Sociedad – Granada 2:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 2:1 (kon.) | Las Palmas – Atlético Madrid 0:5 (kon.)
Espanyol – Barcelona 0:3 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:1 (1:0)
Valencia CF
Sobota 29.04.2017, 16:15 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid zvládol náročný duel s Valenciou a dostáva sa na priebežné prvé miesto tabuľky s trojbodovým náskokom. Barcelona má síce k dispozícii dnešné mestské derby s Espanyolom, no po ňom bude mať opäť odohraný o jeden zápas viac. Biely balet si situáciu zbytočne skomplikoval nepremenenou penaltou a inkasovaním vyrovnávajúceho gólu z kopačky Daniho Pareja. Hrdinom domáceho mužstva ale napokon je obranca Marcelo, ktorý v 86. minúte rozhodol o víťazstve Realu Madrid 2:1. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:11:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Posledné striedanie zápasu. Zinedine Zidane ešte naťahuje čas a na trávnik posiela Lucasa Vázqueza. Naopak, v dnešnom zápase má odpracované Luka Modrić.
     
    90+2
    Hostia mali jednu z posledných možností na vyrovnanie skóre. K dispozícii mali rohový kop z ľavej strany, no center Dani Pareja končí len v rukaviciach Keylora Navasa.
     
    90+1
    Riadny hrací čas sa nám naplnil. Hlavný rozhodca Jesús Gil Manzano nadstavuje ešte štyri minúty. Tá prvá sa pomaly chýli k svojmu záveru a Real kontroluje priebeh zápasu.
     
    90
    Domáci futbalisti mali teraz trošku viac priestoru, no nedokázali ho využiť. Álvaro Morata sa snažil obranu oklamať šikovným oblúčikom, no Dani Carvajal loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    89
    Posledné striedanie na strane Valencie. Na záverečné minúty prichádza aj Zakaria Bakkali, ktorý vymenil dnes pomerne nevýrazného Fabiána Orellanu.
     
    88
    Z veľkej diaľky to skúšal Casemiro. Brazílsky reprezentant ale podobne ako Cristiano Ronado pred pár minútami trafil len brániaceho Eliaquima Mangalu.
     
    87
    Domáci futbalisti naďalej pokračujú vo svojej aktivite. Snažia sa držať loptu na svojich kopačkách a nepríjemného súpera nepustiť pred ich šestnástku.
    86. Marcelo (REA) - 2:1
     
    86
    Real Madrid dal gól! Domáci futbalisti veľmi rýchlo reagujú na inkasovaný gól a opäť sa dostávajú do jednogólového vedenia. Center Álvara Moratu prešiel celým pokutovým územím, no k lopte sa napokon dostal MARCELO. Brazílčan na hranici šestnástky oklamal Martína Montoyu, spravil si priestor a prekonal Diega Alvesa.
     
    85
    V dnešnom zápase končí aj krajný obranca Antonio Latorre. Jeho to logický ťah, keďže už jednu žltú kartu má. Na jeho miesto prichádza čerstvý José Gayá.
     
    84
    Z ľavej strany centroval Marcelo. Jeho prízemný center ale na Cristiana Ronalda neprešiel, a tak budú domáci futbalisti len vhadzovať. Ešte predtým budú ale hostia druhýkrát v zápase striedať.
     
    83
    Po strelenom góle sa približne minútu nehralo. Hlavný rozhodca zrejme dodatočne nejaký čas nadstaví, no Valencia je blízko k cennému bodovému zisku.
    82. Dani Parejo (VAL) - 1:1
     
    82
    Valencia dala gól! Domáci futbalisti sú potrestaní za svoje nevyužité gólové príležitosti. DANI PAREJO zahral priamy kop prakticky dokonale. Parádnym spôsobom obstrelil múr, a tak dramatizuje nielen tento duel, ale aj celý boj o španielsky titul. Keylor Navas si na loptu siahol, no v ceste do siete jej nezabránil.
     
    82
    Ešte pred rozohraním priameho kopu dostáva žltú kartu za protesty chorvátsky záložník Luka Modrić. Žltú kartu ale mal rozhodne vidieť aj jeho brazílsky spoluhráč.
     
    81
    Casemiro mal byť vylúčený! Brazílsky záložník už má jednu žltú kartu a teraz jednoznačne zozadu fauloval Daniho Pareja. Hlavný rozhodca napokon do svojho vrecka nesiahol. Casemiro by sa ale mal schladiť, keďže toto nie je po prvýkrát, čo takto hazarduje s vylúčením.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Valencia je stále na dostrel, keďže domáci nevyužili niekoľko dobrých príležitosti na strelenie dôležitého druhého gólu.
     
    79
    Na štadióne Santiaga Benabeua sa momentálne nehrá, pretože po predošlom súboji musia byť ošetrovaný Cristiano Ronaldo a Antonio Latorre. Obaja narazili do ľavej žrde, no mali by byť v poriadku.
    78. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    78
    Marco Asensio poslal z ľavej strany skvelý center do pokutového územia súpera. Cristiano Ronaldo sa snažil gólovo presadiť cez Antonia Latorreho, no z tesnej blízkosti poslal loptu nad bránu.
     
    77
    Ďalším potrestaným hráčom v dnešnom zápase je Santiago Mina. Ten už nie je taký aktívny ako v prvom polčase, no teraz sa pripomenul faulom na Daniho Carvajala.
     
    76
    Hostia teraz chybovali po vhadzovaní na polovici ihriska a pustili domácich do brejku. Hráči v bielych dresoch ale absolútne nezvládli túto situáciu a nedokázali zakončiť.
     
    75
    Brankár Keylor Navas likviduje ďalší center do jeho šestnástky. Tentokrát ho z ľavej strany adresoval dnes veľmi sympaticky hrajúci Antonio Latorre.
     
    74
    Po faule Sergia Ramosa mali hostia výhodu priameho kopu. Ten zahrali veľmi rýchlo, chceli súpera prekvapiť, no situáciu rieši bezchybným zákrokom Keylor Navas.
     
    73
    Domáci futbalisti nemôžu pokračovať vo svojej útočnej aktivite. V postavení mimo hru sa totiž ocitol striedajúci Marco Asensio. Pri lopte tak zostanú hráči Valencie.
     
    72
    Celý zápas dnes neodohrá ani Karim Benzema. V zápase mal jednu veľkú gólovú šancu, no svojou pravačkou trafil žrď. Na jeho miesto prichádza Álvaro Morata.
     
    70
    Rodrigo sa hneď po príchode na trávnik zapojil do útočnej akcie svojho tímu. Pekne si nabehol na dlhú loptu za obranu, presadil sa v súboji s Nachom, no jeho hlavička mierila vedľa brány.
     
    69
    V dnešnom zápase končí Nani, no príliš sa mu z trávniku nechce. Portugalčan pomalým tempom odchádza z ihriska a pri postrannej čiare už čaká Rodrigo.
     
    68
    Marcelo sa dokázal presadiť na ľavej strane, no ukázal, že jednoznačne silnejšia je jeho ľavá noha. Strela brazílskeho obrancu ohrozila len rohovú zástavku.
     
    67
    Biely balet sa teraz dostal do nádejného brejku, ale Cristiano Ronaldo sa zachoval sebecky. Z hranice 25 metrov skúšal vystreliť, no trafil len chrbát Eliaquima Mangalu.
     
    66
    Prvé striedanie v podaní Realu Madrid. James Rodríguez v dnešnom zápase končí a na pravej strane útočnej formácie ho nahradí šikovný Marco Asensio.
     
    65
    Tentokrát sa Cristiano Ronaldo k slovu nedostal. Exekútorom priameho kopu bol James Rodríguez, no ten svojou ľavačkou nasmeroval loptu len do postaveného múru.
     
    64
    Tretím potrestaným obrancom hostí je Eliaquim Mangala. Francúzsky stopér nedokázal čistým spôsobom zastaviť Luku Modrića, ktorý vybojoval priamy kop z hranice 23 metrov.
     
    63
    Diego Alves mal teraz problémy v rozohrávke. Po jeho menšom zaváhaní sa dostali domáci k akcií, ktorú zakončila nepresná strela Karima Benzemu spoza šestnástky.
     
    62
    Televízne kamery si čoraz častejšie všímajú aj lavičku domáceho tímu. Na nej sedia hráči ako Lucas Vázquez, Isco či Álvaro Morata. Tréner Zinedine Zidane ale zatiaľ so striedaniami čaká.
     
    61
    Cristiano Ronaldo strieľal z ľavej strany, no nepodarilo sa mu ohroziť Diega Alvesa. Svoje obranné povinnosti si totiž dobre splnil krajný obranca Martín Montoya.
     
    60
    Máme za sebou hodinu zápasu. Pred malou chvíľou sme boli svedkami zaujímavých situácií, no Real Madrid k zisku troch bodov nepriblížili. Domáci stále vedú len o jeden gól.
     
    58
    Cristiano Ronaldo zatiaľ nenačal tretiu desiatku svojich gólov v tohtoročnej sezóne La Ligy. Jeho zaváhanie spred minúty chcel napraviť James Rodríguez, no jeho strela mierila nad bránu.
    57. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    57
    Cristiano Ronaldo druhý gól v dnešnom zápase zatiaľ nepridal. Loptu nasmeroval k ľavej žrdi, no jeho úmysel vyčíhal expert na pokutové kopy Diego Alves. Brankár hostí tak udržal Valenciu v hre o bodový zisk.
    56. Dani Parejo (VAL)
     
    56
    Real Madrid bude kopať pokutový kop! Dani Parejo fauloval v pokutovom území Luku Modrića a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod. Navyše, za protesty dostáva žltú kartu aj Ezequiel Garay.
    55. Karim Benzema (REA)
     
    55
    Domáci futbalisti mohli znásobiť svoje vedenie. Karim Benzema sa krásne zbavil Ezequiela Garaya, pripravil si loptu na svoju pravú nohu, no loptu technickým pokusom nasmeroval do ľavej žrde brány Valencie.
     
    54
    Po dlhšej dobe sa zahrial aj brankár Diego Alves. Ten si ale bez väčších problémov poradil s centrom z pravej strany, ktorý do šestnástky adresoval Dani Carvajal.
     
    53
    K strele spoza pokutového územia sa dostal Carlos Soler. Jeho pokus ale mieril nad domácu bránu, a tak bude rozohrávať skúsený Keylor Navas.
     
    52
    Prvá žltá karta na domácej strane. Casemiro to prehnal v osobnom súboji s Munirom El Haddadim, a tak si vo zvyšku zápasu bude musieť dávať pozor.
     
    51
    Na trávniku sa teraz ocitol Casemiro, a tak musela byť hra opäť prerušená. Brazílčan sa zrazil s Nanim, držal sa za pravý členok, no pokračovať bude bez ošetrenia.
     
    50
    Casemiro bol faulovaný v strede poľa. Domáci okamžite rozvinuli útočnú akciu, z pravej strany centroval aktívny Dani Carvajal, no ten v šestnástke nenašiel ani jedného spoluhráča.
     
    49
    Obrancovia Valencie sa teraz dvakrát vyznamenali. K strele spoza šestnástky sa dostal Toni Kroos, o pár sekúnd neskôr pálil aj Cristiano Ronaldo, no oba tieto pokusy boli zblokované.
     
    48
    Úvodné minúty druhého polčasu sa hrajú v pomerne slabom tempe. Ani jeden z tímov ešte založil súvislú útočnú akciu, z ktorej by mohlo hroziť nejaké nebezpečenstvo.
     
    47
    James Rodríguez si teraz pomohol v rozpore s pravidlami. Hlavný arbiter Jesús Gil Manzano si toho všimol, a tak prisudzuje loptu futbalistom Valencie.
     
    46
    Počas prestávky sme nezaregistrovali ani jednu zmenu. Obe mužstvá tak nastúpili s rovnakou zostavou a pomaly sa rozbiehajú. Hrá sa prevažne v okolí poliacej čiary.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Jesús Gil Manzano k prvému polčasu nepridal ani o minútu najviac. Prakticky ani nebolo treba, keďže sa hralo plynulo, bez nejakých väčších prerušení. Po úvodnom dejstve musia byť spokojní domáci hráči, ktorí vedú po presnej hlavičke Cristiana Ronalda. Ten gól bol pre neho dvadsiatym v sezóne. Naopak, v kolónke inkasovaných gólov Valencie už svieti hrozivé číslo 60. Netopiere mali jednu vážnejšiu šancu, no chybu Sergia Ramosa z druhej minúty nepotrestal Santiago Mina. Teraz si dáme prestávku a o približne štvrťhodinu sme späť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Po dlhšej dobe sa o slovo prihlásili aj hostia. Po peknej akcií sa dostal do zakončenia Munir El Haddadi, no jeho pokus mieril vedľa ľavej žrde brány Keylora Navasa.
     
    43
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop, no hlavný arbiter zostáva pokojný. Spomalené zábery mu dali za pravdu, keďže Dani Carvajal trafil Antonia Latorreho do hrude.
     
    42
    Cristiano Ronaldo sa teraz snažil získať loptu, no podstatne bližšie k nej mal Eliaquim Mangala. Ten ju poslal na Diega Alvesa, ktorý ju okamžite odkopol ďaleko od svojej brány.
     
    41
    Do konca prvého polčasu zostáva ešte päť minút. Televízne kamery nám pripomenuli šancu Santiaga Minu, ktorý mohol dať zápasu nový rozmer. Nestalo sa, a tak najtesnejším rozdielom vedie favorit duelu.
     
    40
    Celá aktivita domáceho mužstva vyvrcholila centrom Marcela z ľavej strany. Brazílčan ale našiel len pripraveného Antonia Latorreho, a tak z toho nebolo žiadne nebezpečenstvo pre bránu Valencie.
     
    39
    Biely balet ešte zvyšuje svoju územnú prevahu. Už snáď dve minúty kombinuje v okolí stredového kruhu a hostí prakticky nepúšťa k ničomu.
     
    38
    Real Madrid kombinuje na súperovej polovici ihriska, no zatiaľ je to príliš ďaleko od brány Diega Alvesa. Ten má na konte dva zákroky, ale na hlavičku Cristiana Ronalda spred desiatich minút nedokázal reagovať.
     
    37
    Na druhej strane ihriska sa snažil vymyslieť niečo kreatívne Casemiro. Jeho prihrávka smerovala do miest, kde bol Cristiano Ronaldo, no ten jeho pas nedokázal spracovať.
     
    36
    Santiago Mina možno zahral rukou, no hra plynula ďalej. Obrancovia madridského klubu sa včas dokázali vrátiť a dokonca Naniho nepustili ani k centru z ľavej strany.
     
    35
    Cristiano Ronaldo potiahol akciu domáceho tímu po pravej strane. Podporoval ho aj Dani Carvajal, no výborne zakročil krajný obranca Antonio Latorre, ktorý celú akciu zastavil.
     
    33
    Real Madrid kontroluje priebeh prvého polčase. Na strane Valencie sa kopia zbytočné chyby. Teraz sa jednu z nich snažil využiť Karim Benzema, no loptu rázne odkopol Ezequiel Garay.
     
    32
    Carlos Soler sa previnil nedovoleným zákrokom v strede poľa. Následne hra pokračovala ďalej, no spomínaný hráč sa už zachoval lepšie, keď zblokoval Marcelov center z ľavej strany.
     
    31
    Na druhej strane mali domáci futbalisti výhodu rohového kopu. Diego Alves si s jedným zo svojich obrancov nerozumel, no mal šťastie, že sa pískal útočný faul Nacha Fernándeza.
     
    30
    Priamy kop zahral Dani Parejo, no jeho strelu tečoval dobre postavený múr Keylora Navasa. Podľa televíznych kamier to bol Sergio Ramos, kto zabránil lopte v ceste smerom do brány.
     
    29
    Nacho Fernández teraz išiel do súboja so Santiagom Minom veľmi neohrabane. Hlavný rozhodca píska jeho faul, a tak budú mať hostia výhodu priameho kopu z približne 20 metrov.
     
    28
    Real Madrid zatiaľ nepredvádza nejaký oslnivý výkon, no predsa len sa dostáva do vedenia. V priebežnej ligovej tabuľke tak figuruje na prvom mieste s trojbodovým náskokom.
    27. Cristiano Ronaldo (REA) - 1:0
     
    27
    Real Madrid dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Dani Carvajal centroval z pravej strany, CRISTIANO RONALDO vyhral súboj s Ezequielom Garayom a umiestnenou hlavičkou posiela madridský veľkoklub do vedenia. Pre Portugalčana je to jubilejný 20. gól v prebiehajúcej sezóne.
     
    26
    Priamy kop z pravej strany tento raz zahral James Rodríguez. Svojou ľavačkou pekne zaobalil loptu, no nasmeroval ju tesne vedľa pravej žrde brány Diega Alvesa.
     
    25
    Druhým potrestaným hráčom v dnešnom zápase je krajný obranca hostí Antonio Latorre. Ten si tesne pred šestnástkou počínal nedovolene v súboji s Danim Carvajalom.
     
    24
    Priamy kop zahral kapitán Dani Parejo. Jeho center zrejme nadvihol jeden z domácich obrancov, a tak nemal problém zasiahnuť čilský brankár Keylor Navas.
     
    23
    Santiago Mina si teraz pekne pokryl loptu a nechal sa faulovať Casemirom. Brazílčan zatiaľ žltú kartu nedostal, no hostia budú mať výhodu priameho kopu z dobrej pozície.
     
    22
    Exekútorom priameho kopu nebol nikto iný, ako Cristiano Ronaldo. Portugalský futbalista ale loptu až príliš podkopol, a tak ju nasmeroval nad bránu pripraveného Diega Alvesa.
     
    21
    Hlavný rozhodca prvýkrát v zápase siaha do svojho vrecka. James Rodríguez sa zaskvel peknou individuálnou akciou a približne 25 metrov od brány ho len za cenu žltej karty fauloval Dani Parejo.
     
    20
    Valencia teraz zbytočne stratila loptu v strede poľa, a tak sa dopredu vydal James Rodríguez. Na jeho prihrávku dokázal reagovať Cristiano Ronaldo, no jeho následný pokus stihol zblokovať Eliaquim Mangala.
     
    18
    Na druhej strane registrujeme druhý strelecký pokus Karima Benzemu. Tentokrát to skúšal prízemnou strelou spoza pokutového územia, no dobre zasiahol brankár Diego Alves.
     
    17
    Ďalšie zaváhanie madridskej obrany. Medzi dvoma stopérmi zostal na chvíľu osamotený Fabián Orellana a mal veľkú možnosť otvoriť skóre zápasu. Jeho strela ľavačkou ale mierila vedľa brány Keylora Navasa.
     
    16
    Luka Modrić sa teraz snažil presadiť individuálne. Možno bol tesne pred pokutovým územím faulovaný, no zákrok Naniho hlavný rozhodca zápasu nepíska.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu. Zatiaľ sme videli jednu vážnejšiu gólovú šancu, no už v druhej minúte Santiago Mina z tesnej blízkosti mieril len do žrde.
     
    14
    Valencia sa teraz dostávala do ďalšieho brejku, no celú akciu pokazila nepresná prihrávka Santiaga Minu. Poctivo sa vrátil Dani Carvajal a loptu poslal do bezpečia.
     
    13
    Postranný rozhodca mal teraz veľmi presné oko. Karim Benzema bol v tesnom postavení mimo hry, a tak sa faul na jeho osobu nepíska. Pri lopte tak zostanú futbalisti v oranžo-čiernej kombinácii.
     
    12
    Cristiano Ronaldo to teraz skúsil cez pravú stranu. Zbavil sa Antonia Latorreho a pekným centrom našiel Karima Benzemu. Francúz vyhral hlavičkový súboj s Martínom Montoyom, no jeho pokus mieril len do stredu brány.
     
    11
    Domáci futbalisti to teraz skúšali stredom ihriska. Karim Benzema ale narazil na stenu zvanú Eliaquim Mangala. Následne sa dostávali do brejku hostia, a tak takticky fauloval Casemiro.
     
    10
    Biely balet sa zatiaľ nevie dostať do vyloženej gólovej šance. Valencia sa síce počas sezóny neprezentuje nejakou skalopevnou defenzívou, no začiatok zápasu zvláda veľmi dobre.
     
    9
    Prvý rohový kop zahrával aj Real Madrid. Na center Toniho Kroosa z pravej strany si nabiehal Sergio Ramos, no v osobnom súboji bol úspešnejší Santiago Mina.
     
    8
    Nani sa teraz predviedol dobrou individuálnou akciou po ľavej strane. Technickými finesami zmiatol Daniho Carvajala, no jeho následný center nepatril do kategórie najpresnejších.
     
    7
    Zatiaľ sa hrá prevažne medzi oboma šestnástkami. Valencia ale ukazuje, že na trávniku veľkého favorita nechce len brániť a rada by nadviazala na víťazstvo z marca 2008, keď naposledy dobyla Estadio Santiago Bernabéu.
     
    6
    Hostia mali výhodu prvého rohového kopu. Z pravej strany ho zahral kapitán Dani Parejo, no jeho center preletel celým pokutovým územím madridského klubu.
     
    5
    Krajný obranca Martín Montoya centroval z pravej strany, no svoje obranné povinnosti si do bodky splnil Marcelo. Valencia tak bude pokračovať len vhadzovaním.
     
    4
    Madridčania to skúšajú najmä cez krídelné priestory. Marcelo sa teraz snažil uvoľniť Toniho Kroosa, no nemecký reprezentant jeho úmysel neprečítal, a tak nedokázal dobre reagovať.
     
    3
    Domáci futbalisti teraz dlho obliehali pokutové územie súpera. Napokon posielal loptu do nebezpečného priestoru Luka Modrić, no pred Karimom Benzemom včas zasiahol Ezequiel Garay.
     
    2
    Na začiatku druhej minúty zaváhala madridská obrana a Valencia mohla ísť do vedenia. Sergio Ramos podcenil dlhú loptu dopredu a do dvojnásobného zakončenia sa dostal Santiago Mina. V druhom prípade dokonca trafil ľavú žrď brány Keylora Navasa.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, ktorí nastúpili v tradičných bielych dresoch. Po Marcelovej prihrávke sa prvýkrát dostal k lopte Cristiano Ronaldo, no podľa rozhodcu si pomohol faulom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – James Rodríguez, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Kovačić, L. Vázquez, Asensio, Morata, Isco, Danilo.

    Valencia CF: Diego Alves – Montoya, Garay, Mangala, Latorre – Parejo (C), Soler – Munir, Orellana, Nani – S. Mina.
    Náhradníci: Doménech – Santos, Bakkali, Gayá, Rodrigo, Medrán, Valderrama Doménech.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu zo španielskej La Ligy. Boj o majstrovskú korunu pomaly vrcholí a aj dnešná porcia zápasov môže veľa napovedať o celkovom víťazovi. Najlepšie karty má v rukách Real Madrid, ktorý dnes na Estadio Santiago Bernabéu hostí Valenciu.

    REAL MADRID CF

    Real Madrid je momentálne na druhom mieste ligovej tabuľky, no len o skóre za vedúcou Barcelonou. K dispozícii má však dohrávaný zápas na pôde Celty Vigo, a tak sa čoskoro môže späť vrátiť na lídersku pozíciu. Pred šiestimi dňami sa mohol výrazne priblížiť k zisku titulu, no El Clásico mu nevyšlo podľa predstáv. Po góle Casemira síce viedol najtesnejším rozdielom, no zápas napokon patril hviezdnemu Lionelovi Messimu, ktorý zariadil výhru Kataláncov 2:3. Biely balet si počas týždňa napravil reputáciu, keď zničil Deportivo La Coruña po výsledku 2:6. Pri neúčasti Crisiana Ronalda či Karima Benzemu podali zverenci Zinedinea Zidana kolektívny výkon a okrem dvojgólového Jamesa Rodriguéza sa zapísalo do streleckej listiny ďalšie kvarteto hráčov. Najlepším strelcom tímu je však spomínaný portugalský majster Európy, ktorý čaká na 20. gól v ročníku. Real Madrid dnes nenastúpi v kompletnom zložení, keďže sú zranení Gareth Bale a Pepe.

    FC VALENCIA

    Futbalisti Valencie nemajú úspešnú sezónu a v budúcej sezóne si európske poháre nezahrajú. Momentálne im patrí dvanásta priečka tabuľky, pričom nazbierali len niečo viac ako polovicu celkových bodov svojho dnešného súpera. V posledných troch dueloch sa im nepodarilo bodovať naplno. Svoje konto si vylepšili len bezgólovou remízou so Sevillou. Dnes sa prelomenie ich série bez víťazstva príliš neočakáva. Podstatne väčšiu motiváciu uspieť má Real Madrid, ktorý na rozdiel od súpera má stále o čo hrať. Netopiere vonku bodovali len v siedmich zo sedemnástich duelov a len štyrikrát sa tešili z víťazstva. Valencia nemá v tejto sezóne vyloženého lídra. Najlepším strelcom je Munir El Haddadi, ale ten má na konte len šesť presných zásahov. Valencia sa trápi v defenzíve a pokiaľ sa nič prekvapujúce nestane, dnes inkasuje už 60. gól v sezóne. Chýbať jej bude tuniský obranca Aymen Abdennour a tiež potrestaný Simone Zaza.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Ronaldo, 86. Marcelo – 82. Parejo

    Karty:   52. Casemiro (REA), 82. Modrić (REA) – 21. Parejo (VAL), 25. Latorre (VAL), 56. Garay (VAL), 64. Mangala (VAL), 77. S. Mina (VAL)

    Nepremenená penalta: 57. Ronaldo (REA), brankár Diego Alves zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:10.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Modrić (90+3. L. Vázquez), Casemiro, Kroos – James Rodríguez (66. Asensio), Benzema (72. Morata), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Kovačić, L. Vázquez, Asensio, Morata, Isco, Danilo.

    Valencia CF: Diego Alves – Montoya, Garay, Mangala, Latorre (85. Gayá) – Parejo (C), Soler – Munir, Orellana (89. Bakkali), Nani (69. Rodrigo) – S. Mina.
    Náhradníci: Doménech – Santos, Bakkali, Gayá, Rodrigo, Medrán, Valderrama Doménech.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano