Bielorusko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:0 (kon.) | USA – Fínsko 4:2 (kon.)
koniec
USA
4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Fínsko
Nedeľa 23.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti USA sa stávajú majstrami sveta v hokeji hráčov do 18 rokov pre rok 2017!
     
    59:29
    Tak toto je už definitívny koniec nádejí pre Suomi. Aarne Talvitie dostáva dve minúty za hákovanie. Navyše si oddychový čas berie tréner Fínska.
    56:44 Urho Vaakanainen (FIN) - 4:2
     
    56:44
    Fínsko dalo gól!
    Tak toto bol naozaj zaujímavý gól! Dylan St. Cyr zachytil puk a chcel ho vystreliť cez všetky čiary. Trošku sa však prepočítal a trafil to iba do svojho spoluhráča, od ktorého sa puk odrazil do bránky! Gól je pripísaný URHOVI VAAKANAINENOVI.
    Bez asistencie.
     
    56:16
    Fíni odvolali brankára a vyskúšajú to takto!
     
    51:46
    Po strele amerického hráča sa pred bránkou odohrala menšia strkanica. Jej hlavnými aktérmi boli Otto Latvala a Grant Mismash. Obaja dostávajú po dve minúty za hrubosť.
     
    49:48
    Maličký, len 160-centimetrový Sean Dhooghe si dokázal vypýtať nedovolený zákrok a Kristian Vesalainen si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    49:06
    Fínsko získava presilovku. Oliver Wahlstrom dostáva 2+10 minút za svoj nepríjemný zákrok, ktorým k ľadu poslal fínskeho hráča.
     
    37:43
    Fantastický teč Olivera Wahlstroma, ktorý bol pripravený pred bránkou a ideálne zmenil smer strely z hokejky Gildona. Luukkonen bol v problémoch, ale predsa len dokázal vyraziť betónom.
     
    36:24
    Tkachuk šikovnou letiacou prihrávkou vysunul Norrisa, ktorý to skúšal na dvakrát proti Luukkonenovi, no puk napokon v bráne neskončil.
     
    34:47
    Ďalšie vylúčenie na americkej strane. Quinton Hughes si odsedí dve minúty za sekanie.
     
    34:06
    Ryan Poehling sa dostal do obrovskej šance. Prekorčuľoval celé klzisko, následne si potiahol Luukkonena a vystrelil do brvna!
     
    31:57
    Presilovku tentokrát budú hrať hráči Suomi. Ryan Poehling si odsedí dve minúty za podrazenie. V tejto tretine je to už niekoľké vylúčenie, hráči sú akísi nedisciplinovaní.
    31:03 Grant Mismash (USA) - 4:1
     
    31:03
    USA dalo gól!
    Američania vracajú trojgólové vedenie na svoju stranu! Hughes počkal na správny moment a následne krížne prihral k bránke. Puk ešte stečoval aj Heiskanen a GRANT MISMASH iba prudko zakončil do bránky!
    Asistencie: Quinton Hughes, Braeden Tkachuk.
     
    29:39
    USA získavajú v tejto chvíli presilovú hru. Joni Ikonen si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    28:17
    Američania budú hrať v oslabení. Maxwell Gildon dostáva dve minúty za hákovanie.
    27:05 Eemeli Räsänen (FIN) - 3:1
     
    27:05
    Fínsko dalo gól!
    Fíni strieľajú dôležitý kontaktný gól! Na modrej čiare si prihrávku Kotkaniemiho spracoval EEMELI RASANEN a prudkou strelou švihom prekvapil takmer nič nevidiaceho St. Cyra!
    Asistencie: Jesperi Kotkaniemi, Jesse Koskenkorva.
     
    25:57
    Pastujov šikovnou krížnou prihrávkou našiel Pastujova, ktorý nastrelil z kruhu na bránku. Tkachuk šiel do dorážky, no Luukkonen to stihol pred ním vytlačiť.
     
    22:50
    Spojené štáty navyše získavajú presilovú hru. Urho Vaakanainen dostáva dve minúty za podrazenie.
    21:03 Joel Farabee (USA) - 3:0
     
    21:03
    USA dalo gól!
    Tak toto je pre Fínov naozaj nepríjemné. Cockerill potiahol puk do útočného pásma, počkal si a krásnou zadovkou adresoval puk JOELOVI FARABEEMU, ktorý bekhendom pomedzi nohy prekonal Luukkonena!
    Asistencie: Logan Cockerill, Dylan St. Cyr.
     
    20:07
    Úvodnú tretinu začnú presilovou hrou Suomi. Braeden Tkachuk si odsedí trest za podrazenie.
    16:47 Joel Farabee (USA) - 2:0
     
    16:47
    USA dalo gól!
    Teraz to však prišlo nečakane z ničoho nič! Tortora zachytil puk pri zadnom mantineli, nastavil si ho na bekhend a perfektne našiel nakorčuľovaného JOELA FARABEEHO, ktorý z prvej prekonal Luukkonena!
    Asistencia: Jacob Tortora.
    03:51 Josh Norris (USA) - 1:0
     
    03:51
    USA dalo gól!
    Poznáme úvodný gól tohto stretnutia! Tkachuk získal puk pri mantineli, dvihol hlavu hore, počkal si na správny moment a perfektnou prihrávkou pred bránkovisko našiel JOSHA NORRISA a ten iba doklepol do brány!
    Asistencia: Braeden Tkachuk.
     
    01:38
    Netrvalo dlho a budeme sledovať prvú presilovku. Zahrajú si ju Fíni, dve minúty za hákovanie dostáva Grant Mismash.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 4. Norris (B. Tkachuk), 17. Farabee (Tortora), 22. Farabee (Cockerill, St. Cyr), 32. Mismash (Hughes, B. Tkachuk) – 28. Räsänen (Kotkaniemi, Koskenkorva), 57. Vaakanainen


    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Knoepke, Gildon, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Norris (A), Pastujov – Mismash, Barratt, Wahlstrom – Poehling, Farabee, Slaggert – Reedy, Tortora, Dhooghe – Cockerill.
    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Vaakanainen, Heiskanen, E. Teräväinen, Räsänen, Utunen, Anttalainen, Isiguzo, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Nyman – Virtanen, Talvitie (C), Ylönen – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.

    Rozhodca: Garon, Piragić – Harrington, Yletyinen