Bielorusko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:0 (kon.) | USA – Fínsko 4:2 (kon.)
koniec
Rusko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Švédsko
Nedeľa 23.04.2017, 15:40 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Rusko v tretej tretine spečatilo svoj triumf gólom do prázdnej bránky a raduje sa zo zisku bronzovej medaily! Švédi teda na turnaji konči ako štvrtí v poradí.

    Vo večernom zápase o 19:30 nás čaká posledný zápas, a to finále medzi USA a Fínskom. Ostaňte s nami. (17:37:51)
     
    Koniec zápasu.
    59:45 Kirill Maximov (RUS) - 3:0
     
    59:45
    Rusko dalo gól!
    Ruský triumf v tomto zápase je definitívne spečatený! KIRILL MAXIMOV sa dostal k puku v strednom pásme a z červenej čiary sa bezpečne trafil do brány!
    Bez asistencie.
     
    59:28
    O puk bojovali hráči pri mantineli, potom ho však ruskí hokejisti odstrelili preč.
     
    59:00
    Rusom sa teraz podarilo získať buly v strednom pásme, a to znamená, že gólman Ahman sa vracia na svoj post. So švédskymi nádejami to nevyzerá veľmi dobre.
     
    58:40
    Švédi vyhrali buly v pásme. Z ľavého kruhu to prudko švihom skúšal Zetterlund. Bránu však netrafil a puk po mantineli vyletel von z pásma.
     
    58:01
    Gólman Ahman smeruje na striedačku, začína sa švédska power-play!
     
    58:00
    Postavenie mimo hry. Následne si švédsky tréner berie oddychový čas!
     
    57:33
    Rusi teraz poslali puk von z obranného pásma po mantineli. Keďže došlo k dotyku, zakázané uvoľnenie to nie je a ruskí hráči aspoň získavajú cenné sekundy.
     
    56:52
    Švédi sa opäť usadili v pásme. K strele od modrej sa dostal Boqvist, ale jeho zakončenie skončilo iba na hokejke ruského hráča.
     
    56:06
    Individuálne to skúsil obranca Timothy Liljegren, ktorý prikorčuľoval medzi kruhy a švihom vystrelil. Ustimenko si ho všímal a následne dokázal aj adekvátne reagovať.
     
    55:15
    Švédi sa usadili v útočnom pásme na približne minútu. Od modrej sa k strele dostal Brännström, ale namieril to vedľa a puk tiež ani nik netečoval.
     
    54:17
    Švédi sa dostali do zakončenia. Z pravého kruhu to strelou ťahom vyskúšal Adam Boqvist, Ustimenko šiel do sklzu a lapačkou vychytal strelu.
     
    53:29
    Fjellström tečoval nahodený puk z obranného pásma a Švédsko sa tak vyhlo prípadnému icingu. Navyše, puk sa kĺzal až ku Ustimenkovi, ktorý ho prikryl a hra je aj tak prerušená.
     
    53:16
    Individuálnou akciu sa do útočného pásma pretlačil Andrej Svečnikov. Aj vystrelil spoza obrancov, tí však jeho pokus vyrazili na ochrannú sieť a hra je prerušená.
     
    52:41
    Slepec vnikol s pukom do útočnej tretiny, ale veľa toho nevymyslel. Švédi ho odzbrojili a okamžite sa snažia otočiť hru.
     
    51:45
    Nepríjemne to teraz vyzeralo na opačnej strane. Od ľavého mantinelu sa odpútal Toropčenko, jeho strelu dorážal Muranov, ale Ahman dokázal úspešne zakončiť.
     
    51:12
    Švédi sú teraz síce natlačení v útočnom pásme, ale Rusi ich ideálne vytláčajú k mantinelom, a preto Tri korunky veľa priestoru nemajú.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 17. Galeňuk (Čechovič, Svečnikov), 25. Samorukov, 60. Maximov


    Rusko: Ustimenko (Rajko) – Dedov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Pereljajev, Baranov – Lipanov (C), Svečnikov, Čechovič – Toropčenko, Muranov, Koltygin – Slepec, Maximov, Klisunov – Bicadze, Alexejev, Marušev – Šaškov.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Walfridsson, Brännström (A), Liljegren (A), Boqvist, Ginning, Själin – Bäck, Hugg (C), Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Johansson, Peterson, Sylvegard – Elvenes, Gustafsson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodca: Hejduk, Thomson – Hagerstrom, Hancock