Bielorusko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:0 (kon.) | USA – Fínsko 4:2 (kon.)
koniec
Rusko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Švédsko
Nedeľa 23.04.2017, 15:40 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Rusko v tretej tretine spečatilo svoj triumf gólom do prázdnej bránky a raduje sa zo zisku bronzovej medaily! Švédi teda na turnaji konči ako štvrtí v poradí.

    Vo večernom zápase o 19:30 nás čaká posledný zápas, a to finále medzi USA a Fínskom. Ostaňte s nami. (17:37:51)
     
    Koniec zápasu.
    59:45 Kirill Maximov (RUS) - 3:0
     
    59:45
    Rusko dalo gól!
    Ruský triumf v tomto zápase je definitívne spečatený! KIRILL MAXIMOV sa dostal k puku v strednom pásme a z červenej čiary sa bezpečne trafil do brány!
    Bez asistencie.
     
    59:28
    O puk bojovali hráči pri mantineli, potom ho však ruskí hokejisti odstrelili preč.
     
    59:00
    Rusom sa teraz podarilo získať buly v strednom pásme, a to znamená, že gólman Ahman sa vracia na svoj post. So švédskymi nádejami to nevyzerá veľmi dobre.
     
    58:40
    Švédi vyhrali buly v pásme. Z ľavého kruhu to prudko švihom skúšal Zetterlund. Bránu však netrafil a puk po mantineli vyletel von z pásma.
     
    58:01
    Gólman Ahman smeruje na striedačku, začína sa švédska power-play!
     
    58:00
    Postavenie mimo hry. Následne si švédsky tréner berie oddychový čas!
     
    57:33
    Rusi teraz poslali puk von z obranného pásma po mantineli. Keďže došlo k dotyku, zakázané uvoľnenie to nie je a ruskí hráči aspoň získavajú cenné sekundy.
     
    56:52
    Švédi sa opäť usadili v pásme. K strele od modrej sa dostal Boqvist, ale jeho zakončenie skončilo iba na hokejke ruského hráča.
     
    56:06
    Individuálne to skúsil obranca Timothy Liljegren, ktorý prikorčuľoval medzi kruhy a švihom vystrelil. Ustimenko si ho všímal a následne dokázal aj adekvátne reagovať.
     
    55:15
    Švédi sa usadili v útočnom pásme na približne minútu. Od modrej sa k strele dostal Brännström, ale namieril to vedľa a puk tiež ani nik netečoval.
     
    54:17
    Švédi sa dostali do zakončenia. Z pravého kruhu to strelou ťahom vyskúšal Adam Boqvist, Ustimenko šiel do sklzu a lapačkou vychytal strelu.
     
    53:29
    Fjellström tečoval nahodený puk z obranného pásma a Švédsko sa tak vyhlo prípadnému icingu. Navyše, puk sa kĺzal až ku Ustimenkovi, ktorý ho prikryl a hra je aj tak prerušená.
     
    53:16
    Individuálnou akciu sa do útočného pásma pretlačil Andrej Svečnikov. Aj vystrelil spoza obrancov, tí však jeho pokus vyrazili na ochrannú sieť a hra je prerušená.
     
    52:41
    Slepec vnikol s pukom do útočnej tretiny, ale veľa toho nevymyslel. Švédi ho odzbrojili a okamžite sa snažia otočiť hru.
     
    51:45
    Nepríjemne to teraz vyzeralo na opačnej strane. Od ľavého mantinelu sa odpútal Toropčenko, jeho strelu dorážal Muranov, ale Ahman dokázal úspešne zakončiť.
     
    51:12
    Švédi sú teraz síce natlačení v útočnom pásme, ale Rusi ich ideálne vytláčajú k mantinelom, a preto Tri korunky veľa priestoru nemajú.
     
    50:19
    Fabian Zetterlund sa pretlačil do útočného pásma a podarilo sa mu zakončiť z ľavého kruhu. Puk smeroval vedľa bránky gólmana Ustimenka.
     
    49:32
    Švédski hokejisti nahodili puk do útočného pásma. Neskončilo sa to však veľmi úspešne, Rusi boli pri ňom skôr.
     
    48:06
    Bäck sa uvoľnil pred brankárom Ustimenkom a okamžite z prvej po prihrávke strieľa. Ruský brankár predviedol výborný zákrok.
     
    46:56
    Hugg si spracoval medzi kruhmi prihrávku od Bäcka. Bekhendovou strelou však Kirilla Ustimenka vôbec neprekvapil.
     
    46:10
    Rubinčik to skúsil strelou od modrej čiary. Trafil sa však iba do betńov gólmana Ahmana. Rusi si ešte potom dokázali udržať pásmo.
     
    45:35
    Rusi nahodili puk do pásma, no nešli za ním tak poctivo. Švédi sa ho zmocnili, otočili hru, ale napokon sa to skončilo iba zakázaným uvoľnením.
     
    44:17
    Svečnikov v dobrom postavení pred bránkoviskom našiel Georgiho Dedova, ktorý vystrelil prakticky z prvej, no iba do hrude švédskeho gólmana.
     
    43:35
    Následne si Rusi ešte udržali pásmo a k strele od modrej sa dostal Galeňuk. Jeho delovku od modrej Ahman musel vyraziť betónmi.
     
    43:18
    Rubinčik miešal puk a miešal. Prihrávka na Maximova bola však až priveľmi čitateľná a Švédi ju dokázali vypichnúť.
     
    42:20
    Rusko bude hrať presilovku. Sebastian Walfridsson dostáva dve minúty za narazenie na mantinel.
     
    42:05
    Švédi akosi zabudli na Andreja Svečnikova, ktorý sa absolútne neohrozene prekľučkoval až pred Ahmana a zakončil z tesnej blízkosti. Jeho strela napokon šla vedľa.
     
    41:14
    Na opačnej strane sa šikovne pretlačil dopredu Isac Lundeström. Šiel až pred Ustimenka, no ruský brankár mu napokon puk vypichol.
     
    40:50
    Ruskí hokejisti sa dostali do útočného pásma. Strela od Galeňuka z ľavého kruhu však ani zďaleka presná nebola.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry bola úspešnejšia pre ruské mužstvo. Rusi navýšili svoje vedenie o jeden gól, keď sa v 25. minúte presadil Samorukov. Švédi však stále vedú v ukazovateli počtu striel na bránku. Majú ich 24, Rusi 14.
    Tretia tretina sa začne približne o 17:06.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:28
    Nevyšlo to teraz veľmi ruskému hokejisti. Ten ešte chcel vyviezť puk ďalej, napokon ho však nahodil spoza červenej čiary a znamená to icing.
     
    38:31
    Švédska presilovka je už na konci. Veľa toho v nej Severania naozaj nevymysleli. Puk teraz skončil mimo klziska a vhadzuje sa po Ustimenkovej pravici.
     
    38:01
    Švédi sa konečne usadili v pásme. Akciu zakončili prihrávkou na Walfridssona, ktorý aj od modrej čiary pálil. Trafil sa však iba do protihráča a puk následne smeroval von z pásma.
     
    37:17
    Rusi aj vo vlastnom oslabení zbierajú cenné sekundy. Po zisku puku v strednom pásme sa nikam nenáhlil Slepec, posunul ho späť na obrancov a až tí následne vyhodili.
     
    36:28
    Rusko sa teraz bude brániť. Dmitrij Samorukov je potrestaný dvomi minútami za podrazenie.
     
    36:16
    Samorukov párkrát premiešal za ľavým kruhom a nakoniec sa rozhodol vystreliť. Puk smeroval mimo bránky.
     
    35:45
    Následne sa to nahodeným pukom pokúsil napraviť Brännström. Tu už bola šanca na udržanie pásma väčšia, ale tiež sa to Švédom nepodarilo.
     
    34:54
    Švédi nahodili puk do pásma, čo možno nebolo najlepšie riešenie. Rusi boli pri puku za bránkou skôr a mohli sa teda chopiť rozohrávky.
     
    34:10
    Zetterlund krížom prihral na modrú čiaru Westerlundovi, ktorý to skúsil ľahkým nahodením. Puk preletel mimo bránky a Ustimenko ho iba pohybom skontroloval.
     
    33:32
    Samorukovi sa medzi kruhmi ukazoval Čechovič, no neposunul mu puk v pravej chvíli. Následne sa zamotal a už z toho šanca pre Rusko nebola.
     
    32:43
    Liljegren nabil po modrej čiare Brännströmovi, ktorý sa pokúsil a aj sa mu to podarilo, že vypálil z prvej. Puk skončil na výstroji gólmana Ustimenka, ktorý hru neprerušoval.
     
    32:16
    Ruský hráč Dmitrij Samorukov teraz dal pocítiť tvrdosť mantinelu jednému zo švédskych hokejistov. Odstavil ho absolútne telom.
     
    30:48
    Švédi získali pásmo. Puk si posunuli po obvode až sa dostal na hokejku Ginninga. Jeho tvrdá delovka však mierila iba nad bránku.
     
    29:51
    Svečnikov hľadal krátkou prihrávkou pred bránu Čechoviča. Puk však cez Liljegrena neprenikol. Rusi ešte chvíľu ostali v pásme, no už nevystrelili.

     
    29:14
    Hugg celkom umne nahodil puk do útočného pásma, pretože odrazil sa k pravému kruhu, kde prikorčuľoval Bäck a mohol ihneď strieľať. Ustimenko zakročil úspešne.
     
    27:56
    Švédi sa síce dostali pred Ustimenka, no ich snaha nebola dostatočná. Následne ruské založenie útoku bolo s chybami, pískal sa icing.
     
    27:31
    Johansson prenechal puk Sylvegardovi, ktorý vyštartoval po ľavom krídle, prenikol na os ihriska, ale tu ho už ruský obranca puku zbavil.
     
    26:44
    Švédsko si vytvorilo príležitosť, v ktorej sa ocitol Olofsson. Z tesnej blízkosti bránkoviska sa dostal k strele, no bránu netrafil.
     
    26:18
    Rusi sa teraz neponáhľali so založením útoku. Držali puk vo vlastnom obrannom pásme a čakali na nejaké znamenie. Medzitým Švédi striedali.
     
    25:17
    Stav ostáva nezmenený. Lucas Elvenes si nakorčuľoval pomaličky a skúsil to strelou k ľavej žrdi. Ustimenko puk vytečoval.
    25:17 Lucas Elvenes (SWE)
     
    25:17
    Ginning prihrávkou v brejkovej pozícii našiel Elvenesa, ktorý však bol faulovaný, nemohol vystreliť a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie!
    24:21 Dmitrij Samorukov (RUS) - 2:0
     
    24:21
    Rusko dalo gól!
    Ruská zborná zvyšuje svoje vedenie v tomto zápase! DMITRIJ SAMORUKOV zachytil nepresnú prihrávku od švédskeho obrancu. Zastavil ju na modrej čiare, kľučkou sa zbavil protihráča a švihom prudko zavesil pod hornú žrď!
    Bez asistencie.
     
    24:10
    Maximov sa otočil smerom do hry a podarilo sa mu vystreliť z pravého kruhu. Švédski hokejisti sa však puku zmocnili.
     
    22:52
    Švédom nevyšlo založenie útoku. Puk smeroval cez celé klzisko takmer nepovšimnutý. Znamená to zakázané uvoľnenie.
     
    22:18
    Walfridsson vykorčuľoval s pukom po ľavom krídle a vystrelil z kruhu. Ustimenko šiel na kolená a betónmi vyrazil strelu.
     
    21:36
    Brankár Ahman si pripísal prvý zákrok. Koltygin posunul na ľavý kruh Muranovi, ktorý švihom vystrelil. Švédsky gólman nemal problém puk zachytiť.
     
    20:56
    Klisunov vykorčuľoval s pukom do útočného pásma, premiešal na pravom kruhu a vystrelil. Presne však nezakončil.
     
    20:20
    Založenie útoku od ruských hráčov bolo neopatrné. Skončilo sa to prerušením hry, keďže rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina bola herne vyrovnaná, no strelecky Švédi prestrieľali Rusov 15:8. Boli to však práve Rusi, ktorí sa dostali do vedenia v 17. minúte.
    Druhá časť hry sa začne približne o 16:23.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:27
    Obrovská šanca pre Švédov! Zetterlund potiahol akciu po ľavom krídle, prihral medzi kruhy Bäckovi, ktorý šikovne vystrelil na pravý betón. Puk sa odrazil, k dorážke sa dostal Hugg, no Ustimenko zázračne dokázal použiť svoj betón ešte raz a zmaril túto stopercentnú tutovku Hugga!
     
    18:27
    Švédi rozprúdili zaujímavú akciu. David Gustafsson sa ukázal voľný medzi kruhmi, spracoval si prihrávku od Elvenesa a vystrelil. Ustimenko musel okamžite reagovať.
     
    17:28
    Švédi sa aj pokúsili o rýchlu odpoveď. Od modrej čiary nasmeroval puk na bránu Liljegren, gólman Ustimenko však stopercentne pripravený.
    16:27 Danila Galeňuk (RUS) - 1:0
     
    16:27
    Rusko dalo gól!
    Rusi napokon využívajú presilovku a idú do vedenia v zápase! Pred bránkovisko akosi prešla prihrávka od Čechoviča, ktorú zachytil DANILA GALEŇUK. Vystrelil prvý raz, trafil brvno a následne sa z dorážky už nemýlil!
    Asistencie: Ivan Čechovič, Andrej Svečnikov.
     
    15:51
    Švédom sa zatiaľ darí brániť sa úspešne vo svojom oslabení. Rusko tentokrát musí začínať až spoza Ustimenka. Čaká sa na novú formáciu.
    15:09 Mark Rubinčik (RUS)
     
    15:09
    Presilovka pre tím Ruska. Marcus Sylvegard si bude musieť odpykať dve minúty za držanie.
     
    14:48
    Klisunov sa ukazoval pred bránkou Čechovičovi. Rusi však nedokázali vytvoriť si príležitosť. Švédi sa stihli vrátiť a priestor prečíslili.
     
    13:37
    Dopredu vyrazili aj švédski mladíci. Akciu potiahol Isac Lundeström, ktorý iba tak symbolicky a propagačne nahodil puk na Ustimenka. Hra prerušená.
     
    13:18
    Švédi nechali veľa priestoru Samorukovi, ktorý obkorčuľoval bránu a bekhendom prihrával Muranovi. Našťastie pre Švédsko sa Rusi k šanci nedostali.
     
    12:21
    Rýchla výmena puku medzi hráčmi Švédska. Liljegren posunul Miketinacovi, ktorý ešte dal na ľavý kruh Fjellströmovi a ten strieľal. Puk preletel nad bránkou.
    11:15 Mark Rubinčik (RUS)
     
    11:15
    Brännström vystrelil od modrej čiary, ale Ustimenko vyrazil pred seba. Následne hru otočili Rusi, dopredu vyštartoval Šaškov, ktorý to skúsil švihom. Úspešný zákrok do štatistík aj pre Ahmana.
     
    10:44
    Brankár Ustimenko musel riešiť aj ďalšiu situáciu. Od modrej čiary poslal na bránku puk Walfridsson, ktorého strela skončila vo výstroji ruského gólmana, i keď ani on sám si nebol istý, či ju tam má.
     
    10:08
    Horúco bolo teraz pred gólmanom Ustimenkom. Puk sa dostal pred bránkovisko na hokejku Gustafssona, ktorý spoločne s Miketinacom dorážali. Hra však bola prerušená.
     
    09:54
    Čechovič rozohral akciu cez Maximova, ktorý sa dostal do pásma, no spomedzi kruhov už vystreliť nedokázal.
     
    09:04
    Rusi zabudli puk pri modrej čiare. Zmocnil sa ho Anton Johansson, ktorý neváhal a poslal ho priamočiaro na bránku. Kirill Ustimenko vytiahol lapačku.
     
    07:55
    Teraz to šikovne individuálne skúšal Zetterlund, ktorý prekorčuľoval poza bránu, natlačil sa k pravej žrdi a snažil sa vystreliť. Puk však preletel mimo.
     
    07:14
    Boqvist vyšiel dopredu po pravom krídle, dostal sa do útočného pásma, no ruskí hráči ho vytlačili smerom k mantinelu a nedovolili zakončiť.
     
    06:41
    Slepec potiahol puk do útočného pásma, no pri mantineli si Švédi dali na neho pozor a nepustili ho bližšie k bráne.
     
    06:06
    Rušno bolo pred ruským gólmanom. Fjellström potiahol puk do útočnej tretiny, obkorčuľoval bránu a našiel Gustafssona. Jeho strelu dokázal Ustimenko zneškodniť.
     
    05:40
    Peterson síce získal puk po súboji pri mantineli, no zo stredného pásma ho iba poľahky nahodil do útočnej tretiny, kde už však boli pri ňom Rusi.
     
    04:25
    V závere presilovky sa Švédi ešte o niečo pokúsili. Spoza pravého kruhu nahadzoval Lundeström, ale trafil iba Ustimenkov betón.
     
    03:32
    Rusom sa teraz podarilo zaistiť puk v obrannom pásme a bez rozmýšľania ho poslať von cez všetky čiary.
     
    02:52
    Elvenes šikovne krížnou prihrávkou našiel pripraveného Fabiana Zetterlunda v predbránkovom priestore. Jeho zakončenie z prvej však letelo vedľa bránky.
     
    02:23
    Presilovku budú hrať Švédi. Jaroslav Alexejev dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    02:17
    K strele od modrej čiary sa dostal Samorukov. Jeho pokus švihom Ahman s prehľadom videl a zasiahol vyrážačkou.
     
    01:41
    Ruskí hokejisti získali útočné pásmo. Veľmi nebezpeční však neboli, keďže si puk posúvali iba po mantineloch.
     
    00:39
    Na opačnej strane sa individuálne pokúšal natlačil dopredu Zetterlund. Dostal sa síce medzi kruhy, ale tu mu už puk ušiel a navyše ho mal pod kontrolou iba jednou rukou.
     
    00:12
    Úvodné buly vyhrali ruskí hokejisti a podarilo sa im dostať do pásma. Spomedzi kruhov vystrelil Lipanov, no iba do švédskeho hráča.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľad už nastupujú oba tímy. Rusi v červených dresoch, Švédi v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Ustimenko (Rajko) – Dedov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Pereljajev, Baranov – Lipanov (C), Svečnikov, Čechovič – Toropčenko, Muranov, Koltygin – Slepec, Maximov, Klisunov – Bicadze, Alexejev, Marušev – Šaškov.

    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Walfridsson, Brännström (A), Liljegren (A), Boqvist, Ginning, Själin – Bäck, Hugg (C), Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Johansson, Peterson, Sylvegard – Elvenes, Gustafsson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodca: Hejduk, Thomson – Hagerstrom, Hancock.
     
    Prajem vám príjemnú nedeľu a vítam vás pri sledovaní predposledného zápasu Majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 18 rokov 2017! Diváci na popradskom štadióne od 15:30 budú svedkami súboja o bronz, v ktorom sa proti sebe postavia Rusko a Švédsko.

    Ruskí hokejisti sa do boja o bronz dostali po prehre s Fínskom vo včerajšom semifinálovom zápase. Na mladých Rusov čakal azda ten najťažší súper, a to obhajca celkového minuloročného víťazstva. Fíni už v základnej skupine ukázali svoju suverenitu. V štvrťfinále však tesne prešli cez Česko po predĺžení a proti Rusku to taktiež nemali ľahké. Rusi nastúpili do zápasu odhodlane. Prvá tretina bola absolútne vyrovnaná a nepriniesla žiaden gól. V druhej časti hry dostal Suomi do vedenia Ylonen. Až v tretej tretine sa podarilo Slepecovi vyrovnať a zápas následne putoval do predĺženia. V ňom rozhodol gólom tri minúty pred koncom Utunen a poslal Rusov do boja o tretie miesto.

    Švédski mladíci nastúpili vo včerajšom semifinálovom stretnutí proti víťazovi svojej základnej B skupiny- USA. Hokejisti Spojených štátov neostali nič dlžní svojej povesti a po prvej tretine viedli najtesnejším rozdielom. Švédom sa podarilo vyrovnať, následne Američania vyhrávali opäť, ale v tretej tretine to pre Švédov vyzeralo veľmi dobre. Po góle Zetterlunda a zásahu Sylvegarda viedli 2:3 v 47. minúte. O minútu neskôr však už radosť z gólu bola preč, keďže Hughes vyrovnal na 3:3. Zápas napokon putoval do predĺženia, v ktorom sa hralo veľmi vyrovnane a už sa schyľovalo k samostatným nájazdom. 21 sekúnd pred koncom však prišla chybička Švédov, puku sa zmocnil Dhooghe a skóroval, čím zabezpečil pre svoj tím finále a Švédsko teda bude súperiť „iba“ o bronz.

    Už v základnej skupine sme mohli sledovať jedno vzájomné stretnutie Švédska a Ruska. Do vedenia išli Švédi v 10. minúte a vedúci stav si držali celkom dlho. Zničilo ho až počínanie Rusov v tretej tretine, keď sa dvakrát presadil Svečnikov a raz Maximov. Rusko teda napokon zdolalo Švédsko 3:1. Zápas o bronz však bude mať určite iný charakter a všetci dúfame, že uvidíme skvelý zápas, ktorý bude takým predkrmom pred absolútnym finále šampionátu hráčov do 18 rokov na Slovensku medzi Fínskom a USA. Sledujte nás!

     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 17. Galeňuk (Čechovič, Svečnikov), 25. Samorukov, 60. Maximov


    Rusko: Ustimenko (Rajko) – Dedov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Pereljajev, Baranov – Lipanov (C), Svečnikov, Čechovič – Toropčenko, Muranov, Koltygin – Slepec, Maximov, Klisunov – Bicadze, Alexejev, Marušev – Šaškov.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Walfridsson, Brännström (A), Liljegren (A), Boqvist, Ginning, Själin – Bäck, Hugg (C), Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Johansson, Peterson, Sylvegard – Elvenes, Gustafsson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodca: Hejduk, Thomson – Hagerstrom, Hancock