Sociedad – Granada 2:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 2:1 (kon.) | Las Palmas – Atlético Madrid 0:5 (kon.)
Espanyol – Barcelona 0:3 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:1 (1:0)
Valencia CF
Sobota 29.04.2017, 16:15 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid zvládol náročný duel s Valenciou a dostáva sa na priebežné prvé miesto tabuľky s trojbodovým náskokom. Barcelona má síce k dispozícii dnešné mestské derby s Espanyolom, no po ňom bude mať opäť odohraný o jeden zápas viac. Biely balet si situáciu zbytočne skomplikoval nepremenenou penaltou a inkasovaním vyrovnávajúceho gólu z kopačky Daniho Pareja. Hrdinom domáceho mužstva ale napokon je obranca Marcelo, ktorý v 86. minúte rozhodol o víťazstve Realu Madrid 2:1. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:11:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Posledné striedanie zápasu. Zinedine Zidane ešte naťahuje čas a na trávnik posiela Lucasa Vázqueza. Naopak, v dnešnom zápase má odpracované Luka Modrić.
     
    90+2
    Hostia mali jednu z posledných možností na vyrovnanie skóre. K dispozícii mali rohový kop z ľavej strany, no center Dani Pareja končí len v rukaviciach Keylora Navasa.
     
    90+1
    Riadny hrací čas sa nám naplnil. Hlavný rozhodca Jesús Gil Manzano nadstavuje ešte štyri minúty. Tá prvá sa pomaly chýli k svojmu záveru a Real kontroluje priebeh zápasu.
     
    90
    Domáci futbalisti mali teraz trošku viac priestoru, no nedokázali ho využiť. Álvaro Morata sa snažil obranu oklamať šikovným oblúčikom, no Dani Carvajal loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    89
    Posledné striedanie na strane Valencie. Na záverečné minúty prichádza aj Zakaria Bakkali, ktorý vymenil dnes pomerne nevýrazného Fabiána Orellanu.
     
    88
    Z veľkej diaľky to skúšal Casemiro. Brazílsky reprezentant ale podobne ako Cristiano Ronado pred pár minútami trafil len brániaceho Eliaquima Mangalu.
     
    87
    Domáci futbalisti naďalej pokračujú vo svojej aktivite. Snažia sa držať loptu na svojich kopačkách a nepríjemného súpera nepustiť pred ich šestnástku.
    86. Marcelo (REA) - 2:1
     
    86
    Real Madrid dal gól! Domáci futbalisti veľmi rýchlo reagujú na inkasovaný gól a opäť sa dostávajú do jednogólového vedenia. Center Álvara Moratu prešiel celým pokutovým územím, no k lopte sa napokon dostal MARCELO. Brazílčan na hranici šestnástky oklamal Martína Montoyu, spravil si priestor a prekonal Diega Alvesa.
     
    85
    V dnešnom zápase končí aj krajný obranca Antonio Latorre. Jeho to logický ťah, keďže už jednu žltú kartu má. Na jeho miesto prichádza čerstvý José Gayá.
     
    84
    Z ľavej strany centroval Marcelo. Jeho prízemný center ale na Cristiana Ronalda neprešiel, a tak budú domáci futbalisti len vhadzovať. Ešte predtým budú ale hostia druhýkrát v zápase striedať.
     
    83
    Po strelenom góle sa približne minútu nehralo. Hlavný rozhodca zrejme dodatočne nejaký čas nadstaví, no Valencia je blízko k cennému bodovému zisku.
    82. Dani Parejo (VAL) - 1:1
     
    82
    Valencia dala gól! Domáci futbalisti sú potrestaní za svoje nevyužité gólové príležitosti. DANI PAREJO zahral priamy kop prakticky dokonale. Parádnym spôsobom obstrelil múr, a tak dramatizuje nielen tento duel, ale aj celý boj o španielsky titul. Keylor Navas si na loptu siahol, no v ceste do siete jej nezabránil.
     
    82
    Ešte pred rozohraním priameho kopu dostáva žltú kartu za protesty chorvátsky záložník Luka Modrić. Žltú kartu ale mal rozhodne vidieť aj jeho brazílsky spoluhráč.
     
    81
    Casemiro mal byť vylúčený! Brazílsky záložník už má jednu žltú kartu a teraz jednoznačne zozadu fauloval Daniho Pareja. Hlavný rozhodca napokon do svojho vrecka nesiahol. Casemiro by sa ale mal schladiť, keďže toto nie je po prvýkrát, čo takto hazarduje s vylúčením.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Valencia je stále na dostrel, keďže domáci nevyužili niekoľko dobrých príležitosti na strelenie dôležitého druhého gólu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Ronaldo, 86. Marcelo – 82. Parejo

    Karty:   52. Casemiro (REA), 82. Modrić (REA) – 21. Parejo (VAL), 25. Latorre (VAL), 56. Garay (VAL), 64. Mangala (VAL), 77. S. Mina (VAL)

    Nepremenená penalta: 57. Ronaldo (REA), brankár Diego Alves zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:10.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Modrić (90+3. L. Vázquez), Casemiro, Kroos – James Rodríguez (66. Asensio), Benzema (72. Morata), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Kovačić, L. Vázquez, Asensio, Morata, Isco, Danilo.

    Valencia CF: Diego Alves – Montoya, Garay, Mangala, Latorre (85. Gayá) – Parejo (C), Soler – Munir, Orellana (89. Bakkali), Nani (69. Rodrigo) – S. Mina.
    Náhradníci: Doménech – Santos, Bakkali, Gayá, Rodrigo, Medrán, Valderrama Doménech.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano