcedo dobre zakročil pred Tommym Smithom, a tak mali hostia výhodu rohového kopu. Ten zahral z pravej strany Marco Rojas, ale hlavička Michaela Boxalla nebola presná.
     
    11
    Mexický brankár teraz chybne rozohral odkop od brány, a tak mali hostia zadarmo výhodu vhadzovania v okolí šestnástky súpera. Michael Boxall poslal dlhú loptu do šestnástky, ale Alfredo Talavera svoje zaváhanie napravil.
     
    12
    Diego Reyes bol teraz faulovaný pred pokutovým územím oceánskej krajiny. Tommy Smith sa previnil zbytočným faulom, a tak bude mať Mexiko výhodu zaujímavej štandardnej situácie.
     
    13
    Mexičania skúsili zahrať zaujímavý signál, ale center Jürgena Damma bol čitateľný. Mexičania sa do náznaku šance dostali o pár sekúnd neskôr, ale Giovani dos Santos hlavičkoval len do Oribeho Peraltu.
     
    14
    Hrá sa vo vysokom tempe a divákom sa doterajší priebeh zápasu musí páčiť. Nový Zéland takisto neprišiel do Soči len brániť, čo je takisto veľmi sympatické z jeho strany.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu zápasu nám ukončil odkop od brány Nového Zélandu. Jürgen Damm sa snažil pretlačiť do šestnástky po pravej strane, ale lopta mu ušla mimo hracej plochy.
     
    16
    Mexičania sa dostali do brejku piatich proti štyroch. V rozhodujúcej fáze to ale poriadne prekombinovali a Giovani dos Santos sa gólovo nepresadil. Aztékovia ale pokračujú ďalej vo svojej útočnej aktivite.
     
    17
    Mexiko malo výhodu rohového kopu, keďže strela Diega Reyesa bola zrazená. Po centri z pravej strany sa dostal k strele z druhej vlny Carlos Salcedo, ale ten pálil pánu bohu do okien.
     
    18
    Marco Rojas si teraz počínal nedovolene v súboji s Carlosom Salcedom. Nový Zéland hrá skutočne veľmi tvrdo a zrejme takto sa pokúsi skomplikovať Mexiku cestu za očakávaným víťazstvom.
     
    19
    Raúl Jiménez nemohol pokračovať vo svojej akcií. Pri spracovaní si totiž pomohol rukou, čo neušlo pozornému oku hlavnému rozhodcovi z africkej Gambie.
     
    20
    Jürgen Damm si teraz splnil aj svoje defenzívne povinnosti. Následne však musel zasahovať brankár Alfredo Talavera, pretože po rohovom kope hlavičkoval do stredu brány vysoký Tommy Smith.
     
    21
    Hrá sa z jednej strany na druhú. Teraz to skúšal z veľkej diaľky jeden z hráčov Nového Zélandu, no mexickí hráči dokázali jeho strelu zblokovať. Alfredo Talavera tento raz zasahovať nemusel.
     
    22
    Nový Zéland teraz dobre napádal rozohrávku súpera. Carlos Salcedo si musel pomôcť prihrávkou na vlastného brankára, ktorý vyriešil celú situáciu ráznym odkopom.
     
    23
    Jürgen Damm sa teraz nepresadil po svojej pravej strane. Vyzeralo to na rohový kop, ale Deklan Wynne svojim obranným zákrokom vybojoval odkop od brány Stefana Marinovica.
     
    24
    Hostia mali opäť výhodu rohového kopu z pravej strany. Na center si naskakoval Tommy Smith, ale tentokrát sa do zakončenia nedostal. Nový Zéland začína vystrkovať rožky.
     
    25
    Teraz sa hra odvíjala prevažne v strede poľa. Videli sme niekoľko tvrdých osobných súbojov, no hlavný rozhodca zatiaľ necháva hre pomerne voľný priebeh.
     
    26
    Prvá žltá karta dnešného zápasu bola len otázkou času. Hlavný rozhodca ako prvého potrestal Ryana Thomasa, ktorý nešetrne zozadu fauloval Marca Fabiána.
     
    27
    Obrovská šanca na strane Nového Zélandu. Hlavný rozhodca neprerušil hru, hoci na trávniku zostal ležať Carlos Salcedo. Hra pokračovala ďalej Chris Wood bol absolútne voľný pred brankárom Alfredom Talaverom, ale ten sa zaskvel skvelým zákrokom.
    27. Chris Wood (NZL)
     
    29
    Na ihrisku sa nehrá už približne dve minúty. Na trávniku zostáva sedieť Carlos Salcedo, ktorý možno bude musieť aj striedať. Okrem toho lavička Mexika impulzívne reaguje na predošlú situáciu, po ktorej mohli zverenci Juana Carlosa Osoria inkasovať.
     
    30
    Carlos Salcedo dnes zrejme dohral. Na trávniku sú už aj nosidlá a Mexiko tak bude musieť prvýkrát v zápase striedať. Celý súboj sa udial paradoxne v súboji s Chrisom Woodom, ktorý mal spomínanú gólovú šancu.
    30. Carlos Salcedo (MEX)
     
    31
    Nový Zéland mal výhodu rohového kopu, ale nedokázal sa presadiť. Lopta síce nebezpečne prepadla na zadnú žrď, ale Chris Wood či Ryan Thomas neboli dostatočne dôrazní.
     
    32
    Mexiko hrá síce chvíľu v početnom oslabení, no napriek tomu útočí. Jürgen Damm centroval z pravej strany a hostia mali veľké šťastie, že loptu odvrátili do bezpečia.
     
    33
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Carlos Salcedo neslávne končí v dnešnom dueli a dúfame, že bude v poriadku. Na jeho miesto prichádza Héctor Moreno, ktorý v závere vyrovnal prvý zápas proti Portugalsku.
     
    34
    Tempo zápasu je naďalej vysoké, hoci sa približne tri minúty nehralo. Televízne kamery si čoraz častejšie vyberajú Javiera Hernándeza, ktorý dnes začal len na lavičke náhradníkov.
     
    35
    Akcia Nového Zélandu nemôže pokračovať, pretože v tesnom postavení mimo hru bol Chris Wood. Hrotový útočník naďalej zostáva hráčom, ktorý mal najväčšiu gólovú šancu v dnešnom dueli.
     
    36
    Héctor Moreno posielal loptu dopredu, no tam nebol nikto z jeho spoluhráčov. Celá akcia sa tak skončila neúspešne a odkopávať od vlastnej brány bude Stefan Marinovic.
     
    37
    Nový Zéland mal výhodu priameho kopu, no dobre v defenzívne zapracoval Jürgen Damm. Následne hostia vhadzovali, Michael Boxall poslal dlhú loptu do šestnástky, no Mexičania sa ubránili aj po druhý raz.
     
    38
    Javier Aquino sa teraz čuduje, no hlavný rozhodca správne píska jeho nedovolený zákrok. Mexičan mal až príliš vysoko nohu v súboji s Claytonom Lewisom.
     
    39
    Vzrušenie na štadióne v olympijskom Soči bolo zbytočné. Chris Wood sa dostal za obrannú líniu súpera a dokázal aj vystreliť. Aj keby však prestrelil brankára Alfredo Talaveru, gól by neplatil pre ofsajd.
     
    40
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Ubehol ako voda a kým v prvom zápase medzi Ruskom a Portugalskom sme sa poriadne nudili, druhý zápas nám zatiaľ napravuje náladu.
     
    41
    Giovani dos Santos si počínal nedovolene v strede poľa. Clayton Lewis bol opäť faulovaný, a tak zostanú v držaní lopty hráči z oceánskeho Nového Zélandu.
     
    42
    Nový Zéland dal gól! Papierový outsider zápasu korunuje svoj výborný výkon v prvom polčase streleným gólom. Clayton Lewis sa trošku so šťastím dostal k lopte, no následne vymyslel krásnu kolmicu do šestnástky na CHRISA WOODA. Ten bol druhý raz zoči-voči brankárovi Mexika, no tentokrát nezaváhal.
    42. Chris Wood (NZL) - 0:1
     
    43
    Tak toto je nečakaný úder pre favorizované Mexiko. To zatiaľ nie je také dominantné akoby sa čakalo a v druhom dejstve môžeme očakávať viacero zmien v zostave.
     
    44
    Marco Fabián sa dostal k lopte na hranici pokutového územia. Skúsil svoje šťastie strelou z half-voleja, ale brankár Stefan Marinovic si s jeho zakončením poradil.
     
    45
    Chris Wood si opäť fantasticky nabehol za obranu Mexika. V rozhodujúcom momente sa ale pošmykol, a tak loptu upratal do bezpečia striedajúci Héctor Moreno.
     
    45+1
    V týchto chvíľach sa začal nadstavený čas. Hrať sa bude ešte tri minúty, keďže sme videli dlhé ošetrovanie Carlosa Salceda. Teraz bude nasledovať odkop od brány hostí, pretože sa nepresadil Oswaldo Alanis.
     
    45+2
    Mexičania sa teraz usadili na polovici súpera, no ťažko sa dostávajú do streleckej príležitosti. Obrancovia súpera dobre bránia a sú blízko k polčasovému vedeniu.
     
    45+3
    Alfredo Talavera teraz dobre čítal hru. Chris Wood si nabiehal na dlhú loptu dopredu, presadil sa aj v súboji s jedným s obrancov Mexika, no pred šestnástkou sa skôr dostal k lopte brankár zo Strednej Ameriky.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou vynikajúci prvý polčas zápasu medzi Mexikom a Novým Zélandom. Papierový favorit zatiaľ prehráva najtesnejším rozdielom, keď sa presadil Chris Wood. Okrem toho Mexičania prišli aj o zraneného Carlosa Salceda, ktorý musel nútene striedať už po polhodine hry. Mexiko zatiaľ nemalo gólovú šancu a som presvedčený o tom, že do druhého polčasu alebo v jeho priebehu príde aj na nasadenie Carlosa Velu či najlepšieho reprezentačného strelca Javiera Hernándeza. Nenechajte si ujsť druhé dejstvo, ktoré sa v Soči začína o 21:05 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Spomínali sme, že Mexiko zrejme nastúpi do druhého polčasu so zmenami, no príchod Héctora Herreru sme tým možno až tak nemysleli. Každopádne, futbalista Porta je na ihrisku, keď nahradil Oswalda Alanisa.
     
    47
    Mexiko vstúpilo do druhého polčasu aktívne. Javier Aquino centroval z ľavej strany, no bol to Andrew Durante, kto odkopol loptu do bezpečia.
     
    48
    Stefan Marinovic musel snáď prvýkrát v dnešnom dueli zasahovať. Jürgen Damm centroval z pravej strany, k hlavičke sa dostal Oribe Peralta, ale mieril len do miest, kde bol pripravený brankár súpera.
     
    49
    Clayton Lewis centroval do mexickej šestnástky, no tam nebol nikto v čiernom drese. Chris Wood chýbal v pokutovom území, a tak Alfredo Talavera pohodlne chytá loptu do svojich rukavíc.
     
    50
    Mexičania sa teraz dostali do dvoch dobrých zakončení. Javier Aquino neuspel strelou z ľavej strany, keďže jeho pokus reflexívne vyrazil Stefan Marinovic. Akcia domácich ale pokračovala a z dobrej pozície trestuhodne minul Giovani dos Santos.
     
    51
    Aktivita Mexika neutícha. Na pravej strane sa dostal k centru Jürgen Damm, no lopta prepadla až na Javiera Aquina. Ten si vylepšoval streleckú pozíciu, ale jeho pokus bol zrazený.
     
    52
    Giovani dos Santos šikovne posunul loptu na Marca Fabiána. Ten to skúšal technickým zakončením, no z hranice šestnástky prestrelil bránu Nového Zélandu.
     
    53
    Alfredo Talavera teraz podržal svoj tím. Chris Wood sa fantasticky vyhol ofsajdovej pasci a predčil v súboji Diega Reyesa. Tretíkrát bol úplne sám pred bránou súpera, snažil sa brankára oklamať takým hokejovým blafákom, ale ten mu nevyšiel.
     
    54
    Mexiko dalo gól! Opäť platilo staré známe – nedáš, dostaneš. Chris Wood mal pred pár sekundami obrovskú šancu, ale v nej zlyhal. Na druhej strane potiahol akciu Javier Aquino, k lopte sa v šestnástke súpera dostal RAÚL JIMÉNEZ a strelou z otočky prekonal Stefana Marinovica.
    54. Raúl Jiménez (MEX) - 1:1
     
    55
    Fantastický zápas nám pokračuje aj v druhom polčase. Videli sme niekoľko zaujímavých gólových šancí a presný zásah Raúla Jiméneza určite dodá zápasu nový náboj.
     
    56
    Mexiko malo výhodu rohového kopu, keď sa nedostal k centru Javier Aquino. Z neho sa ale nedokázalo presadiť, a tak pokračujeme za vyrovnaného stavu.
     
    57
    Mexiko teraz drží loptu na svojich kopačkách. Kombinuje ale zatiaľ ďaleko od brány, ktorú stráži Stefan Marinovic. Aj on už raz inkasoval, keď ho krásnou strelou prekonal Raúl Jiménez.
     
    58
    Prvé striedanie aj na strane Nového Zélandu. Autor gólovej prihrávky na úvodný gól Clayton Lewis končí v zápase a na jeho miesto prichádza Bill Tuiloma.
     
    59
    Bill Tuiloma sa okamžite zapojil do hry, ale na svoje konto si pripisuje len nedovolený zákrok. Až príliš veľa dôrazu dal do súboja s domácim Marcom Fabiánom.
     
    60
    Mexičania sa dostali do ďalšieho nádejného zakončenia. Diego Reyes zakončoval po centri Jürgena Damma z pravej strany, no mieril len do miest, kde stál Stefan Marinovic.
     
    61
    Teraz sme videli chlapský súboj pri postrannej čiare. Dane Ingham si ale neodpustil menšiu dohru tohto súboja a môže byť rád, že nedostal od hlavného arbitra žltú kartu.
     
    62
    Néstor Araujo fauloval pred vlastnou šestnástkou, a tak mali hostia výhodu priameho kopu z dobrej pozície. Ten zahral Marco Rojas, ale mieril vysoko nad bránu Alfreda Talaveru.
     
    63
    Marco Rojas bol v ďalšej nádejnej príležitosti. Mexičania zbytočne stratili loptu, Novozélandčan si chcel zlepšiť streleckú pozíciu, no jeho pokus smerujúci na bránu zblokoval na rohový kop Héctor Moreno.
     
    64
    Po rohovom kope sa hostia do zakončenia nedostali. Hlavný rozhodca píska útočný faul Chrisa Wooda, ktorý nezvládol podľa predstáv súboj s mexickým brankárom.
     
    65
    Jürgen Damm si teraz pomohol nedovolene v súboji s Marcom Rojasom. Nový Zéland zahrával priamy kop z veľkej diaľky, ale ani v tomto prípade sa do zakončenia nedostal.
     
    66
    Hrá sa naďalej vo vysokom tempe. Možno sa nehrá nejaký skvelý technický futbal, no oba tímy to doháňajú svojou obrovskou bojovnosťou, s ktorou idú do každého súboja.
     
    67
    Pekná akcia na strane hostí sa končí ofsajdovým verdiktom čiarového rozhodcu. Chris Wood pekným pasom poslal do šance Marcosa Rojasa, no ten bol v postavení mimo hry.
     
    68
    Héctor Moreno nastúpil do dnešného zápasu namiesto zraneného Carlosa Salceda, ale zrejme aj on pre zdravotné problémy končí v zápase. Na jeho miesto prichádza mexická futbalová legenda Rafael Márquez.
     
    69
    Rafael Márquez sa mohol hneď zapojiť do akcie svojho tímu, keďže Mexiko malo výhodu rohového kopu. Giovani dos Santos ale svojim pasom od pravej rohovej zástavky našiel len Andrewa Duranteho.
     
    70
    Jürgen Damm sa krásne zbavil brániaceho hráča Nového Zélandu. Okamžite z pravej strany posielal loptu do šestnástky súpera a hostia mali šťastie, že zakončiť lepšie nedokázal Raúl Jiménez.
     
    71
    Michael Boxall nezahral najlepšie, a tak mali domáci výhodu rohového kopu. Zahrali ho nakrátko, z ľavej strany centroval Javier Aquino, ale našiel len pripraveného Stefana Marinovica.
     
    72
    Mexiko dalo gól! Fantastická akcia v podaní Javiera Aquina. Ten sa krásne dostal do šestnástky, keď obišiel aj brániaceho Danea Inghama. Následne spätnou prihrávkou našiel ORIBEHO PERALTU a ten strelou k pravej žrdi posiela Mexiko do vedenia v dnešnom zápase.
    72. Oribe Peralta (MEX) - 2:1
     
    73
    Nový Zéland reaguje na nepriaznivé skóre druhým striedaním. Na ihrisko prichádza Kosta Barbarouses, ktorý vymenil v posledných minútach aktívneho Marcosa Rojasa.
     
    74
    Hostia mali výhodu dlhého vhadzovania, a takmer sa dokázali presadiť. Tommy Smith si naskočil na "center" od postrannej čiary, no jeho pokusu chýbala razancia.
     
    75
    Do konca zápasu zostáva ešte štvrťhodina a rozhodne sa máme na čo tešiť. Nový Zéland predvádza veľmi dobrý výkon a rozhodne má na to, aby v dnešnom dueli bodoval.
     
    76
    Jürgen Damm mohol Mexiko priblížiť k zisku cenných troch bodov. Mexičania sa dostali do brejku, hráč argentínskeho tímu Tigres sa zbavil padajúceho Ryana Thomasa, ale ľavačkou nasmeroval loptu nad bránu.
     
    77
    Rafael Márquez išiel teraz tvrdo do súboja s Deklanom Wynneom. Ten si pýtal žltú kartu pre mexického hráča, no hlavný rozhodca z Gambie ho nepotrestal.
     
    79
    Mexičania teraz poslali loptu mimo hracej plochy, pretože Marco Fabián zostal na trávniku po súboji s Michaelom Boxallom. Ten musí byť ošetrovaný priamo na ihrisku.
     
    80
    Marco Fabián nazbieral pre svoj tím cenné sekundy. Novozélančania športovo vrátili loptu svojmu súperovi, no snažia sa teraz aktívne napádať jeho rozohrávku.
     
    81
    Marco Fabián sa po návrate na hraciu plochu dostal do dobrej pozície pre strelu, ale loptu si odkopol ľavou nohou. Napokon z toho ale Mexičania vybojovali aspoň roh.
     
    82
    Posledné striedanie na strane Nového Zélandu. V zápase končí krajný obranca Dane Ingham a posilniť ofenzívne rady prichádza Monty Patterson.
     
    83
    Mohli by sme sa vrátiť ešte k situácii z predošlej minúty. Rafael Márquez jasne zozadu fauloval už striedaného Danea Inghama, no hlavný rozhodca mu žltú kartu nepochopiteľne neudelil.
     
    84
    Hostia sa teraz dostali do šance. Situáciu dvoch proti dvom ale nevyriešili najlepšie. Prihrávka na Chrisa Wooda bola príliš čitateľná a mexickí obrancovia stihli poslať loptu aspoň do autu.
     
    85
    Obrovská smola na strane Nového Zélandu. Raúl Jiménez lacno stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, k strele z hranice pokutového územia sa dostal Ryan Thomas, ale zo 16 metrov trafil len spojnicu mexickej brány.
    85. Ryan Thomas (NZL)
     
    86
    Na druhej strane mohol spečatiť mexické víťazstvo Jürgen Damm. Ten sa presadil cez Billa Tuilomu, ale z tesnej blízkosti trafil len brankára Stefana Marinovica. Mexiko tak bude mať výhodu len rohového kopu.
    86. Jesús Manuel Corona (MEX)
     
    87
    Jürgen Damm sa opäť dostal k strele, no svojou ľavačkou minul bránu súpera. Stále tak Mexičania vedú len o jeden gól, a tak je ešte všetko otvorené.
     
    88
    Nový Zéland mal výhodu priameho kopu z veľkej diaľky. Alfredo Talavera si išiel pre loptu a napokon ho fauloval jeden z hráčov súpera. Mexický gólman samozrejme zbiera cenné sekundy.
     
    89
    Mohlo byť rozhodnuté! Javier Aquino sa skvelým spôsobom presadil po ľavej strane a na hranici bieleho bodu našiel Raúla Jiméneza. Ten prekonal aj brankára súpera, no na bránkovej čiare loptu zastavil skvelý Tommy Smith.
    89. Tommy Smith (NZL)
     
    90
    Alfredo Talavera chytá center z ľavej strany a upokojuje situáciu. Ku riadnemu hraciemu času sa budú ešte nadstavovať štyri minúty, tak rozhodol hlavný rozhodca Bakary Gassama.
     
    90+1
    Nový Zéland sa snaží ešte snaží získať cenný bod. Pripomínam, že toto je pre mužstvo z Oceánie jedenásty zápas na Pohári konfederácie, no bodovať dokázalo len raz.
     
    90+2
    Tak teraz sa strhla veľká potyčka na ihrisku. Videli sme niekoľko tvrdých súbojov, no hlavný rozhodca, akoby si zabudol karty. Každopádne, Nový Zéland bude zahrávať priamy kop.
    90+2. V závere zápasu sa takmer strhla hromadná bitka.
     
    90+3
    Stále sa nehrá a rozhodca teraz niečo rieši so svojim kolegami, ktorí posudzujú situáciu za videom. Skutočne neviem, čo teraz môže pán rozhodca z Gambie riešiť.
     
    90+4
    Nadstavený čas už aj uplynul, no my stále čakáme na rozohranie priameho kopu. Záver zápasu je skutočne veľmi nervózny.
     
    90+5
    Stále sa hrá. Po porade so svojimi asistentmi napokon hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu. Jej autorom je Diego Reyes, po ktorého zákroku sa bude rozohrávať priamy kop.
     
    90+6
    Stále čakáme na zahranie priameho kopu. Zrejme za nešportové správanie hlavný rozhodca udeľuje žlté karty Héctorovi Herrerovi a Michaelovi Boxallovi.
     
    90+7
    Nový Zéland sa nedokázal presadiť, hoci v pokutovom území bol aj brankár Stefan Marinovic. Ten sa musel veľmi rýchlo vrátiť a Mexičania napokon vybojovali po strele z pravej strany rohový kop.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Hrali sme dokopy viac než sto minút, no stálo to za to. Sledovali sme skutočne vynikajúci zápas, v ktorom sa napokon teší z troch bodov favorizované Mexiko. Na trávnik sa síce nedostal Javier Hernández, ale zápas obrátili na stranu Aztékov Raúl Jiménez a Oribe Peralta. V závere sme videli šance na oboch stranách. Mexiko mohlo niekoľkokrát rozhodnúť, no malo aj veľké šťastie, že Ryan Thomas trafil z hranice šestnástky len spojnicu brány. Záver bol poriadne nervózny, takmer sa strhla bitka, no aj emócie k športu patria. Nový Zéland odohral výborný zápas, ale prvého víťazstva na Pohári konfederácie sa nedočkal. Ja vám ďakujem za prajem veľa radosti zo športu, ale nie len z neho. (22:08:40)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. Jiménez, 72. Peralta – 42. Wood

    Karty:   90+5. D. Reyes (MEX), 90+6. H Herrera (MEX) – 26. Thomas (NZL), 90+6. Boxall (NZL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:18.
    Mexiko: Talavera – Salcedo (33. H. Moreno, 68. R. Márquez), N. Araujo, Alanis (46. H Herrera) – J. M. Corona, D. Reyes, Fabián, Aquino – Jiménez, G. dos Santos, Peralta.
    Náhradníci: Cota, Ochoa – Layún, Guardado, R. Márquez, H. Moreno, L. Reyes, J. dos Santos, H Herrera, J. Hernández, Lozano, Vela.

    Nový Zéland: Marinovic – Ingham (82. Patterson), Boxall, Durante, Smith, Wynne – McGlinchey, Rojas (73. Barbarouses), Thomas – Lewis (58. Tuiloma), Wood.
    Náhradníci: Moss, Williams – Brotherton, Roux, Colvey, Doyle, Tuiloma, Tzimopoulos, Barbarouses, Patterson, Rufer, Smeltz.

    Rozhodca: Bakary Gassama (GAM) – Jean Claude Birumushahu (BDI), Marwa Range (KEN).