Manchester United – Bournemouth 1:1 (kon.) | Leicester – Hull City 3:1 (kon.) | Stoke City – Middlesbrough 2:0 (kon.)
Swansea – Burnley 3:2 (kon.) | Watford – Southampton 3:4 (kon.) | West Bromwich – Crystal Palace 0:2 (kon.)
Liverpool – Arsenal 3:1 (kon.)
koniec
Swansea City
3:2 (1:1)
Burnley FC
cz Sobota 04.03.2017, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Thomas Carroll, přichází Jordi Amat.
    90+3. parádní střela Ayewa
     
    90+3
    A ještě jedna ostrá jedovka! Tentokráte jí z pravé strany vyslal Ayew. Ovšem Robinson svými rukavicemi dokázal zasáhnout. Burnley už zbývá jen jedna minuta z avizovaného nastavení.
    90+2. Fernando LLORENTE - 3:2
     
    90+2
    Swansea právě vstřelila branku!
    Autorem branky je FERNANDO LLORENTE. Jako čertík z krabičky teď vyskočil domácí manažer Clement. Měl opravdu velkou radost, že Španěl dokázal hlavičkou zužitkovat pas z levé strany od Carrolla. Asistence: Tom Carroll.
    90. další šance Swansea
     
    90
    Burnley v posatatě brání jako jeden tým celou brankovou čáru. O tom se nyní přesvědčili domácí hráči, neboť sledovali, jak střelu mířící do branky zastavili na poslední chvíli společnými silami Lowton a Mee. Předtím na Robinsona nevyzrál Cork, pak byl pokus Carrolla zablokován.
     
    89
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Kyle Naughton, přichází Ángel Rangel.
     
    85
    Cork (SWN) atakoval bezohledně Boyda a vysloužil si žlutou kartu. Ani v tomhle případě nemohl sudí Taylor postupovat jinak
     
    80
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Joey Barton, přichází Ashley Westwood.
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Sam Vokes, přichází James Tarkowski.
    80. dělovka Martina Olssona
     
    80
    Martin Olsson se dostal za vápnem ke střele z voleje. A jeho dělovka měla velmi slušné parametry. Každopádně balón narazil pouze do reklamních banerů za brankou. Robinson zasahovat nemusel.
     
    73
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Luciano Narsingh, přichází Jordan Ayew.
    69. Martin OLSSON - 2:2
     
    69
    Swansea právě vstřelila branku!
    Čtvrtá trefa v tomto utkání je na světě. Nádherně to nyní vymyslel Sigurdsson, který elegantní patičkou vyslal do šestnáctky MARTINA OLSSONA, jenž i z velmi těžkého úhlu propálil gólmana Robinsona střelou pod břevno. Asistence: Gylfi Sigurdsson.
     
    66
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Robbie Brady, přichází Scott Arfield.
    63. pěkná akce Burnley
     
    63
    Nechybělo málo a Burnley mohlo udeřit znovu! Nahecovaný Gray na levé straně vybojoval míč, v šestnáctce hledal nabíhajícího si Vokese, jenže ten na balón o kousek nedosáhl.
    61. Andre GRAY - 1:2
     
    61
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velký šok pro domácí celek. Jeho soupeř se totiž prosadil z ničeho nic. Lowton poslal dlouhý pas dopředu, Vokes sklepl míč hlavou pro ANDREHO GRAYE, který po zpracování zamířil parádně k tyči. Jeho druhá trefa v utkání. Asistence: Sam Vokes.
    60. zakončení Sigurdssona
     
    60
    Tahle nenápadná akce nakonec málem vyústila v branku! Carroll zleva nacentroval do šestnáctky, kde Lowton na míč nedosáhl. Ten se tak dostal k Sigurdssonovi, jehož zvláštní střela z voleje skončila jen těsně vedle.
     
    57
    Fer (SWN) si opravdu hodně nevybíravě vyšlápl na Bartona. Tomu se vůbec nechtělo zvedat ze země. Žlutá karta zase byla udělaná správně.
     
    54
    Mee (BLY) opravdu hodně nešetrně přišlápl Fera. A sudí Taylor z kapsičky podruhé v tomto utkání vytahoval žlutou kartu.
    53. šance Llorenteho
     
    53
    Llorente v další tutovce! Carroll z levé strany parádním centrem našel v šestnáctce svého španělského spoluhráče, který se propracoval k hlavičce. Jenže tu nakonec usměrnil trestuhodně jen vedle.
     
    47
    Dobrá možnost pro domácí Swansea! Sigurdssonovi se podařilo překonat brankáře Robinsona, nicméně míč směřující do brány vykopl na poslední chvíli z brankové čáry vracející se Mee. Velké štěstí pro Burnley.
    45. břevno Llorenteho
     
    45
    Potřetí se chvěla branková konstrukce. Tentokráte po hlavičce Llorenteho, jenž jemným obloučkem překonal vyběhnuvšího Robinsona. Španěla zastavilo břevno.
    38. střela Sigurdssona
     
    38
    Sigurdsson měl nyní velkou smůlu! Ze střední vzdálenosti napřáhl a tlačil svůj přízemní pokus ke vzdálenější tyčce. Míč nakonec proletěl vápnem těsně vedle.
     
    25
    Robinson musel mezi třemi tyčemi předvést slušný zákrok! Tahle střela z levé strany od Martina Olssona byla pořádně nebezpečná. I nadále Burnley drží nerozhodný stav, Swansea je každopádně i nadále aktivnějším celkem.
    20. Andre GRAY - 1:1
     
    20
    Burnley právě vstřelilo branku!
    ANDRE GRAY pokutový kop opravdu hravě proměnil. Nepotřeboval vymýšlet nic světoborného, prostě a jednoduše zamířil doprostřed branky.
    19. rukou zahrál Vokes, přesto se kopala penalta
     
    19
    Byla nařízena penalta pro Burnley. Tohle byl kiks rozhodčího Taylora, který po chvilkovém váhání ukázal na bílý puntík. Jenže v pokutovém území zřejmě rukou zahrál Vokes a ne nikdo z domácích hráčů.
    18. parádní střela Graye
     
    18
    Výtečně se nyní prosadil v šestnáctce Gray! Nakonec se mu podařilo vypálit pravačkou a možná i tečovaný pokus nakonec skončil na rukavici Fabiańského. Ten musel předvést reflexivní zákrok.
    13. zakončení Hendricka
     
    13
    Tenhle střelecký pokus neměl potřebné parametry. Hendrick napřáhl zpoza vápna, mířil po zemi, každopádně brankář Fabiański celkem bez větších problémů zasáhl.
    12. Fernando LLORENTE - 1:0
     
    12
    Swansea právě vstřelila branku!
    O něco aktivnější domácí se nakonec dočkali úvodní trefy utkání. Centr Fera z pravé strany dokázal hlavou v pohodě zužitkovat FERNANDO LLORENTE. Gólman Robinson se po míči pouze ohlédl. Asistence: Leroy Fer.
    11. dvakrát zvonila branková konstrukce
     
    11
    Tak teď měli domácí opravdu velkou smůlu. Hned dvakrát během krátké chvíle totiž pouze zamířili do brankové konstrukce. Mawson zkrátka mohl hudrovat na mizernou koncovku. Právě on nejprve trefil hlavou břevno a pak poslal míč na tyčku.
     
    10
    Jasně, o téhle žluté kartě nemohlo být žádných pochyb. Ward (BLY) ve středu pole jednoduše zatáhl za záchranou brzdu.

    Patrik Sandev

    Góly: 12. F. Llorente (Fer), 69. M. Olsson (G. Sigurdsson), 90+2. F. Llorente (T. Carroll) – 20. Gray (pen.), 61. Gray (Vokes)

    Karty:   57. Fer (SWN), 85. Cork (SWN) – 10. S. Ward (BLY), 54. Mee (BLY)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 11:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13.
    Swansea City: Fabiański – Naughton (89. Rangel), F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Fer, Cork, T. Carroll (90+5. Amat) – L. Narsingh (73. J. Ayew), F. Llorente, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Nordfeldt – Amat, J. Ayew, Britton, Bastón, Routledge, Rangel.

    Burnley FC: Robinson – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd, Hendrick, Barton (80. A. Westwood), Brady (66. Arfield) – Vokes (80. Tarkowski), Gray.
    Náhradníci: Pope – J. Flanagan, A. Westwood, Tarkowski, Darikwa, Agyei, Arfield.

    Rozhodca: Anthony Taylor