Bielorusko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:0 (kon.) | USA – Fínsko 4:2 (kon.)
koniec
USA
4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Fínsko
Nedeľa 23.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je to tak, Američania finále zvládli takmer bez žiadnych komplikácií a pre svoju krajinu vybojovali jubilejné 10. zlato v tejto kategórii. Ich status najúspešnejšej krajiny v tejto kategórii je ešte vylepšený.
    Reprezentanti Fínska naopak neobhájili minuloročný triumf a tento rok sa môžu tešiť "iba" zo striebornej medaily. Tretie teda končí Rusko.

    Šampionát v Poprade a Spišskej Novej Vsi teda už pozná celkového víťaza. Dnes sa skončil kvalitný 10-dňový turnaj na Slovensku, v ktorom sme mali možnosť sledovať naozaj zaujímavé stretnutia a kvalitne obsadené zápasy.

    My vám ďakujeme za pozornosť, že ste nás čítali a klikali na naše prenosy. Pekný zvyšok večera! (21:51:57)
     
    Hokejisti USA sa stávajú majstrami sveta v hokeji hráčov do 18 rokov pre rok 2017!
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Američania vyhrali buly, ale s pukom smerovali do vlastného pásma a tu už si iba pohodovo prihrávajú.
     
    59:29
    Tak toto je už definitívny koniec nádejí pre Suomi. Aarne Talvitie dostáva dve minúty za hákovanie. Navyše si oddychový čas berie tréner Fínska.
     
    59:23
    Talvitie si pred bránkou pýtal puk od Heiskanena. Dhooghe sa vrátil pred bránku a ideálne zabránil prihrávke.
     
    58:56
    Fíni usadení v pásme, pokúšajú sa o niečo.
     
    58:32
    Skúšal strieľať aj Barratt a bol oveľa bližšie. Svoju strelu však nenamieril presne a taktiež netrafil priestor brány.
     
    57:58
    Črtala sa príležitosť pre amerických hokejistov. Cockerill zachytil prihrávku od Heiskanena, vykorčuľoval s pukom, ale zo stredného pásma netrafil bránu.
     
    57:22
    Fíni s pukom za bránkou, Luukkonen opäť šprintuje na striedačku a Fíni sa pokúsia dostať sa do ďalšieho tlaku.
    56:44 Urho Vaakanainen (FIN) - 4:2
     
    56:44
    Fínsko dalo gól!
    Tak toto bol naozaj zaujímavý gól! Dylan St. Cyr zachytil puk a chcel ho vystreliť cez všetky čiary. Trošku sa však prepočítal a trafil to iba do svojho spoluhráča, od ktorého sa puk odrazil do bránky! Gól je pripísaný URHOVI VAAKANAINENOVI.
    Bez asistencie.
     
    56:16
    Fíni odvolali brankára a vyskúšajú to takto!
     
    55:32
    Dopredu po pravom krídle sa vysunul syn slávneho Keitha Tkachuka Braeden Tkachuk, no nepodarilo sa mu tentokrát vystreliť.
     
    54:18
    Kotkaniemi sa dostal do útočného pásma. Na chvíľu sa Suomi dostali do útočnej tretiny, no jedna chybná prihrávka a už boli von.
     
    52:55
    Američania teraz držali puk v útočnom pásme. Držia Fínov na dištanc. Fíni si momentálne absolútne bezzubí a nevedia sa dostať do väčšieho tlaku.
     
    51:46
    Po strele amerického hráča sa pred bránkou odohrala menšia strkanica. Jej hlavnými aktérmi boli Otto Latvala a Grant Mismash. Obaja dostávajú po dve minúty za hrubosť.
     
    51:45
    Po dlhšom čase si hokejisti USA vypracovali streleckú príležitosť. Hughes vystrelil z pravého kruhu, no Ukko-Pekka Luukkonen úspešne zasiahol.
     
    50:55
    Američania sa ani v hre štyroch proti štyrom nikam neponáhľajú. Bezpečne kontrolujú čas a hrajú s absolútnym pokojom.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 4. Norris (B. Tkachuk), 17. Farabee (Tortora), 22. Farabee (Cockerill, St. Cyr), 32. Mismash (Hughes, B. Tkachuk) – 28. Räsänen (Kotkaniemi, Koskenkorva), 57. Vaakanainen


    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Knoepke, Gildon, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Norris (A), Pastujov – Mismash, Barratt, Wahlstrom – Poehling, Farabee, Slaggert – Reedy, Tortora, Dhooghe – Cockerill.
    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Vaakanainen, Heiskanen, E. Teräväinen, Räsänen, Utunen, Anttalainen, Isiguzo, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Nyman – Virtanen, Talvitie (C), Ylönen – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.

    Rozhodca: Garon, Piragić – Harrington, Yletyinen