Žilina B – Spiš. N. Ves 7:1 (kon.) | R. Sobota – Lipany 0:0 (kon.) | Haniska – Poprad 1:4 (kon.)
B. Bystrica – Martin 2:0 (kon.) | Trnava B – Svätý Jur 2:1 (kon.) | Šamorín – MFK Zvolen 3:2 (kon.)
Bardejov – Pohronie 4:0 (kon.) | L. Mikuláš – Nitra 1:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina B
7:1 (2:0)
FK Spišská Nová Ves
Sobota 29.04.2017, 10:30MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní druhej najvyššej súťaže a to Druhej Ligy. V dnešnom dueli v boji o postup si zmerajú sily MŠK Žilina B s FK Spišská Nová Ves.

    MŠK Žilina B sa momentálne nachádza na 10. priečke s 33 bodmi a so skóre 43:32. Žlto-zeleným už o nič v tejto časti súťaže nejde. Jedného zástupcu v lige už Žilina má a tak postup v prípade Béčka nie je možný. Domácim sa podarilo v nadstavbovej časti získať 6 bodov z 12 možných po výhre nad Partizánom Bardejov a o dve kolá neskôr aj nad VSS Košicami. Žilina bodovala len doma a preto budú dúfať že zápas so Spišskou Novou Vsou zvládnu. V poslednom kole podľahli šošóni Lokomotíve Zvolen 4:1. Strelecky sa presadil len Roland Gerebenits.

    FK Spišská Nová Ves na opačnej strane máme tím, ktorý okupuje poslednú priečky bojov o postup. Hosťom patrí teda posledná priečka s 28 bodmi a so skóre 34:39. Spišská Nová Ves získala v nadstavbovej časti len jediný jeden bod a to práve v prvom kole proti ŠKF Seredi. V tomto zápase sa zrodila bezgólová remíza. V poslednom kole nezvládli hostia uhrať ani bod proti favorizovanej Nitre, ktorá napokon vyhrala 2:0. Okrem bodov chýbajú hosťom aj strelci. V nadstavbovej časti sa totižto nepodarilo FK Spišskej Novej Vsi rozvlniť súperovú sieť.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina B: Mandous – Vallo, Ďuratný, Hancko, Mazáň, Pečovský, Klec, Michlík, Jánošík, Mráz, Sluka.
    Náhradníci: Bajza – Mlynár, Hrnčár, Václavik, Kopas, Letić, Petrák.

    FK Spišská Nová Ves: Huszárik – Kunzo, Sedláček, Baranyi, Slejzák, Šoltés, Adekuoroye, Palutka, Zekucia, Kováč, Čekovský.
    Náhradníci: Regec, Hudran, Labanc, Gaborčík.

    Rozhodca: Patrik Kmec – Miroslav Benko, Daniel Poláček – Bystrík Nemček.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti Spišskej Novej Vsi. Tí sa rozhodli pre kombináciu pred vlastného gólmana, no netrvá dlho a lopta je už v moci domácich futbalistov.
     
    2
    Po Klecovom zblokovanom pokuse uvidíme prvý rohový kop stretnutia.
     
    2
    Center od zástavky sa domácim vôbec nepodaril. Hostia sa oslobodili zásluhou Filipa Palutku, no Žilinčania ostávajú na polovičke hostí.
     
    3
    Vallova kolmica na Branislava Sluku bola pridlhá a tak sa žilinský zakončovateľ k lopte nedostal skôr ako obrana hostí.
     
    4
    Žilina vstúpila do zápasu veľmi aktívne. Spišská Nová Ves mala loptu na kopačkách len pri úvodnom hvizde.
     
    5
    Svoj prvý rohový kop stretnutia vybojovali aj hostia. Konkrétne to bol Dávid Slejzák, ktorého center zblokoval Libor Ďuratný.
     
    6
    Nuž center od rohovej zástavky sa nepodaril ani hosťom a tak Žilina pokračuje v okupácii súperovej polovičky.
     
    7
    Vallov nadýchaný center našiel vo vápne kopačku Lukáša Jánošíka. Lukáš sa síce dotkol lopty, no nedokázal ju poslať správnym smerom a tak ostáva Huszárik bez práce.
     
    8
    Po rohovom kope domácej MŠK Žiliny sa na zadnej tyčke k lopte dostal Róbert Mazáň. Tomu sa v sklze podarilo zakončiť, no gólman hostí vytlačil na rohový kop.
     
    9
    Tomáš Šoltés teraz ukázal svoj skvelý výskok a loptu tak poslal hlavoudo bezpečia, až za poliacu čiaru.
     
    10
    Klec to skúsil zo strednej vzdialenosti. Jeho projektil bol síce razantný, no chýbala tomu presnosť.
     
    11
    Dávid Slejzák teraz predviedol krásnu prácu s loptou, vďaka ktorej oklamal až dvojicu futbalistov v žlto-zelenom a následne zakončil. Gól však nevidíme.
     
    12
    Rohový kop FK Spišskej Novej Vsi narobil Mandousovi problémy. Ten musel opustiť svoju bránku a boxovať do bezpečia.
     
    13
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Bolo už len otázkou času, kedy sa Žiline podarí presne zakončiť. Krásny center na zadnú tyčku z hranice vápna poslal Jakub Michlík. Pri lopte sa ocitol SAMUEL MRÁZ, ktorý sa z bezprostrednej blízkosti nemýlil.
     
    14
    Hostia chceli rýchlo odpovedať, no strelecký pokus Kamila Zekuciu nebol ani zďaleka tak presný ako zásah domácich.
     
    16
    Mráz to skúsil aj teraz z podobnej pozície. Tento raz však nedokázal loptu usmerniť do siete ale len pár desiatok centimetrov od ľavej tyčky.
     
    17
    Žilina jednoznačne lepším celkom v dnešnom stretnutí. Hostia len odkopávajú loptu vysoko za poliacu čiaru.
     
    18
    Výborne to teraz vymyslel Branislav Sluka, ktorý dokázal zastaviť prienik hostí a následne si pomohol s brankárom.
     
    19
    Ďalší strelecký pokus žilisnkého Béčka. Strelecky sa chcel presadiť Michal Klec, ktorý však mieril privysoko.
     
    20
    Klec si vypýtal faul dobrých 25 metrov od bránky Spišskej Novej Vsi. Pri lopte stojí samotný faulovaný, spolu s Jakubom Michlíkom.
     
    21
    Za obranou domácich sa ocitol Kamil Zekucia, ktorý síce padá vo vápne MŠK, no tento pád nie je sprevádzaný hvizdom a tak pokutový kop neuvidíme.
     
    22
    Strelou to skúsil Lukáš Kováč, no ani tento muž nedokázal rozvlniť sieť MŠK.
     
    23
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Žilina pridáva svoj druhý gól v zápase. Strelu z Mráza z hranice vápna vyrazil gólman hostí len pred seba. Tu sa ocitol DÁVID HANCKO, ktorý do prázdnej bránky zakončil bez problémov.
     
    25
    Jakub Michlík teraz zaváhal a do "samostatného nájazdu" poslal Lukáša Kováča. Lukáš si mohol loptu ešte potiahnúť, no rozhodol sa páliť. Bránku minul o pár centimetrov a tak kontaktný gól stále neprichádza.
     
    26
    Na opačnej strane sledujeme rohový kop MŠK Žiliny B.
     
    27
    Mazáň si pomáhal vo vápne rukami a tak je Žilinskému zadákovi odpískaný útočný faul.
     
    28
    Viktor Pečovský to skúsil strieľaným centrom. Jeho pokus nenašiel žiadného z mužov v žlto-zelenom a tak uvidíme len odkop od bránky Spišskej Novej Vsi.
     
    30
    Klecova technická strela končí len v rukaviciach pripraveného Róberta Huszárika. Ten bez váhania odkopáva až na polovičku MŠK.
     
    31
    Po dlhšej dobe sme sa dočkali strely aj na opačnej strane. Po krásnej kombinácii na jeden dotyk sa rozhodol zakončovať Kamil Zekucia. Jeho prízemný pokus minul pravú tyč Mandousovej bránky len o pár centimetrov.
     
    33
    O minútu a pol neskôr sa za obranou Žiliny po Valovej chybe ocitol Bankole Olawale Adekuoroye. Bankole dokázal zakočniť, no gól z toho nebol. Uvidíme aspoň rohový kop pre hostí.
     
    34
    Bohužiaľ ani z rohového kopu sa nerozvlnila sieť za chrbtom Aleša Mandousa.
     
    35
    Strelecký pokus prišiel aj na opačnej strane. Po prihrávke Lukáša Jánošíka sa do lopty oprel Michal Klec, ktorý loptu poslal vysoko nad.
     
    36
    Do vápna hostí lieta center za centrom. Ani jeden z mužov v žlto-zelenom však nevie loptu usmerniť za chrbát Huszárika.
     
    38
    Samuel Mráz sa nečakane ocitol s loptou za obranou hostí. Nečakal to ani on sám a tak nebol pripravený zakončovať. To využil jeden z obrancov hostí, ktorý odkopol na rohový kop.
     
    39
    Individuálne to teraz skúšal Tomáš Baranyi, ktorý sa síce dokázal dostať cez Jakuba Michlíka, no cez Viktora Pečovského sa mu to už nepodarilo.
     
    40
    Na opačnej strane to podobne skúšal aj Samuel Mráz. Ten bol zastavený na hranici vápna zásluhou Karola Sedláčka.
     
    41
    Výborne teraz hlavou zakončil Róbert Mazáň. Pochváliť však treba aj gólmana hostí, ktorý bravúrne vychytal Mazáňovú razantnú hlavičku.
     
    43
    Žilina kombinuje na polovičke hostí. Hráči Spišskej Novej Vsi sú zavretí vo vlastnom vápne a len sa prizerajú kombinácii MŠK Žiliny B.
     
    44
    Žilina však musela zastaviť svoje ťaženie. Kristián Vallo sa totižto nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 11:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali domáci futbalisti. Tí sa rozhodli kombinovať pred vlastného gólmana odkiaľ začnú svoje útočné ťaženie.
     
    47
    Žilina pokračuje vo svojej dominancií z prvého polčasu. Hostia sa znovu len prizerajú kombinácii Žiliny pred vlastným vápnom.
     
    48
    Michal Klec si vo vzdušnom súboji pomohol rukami a tak bola lopta prisúdená hosťom. Odkopávať ju bude gólman Huszárik.
     
    49
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Krásna kombinácia Žiliny končí zaslúženým gólom. Loptu výborne hodil za obranu Lukáš Jánošík, ktorý našiel MICHALA KLECA. Michal počkal na pohyb gólmana a následne vypálil. Strela k pravej tyčke bola nechytateľná.
     
    50
    K lopte sa dostali už aj futbalisti Novej Vsi. Konkrétne ju má na kopačke Tomáš Čekovský, ktorý operuje na pravom krídle.
     
    51
    Uvidíme priamy kop hostí po faule Branislava Sluku. Loptu si postavil Lukáš Kováč, ktorý pravdepodobne skúsi priamo ohroziť Mandousa.
     
    52
    A je tomu tak. Strela Lukáša Kováča však nenarobila Alešovi problémy a ten bez problémov chytá.
     
    53
    V kombinácii hostí je vidieť množstvo nepresností- To využívajú domáci futbalisti, ktorí sa lopty zmocňujú na polovičke hostí.
     
    54
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Nečakaný gól prišiel teraz z kopačky BRANISLAVA SLUKU. Ten sa prezentoval krásnou strelou z hranice vápna. Lopta si padáčikom našla priestor za chrbtom Huszárika a nám sa tak zrodil 4-tý žilinský gól.
     
    55
    Spišská Nové Ves v dnešnom dueli až na dve šance nič neukázala. Žilina tak bez problémov potvrdzuje rolu favorita a body s najväčšou pravdepodobnosťou dnes ostanú doma.
     
    56
    Matej Kunzo si teraz vypýtal faul na poliacej čiare. Hlavný arbiter právom prisúdil loptu hosťom a tí sa tak pomaly môžu presunúť na polovičku MŠK.
     
    57
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Ďalší rýchly výpad MŠK. Lopta sa z pravého krídla dostala do vápna zásluhou Jakuba Michlíka. Tu si ju Žilinčania ešte niekoľkokrát vymenili a následne vypálili. Strelu si na svoje konto pripísal SAMUEL MRÁZ, ktorý sa presadil už druhý raz v dnešnom stretnutí.
     
    59
    Spišská Nová Ves sa len prizerá žilinskej kombinácii. Jediné čo robia hostia keď sa k dostanú k lopte, je razantný odkop na súperovú polovičku.
     
    60
    Po hodine hry sa nečakane dostal k zakončeniu Matej Kunzo. Jeho strelecký pokus síce prekonal Aleša Mandousa, no minul bránku o viac ako meter.
     
    61
    Séria centrov v podaní MŠK. Konkrétne to bol Lukáš Jánošík, ktorý hľadal vo vápne mužov v žlto-zelených dresoch. Neúspešne.
     
    62
    Centrovanej lopty sme sa dočkali aj na opačnej strane. Do lopty sa na pravom krídle oprel Filip Palutka, ktorý taktiež nenašiel spoluhráčov.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Spišská Nová Ves: z ihriska odchádza Šoltés, prichádza Labanc.
     
    64
    Hra je na malý moment prerušená. Na trávniku ostáva ležať jeden z hráčov Spišskej Novej Vsi s ktorým to vôbec nevyzerá dobre.
     
    65
    Branislav Sluka na seba zobral priveľké sústo. Cez trojicu v bielych dresoch sa mu jednoducho nepodarilo dostať.
     
    66
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Žilina strieľa svoj 6. gól v dnešnom stretnutí. Po centri Kristiána Valla na zadnú tyč si cestu k lopte našiel JAKUB MICHLÍK, ktorý sa z bezprostrednej blízkosti nemýlil.
     
    67
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza SLuka, prichádza Mlynár.
     
    68
    A takmer sme sa dočkali siedmeho presného zásahu. Kristián Vallo trošku zaváhal so spracovaním vo vápne hostí a strela tak neprišla.
     
    69
    K zakončeniu sa však teraz dostal Lukáš Jánošík, ktorý hlavou nemieril najpresnejšie a tak sa Spišská Nová Ves oslobodzuje.
     
    70
    Na opačnej strane sa pokúsil na dvakrát zakončiť Tomáš Čekovský, no ani tento muž nedokázal loptu dopraviť za chrbát Aleša Mandousa. Uvidíme aspoň rohový kop hostí.
     
    71
    Za postrannou čiarou MŠK sa chystá Bojan Letić.
     
    72
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Mazáň, prichádza Letić.
     
    73
    Hostia už ani nenapadajú kombináciu Žiliny. Domáci sa tak nemajú kam ponáhľať a loptu si vymieňajú pred vlastným gólmanom.
     
    74
    Michlík to skúšal individuálne priamo cez stred obrany hostí. Samozrejme tento prienik neskončil úspešne a hostia loptu razantne odkopávajú.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Spišská Nová Ves: z ihriska odchádza Adekuoroye, prichádza Kavulič.
     
    76
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Jánošík, prichádza Václavik.
     
    77
    Za obranou hostí sa ocitol s loptou Kristián Vallo. Ten hľadal na zadnej tyčke Michala Kleca, no center nebol presný a adresát sa tak k lopte nedostal.
     
    78
    Spišská Nová Ves chce v závere zápasu streliť aspoň čestný gól. Prihrávky sú síce presné, no chýba tomu strela, ktorá by priniesla aspoň ohrozenie.
     
    79
    Klec si vypýtal faul kúsok od vápna hostí. Pri lopte stojí Hancko spolu s Michalom Klecom.
     
    80
    Do lopty sa napokon oprel Michal Klec, ktorý dokázal prestreliť múr, no Huszárik bravúrne vychytal.
     
    81
    MŠK Žilina B dáva gól!

    A máme tu siedmy presný zásah MŠK. Tento raz sa o to postaral striedajúci BOJAN LETIĆ, ktorý si dokázal položiť AŽ trojicu futbalistov v bielom a následne vypáliť. Gólman Spišskej Novej Vsi bol bez šance.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Spišská Nová Ves: z ihriska odchádza Kunzo, prichádza Hudran.
     
    83
    Na trávniku ostáva ležať jeden z hráčov MŠK. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o Dávida Hancka, ktorý padol kúsok od vápna hostí.
     
    85
    Lopta lieta stále za obranu hostí, no žiaden z mužov v žlto-zelenom sa nevie k lopte dostať skôr ako gólman Huszárik.
     
    86
    Vallo musel zatiahnúť ručnú brzdu. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    88
    V závere zápasu uvidíme ešte rohový kop Spišskej Novej Vsi.
     
    89
    Spišská Nová Ves dáva gól!

    Tak predsa len sme sa dočkali aspoň jedného presného zásahu hostí. Po rohovom kope sa najvyššie vo vápne MŠK do vzduchu zavesil kapitán hostí KAROL SEDLÁČEK, ktorý znižuje na 7:1.
     
    90
    V druhom polčase sa bude nadstavovať +1 minúta.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa 5. kolo medzi MŠK Žilina B – FK Spišská Nová Ves. Žilina potvrdila jasnú dominanciu na domácom ihrisku a získala tak ďalšie tri body do bojov o postup. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 2:0. V druhej 45-minútovke sme sa dočkali až 6 gólov. Postupne sa presadilo v 13. minúte Mráz, v 23. minúte Hancko a v druhom polčase 49. minúte Klec, 54. minúte Sluka, 57. minúta svoj druhý gól pridal Mráz, v 66. minúte Michlík a posledný gól MŠK strelil v 81. minúte striedajúci Letič. Na finálnych 7:1 dokonal v 89. minúte Sedláček.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (12:22:19)

    Patrik Ondrovič


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.

    Góly: 13. Mráz, 23. Hancko, 49. Klec, 54. Sluka, 57. Mráz, 66. Michlík, 81. Letić – 89. Sedláček


    MŠK Žilina B: Mandous – Vallo, Ďuratný, Hancko, Mazáň, Pečovský, Klec, Michlík, Jánošík, Mráz, Sluka.
    Náhradníci: Bajza – Mlynár, Hrnčár, Václavik, Kopas, Letić, Petrák.

    FK Spišská Nová Ves: Huszárik – Kunzo, Sedláček, Baranyi, Slejzák, Šoltés, Adekuoroye, Palutka, Zekucia, Kováč, Čekovský.
    Náhradníci: Regec, Hudran, Labanc, Gaborčík.

    Rozhodca: Patrik Kmec – Miroslav Benko, Daniel Poláček – Bystrík Nemček