Rusko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Mexiko – N. Zéland 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
0:1 (0:1)
Portugalsko
Streda 21.06.2017, 17:00 • Spartak Stadium, Moskva. • Pohár konfederácií • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme možno kvalitatívne najslabší duel na tohtoročnom Pohári konfederácie FIFA. Portugalsko to ale mrzieť nemusí, pretože po víťazstve nad Ruskom 0:1 si pripisuje do tabuľky tri body. Jediným strelcom zápasu je Cristiano Ronaldo, ktorý už v ôsmej minúte hlavičkoval do siete Igora Akinfejeva. Domáci sa prakticky na nič nezmohli. Mali jedinú väčšiu šancu, ale v nadstavenom čase nepresne hlavičkoval Georgij Džikija. Majstri Európy mohli streliť aj viac gólov, ale po najtesnejšom víťazstve sa dostávajú do čela skupiny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:57:16)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Alexandr Jerochin pekne sklepol loptu pre Fjodora Smolova. Ten vystrelil spoza šestnástky, ale minul bránu o niekoľko decimetrov. Táto akcia nám zrejme ukončila dianie na štadióne Spartaka Moskva.
     
    90+3
    Denis Glušakov centroval z pravej strany, ale našiel len pripraveného brankára Ruia Patrícia. Ten samozrejme nazbiera cenné sekundičky a priblíži svoj tím k víťazstvu.
    90+2. Georgij Džikija (RUS)
     
    90+2
    Snáď prvá a možno aj jediná ruská šanca v dnešnom zápase. Alexandr Samedov centroval od pravej rohovej zástavky, do zakončenia sa dostal Georgij Džikija, ale jeho hlavička smerovala nad bránu Portugalska.
     
    90+1
    Georgij Džikija centroval z ľavej strany. Brankár Rui Patrício mal veľké problémy s loptou, ktorá smerovala pod brvno jeho brány. Napokon to ale ustál a Rusi budú mať výhodu rohového kopu.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v týchto chvíľach naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte štyri minúty. Pri lopte sú Rusi, keďže na dlhú loptu dopredu nedokázal reagovať Cristiano Ronaldo.
     
    89
    Ruskí fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop. Po jednom zo súbojov sa v šestnástke hostí ocitol na zemi Alexandr Bucharov, no jeho pád bol jasne prifilmovaný.
     
    88
    Portugalsko malo výhodu priameho kopu z pravej strany. Cédric Soares hľadal svojim pasom Bruna Alvesa, no ten bol chrbtom k bráne, a tak nedokázal lepšie zakončiť.
     
    86
    Alexandr Bucharov prišiel na ihrisko len pred pár minútami, no teraz vo svojej akcii pokračovať nemôže. Postranný rozhodca totiž avizuje jeho ofsajdové postavenie.
     
    85
    Žiadny ruský tlak, práve naopak. Hostia sa teraz dostali do kontry, Bernardo Silva posunul loptu na Cristiana Ronalda, ale jeho efektná pätička nikoho nenašla.
     
    84
    André Gomes si teraz nespracoval loptu v pokutovom území súpera. Pekne ho predskočil ruský obranca a následne loptu odkopol do bezpečia Igor Akinfejev.
     
    83
    V rýchlom slede registrujeme aj posledné striedanie celého zápasu. Na strane Ruska prichádza na ihrisko Alexandr Bucharov, ktorý vymenil Fjodora Kudrjašova.
     
    82
    Posledné striedanie na strane majstrov Európy. Danilo Pereira prichádza na ihrisko, keď vymenil Adriena Silvu. Ten samozrejme zbiera aj cenné sekundičky.
     
    81
    Zdá sa, že Portugalsko prežilo začínajúci sa tlak domáceho mužstva. Rusi sa teraz nevedia dostať k lopte, a tak logicky nemôžu ani len ohroziť Ruia Patrícia.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len záverečná desaťminútovka. Ani v druhom polčase nesledujeme zápas s nejakým oslnivým herným tempom.
     
    78
    Druhé striedanie aj na strane Portugalska. Gelson Martins je novým mužom na trávniku. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje čerstvá posila AC Miláno – André Silva.
     
    77
    Igor Akinfejev teraz trošku zaváhal pri centri z ľavej strany, ale mal šťastie, keďže hlavný rozhodca z Talianska píska útočný faul jedného z portugalských hráčov.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Ronaldo

    Karty:   26. Glušakov (RUS), 72. Džikija (RUS), 76. Samedov (RUS) – 57. Pepe (POR), 71. B. Silva (POR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10.
    Rusko: Akinfejev – Šiškin (46. Jerochin), Džikija, Vasin, Kudrjašov (83. Bucharov), Žirkov – Samedov, Glušakov, Golovin, D. Kombarov (68. Poloz) – Smolov.
    Náhradníci: V. Gabulov, Guilherme – Kambolov, Kutěpov, Smolnikov, Gazinskij, Jerochin, Tarasov, Alexej Mirančuk, Bucharov, Kanunnikov, Poloz.

    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Alves, Guerreiro (66. Eliseu) – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (82. D. Pereira), A. Gomes – Ronaldo, André Silva (78. G. Martins).
    Náhradníci: Beto, Sá – Fonte, Neto, Semedo, Eliseu, Moutinho, Nani, D. Pereira, G. Martins, Pizzi, Quaresma.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (ITA)