Dortmund – Leverkusen 6:2 (kon.) | Mainz – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Bayern 0:3 (kon.)
Brémy – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Ingolstadt 5:2 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
6:2 (2:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 04.03.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 23. kola nemeckej Bundesligy. Borussia Dortmund v ňom privíta na vo svojom Signal Iduna Parku privíta Bayer Leverkusen. Stretnutie sa začína o 15:30.

    BORUSSIA DORTMUND

    Borussia Dortmund sa po odohratí 22 zápasov nachádza v tabuľke Bundesligy na 3. mieste. Doposiaľ BVB nazbieralo 40 bodov a na vedúci Bayern Mníchov má až 13-bodovú stratu. Dortmund sa síce snaží pod vedením trénera Thomasa Tuchela predvádzať svoj typický pekný ofenzívny futbal, no občas sa nevyhne aj zbytočným zaváhaniam. Na svojom konte má štyri prehry. Tá posledná bola poriadne šokujúca, keď v 20. kole futbalisti Dortmundu odchádzali bez bodu z ihriska beznádejne psoledného Darmstadtu. Odvtedy sa však Tuchelovi zverenci dostali do slušnej formy, keď tak Wolfsburg, ako aj minulý víkend Freiburg zdolali zhodným výsledkom 3:0. Od úvodu ligovej sezóny nastrieľala Borussia už 46 gólov, čo je druhý najvyšší počet v celej súťaži. Najväčší podiel má na tom gabonský reprezentant Pierre-Emerick Aubameyang. Ten proti Freiburgu mieril do čierneho dvakrát a celkovo má na svojom konte už 19 presných zásahov. Brankárska jednotka BVB Roman Bürki neinkasovala gól v Bundeslige už 203 minút, keď ho naposledy v 67. minúte spomínaného zápasu s Darmstadtom prekonal Antonio-Mirko Čolak. Tréner Thomas Tuchel už pravdepodobne myslí aj na odvetný duel osemfinále Ligy majstrov proti Benfice Lisabon, v ktorom budú musieť jeho zverenci v stredu doháňať jednogólové manko. Otázkou zostáva, či to nejak poznačí základnú zostavu Borussie v tomto stretnutí. Ďalšie vrásky na čele Tuchelovi pribudli potom, čo sa v priebehu týždňa objavili informácie o mimoriadne vážnom zdravotnom stave Maria Götzeho, ktorý bude musieť dokonca podľa vyjadrení lekárov zvážiť koniec profesionálnej kariéry. Okrem tohto hviezdneho stredopoliara nebude môcť dnes Tuchel počítať ani so Svenom Benderom a Sebastianom Rodem, otázne sú štarty v prípade Matthiasa Gintera a Alexandra Isaka.

    BAYER LEVERKUSEN

    Bayeru Leverkusen zatiaľ táto sezóna absolútne nevychádza podľa predstáv. Aktuálne patrí Farmaceutom v tabuľke Bundesligy až nelichotivé 8. miesto. V doterajšom priebehu ročníka nazbierali v 22 zápasoch 30 bodov. Na svojom konte majú zverenci Rogera Schmidta už 10 prehier, čo je počet, ktorý nazbierali za celú uplynulú sezónu. Bayeru sa vôbec nedarí najmä v defenzíve. Doposiaľ inkasovali už 32-krát a z mužstiev v hornej polovici tabuľky nájdeme v tomto smere horšie číslo už len pri deviatom Frieburgu. V ofenzíve zase trénerovi Rogerovi Schmidtovi už od začiatku februára chýba Hakan Çalhanoğlu, ktorý si odpykáva svoj trest do konca sezóny, ktorý mu udelila FIFA za to, že ešte v roku 2011 nedodržal svoju predbežnú dohodu s tureckým Trabzonsporom, za ktorú vtedy ešte tíndežer Çalhanoğlu zinkasoval 100-tisíc eur. Z posledných štyroch ligových duelov, v ktorých Turek svojmu tímu chýbal, Leverkusen zvíťazil len dvakrát. Naposledy Bayer nestačil na vlastnom štadióne na Mainz, ktorému podľahol 0:2. Najlepším strelcom tímu trénera Rogera Schmidta je Mexičan Javier Chicharito Hernández, ktorý sa presadil zatiaľ 10-krát. Ten však bude pravdepodobne Leverkusenu dnes chýbať, keďže ho trápi svalové zranenie. Otázna je aj účasť mladého obrancu Dannyho Da Costu. Kto určite bude v zostave Bayeru absentovať, to je talentovaný nemecký obranca Jonathan Tah.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH DUELOV:

    Leverkusen – Dortmund 2:0
    Leverkusen – Dortmund 0:1
    Dortmund – Leverkusen 3:0
    Leverkusen – Dortmund 0:0
    Dortmund – Leverkusen 0:2
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra – Durm, Weigl, G. Castro, Guerreiro – Dembèlé, Reus (C) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Jedvaj, Toprak, Wendell – Mehmedi, L. Bender (C), Aránguiz, Kampl – Volland, Havertz.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, J. Hernández, Baumgartlinger, Brandt, V. Jurčenko, Bellarabi.

    Rozhodca: Christian Dingert.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hostí z Leverkusenu. Ich prvý útok sa však končí po nedovolenom zákroku Larsa Bendera na Ousmane Dembèlého.
     
    2
    Bayer pokračuje v aktivite. Po prvý raz musel byť v permanencii aj Roman Bürki. Brankár Borussie si však bez problémov prišiel po nepresnú kolmicu Kevina Kampla na Kevina Vollanda.
     
    3
    Úvodný útok domácich podnikol Pierre-Emerick Aubameyang. Gabončan však neodcentroval cez Ömera Topraka, a tak budeme svedkami prvého rohového kopu stretnutia.
     
    4
    Hneď v úvode tu máme menšie zdržanie. Od ľavej rohovej zastávky centroval Raphaël Guerreiro a v hlavičkovom súboji sa nepríjemne zrazili Marc Bartra s Larsom Benderom. O niečo horšie to vyzerá s kapitánom Leverkusenu. Ten si vyžiadal krátke ošetrenie, a tak sa v tejto chvíli na malú chvíľu nehrá.
     
    5
    Vyzerá to tak, že Bender bude v poriadku. Podľa pravidiel však musí na pár sekúnd opustiť ihrisko, a tak bude svojmu tímu v týchto sekundách chýbať.
     
    6
    Dortmund dal gól! Domáci sa ujímajú veľmi rýchleho vedenia. Po nevydarenom centri Marca Reusa rozohral Dortmund postupnú akciu, po ktorej sa lopta dostala k OUSMANEMU DEMBÈLÉMU. Ten napriahol ešte spoza pokutového územia a namieril presne k pravej žrdi brány Bernda Lena.
    6. Ousmane Dembèlé (DOR) - 1:0
     
    7
    Leverkusen chcel okamžite odpovedať, no center Charlesa Aránguiza preletel pokutovým územím Dortmundu bez povšimnutia niektorého zo zúčastnených hráčov.
     
    8
    Hostia ale pokračovali v útoku, všetko ukončil až nedovolený zákrok Kaia Havertza na Marca Bartru. Loptu tak majú vo svojej moci hráči BVB.
     
    9
    Zverenci Thomsa Tuchela majú nahraté a už v úvodnej desaťminútovke sa im podarilo dosiahnuť dôležitý prvý gól. V tejto chvíli tak manévrujú s loptou v blízkosti polovice ihriska.
     
    10
    Z postupnej kombinácie napokon vznikla zaujímavá príležitosť pre Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorý ale tesne minul loptu po zaujímavom centri Erika Durma z pravej strany.
     
    11
    Už od úvodu sa hrá pomerne agresívne. Niekoľko nedovolených zákrokov má na svedomí obranca Leverkusenu Ömer Toprak, ktorý si v tejto chvíli vyslúžil dohovor od hlavného rozhodcu.
     
    12
    Kevin Kampl chcel vysokou loptou na obranu vyslať do šance Admira Mehmediho. Toho ale bez najmenších problémov postrážil Sokratis Papasthatopoulos.
     
    13
    Prvá zaujímavá príležitosť aj pre Bayer. Cez Charlesa Aránguiza sa lopta dostala k Admirovi Mehmedimu, ktorý ale v už v šestnástke trafil len dobre postaveného Marca Bartru.
     
    14
    Kevin Volland tam teraz zvádzal niekoľko mimoriadne tvrdých súbojov s obranou Borussie Dortmund, vďaka čomu vybojoval pre svoje mužstvi prvý rohový kop.
     
    15
    Táto štandardná situácia z ľavej strany ale Leverkusenu absolútne nevyšla, a tak môže Roman Bürki rozohrávať od vlastnej brány.
     
    16
    V 16. minúte zápasu sme svedkami aj prvej žltej karty zápasu. Vidí ju hosťujúci Charles Aránguiz za nebezpečný sklz proti Julianovi Weiglovi.
     
    17
    Zo štandardnej situácie centroval Marco Reus a črtajúce sa nebezpečenstvo pred Berndom Lenom zažehnal práve Charles Aránguiz v spolupráci s Kevinom Kamplom.
     
    18
    Pierre-Emerick Aubameyang sa chcel pretlačiť k lopte cez Ömera Topraka, obranca Farmaceutov si však tentokrát poradil a kanoniera Borussie do šance nepustil.
     
    19
    Tin Jedvaj hľadal loptou na ľavé krídlo Kaia Havertza, no na tohto ofenzívneho hráča Leverkusenu bola prihrávka až príiš dlhá.
     
    20
    No a ďalšia zrážka hlavami. Tentokrát sa vo vzduchu nepríjemne "stretli" Charles Aránguiz s Gonzalom Castrom a obaja budú potrebovať lekársku pomoc svojho realizačného tímu.
     
    21
    Benjamin Henrichs si teraz sám trochu skomplikoval situáciu, keď podcenil vysokú loptu smerujúcu na Marca Reusa, napokon to však proti hviezdnemu stredopoliarovi Borussie obranca Bayeru všetko zvládol.
     
    22
    Dortmund to skúša po pravej strane, tam ale akciu Erika Durma s Łukaszom Piszczekom niekoľkokrát prerušil Wendell. Piszczek si tak trikrát v rade zopakoval autové vhadzovanie.
     
    23
    Charles Aránguiz by už mal byť v poriadku. Teraz jeho center z pravej strany mal nájsť hlavu Admira Mehmediho, ktorý sa ale dnes proti Sokratisovi Papasthatopoulosovi s Marcom Bartrom k príliš veľkému počtu lôpt nedostáva.
     
    24
    Tempo hry nám poriadne upadlo. Domáci futbalisti majú všetko pod kontrolou a súpera zatiaľ k ničomu nebezpečnému nepustili.
     
    25
    Ousmane Dembèlé znova predviedol svoje individuálne majstrovstvo. Prenikol do pokutového územia, zbavil sa Ömera Topraka a Bernd Leno si musel dať veľký pozor! Ďalší rohový kop pre Dortmund.
     
    26
    Dortmund dal gól! Centroval Marco Reus, loptu predĺžil Marc Bartra, obrana Leverkusenu nepochopiteľne zaspala, čo PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG využil na strelenie svojho jubilejného 20. ligového gólu v tejto sezóne.
    26. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 2:0
    26. 2:0
     
    27
    Tak takto si Leverkusen tento duel určite nepredstavoval. Reagovať chcel Kevin Kampl, no jeho spoluhráči nezareagovali na ani jeden z dvojice jeho centrov do šestnástky Dortmundu.
     
    28
    Leverkusen sa ale sympaticky snaží hrať stále ofenzívne, no zatiaľ len márne hľadá recept na organizovanú defenzívu Borussie.
     
    29
    Znova bol v akcii Kevin Kampl na ľavej strane, no jeho prienik zastavil vzorne pracujúci Ousmane Dembèlé.
     
    30
    Spoza pokutového územia napriahol Benjamin Henrichs, no znova trafil len Marca Bartru. Rohový kop pre Leverkusen.
     
    31
    Hosťom ale zatiaľ štandardné situácie absolútne nevychádzajú a ani z nich sa nevedia dostať k ničomu, čím by preverili pozornosť Romana Bürkiho.
     
    32
    Borussia vyrazila do rýchleho pritútoku, Ousmane Dembèlé prenikol až do pokutového územia, kde ponúkol loptu ako na podnose Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi, ktorý ale tentokrát jeho prihrávku nepochopiteľne minul.
     
    33
    Marco Reus teraz svojou individuálnou technikou zosmiešnil trojicu súperov, chcel naraziť Ousmanemu Dembèlému, no jeho strela bola zblokovaná na ďalší rohový kop.
     
    34
    Hráči BVB sa však nemajú dôvod niekam ponáhľať, a tak s touto štandardnou situáciou príliš nevymýšľali. Tentokrát z toho teda nebezpečenstvo pre obranu hostí nevzniklo.
     
    35
    Na opačnej strane kombinovala dvojica Kai Havertz-Kevin Volland, no druhý menovaný svoje zakončenie vôbec nezvládol.
     
    36
    Po ďalšom nedovolenom zákroku mali futbalisti Leverkusenu k dispozícii štandardnú situáciu. Ani z toho mráčika však nezaprší, rozhodcovia videli ofsajd Admira Mehmediho.
     
    37
    Po nevydarenej individuálnej akcii Kevina Vollanda začal hosťom unikať Marco Reus, ktorého stiahol k zemi Kai Havertz, za čo vidí žltú kartu.
     
    38
    Tréner hostí Roger Schmidt je mimoriadne nespokojný s doterajším priebehom, a tak sa rozhodol siahnuť k prvému striedaniu už v tejto chvíli. Z ihriska odchádza nespokojný Charles Aránguiz, ktorého nahrádza Karim Bellarabi.
     
    39
    Blíži sa nám, záver prvého polčasu. Na ihrisku Signal Iduna Parku zatiaľ absolútne vládnu domáci futbalisti Borussie, ktorí sa dostali do dvojgólového vedenia a súpera z Leverkusenu takmer nepúšťajú k lopte na vlastnej polovici.
     
    40
    Kai Havertz chcel roztiahnuť hru doľava na ofenzívneho obrancu Wendella, no úmysel futbalistu bol lepší ako jeho prevedenie.
     
    41
    Defenzíva Bayeru dnes doslova horí. Teraz sa ňou ako víchor prehnal Marco Reus, ktorý ale v súboji s Tinom Jedvajom už nedokázal zakončiť dôraznejšie a pri pokuse o dorážku sa o trávnik potkol Ousmane Dembèlé.
     
    42
    Tak toto nie je vôbec príjemný pohľad pre Thomasa Tuchela ani fanúšikov Borussie Dortmund. Na trávniku totiž zostáva po zrážke s Larsom Benderom ležať Ousmane Dembèlé. Ten by mal byť v poriadku, no čo je ešte horšie, svalové zranenie signalizuje svojej lavičke Marco Reus.
     
    43
    Marco Reus definitívne odchádza z trávnika a odovzdáva aj svoju kapitánsku pásku. Kapitán BVB pre dnešok dohral.
     
    44
    Zraneného Reusa v závere prvého polčasu nahrádza na hracej ploche talentovaný Američan Christian Pulisic.
     
    45
    Bayer Leverkusen kombinoval na polovici súpera, no všetko sa to končí ofenzívnym faulom Karima Bellarabiho na Marca Bartru.
     
    45
    V prvom polčase sa budú nadstavovať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Karim Bellarabi sa teraz rozčuľuje smerom k hlavnému rozhodcovi, ktorý zastavil jeho dravý prienik pre údajný nedovolený zákrok na Marca Bartru.
     
    45+2
    Admir Mehmedi chcel z ľavej strany točiť loptu od brány na Kevina Vollanda, no ani kanonier Farmaceutov ju na ihrisku nezastihol.
     
    45+3
    Karim Bellarabi prišiel na ihrisko, aby nahradil dnes mimoriadne nervózneho Charlesa Aránguiza, inkasoval žltú kartu a dopustil sa viacerých nedovolených zákrokov. Teraz však nervy praskli aj samotnému Bellarabimu, ktorý najskôr pristúpil nohu Łukasza Piszczeka a následne ešte obrancovi Borussie dohováral. Ani Bellarabi tak tento zápas nedohrá bez kartového napomínania.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Borussiou Dortmund a Bayerom Leverkusen bol v jasnej réžii domácich futbalistov. Tí sa ujali rýchleho vedenia po peknej strele Ousmaneho Dembèlého zo 6. minúty. O 20 minút neskôr zvyšoval po rohovom kope nikým nekrytý Pierre-Emerick Aubameyang. Naopak, hráči Bayeru Leverkusen pôsobia dnes mimoriadne nervózne a zatiaľ to nevyzerá, že by mali domáci celok potrápiť. Nechajme sa prekvapiť, čo nám ponúkne druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval rozohrávkou domáceho tímu, no jeho postupný útok zastavil dobrým obranným zákrokom Benjamin Henrichs.
     
    47
    Kai Havertz chcel hlavičkou predĺžiť loptu na Kevina Vollanda, no toho znova dobre postrážil Marc Barta.
     
    48
    Bayer Leverkusen dal gól! Stalo sa presne to, čo Leverkusen potreboval. KEVIN VOLLAND si skvelým spôsobom prikryl loptu, zbavil sa Sokratisa Papasthatopoulosa a ľavačkou "zavesil" do pravého horného rohu Bürkiho brány.
    48. Kevin Volland (LEV) - 2:1
     
    49
    Leverkusen tak hneď v úvode druhého polčasu zdramatizoval jeho priebeh. Teraz sa dokonca Lars Bender pokúsil o vyrovnanie, no jeho zakončenie nemalo potrebnú razanciu.
     
    50
    Pierre-Emerick Aubameyang hľadal na ľavej strane pokutového územia Ousmaneho Dembèlého, no dvojica Jedvaj-Henrichs mladého stredopoliara Dortmundu do zakončenia tentokrát nepustila.
     
    51
    Skvelp kontrolu lopty teraz predviedol Julian Weigl, ktorý sa jednoduchou kľučkou zbavil v strede ihriska dvojice protihráčov a následne si ešte vypýtal nedovolený zákrok od Kevina Vollanda.
     
    52
    Znova sa chvíľu nehrá. Tentokrát sa na zdravotné problémy sťažuje kapitán Leverkusenu Lars Bender, ktorý sa pošmykol v súboji s Gonzalom Castrom.
     
    53
    Zaujímavá situácia v pokutovom území Leverkusenu. Cez Christiana Pulisica a Raphaëla Guerreira sa lopta dostala až k Ousmanemu Dembèlému, ktorý ju chcel vrátiť Pulisicovi, no jeho prihrávka bola až príliš prudká. Všetko sa skončilo nepresným zakončením Erika Durma.
     
    54
    Sokratis Papastathopoulos hľadal dlhou loptou Ousmaneho Dembèlého, ktorého ale do ďalšej príležitosti nepustil dobre pozične pracujúci Tin Jedvaj.
     
    55
    Kevin Kampl videl v pokutovom území nikým nekrytého Karima Bellarabiho, no potom čo tento útočník Leverkusenu dostal loptu, jeden z asistentov hlavného rozhodcu odmával ofsajd.
     
    56
    Máme za sebou úvodnú desaťminútovku druhého polčasu. Tá naznačila, že domáce BVB to dnes na ceste za ďalšími troma bodmi až také jednoduché mať nebude. Futbalisti Bayeru totiž výrazne pridali na obrátkach.
     
    57
    Benjamin Henrichs hľadal kolmicou Karima Bellarabiho, no do jeho prihrávky sa vložil Raphaël Guerreiro.
     
    58
    Obrovská príležitosť Dortmundu! Ömer Toprak nepochopiteľne minul loptu, tá sa dostala ku Christianovi Pulisicovi. Američan ju posunul na Ousmane Dembèlého, ktorý si zasekol Tina Jedvaja a len veľmi tesne minul ľavý horný roh brány Bernda Lena.
     
    59
    Karim Bellarabi už má na svojom konte žltú kartu,nno tentokrát veľmi nevyberaným spôsobom poslal k zemi Ousmaneho Dembèlého, čo vzbudilo veľké vášne na tribúnach Signal Iduna Parku, na ihrisku, ale aj na domácej lavičke, kde sa poriadne rozčuľuje Thomas Tuchel.
    59.
     
    60
    Práve v momente, keď uplynula hodina hry, pokračujeme ďalej v rovnovážnom počte hráčov na hracej ploche, aj keď to chvíľu vyzeralo, že by Karim Bellarabi predsa len mohol predčasne zamieriť pod sprchy.
     
    61
    Po osi Bellarabi-Mehmedi sa k centru odhodlával Lars Bender, no toho veľmi dobre postrážil znova Raphaël Guerreiro.
     
    62
    Ousmaneho Dembèlého je dnes plné ihrisko. Teraz hľadal peknou prihrávkou Gonzala Castra, no ten loptu na ihrisku nezastihol.
     
    63
    Hráčom Leverkusenu poriadne tečú nervy. Kevin Volland sa teraz absolútne zbytočne rozčuľuje smerom k hlavnému rozhodcovi potom, čo do súboja s Marcom Bartrom prišiel až potom, čo domáci obranca odohral loptu.
     
    64
    Christian Pulisic prenikal po pravej strane, kde chcel v pokutovom území nájsť Pierrea-Emericka Aubameyanga, no znova veľmi dobre pozične zapracoval Tin Jedvaj.
     
    65
    Rohový kop Ousmaneho Dembèlého nemal také parametre, aby mohol akýmkoľvek spôsobom vystrašiť defenzívu Bayeru Leverkusen.
     
    65
    Domáce tribúny si teraz od hlavného rozhodcu pýtajú pokutový kop potom, čo Christian Pulisic trafil svojim centrom do ruky Ömera Topraka.
     
    66
    Christian Pulisic je od svojho príchodu na ihrisko mimoriadne aktívny. Teraz sa nebojácne prebil do pokutového územia, jeho strelu ešte tečoval Tin Jedvaj, čo ešte sťažilo zákrok Berndovi Lenovi.
     
    67
    V tejto chvíli sa na ihrisko dostáva Javier Hernández Chicharito, ktorý strieda na posledných niečo viac ako 20 minút dnes mimoriadne nevýrazneho Admira Mehmediho.
     
    68
    Ousmane Dembèlé sa v tejto chvíli zachoval trochu sebecky, keď po svojom prieniku do pokutového územia zbytočne váhal s centrom a následne aj tak zvolil zakončenie z mimoriadne ťažkého uhla.
     
    69
    Ousmane Dembèlé však teraz svojou aktivitou vybojoval žltú kartu pre kapitána Leverkusenu Larsa Bendera, ktorý mu svojou rýchlosťou nestíhal, a tak ho stiahol rukami k zemi.
     
    70
    Dortmund dal gól! Dortmund túto štandardnú situáciu rozohral veľmi dobre. K odrazenej lopte sa ešte v pokutovom území dostal Ousmane Dembèlé, ktorý krásnym centrom našiel PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA, a ten už nemal problém poslať loptu za chrbát Bernda Lena.
    70. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 3:1
     
    71
    No tak potom, čo Leverkusen hneď skraja druhého polčasu dosiahol vytúžený kontaktný gól, jeho hráči znova znervózneli a k vyrovnaniu sa napokon nedostali. V tejto chvíli už znova prehrávajú o dva góly, čo sa im bude v poslednej 20-minútovke ťažko doháňať.
     
    72
    Kevin Bellarabi sa prebíjal po pravej strane, tam ale dnes v defenzíve veľmi dobre pracuje Raphaël Guerreiro, ktorý ho znova k ničomu nebezpečnému nepustil.
     
    73
    Ousmane Dembèlé dnes predviedol skutočne skvelý výkon, zápas však nedohrá. Na jeho miesto prichádza Šindži Kagawa.
     
    74
    Marc Bartra teraz trochu zbytočne stiahol k zemi prenikajúceho Kaia Havertza a daruje tak Leverkusenu mimoriadne zaujímavp štandardnú situáciu.
     
    74
    Bayer Leverkusen dal gól! Tak si to predstavte! Napokon z tohto zápasu bude ešte predsa len dráma. K lopte sa totiž vo vzdialenosti asi 20 metrov postavil WENDELL a ľavačkou trafil skutočne parádne do ľavého rohu brány Romana Bürkiho.
    74. Wendell (LEV) - 3:2
     
    75
    Čaká nás mimoriadne zaujímavá posledná štvrťhodina, v ktorej sa bude Borussia snažiť nestratiť dvojgólové vedenie. Bayer Leverkusen však jednoznačne spraví všetko preto, aby z tohto stretnutia vyťažil aspoň bod.
     
    76
    Marc Bartra sa stredom ihriska dostal až do takej vzdialenosti od brány hostí, že to skúsil priamo na Bernda Lena, no jeho bránu netriafa.
     
    77
    Dortmund dal gól! Prestrelka v druhom polčase pokračuje. Gonzalo Castro zakombinoval s CHRISTIANOM PULSICOM na ľavej strane a bol to práve Američan, kto peknou umiestnenou strelou po štvrtý raz prestrelil Bernda Lena.
    77. Christian Pulisic (DOR) - 4:2
     
    78
    Tak v týchto minútach nám obe mužstvá predvádzajú skutočne parádne ofenzívne divadlo hodné dvoch špičkových mužstiev jednej z najkvalitnejších futbalových súťaží sveta.
     
    79
    Hráči Borussie Dortmund, sa zdá sa, definitívne upkojili štvrtým gólom Pulisica a v záverečnej desaťminútovke už si dvojgólové vedenie budú chcieť ustrážiť.
     
    80
    Christian Pulisic hrá dnes skutočne skvelý zápas. Tentokrát ho však k centru z pravej strany nepustil Tin Jedvaj.
     
    81
    Borussia rozohrávala roh z pravej strany, nebezpečenstvo pred Berndom Lenom z toho však tentokrát nevzniklo.
     
    81
    Pre dnešok má odpracované aj dvojgólový Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý prepúšťa svoje miesto na hrote útoku Andrému Schürrlemu.
     
    82
    André Schürrle sa okamžite po svojom príchode zapísal do štatistík zápasu. Nie však tak, ako by si predstavoval. Pri svojom dravom prieniku totiž nepríjemne zasiahol Ömera Topraka, a tak sa znova chvíľu nehrá.
     
    83
    K centru z ľavej strany sa odhodlal Lars Bender, no defenzíve Borussie teraz veľmi pomohol návrat Šindžiho Kagawu.
     
    84
    Raphaël Guerreiro narazil Andrému Schürrlemu, ktorý prenikal do pokutového územia cez dvojicu Wendell-Toprak a hlavný rozhodca píska pokutový kop!
     
    85
    Obranca Leverkusenu Wendell dokonca vidí aj žltú kartu za penaltový zákrok na Schürrleho.
     
    85
    Dortmund dal gól! Sám faulovaný ANDRÉ SCHÜRRLE sa postavil na značku bieleho bodu a nekompromisne prestrelil Bernda Lena.
    85. André Schürrle (DOR) - 5:2
     
    86
    Hosťujúci tréner posledný raz v zápase strieda. Z ihriska odchádza Ömer Toprak, ktorého nahradí na posledné minúty Aleksandar Dragović.
     
    87
    Bayer Leverkusen sa ešte snaží niečo s veľmi nepriaznivým vývojom stretnutia spraviť, no Roman Bürki si poradil aj s týmto centrom z pravej strany.
     
    88
    Zápas sa už len dohráva. Leverkusen znova v ofenzíve nič nevymyslel, a tak môže od svojej brány vykopávať Roman Bürki, ktorý sa ale pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    89
    Kevin Volland si síce pekne spracoval prihrávku z hĺbky poľa, no jeho prihrávku na Javiera Hernándeza vystihol Gonzalo Castro.
     
    90
    Šindži Kagawa pekne zrýchlil hru na Andrého Schürrleho, ktorý však bol v postavení mimo hry. V opačnom prípade by sa úplne sám rútil na brankára Leverkusenu Bernda Lena.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať ešte tri minúty.
     
    90+1
    V tvári Benjamina Henrichsa sa teraz objavila aj menšia bezradnosť potom, čo si nespracoval vysokú loptu zo stredu poľa.
     
    90+2
    Dortmund dal gól! Tak toto je už k Leverkusenu aj trochu kruté. Po zmätkoch v obrane hostí a prihrávke od Christiana Pulisica sa totiž k lopte dostal RAPHAËL GUERREIRO, ktorý ľavačkou namieril presne k ľavej žrdi brány hostí.
    90+2. Raphaël Guerreiro (DOR) - 6:2
     
    90+3
    André Schürrle chcel podniknúť ešte poslednú ofenzívnu akciu, no loptu na ihrisku na pravej strane už nezachytil.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Borussiou Dortmund a Bayerom Leverkusen priniesol pomerne nečakanú kanonádu. A to najmä zásluhou produktívnej ofenzívy BVB a chybujúcej defenzívy Leverkusenu. V druhom polčase to najprv vyzeralo na veľkú drámu, keď sa Bayer dokázal dvakrát dostať na rozdiel jediného gólu, no v záverečnej 15-minútovke sa futbalisti Dortmundu presadili ešte trikrát a zasadili tak definitívny úder svojmu súperovi. Odo mňa je to pre dnešok všetko, majte ešte pekný večer! Týmto prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek. (17:27:47)

    Jakub Kocourek

    Góly: 6. Dembèlé, 26. Aubameyang, 70. Aubameyang, 77. Pulisic, 85. Schürrle, 90+2. Guerreiro – 48. Volland, 74. Wendell

    Karty:   16. Aránguiz (LEV), 37. Havertz (LEV), 45+3. Bellarabi (LEV), 63. Volland (LEV), 69. L. Bender (LEV), 85. Wendell (LEV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:20.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra – Durm, Weigl, G. Castro, Guerreiro – Dembèlé (73. Kagawa), Reus (C) (44. Pulisic) – Aubameyang (81. Schürrle).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Jedvaj, Toprak (86. Dragović), Wendell – Mehmedi (67. J. Hernández), L. Bender (C), Aránguiz (38. Bellarabi), Kampl – Volland, Havertz.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, J. Hernández, Baumgartlinger, Brandt, V. Jurčenko, Bellarabi.

    Rozhodca: Christian Dingert