Bayern – Hamburger 8:0 (kon.) | Leverkusen – Mainz 0:2 (kon.) | Darmstadt – Augsburg 1:2 (kon.)
Freiburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hertha – Frankfurt 2:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 25.02.2017, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    85
    Päť minút pred uplynutím riadnej hracej doby tu máme aj posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Lukas Kübler, ktorého miesto zaujme Aleksandar Ignjovski.
     
    84
    Spolupráca stridajúcich hráčovi BVB mohla priniesť štvrtý gól hostí. Christian Pulisic roztiahol hru doľava na Andrého Schürrleho, ktorý centrom našiel Šindžiho Kagawu, no japonský stredopoliar mieri tesne nad bránu Freiburgu.
     
    81
    Pre dnešok má odpracované aj kapitán BVB Marco Reus, ktorý do zvyšného priebehu stretnutia prepúšťa svoje miesto Christianovi Pulisicovi. Odchádza aj Pierre-Emerick Aubameyang. Toho nahrádza André Schürrle.
     
    76
    Po prvý raz strieda aj Thomas Tuchel. Na ihrisku už neuvidíme Ousmanea Dembèlého, ktorého miesto zaujme Šindži Kagawa.
    70. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:3
     
    70
    Dortmund dal gól! Ousmane Dembèlé našiel v pokutovom území Erika Durma, ten sa neulakomil, videl lepšie postaveného PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA, ktorý pridáva dnes už svoj druhý gól do siete domácich.
     
    67
    Maximilian Philipp sa už na pomalú rozohrávku Dortmundu nemohol pozerať, no do súboja s Marcom Bartrom pri snahe o pressing prišiel príliš neskoro, a tak vidí prvú žltú kartu zápasu.
     
    64
    Tak napokon tým domácim hráčom so zdravotnými problémami bol práve Nils Petersen. Ten dnes už nebude môcť pokračovať v zápase a na jeho miesto prichádza Florian Niederlechner.
    55. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:2
     
    55
    Dortmund dal gól! Ani tento rohový kop Dortmundu príliš nevyšiel, no napriek tomu sa BVB teší z presného zásahu. Odrazená lopta sa dostala k Julianovi Weiglovi, ktorý roztiahol hru doľava na Marca Reusa, a ten poslal PIERREOVI-EMERICKOVI AUBAMEYANGOVI prihrávku doslova ako na podnose. Aubameyang tak zaznamenáva svoj osemnásty gól v sezóne.
    31.
     
    31
    Skvelý Alexander Schwolow! Marco Reus si spravil z obrany Freiburgu kužele, z ľavej strany napálil loptu na bránu, kde brankár domácich zasiahol a následne si poradil aj s dorážkami Aubameyanga a Juliana Weigla.
     
    24
    Pokračovať však budeme až po prvom striedaní zápasu. Pravdepodobne zdravotné problémy nedovolia pokračovať v zápase Onurovi Bulutovi, ktorého nahrádza na hracej ploche Marc-Oliver Kempf.
     
    18
    Raphaël Guerreiro dnes hrá veľmi dobrý zápas. Teraz zakombinoval s Gonzalom Castrom, ktorý posunul loptu na Pierrea-Emericka Aubameyanga, ten ale v zakončení zaváhal a následná dorážka Erika Durma bola zblokovaná na rohový kop.
    13. Sokratis Papastathopoulos (DOR) - 0:1
     
    13
    Dortmund dal gól! K lopte sa postavil Raphaël Guerreiro, krásnym centrom našiel hlavu SOKRATISA PAPASTATHOPOULOSA, a ten nedal žiadnu šancu domácemu gólmanovi.
     
    2
    Na opačnej strane sa brankár Frieburgu Alexander Schwolow dopustil obrovskej chyby, keď pri pokuse o odkopnutie lopty trafil len Marca Reusa a takmer z toho bol otvárací gól zápasu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 13. Papastathopoulos, 55. Aubameyang, 70. Aubameyang

    Karty:   67. Philipp (FRE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:9. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:10.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler (85. Ignjovski), Torrejón, Söyüncü, Günter – Bulut (24. Kempf), Frantz, Höfler, Grifo – Philipp, Petersen (64. Niederlechner).
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Gulde, Abrashi, Niederlechner, Kempf, Schuster.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Durm – Weigl – Dembèlé (76. Kagawa), G. Castro, Guerreiro, Reus (81. Pulisic) – Aubameyang (81. Schürrle).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Rozhodca: Daniel Siebert