Bayern – Hamburger 8:0 (kon.) | Leverkusen – Mainz 0:2 (kon.) | Darmstadt – Augsburg 1:2 (kon.)
Freiburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hertha – Frankfurt 2:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 25.02.2017, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Borussia Dortmund zaznamenala v 22. kole Bundesligy pohodlné víťazstvo na ihrisku Freiburgu v pomere 0:3. Skóre otvoril ešte v prvom polčase presnou hlavčikou Sokratis Papastathopoulos, v druhom polčase ho ešte dvoma presnými zásahmi zveľadil Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmund mal celý zápas pod kontrolou a futbalistov Freiburgu nepustil ani do náznaku nejakej väčšej príležitosti. To je pre dnešok odo mňa všetko, prajem vám pekný zvyšok dňa! (17:21:28)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodcovia dnes nenadstavujú ani minútu a zápas sa tak v tejto chvíli končí.
     
    90
    K lopte sa postavil André Schürrle, no z približne 30 metrov napálil len pred sebou stojacu húštinu tiel futbalistov Freiburgu.
     
    89
    Maximilian Philipp sa vrátil do defenzívy s cieľom vypomôcť svojím spoluhráčom, no namiesto toho poslal k zemi Christiana Pulisica a BVB tak má k dispozícii štandardnú situáciu zo zaujímavej pozície.
     
    88
    V týchto chvíľach to na ihrisku skutočne vyzerá tak, že oba tímy by dnešný duel mali už najradšej za sebou. Ani jedno z mužstiev sa už skutočne nikam nehrnie. Loptu majú vo svojej moci hráči Borussie.
     
    87
    Maximilian Philipp si pri nákope z hĺbky poľa neustrážil svoju pozíciu na hranici ofsajdovej pasce, a tak nemôže pokračovať vo svojej akcii.
     
    86
    Vyzerá to tak, že zápas sa bude už len dohrávať. Aj domáci hráči sa už evidentne zmierili s tým, že dnes z ihriska odídu bez bodu.
     
    85
    Päť minút pred uplynutím riadnej hracej doby tu máme aj posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Lukas Kübler, ktorého miesto zaujme Aleksandar Ignjovski.
     
    84
    Spolupráca stridajúcich hráčovi BVB mohla priniesť štvrtý gól hostí. Christian Pulisic roztiahol hru doľava na Andrého Schürrleho, ktorý centrom našiel Šindžiho Kagawu, no japonský stredopoliar mieri tesne nad bránu Freiburgu.
     
    83
    Po prvý raz sa nám pripomenul aj André Schürrle. Ten však so svojim streleckým pokusom trochu zaváhal a následne namieril len vedľa brány Alexandra Schwolowa.
     
    82
    Marc Bartra hľadal nákopom do pokutového územia hneď jedného z nových mužov na ihrisku, no lopta doputovala len vedľa brány Frieburgu.
     
    81
    Pre dnešok má odpracované aj kapitán BVB Marco Reus, ktorý do zvyšného priebehu stretnutia prepúšťa svoje miesto Christianovi Pulisicovi. Odchádza aj Pierre-Emerick Aubameyang. Toho nahrádza André Schürrle.
     
    80
    Pierre-Emerick Aubameyang sa ešte bude v záverečných 10 minútach snažiť o dosiahnutie hetriku. Tentoraz však pri svojom pokuse spoza pokutového územia trafil len jedného z obrancov Frieburgu.
     
    79
    Vyzeralo to, že po aktivite Nilsa Petersena budú futbalisti Freiburgu rozohrávať rohový kop, no rozhodcovia na prekvapenie domácich tribún ukazujú len odkop od brány Romana Bürkiho.
     
    78
    Marco Reus nakopol loptu až na hranicu pokutového územia domácich, kde bol Pierre-Emerick Aubameyang, no tentokrát sa individuálne proti Çağlarovi Söyüncüovi nepresadil.
     
    77
    Freiburg to skúsil po ľavej strane, tam ale dvojicu Grifo-Günter z nebezpečnej vzdialenosti dobrou prácou vytlačila defenzíva Borussie.
     
    76
    Po prvý raz strieda aj Thomas Tuchel. Na ihrisku už neuvidíme Ousmanea Dembèlého, ktorého miesto zaujme Šindži Kagawa.
     
    75
    Pätnásť minút do konca kombinoval Ousmane Dembèlé s Łukaszom Piszczekom, no poľský obranca Dortmundu si pomáhal útčným faulom.

    Jakub Kocourek

    Góly: 13. Papastathopoulos, 55. Aubameyang, 70. Aubameyang

    Karty:   67. Philipp (FRE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:9. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:10.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler (85. Ignjovski), Torrejón, Söyüncü, Günter – Bulut (24. Kempf), Frantz, Höfler, Grifo – Philipp, Petersen (64. Niederlechner).
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Gulde, Abrashi, Niederlechner, Kempf, Schuster.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Durm – Weigl – Dembèlé (76. Kagawa), G. Castro, Guerreiro, Reus (81. Pulisic) – Aubameyang (81. Schürrle).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Rozhodca: Daniel Siebert