Rusko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Mexiko – N. Zéland 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
0:1 (0:1)
Portugalsko
Streda 21.06.2017, 17:00 • Spartak Stadium, Moskva. • Pohár konfederácií • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme možno kvalitatívne najslabší duel na tohtoročnom Pohári konfederácie FIFA. Portugalsko to ale mrzieť nemusí, pretože po víťazstve nad Ruskom 0:1 si pripisuje do tabuľky tri body. Jediným strelcom zápasu je Cristiano Ronaldo, ktorý už v ôsmej minúte hlavičkoval do siete Igora Akinfejeva. Domáci sa prakticky na nič nezmohli. Mali jedinú väčšiu šancu, ale v nadstavenom čase nepresne hlavičkoval Georgij Džikija. Majstri Európy mohli streliť aj viac gólov, ale po najtesnejšom víťazstve sa dostávajú do čela skupiny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:57:16)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Alexandr Jerochin pekne sklepol loptu pre Fjodora Smolova. Ten vystrelil spoza šestnástky, ale minul bránu o niekoľko decimetrov. Táto akcia nám zrejme ukončila dianie na štadióne Spartaka Moskva.
     
    90+3
    Denis Glušakov centroval z pravej strany, ale našiel len pripraveného brankára Ruia Patrícia. Ten samozrejme nazbiera cenné sekundičky a priblíži svoj tím k víťazstvu.
    90+2. Georgij Džikija (RUS)
     
    90+2
    Snáď prvá a možno aj jediná ruská šanca v dnešnom zápase. Alexandr Samedov centroval od pravej rohovej zástavky, do zakončenia sa dostal Georgij Džikija, ale jeho hlavička smerovala nad bránu Portugalska.
     
    90+1
    Georgij Džikija centroval z ľavej strany. Brankár Rui Patrício mal veľké problémy s loptou, ktorá smerovala pod brvno jeho brány. Napokon to ale ustál a Rusi budú mať výhodu rohového kopu.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v týchto chvíľach naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte štyri minúty. Pri lopte sú Rusi, keďže na dlhú loptu dopredu nedokázal reagovať Cristiano Ronaldo.
     
    89
    Ruskí fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop. Po jednom zo súbojov sa v šestnástke hostí ocitol na zemi Alexandr Bucharov, no jeho pád bol jasne prifilmovaný.
     
    88
    Portugalsko malo výhodu priameho kopu z pravej strany. Cédric Soares hľadal svojim pasom Bruna Alvesa, no ten bol chrbtom k bráne, a tak nedokázal lepšie zakončiť.
     
    86
    Alexandr Bucharov prišiel na ihrisko len pred pár minútami, no teraz vo svojej akcii pokračovať nemôže. Postranný rozhodca totiž avizuje jeho ofsajdové postavenie.
     
    85
    Žiadny ruský tlak, práve naopak. Hostia sa teraz dostali do kontry, Bernardo Silva posunul loptu na Cristiana Ronalda, ale jeho efektná pätička nikoho nenašla.
     
    84
    André Gomes si teraz nespracoval loptu v pokutovom území súpera. Pekne ho predskočil ruský obranca a následne loptu odkopol do bezpečia Igor Akinfejev.
     
    83
    V rýchlom slede registrujeme aj posledné striedanie celého zápasu. Na strane Ruska prichádza na ihrisko Alexandr Bucharov, ktorý vymenil Fjodora Kudrjašova.
     
    82
    Posledné striedanie na strane majstrov Európy. Danilo Pereira prichádza na ihrisko, keď vymenil Adriena Silvu. Ten samozrejme zbiera aj cenné sekundičky.
     
    81
    Zdá sa, že Portugalsko prežilo začínajúci sa tlak domáceho mužstva. Rusi sa teraz nevedia dostať k lopte, a tak logicky nemôžu ani len ohroziť Ruia Patrícia.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len záverečná desaťminútovka. Ani v druhom polčase nesledujeme zápas s nejakým oslnivým herným tempom.
     
    78
    Druhé striedanie aj na strane Portugalska. Gelson Martins je novým mužom na trávniku. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje čerstvá posila AC Miláno – André Silva.
     
    77
    Igor Akinfejev teraz trošku zaváhal pri centri z ľavej strany, ale mal šťastie, keďže hlavný rozhodca z Talianska píska útočný faul jedného z portugalských hráčov.
     
    76
    Gianluca Rocchi udeľuje ďalšiu žltú kartu. Po súboji dvoch hráčov s číslom 19 je potrestaný Alexandr Samedov, ktorý si počínal nedovolene v súboji s Eliseuom.
     
    75
    Rusko v poslednom úseku hry zvýšilo tempo, ale na vyrovnanie má už len štvrťhodinu. Portugalsko má momentálne loptu na svojich kopačkách, na polovici ihriska.
     
    74
    Pekná akcia portugalského tímu. André Gomes sa dokázal presadiť, následne posunul loptu na Andrého Silvu, ale jeho strela ľavačkou bola zrazená pred Igorom Akinfejevom.
     
    73
    Georgij Džikija si na svoje konto pripisuje ďalší nedovolený zákrok. Našťastie, tentokrát je to bez žltej karty, inak by ruský hráč putoval predčasne pod sprchy.
     
    72
    Rusko sa do zakončenia nedostalo a Georgij Džikija to celé ukončil zbytočným oplácaním po súboji s Pepem. Portugalský obranca leží na zemi a Rus dostal žltú kartu.
     
    71
    Rusko bude rozohrávať priamy kop, keďže faulovaný bol Jurij Žirkov. Navyše, hlavný rozhodca vyťahuje aj žltú kartu, ktorej adresátom je Bernardo Silva.
     
    70
    Alexandr Jerochin dostal peknú prihrávku do pokutového územia. Včas k nemu ale pristúpil portugalský obranca, a tak strela ruského hráča až na brankára neprešla.
     
    69
    Rusko sa teraz predsa len dostalo k aktívnej hre. Sprava centroval Alexandr Samedov, následne z ľavej strany Jurij Žirkov a obranné povinnosti si musel splniť Pepe.
     
    68
    Druhé striedanie na ruskej strane. O strelenie vyrovnávajúceho gólu sa bude snažiť Dmitrij Poloz, ktorý nahradil dnes pomerne nevýrazného Dmitrija Kombarova.
     
    67
    Igor Akinfejev si na svoje konto pripisuje ďalší brankársky zákrok. Spoza pokutového územia pálil André Silva, no presne do miest, kde stál skúsený ruský gólman.
     
    66
    Avizované striedanie je realitou. Fernando Santos posiela na trávnik čerstvého hráča, pretože Raphaël Guerreiro pre zranenie nemôže pokračovať. Na ihrisko prichádza Eliseu.
     
    65
    Fjodor Smolov sa krásne uvoľnil na hranici pokutového územia, ale jeho strela bola zblokovaná. Následne založili rýchly brejk hostia, po prihrávke Bernarda Silvu zakončoval Cristiano Ronaldo, ale zo šestnástich metrov prestrelil bránu.
     
    64
    Na štadióne Spartaka Moskva sa teraz nehrá, pretože zdravotné problémy má Raphaël Guerreiro. Vyzerá to tak, že v dnešnom zápase dohral.
     
    63
    Portugalsko mohlo zveľadiť svoj náskok. Po prihrávke Cristiana Ronalda sa dostal k lopte André Silva. Ten mu následne loptu vrátil, ale štvornásobný držiteľ Zlatej lopty hlavičkoval v záklone a preto minul bránu.
     
    62
    Dmitrij Kombarov to zobral na seba, ale jeho strela mierila vysoko nad bránu súpera. Odkopávať tak bude iba brankár Rui Patrício, ktorý stále čaká na prvý úspešný zákrok.
     
    61
    Konečne sme videli peknú akciu Ruska. Alexandr Samedov centroval z pravej strany a veľa nechýbalo k tomu, aby sa možno ku gólovej hlavičke dostal útočník Fjodor Smolov.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Dirigentskú paličku stále majú pevne v rukách Portugalci a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mali prísť o svoj tesný náskok.
     
    59
    Cédric Soares vystrelil z veľkej diaľky a poriadne vyprášil rukavice Igora Akinfejeva. Lopta nepríjemné zaplávala vo vzduchu, ale ruský brankár ju dokázal vyraziť.
     
    58
    Portugalsko sa dostalo do rýchlej kontry. Po centri z pravej strany hlavičkoval André Silva, ale jeho pokusu chýbala väčšia razancia. Loptu dokonca odvrátili už ruskí obrancovia.
     
    57
    Pepe teraz zahral rukou a Gianluca Rocchi mu udeľuje žltú kartu. Bývalý obranca madridského Realu sa síce čuduje, no hlavný rozhodca z Talianska je nekompromisný.
     
    56
    Ruská akcia nemôže pokračovať ďalej. Jurij Žirkov síce pekným centrom z ľavej strany našiel Fjodora Smolova, ale bývalý hráč londýnskej Chelsea bol v tesnom ofsajde.
     
    55
    Raphaël Guerreiro odkopol loptu mimo hracej plochy, a tak mali domáci výhodu rohového kopu. Ten ale nezahrali dobre a na pas Dmitrija Kombarova reagovali len portugalskí stopéri.
     
    53
    Hostia sa teraz snažili presadiť viacerými centrami z pravej strany. Veľmi dobrý zápas hrá Cédric Soares, ktorý skóroval aj v prvom zápase na turnaji proti Mexiku.
     
    52
    Raphaël Guerreiro si teraz hodil loptu cez Alexandra Jerochina. Striedajúci hráč domáceho tímu ho fauloval, no hlavný rozhodca ho od žltej karty omilostil.
     
    51
    Portugalsko vstúpilo lepšie aj do druhého polčasu. Rusko márne hľadá svoju stratenú tvár a bude to mať veľmi ťažké. Stále nevystrelilo na bránu súpera.
    50. André Silva (POR)
     
    50
    Igor Akinfejev udržal ruské nádeje na bodový zisk v dnešnom zápase. Cédric Soares centroval z pravej strany, v šestnástke súpera sa presadil cez Georgija Džikiju útočník André Silva, ale ruský brankár predviedol reflexívny zákrok.
     
    49
    Pekná výmena lopty v podaní domácich hráčov. Dmitrij Kombarov mal ale smolu, keďže dostal loptu na päty, a tak ho odzbrojil krajný obranca Cédric Soares.
     
    48
    Hlavný rozhodca Gianluca Rocchi teraz musí upokojovať vášne na oboch stranách. Teraz ho vidíme v družnej debate s Alexandrom Golovinom a Adrienom Silvom.
     
    47
    V úvode druhého dejstva vidíme množstvo nepresností na oboch stranách. Do hry sa snažil zapojiť aj Alexandr Jerochin, ale dobre ho odstavil od lopty Raphaël Guerreiro.
     
    46
    Do druhého polčasu už nenastúpil Roman Šiškin. Ruský tréner posiela na ihrisko Alexandra Jerochina, ktorý sa bude snažiť oživiť ofenzívne rady domáceho mužstva.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas nám veľa futbalovej krásy neponúkol. Portugalsko jasne kontrolovalo priebeh zápasu a potrebný pokoj mu dodal na kopačky úvodný gól Cristiana Ronalda. Ten si nabehol na center Raphaëla Guerreira a hlavičkou prekonal Igora Akinfejeva. Okrem toho mal hráč Realu Madrid ešte jednu veľkú gólovú šancu, ale ruský brankár pri svojom stom reprezentačnom štarte podržal svoj tím kvalitným zákrokom. Druhý polčas sa začne o 18:00 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Cristiano Ronaldo sa dostal k strele spoza pokutového územia. Hviezda madridského Realu ale mierila vedľa brány, a tak sa minútový nadstavený čas začne odkopom Igora Akinfejeva.
     
    44
    Prvý polčas sa chýli k svojmu záveru. Portugalsko stále vedie o jeden gól a snaží sa najmä už neinkasovať vyrovnávajúci gól. Územná prevaha je jasne na jeho strane.
     
    43
    V pokutovom území Ruska bolo teraz poriadne husto. Cédric Soares sa snažil technickým spôsobom presadiť, ale jeho pokus z ťažkého uhla bol zblokovaný.
     
    42
    Bruno Alves si teraz nespracoval loptu práve najlepšie. Okamžite na neho dobiedzal Fjodor Smolov, a tak si portugalský obranca pomohol prihrávkou na vlastného brankára.
     
    41
    Prvé ruské zakončenie v zápase. Alexandr Golovin dostal na pravej strane veľmi veľa miesta, prízemným centrom našiel Fjodora Smolova, ale jeho zakončenie minulo bránu Ruia Patrícia.
     
    40
    Na center z ľavej strany sa snažil reagovať Pepe, ale tento pas nebol príliš vydarený. Portugalci sa tak do zakončenia nedostali, a tak môže byť Igor Akinfejev pokojný.
     
    39
    Portugalsko dlho, dlho držalo loptu na svojich kopačkách. Rusi len behajú za loptou a teraz sa budú musieť brániť rohovému kopu, keďže pred Andrém Silvom dobre zasiahol Viktor Vasin.
     
    38
    Raphaël Guerreiro krásne vyviezol loptu na polovicu ruského tímu. Na ľavej strane našiel Andého Gomesa, ale hráč katalánskej Barcelony celú akciu zbytočne zbrzdil.
     
    37
    Jurij Žirkov posunul loptu do pokutového územia, kam si nabiehal Fjodor Smolov. Ten bol ale k lopte ďaleko a navyše ho dobre dokázal odtlačiť obranca Bruno Alves.
     
    36
    Portugalčania držia loptu na svojich kopačkách. Príliš sa dopredu nehrnú, keďže majú tesný náskok. Réžia nám ukazuje opäť možnosť Cristiana Ronalda, ktorý je zatiaľ najlepším hráčom na ihrisku.
     
    35
    Rusko veľmi rýchlo stráca loptu a na jeho bránu sa valí jeden útok za druhým. Proti Novému Zélandu hrali domáci oveľa lepšie, no predsa len Portugalsko je súper iného kalibru.
     
    34
    Cristiano Ronaldo dostal na pravej strane opäť množstvo priestoru. Namiesto strely zvolil center na Andrého Silvu, ale pred ním poslal loptu do bezpečia stopér Viktor Vasin.
     
    33
    Jurij Žirkov bol teraz vpredu osamotený, a tak nemal najmenšiu šancu presadiť sa. V Moskve sa ozývajú aj diváci, ktorí nemôžu byť spokojní s hrou svojho tímu.
    32. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    32
    Cristiano Ronaldo mohol streliť svoj druhý gól v dnešnom dueli. V pokutovom území súpera krásne vyškolil Viktora Vasina, ale jeho prudký pokus smerujúci medzi nohy brankára dokázal vyraziť Igor Akinfejev.
     
    31
    André Silva je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný. Teraz sa predviedol vo svojej prvej akcii, ale bol dobre zdvojený, a tak sa do zakončenia nedostal.
     
    30
    Polhodinu zápasu nám ukončil tvrdý zákrok medzi Williamom Carvalhom a Denisom Glušakovom. Tentokrát fauloval Portugalčan, ale na rozdiel od svojho súpera žltú kartu nedostal.
     
    29
    Hostia sa teraz nedokázali presadiť a na druhej strane si museli dávať pozor na útočnú akciu Rusov. Jurij Žirkov vbehol do pokutového územia, ale čistým spôsobom ho zastavil Pepe.
     
    28
    Viktor Vasin dobre zastavil portugalskú akciu po pravej strane. Po jeho obrannom zákroku budú majstri Európy zahrávať rohový kop, ktorého exekútorom zrejme bude Bernardo Silva.
     
    26
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Denis Glušakov, ktorý nedovoleným spôsobom poslal na trávnik Williama Carvalha.
     
    25
    Cristiano Ronaldo obstrelil múr, ale jeho strele chýbala väčšia razancia. Igor Akinfejev nemal problém s týmto pokusom a poľahky kryje pokus jediného strelca gólu.
     
    24
    Fjodor Kudrjašov si pomohol nedovoleným spôsobom v súboji s Cristianom Ronaldom. Najväčšia hviezda tohto zápasu si už berie loptu a sama rozohrá priamy kop.
     
    23
    Rusi sa teraz dostali pred pokutové územie súpera. Denis Glušakov vystrelil, ale trafil len brániaceho stopéra Bruna Alvesa. Brankár Rui Patrício tak nemusel zasahovať ani v tomto prípade.
     
    22
    Cédric Soares centroval z pravej strany. Viktor Vasin loptu tečoval, a tak sa Cristiano Ronaldo k nej nedostal. Hráč Realu Madrid možno trošku zbytočne udržal loptu v hre, keďže hostia mohli mať výhodu rohového kopu.
     
    21
    Teraz sme videli niekoľko osobných súbojov v strede poľa. Peknej akcie sme sa nedočkali, a tak budú Portugalci pokračovať v akcií vhadzovaním Adriena Silvu.
     
    20
    Máme za sebou úvodných dvadsať minút. Naďalej musíme konštatovať, že to nie je žiadna reklama na futbal. Rusi ešte nevystrelili na bránu a od ôsmej minúty prehrávajú po góle Ronalda.
     
    19
    Teraz smerovala pekná prihrávka na Raphaëla Guerreira, ale obranca favorita zápasu sa už k lopte nedostal. Odkopávať tak bude brankár Igor Akinfejev.
     
    18
    Portugalsko kontroluje priebeh zápasu a určite si nič iné ako zisk troch bodov nepripúšťa. Tie sú priam nutnosťou, vzhľadom na smolnú remízu s Mexikom.
     
    17
    Dmitrij Kombarov dostal na ľavej strane trošku viac priestoru, ale jeho center nenašiel nikoho v šestnástke súpera. Portugalci prepadli v strede poľa, na čo by si mali dávať pozor.
     
    16
    Po obrannom zákroku Pepeho mali Rusi výhodu rohového kopu. Z ľavej strany poslal loptu do šestnástky útočník Dmitrij Kombarov, ale k lopte sa číhajúci Viktor Vasin nedostal.
     
    15
    Jurij Žirkov sa snažil prejsť okolo ľavej postrannej čiary, ale dobrým taktickým faulom ho zastavil Bernardo Silva. Hlavný rozhodca Gianluca Rocchi tak prisudzuje loptu domácim.
     
    14
    Dnešnému zápasu v Moskve zatiaľ chýba väčšia iskra. Videli sme síce prvý gól Cristiana Ronalda na Pohári konfederácie FIFA, ale hre zatiaľ chýba väčšie tempo.
     
    13
    Rusko sa smerom dopredu zatiaľ nevie presadiť. Na druhej strane Portugalci útočia, z pravej strany centroval Bernardo Silva, ale Cristiana Ronalda ním nenašiel.
     
    11
    Cristiano Ronaldo poľahky získal loptu na pravej strane. Prešiel s ňou až do šestnástky, snažil sa odcentrovať cez Viktora Vasina, ale napokon z toho bude len odkop od ruskej brány.
     
    10
    Jeden z ruských hráčov bol teraz faulovaný v strede ihriska. Domáci tak budú môcť pokračovať vo svojej útočnej akcií a snažiť sa o strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    9
    V predzápasovom príspevku sme spomínali, že Portugalsko na ruskej pôde v posledných troch dueloch neskórovalo. Teraz sa mu podarilo túto štatistiku zlomiť vďaka svojej najväčšej hviezde – Cristianovi Ronaldovi.
    8. Cristiano Ronaldo (POR) - 0:1
     
    8
    Portugalsko dalo gól!
    Domáci tím dopláca na svoju úvodnú hernú pasivitu a inkasuje gól. Raphaël Guerreiro si prebral krížnu prihrávku, následne poslal loptu do šestnástky a CRISTIANO RONALDO hlavičkou prekonal Igora Akinfejeva. Obranné povinnosti si nesplnil Fjodor Kudrjašov.
     
    7
    Alexandr Samedov si pekne nabehol do priestoru a podporil ofenzívu svojho mužstva. Z pravej strany poslal nepríjemný center do šestnástky, ale Pepe odvrátil loptu do bezpečia.
     
    6
    Jasnú územnú prevahu majú v úvode zápasu Portugalci. Domáci výber nastúpil do zápasu s defenzívnejším rozostavením a zrejme sa bude sústreďovať na rýchle brejky.
     
    5
    Teraz sme videli hneď dva nedovolené zákroky na ruskej strane. Najskôr sa proti pravidlám previnil Fjodor Smolov a o pár sekúnd neskôr aj Alexandr Golovin.
     
    4
    Nepresná rozohrávka úradujúcich majstrov Európy sa končí len odkopom od ruskej brány. Dnes v nej stojí Igor Akinfejev, pre ktorého je to stý reprezentačný zápas.
     
    3
    Cristiano Ronaldo sa dostal k lopte na ľavej strane. Následne sa snažil vytvoriť si streleckú pozíciu, no ruskí obrancovia ho vytlačili mimo palebných pozícii a pripravili ho o loptu.
     
    2
    Fjodor Kudrjašov teraz dobre prerušil akciu portugalského tímu. Zaujímavosťou je, že ruský futbalista nastúpil do zápasu s ochrannou maskou na tvári.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti. Prvýkrát sa dostal k lopte Cristiano Ronaldo, tvrdým spôsobom bol poslaný na trávnik, ale hlavný rozhodca nepíska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Akinfejev – Šiškin, Džikija, Vasin, Kudrjašov, Žirkov – Samedov, Glušakov, Golovin, D. Kombarov – Smolov.
    Náhradníci: V. Gabulov, Guilherme – Kambolov, Kutěpov, Smolnikov, Gazinskij, Jerochin, Tarasov, Alexej Mirančuk, Bucharov, Kanunnikov, Poloz.

    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Alves, Guerreiro – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva, A. Gomes – Ronaldo, André Silva.
    Náhradníci: Beto, Sá – Fonte, Neto, Semedo, Eliseu, Moutinho, Nani, D. Pereira, G. Martins, Pizzi, Quaresma.

    Rozhodcovia: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (ITA).
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri ďalšom online prenose z Pohára konfederácie FIFA. Dnes sú na programe dva zápasy A-skupiny a hrací program otvorí duel domáceho Ruska proti Portugalsku. Zápas sa pod dohľadom Gianlucu Rocchiho začína o 17:00 hod.

    RUSKO

    Futbalisti Ruska štartujú prvýkrát na tomto prestížnom turnaji a po úvodnej výhre nad Novým Zélandom majú postupové karty vo svojich rukách. Šampióna oceánskej oblasti zdolali 2:0, pričom počas celého zápasu dominovali. Už po štvrťhodine mohli viesť o dva-tri góly, ale do vedenia sa dostali až po vlastnom góle Michaela Boxalla. Gólový účet zápasu uzavrel Fjodor Smolov, ktorý je akousi útočnou náhradou za Alana Dzagoeva. Útočník ruského Krasnodaru sa vyjadril, že hráči chcú, aby sa najväčšia krajina sveta opäť zaľúbila do futbalu. Rusi na predošlých vrcholných podujatiach neuspeli a čakajú na výraznejší úspech. V prvom zápase mali až tucet rohových kopov a ich aktivita sa prejavila aj na piatich ofsajdoch. Dnes nich čaká Portugalsko, s ktorým majú pomerne dobrú bilanciu. Tri zo šiestich duelov síce prehrali, no v domácom prostredí v troch zápasoch neinkasovali.

    PORTUGALSKO

    Podobne ako Rusko aj Portugalsko je na Pohári konfederácie po prvýkrát. Svoj debut si odbilo v zápase s Mexikom a musíme povedať, že herne príliš nepresvedčilo. Úradujúci majstri Európy rozhodne nemali územnú prevahu a útočili viac-menej z rýchlych brejkov. Po jednom z nich sa presadil Ricardo Quaresma, ktorému krásne posunul loptu Cristiano Ronaldo. Okolo portugalskej hviezdy je momentálne veľký mediálny zhon, pretože po jeho afére s nezaplatenými daňami sa vo veľkom hovorí o odchode z Realu Madrid. Držiteľ zlatej lopty sa v úvodnom dueli hľadal a neraz na ňom bolo badať známky frustrácie. Napriek vyrovnaniu Javiera Hernándeza sa ešte raz Portugalci dostali do vedenia, no o tri body prišli v nadstavenom čase. Po remíze 2:2 sa tak európski šampióni nedostali do dobrej pozície a v zápase s Ruskom potrebujú bodovať naplno.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    14.11.15 Rusko – Portugalsko 1:0
    07.06.13 Portugalsko – Rusko 1:0
    12.10.12 Rusko – Portugalsko 1:0
    07.09.05 Rusko – Portugalsko 0:0
    13.10.04 Portugalsko – Rusko 7:1
    16.06.04 Rusko – Portugalsko 0:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Ronaldo

    Karty:   26. Glušakov (RUS), 72. Džikija (RUS), 76. Samedov (RUS) – 57. Pepe (POR), 71. B. Silva (POR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10.
    Rusko: Akinfejev – Šiškin (46. Jerochin), Džikija, Vasin, Kudrjašov (83. Bucharov), Žirkov – Samedov, Glušakov, Golovin, D. Kombarov (68. Poloz) – Smolov.
    Náhradníci: V. Gabulov, Guilherme – Kambolov, Kutěpov, Smolnikov, Gazinskij, Jerochin, Tarasov, Alexej Mirančuk, Bucharov, Kanunnikov, Poloz.

    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Alves, Guerreiro (66. Eliseu) – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (82. D. Pereira), A. Gomes – Ronaldo, André Silva (78. G. Martins).
    Náhradníci: Beto, Sá – Fonte, Neto, Semedo, Eliseu, Moutinho, Nani, D. Pereira, G. Martins, Pizzi, Quaresma.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (ITA)