Bayern – Hamburger 8:0 (kon.) | Leverkusen – Mainz 0:2 (kon.) | Darmstadt – Augsburg 1:2 (kon.)
Freiburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hertha – Frankfurt 2:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 25.02.2017, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Borussia Dortmund zaznamenala v 22. kole Bundesligy pohodlné víťazstvo na ihrisku Freiburgu v pomere 0:3. Skóre otvoril ešte v prvom polčase presnou hlavčikou Sokratis Papastathopoulos, v druhom polčase ho ešte dvoma presnými zásahmi zveľadil Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmund mal celý zápas pod kontrolou a futbalistov Freiburgu nepustil ani do náznaku nejakej väčšej príležitosti. To je pre dnešok odo mňa všetko, prajem vám pekný zvyšok dňa! (17:21:28)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodcovia dnes nenadstavujú ani minútu a zápas sa tak v tejto chvíli končí.
     
    90
    K lopte sa postavil André Schürrle, no z približne 30 metrov napálil len pred sebou stojacu húštinu tiel futbalistov Freiburgu.
     
    89
    Maximilian Philipp sa vrátil do defenzívy s cieľom vypomôcť svojím spoluhráčom, no namiesto toho poslal k zemi Christiana Pulisica a BVB tak má k dispozícii štandardnú situáciu zo zaujímavej pozície.
     
    88
    V týchto chvíľach to na ihrisku skutočne vyzerá tak, že oba tímy by dnešný duel mali už najradšej za sebou. Ani jedno z mužstiev sa už skutočne nikam nehrnie. Loptu majú vo svojej moci hráči Borussie.
     
    87
    Maximilian Philipp si pri nákope z hĺbky poľa neustrážil svoju pozíciu na hranici ofsajdovej pasce, a tak nemôže pokračovať vo svojej akcii.
     
    86
    Vyzerá to tak, že zápas sa bude už len dohrávať. Aj domáci hráči sa už evidentne zmierili s tým, že dnes z ihriska odídu bez bodu.
     
    85
    Päť minút pred uplynutím riadnej hracej doby tu máme aj posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Lukas Kübler, ktorého miesto zaujme Aleksandar Ignjovski.
     
    84
    Spolupráca stridajúcich hráčovi BVB mohla priniesť štvrtý gól hostí. Christian Pulisic roztiahol hru doľava na Andrého Schürrleho, ktorý centrom našiel Šindžiho Kagawu, no japonský stredopoliar mieri tesne nad bránu Freiburgu.
     
    83
    Po prvý raz sa nám pripomenul aj André Schürrle. Ten však so svojim streleckým pokusom trochu zaváhal a následne namieril len vedľa brány Alexandra Schwolowa.
     
    82
    Marc Bartra hľadal nákopom do pokutového územia hneď jedného z nových mužov na ihrisku, no lopta doputovala len vedľa brány Frieburgu.
     
    81
    Pre dnešok má odpracované aj kapitán BVB Marco Reus, ktorý do zvyšného priebehu stretnutia prepúšťa svoje miesto Christianovi Pulisicovi. Odchádza aj Pierre-Emerick Aubameyang. Toho nahrádza André Schürrle.
     
    80
    Pierre-Emerick Aubameyang sa ešte bude v záverečných 10 minútach snažiť o dosiahnutie hetriku. Tentoraz však pri svojom pokuse spoza pokutového územia trafil len jedného z obrancov Frieburgu.
     
    79
    Vyzeralo to, že po aktivite Nilsa Petersena budú futbalisti Freiburgu rozohrávať rohový kop, no rozhodcovia na prekvapenie domácich tribún ukazujú len odkop od brány Romana Bürkiho.
     
    78
    Marco Reus nakopol loptu až na hranicu pokutového územia domácich, kde bol Pierre-Emerick Aubameyang, no tentokrát sa individuálne proti Çağlarovi Söyüncüovi nepresadil.
     
    77
    Freiburg to skúsil po ľavej strane, tam ale dvojicu Grifo-Günter z nebezpečnej vzdialenosti dobrou prácou vytlačila defenzíva Borussie.
     
    76
    Po prvý raz strieda aj Thomas Tuchel. Na ihrisku už neuvidíme Ousmanea Dembèlého, ktorého miesto zaujme Šindži Kagawa.
     
    75
    Pätnásť minút do konca kombinoval Ousmane Dembèlé s Łukaszom Piszczekom, no poľský obranca Dortmundu si pomáhal útčným faulom.
     
    74
    Napokon z tejto aktivity bola len nepresná strela Nilsa Petersena, ktorý z približne 20 mentrov namieril len vysoko nad bránu hostí.
     
    73
    Freiburg sa skutočne snaží aspoň o jeden gól do siete Romana Bürkiho. Teraz domáci držia loptu vo svojej moci a hľadajú medzeru v defenzíve Dortmundu.
     
    72
    Pokúšal sa o to Florian Niederlechner, ktorý sa dobre zavesil do vzduchu proti centru Mikeho Frantza, no z akrobatickej pozície nezakončil presne.
     
    71
    Vyzerá to tak, že o víťazovi tohto zápasu je už definitívne rozhodnuté. Otázkou zostáva, či sa Freiburgu podarí streliť aspoň nejaký "čestný" gól.
    70. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:3
     
    70
    Dortmund dal gól! Ousmane Dembèlé našiel v pokutovom území Erika Durma, ten sa neulakomil, videl lepšie postaveného PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA, ktorý pridáva dnes už svoj druhý gól do siete domácich.
     
    69
    Ousmane Dembèlé ukázal svoju šikovnú prácu s loptou, keď vycvičil Marca Torrejóna, no trafil len bočnú sieť brány Freiburgu.
     
    68
    Pierre-Emerick Aubameyang sa natlačil do pokutového územia po pravej strane, no tam ho z ideálnej streleckej príležitosti vytlačil Christian Günter.
     
    67
    Maximilian Philipp sa už na pomalú rozohrávku Dortmundu nemohol pozerať, no do súboja s Marcom Bartrom pri snahe o pressing prišiel príliš neskoro, a tak vidí prvú žltú kartu zápasu.
     
    66
    Borussia Dortmund je necelých 25 minút od ďalšieho trojbodového zásahu, a tak v týchto momentoch kontroluje hru, keď drží loptu dokonca ešte na vlastnej polovici.
     
    65
    Freiburg rozohrával rohový kop a Florian Niederlechner sa pri prvom dotyku s loptou dostal do zaujímavej príležitosti. Po odrazenej lopte a následnom nákope z hĺbky poľa ho však z ideálnej streleckej príležitosti vytlačil Marc Bartra.
     
    64
    Tak napokon tým domácim hráčom so zdravotnými problémami bol práve Nils Petersen. Ten dnes už nebude môcť pokračovať v zápase a na jeho miesto prichádza Florian Niederlechner.
     
    63
    Tempo hry nám upadlo. Dortmund sa už skutočne nemá kam ponáhľať, a tak ani aktivita jeho ofenzívnych hráčov už nie je taká, ako tmu bolo v prvom polčase.
     
    62
    Nilsovi Petersenovi sa dnes príliš nedarí. Keď sa aj dostane k lopte, málokedy sa mu podarí individuálne presadiť cez defenzívu Borussie. Teraz navyše, jeho kolegu z útoku Maximiliana Philippa pravdepodobne trápia nejaké zdravotné problémy s kolenom.
     
    61
    Freiburgu robí problém už aj rozohrávka medzi obrancami. Teraz si loptu po prihrávke od Çağlara Söyüncüa nedokázal spracovať, čo ale nevyužil na rýchly protiútok Łukasz Piszczek.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Borussia Dormund ku gólu z prvého polčasu pridala ďalší a teraz prenecháva aktivitu futbalistom domáceho mužstva. Tí však majú zatiaľ problém dostať sa do nejakej vyloženej príležitosti.
     
    59
    Zaujímavá príležitosť domácich. Po centri z pravej strany sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Nils Petersen, no mieril len do miest, kde stál pripravený Roman Bürki.
     
    58
    V krátkom časovom slede je tu ďalší rohový kop z pravej strany pre Freiburg, keď si tentokrát defenzívne povinnosti splnil Gonzalo Castro.
     
    57
    S touto štandardnou situáciou nemal Roman Bürki ani najmenšie problémy. Gólman hostí sa dnes vo svojej bráne tak trochu nudí.
     
    56
    Frieburg sa pokúsil hneď odpovedať, no v defenzíve dobre zapracoval Erik Durm, ktorý zblokoval center Lukasa Küblera na rohový kop.
    55. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:2
     
    55
    Dortmund dal gól! Ani tento rohový kop Dortmundu príliš nevyšiel, no napriek tomu sa BVB teší z presného zásahu. Odrazená lopta sa dostala k Julianovi Weiglovi, ktorý roztiahol hru doľava na Marca Reusa, a ten poslal PIERREOVI-EMERICKOVI AUBAMEYANGOVI prihrávku doslova ako na podnose. Aubameyang tak zaznamenáva svoj osemnásty gól v sezóne.
     
    54
    Ousmane Dembèlé chcel odcentrovať z pravej strany, kde však narazil na Marca-Olivera Kempfa, a tak je z toho len rohový kop pre Borussiu.
     
    53
    Marco Reus zrýchlil po ľavej strane, no jeho spätná prihrávka na Juliana Weigla bola trochu nepresná, čo dokázal využiť Mike Frantz.
     
    52
    Erik Durm posielal center pred Alexandra Schwolowa, no ten si opäť našiel len rukavice domáceho gólmana. Ten tak môže založiť ďalší útok svojho tímu.
     
    51
    Tribúnami štadióna vo Freiburgu sa ozýva piskot potom, čo hlavný rozhodca odpískal nedovolený zákrok Nilsa Petersena na Sokratisa Papastathopoulosa. Stopér Dortmundu však zostáva na niekoľko momentov ležať na hracej ploche.
     
    50
    Freiburg sa pokúsil presadiť po ľavej strane, no Vincenzovi Grifovi to dnes nejde tak, ako by si sám predstavoval. Zatiaľ sa proti Łukaszovi Piszczekovi vôbec nepresadil.
     
    49
    Teraz treba pochváliť ja Christiana Güntera, ktorý čistým sklzom proti Raphaëlovi Guerreirovi zabránil stredopoliarovi Borussie odcentrovať a dokonca loptu udržal na hracej ploche.
     
    48
    Ousmane Dembèlé to chcel tentokrát skúsiť individuálne, no stroskotal na dobre postavenom Nicolasovi Höflerovi, a tak loptu stráca.
     
    47
    Marco Reus roztiahol hru doprava na Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorý poslal ľahučký center do "malého vápna", kde ho ale tesne minul Ousmane Dembèlé.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou Borussie. Hneď v jeho úvode vidíme nepríjemný obrázok, keď sa za svoje pravé lýtko drží Erik Durm. Zatiaľ však môže pokračovať v zápase.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas stretnutia 22. kola nemeckej Bundesligy medzi domácim Freiburgom a hosťujúcou Borussiou Dortmund mali jasne pod kontrolou favorizovaní hostia. Tí sa dočkali aj otváracieho gólu zápasu, keď sa hlavičkou presadil Sokratis Papastathopoulos. Následne ale BVB nevyužilo niekoľko ďalších náznakov veľkých príležitostí. Každopádne, ak chce Freiburg v dnešnom zápase bodovať, musí jednoznačne pridať. A tak verme, že v druhom polčase sa máme na čo tešiť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Dortmund si v závere polčasu dokázal vytvoriť ešte veľký tlak, keď do pokutového územia centrovali aj Gonzalo Castro, aj Ousmane Dembèlé, no ani jedna z lôpt si Pierrea-Emericka Aubameyanga nenašla.
     
    44
    Vincenzo Grifo je dnes zatiaľ tak trochu nevýrazný, ani tentokrát ho k ofenzívnej akcii nepustil dobre pracujúci Łukasz Piszczek.
     
    43
    Tentokrát sa Nils Petersen čuduje rozhodnutiu hlavného rozhodcu, ktorý videl jeho nedovolené počínanie v súboji s Gonzalom Castrom.
     
    42
    Nils Petersen teraz tlieska svojmu spoluhráčovi, Mikeovi Frantzovi, hoci jeho kolmica na útočníka domácich presná nebola.
     
    41
    Hostia ale dnes zatiaľ štandardné situácie od rohových zastávok rozohrávajú len nakrátko. Veľa centrov do pokutového územia Freiburgu sme do týchto chvíľ nevideli.
     
    40
    Raphaël Guerreiro znova hýril aktivitou, vďaka čomu vybojoval pre Borussiu ďalší rohový kop z ľavej strany.
     
    39
    Nový muž na ihrisku Marc-Oliver Kempf to skúsil individuálne po ľavej strane, no proti presile defenzívnych hráčov Dortmundu nemal žiadnu šancu na úspech.
     
    38
    Raphaël Guerreiro s Ousmanem Dembèlém dnes patria k najlepším hráčom na ihrisku. Aj tentokrát sa kombináciou dostali až na dostrel brány Alexandra Schwolowa, no druhý menovaný nenamieril presne.
     
    37
    Maximilian Philipp už bol v pokutovom území, no znova pri pokuse ohroziť Romana Bürkiho trafil len Marca Bartru.
     
    36
    Defenzíva Freiburgu v posledných minútach začína pracovať veľmi dobre. Naopak, hráči ako Marco Reus či Pierre-Emerick Aubameyang sa akoby trochu vytratili z ihriska.
     
    35
    Lukas Kübler však teraz dobre zapracoval v defenzíve, keď cez seba nepustil Raphaëla Guerreira a odokonca pre svoj tím vybojoval aj autové vhazdovanie.
     
    34
    Aktivita domácich pokračovala, no Lukas Kübler sa po pravej strane k centru cez Erika Durma neprebil, a tak sa musí Freiburg znova sústrediť len na defenzívu.
     
    33
    Znova tomu v prípade Freiburgu chýbala len finálna fáza. Nils Petersen sa dostal už takmer na dostrel pokutového územia, no kým sa rozhodoval medzi strelou a prihrávkou, o loptu ho obral Sokratis Papastathopoulos.
     
    32
    Futbalisti Freiburgu sa musia v týchto momentoch trochu upokojiť, hostia im totiž v posledných minútach poriadne podkurovali v pokutovom území. Domáci tak držia loptu na svojich kopačkách.
    31.
     
    31
    Skvelý Alexander Schwolow! Marco Reus si spravil z obrany Freiburgu kužele, z ľavej strany napálil loptu na bránu, kde brankár domácich zasiahol a následne si poradil aj s dorážkami Aubameyanga a Juliana Weigla.
     
    30
    Po výkope od Alexandra Schwolowa sa znova dostali k lopte hostia, tí momentálne manipulujú s loptou na polovici ihriska.
     
    29
    Domáci ale štandardnú situáciu rozohrali veľmi zle, loptu vystihol Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý naštartoval svoje "rýchle motory" a vytvoril spoločne so svojimi spoluhráčmi pred pokutovým územím Freiburgu veľký tlak. Ten ukončil až nevýrazný strelecký pokus Juliana Weigla.
     
    28
    Ani tentokrát to nevyjde, Marc Bartra prerušil rodiacu sa akciu domácich už na polovici ihriska taktickým nedovoleným zákrokom na Mikeho Frantza.
     
    27
    Freiburg má ale zatiaľ veľký problém s rozohrávkou zo svojej stredovej formácie, a tak sa Nils Petersen s Maximilianom Philippom dostávajú do hry len minimálne.
     
    26
    Hra je v tejto chvíli tak trochu rozháraná z oboch strán. Ani jedno z mužstiev nedokáže založiť nejakú súvislejšiu akciu. Potom, čo si loptu vymenili obaja brankári, sú na rade domáci futbalisti Freiburgu.
     
    25
    Do pokutového územia sa nebezpečne prebil Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý sa ale dostal tak trochu z uhla a následne Alexander Schwolow vytiahol dobrý reflexívny zákrok.
     
    24
    Pokračovať však budeme až po prvom striedaní zápasu. Pravdepodobne zdravotné problémy nedovolia pokračovať v zápase Onurovi Bulutovi, ktorého nahrádza na hracej ploche Marc-Oliver Kempf.
     
    23
    Tentokrát ale center pred domácu bránu nepriniesol také nebezpečenstvo, ako tomu bolo pred otváracím gólom stretnutia a tak môžu domáci založiť novú ofenzívnu akciu.
     
    22
    Marco Reus si teraz od Marca Torrejóna svojim dobrým pohybom vypýtal nedovolený zákrok, a tak sa defenzíva Freiburgu na čele s gólmanom Alexandrom Schwolowom bude musieť mať na pozore.
     
    21
    Z tohto priameho kopu to tak trochu zbytočne priamo na bránu vyskúšal Christian Günter, ktorého pokus nemal najmenšiu šancu ohroziť bránu Romana Bürkiho.
     
    20
    Začína sa nám pritrvdzovať. Najskôr si nedovolene v súboji s Julianovm Weiglom nedovolene počínal Nils Petersen a následne daroval štandardnú situáciu domácim Łukasz Piszczek.
     
    19
    Z tejto štandardnej situácie ale Dortmund bránu súpera neohrozil, keďže sa ho Marco Reus rozhodol rozohrať len nakrátko a defenzíva Freiburgu následne hostí vytlačila z dobrej pozície.
     
    18
    Raphaël Guerreiro dnes hrá veľmi dobrý zápas. Teraz zakombinoval s Gonzalom Castrom, ktorý posunul loptu na Pierrea-Emericka Aubameyanga, ten ale v zakončení zaváhal a následná dorážka Erika Durma bola zblokovaná na rohový kop.
     
    17
    Na opačnej strane spadol po súboji s Marcom Bartrom v pokutovom území Maximilian Philipp, no píšťalka Daniela Sieberta zostáva nemá.
     
    16
    Raphaël Guerreiro znova hľadal v pokutovom území jedného zo svojich spoluhráčov, no tentokrát rozhodcovia nachytali Marca Reusa v ofsajdovej pozícii, a ten tak nemohol zakončovať.
     
    15
    Onur Bulut si loptu nestihol loptu spracovať v priestoroch ihriska, a tak ju asistent rozhodcu prisudzuje znova hosťujúcemu tímu.
     
    14
    Po rýchlo inkasovanom góle teraz bude musieť Freiburg pravdepodobne zmeniť taktiku a okamžite po rozohrávke začína s vysokým pressingom od svojich dvoch hrotových útočných útočníkov.
    13. Sokratis Papastathopoulos (DOR) - 0:1
     
    13
    Dortmund dal gól! K lopte sa postavil Raphaël Guerreiro, krásnym centrom našiel hlavu SOKRATISA PAPASTATHOPOULOSA, a ten nedal žiadnu šancu domácemu gólmanovi.
     
    12
    Çağlar Söyüncü si musel pomôcť proti Ousmane Dembèlému faulom, a tak ponúka Borussii Dortmund zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    11
    Borussia Dortmund začala tento zápas pomerne opatrne, no v posledných minútach už prebrala opraty stretnutia do svojich rúk, keď futbalistom Freiburgu loptu nepožičia takmer ani na sekundu.
     
    10
    Erik Durm tentokrát už na svojej tradičnejšej ľavej strane skúšal centrom nájsť pravdepodobne Marca Reusa, no znova namieril len do rukavíc Alexandra Schwolowa.
     
    9
    Raphaël Guerreiro si prebral prihrávku na ľavej strane od Juliana Weigla, no svojou individuálnou akciou nevyzrel na obrancu Freibrugu Lukasa Küblera. Hostia napriek tomu môžu vhadzovať.
     
    8
    Dobrá práca Erika Durma. Ten sa ocitol netradične na pravej strane, obral o loptu Christiana Güntera, no jeho prudký nákop do "malého vápna" nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov a preletel celou šírkou ihriska.
     
    7
    O pár sekúnd neskôr si zobral slovo opäť Ousmane Dembèlé, tentokrát to skúsil priamo na bránu, no Alexander Schwolow zasahovať nemusel.
     
    6
    Ousmane Dembèlé sa prebil po pravej strane, no jeho následný prízemný center dokázala defenzíva Freiburgu vyriešiť.
     
    5
    Łukasz Piszczek sa teraz ospravedlňuje Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi za nepresný nákop z hĺbky poľa, ktorý skončil len u brankára Alexandra Schwolowa.
     
    4
    Na konci štvrtej minúty registrujeme aj prvý ofsajd zápasu. Do pasce defenzívy Borussie sa nechal nachytať Vincenzo Grifo.
     
    3
    Freiburg ale začal naozaj aktívne a najmä Vincenzo Grifo robí na ľavej strane defenzíve Dortmundu svojim pohybom zatiaľ celkom veľké problémy. Teraz odovzdal loptu Maximilianovi Philippovi, no ten sa neprebil cez Marca Bartru.
     
    2
    Na opačnej strane sa brankár Frieburgu Alexander Schwolow dopustil obrovskej chyby, keď pri pokuse o odkopnutie lopty trafil len Marca Reusa a takmer z toho bol otvárací gól zápasu.
     
    2
    Po aktivite Vincenza Grifa na ľavej strane zahrávali futbalisti Freiburgu hneď skraja zápasu aj rohový kop, no center Nilsa Petersena nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou Freiburgu. Prvý útok domácich sa však skončil nepresným nákopom na pravú stranu, kde mal operovať Onur Bulut.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Torrejón, Söyüncü, Günter – Bulut, Frantz, Höfler, Grifo – Philipp, Petersen.
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Gulde, Abrashi, Niederlechner, Kempf, Schuster.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Durm – Weigl – Dembèlé, G. Castro, Guerreiro, Reus – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Rozhodca: Daniel Siebert.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 22. kola nemeckej Bundesligy, v ktorom domáci SC Freiburg privíta na vlastnom štadióne Borussiu Dortmund. Stretnutie sa začína o 15:30.

    SC FREIBURG

    Freiburg nepredvádza v aktuálnej sezóne nijak príliš výrazné výkony. Aj preto mu aktuálne po odohratí 21 kôl patrí priemerné 9. miesto so ziskom presne 30 bodov. Mužstvo trénera Christiana Streicha v doterajšom priebehu nastrieľalo 28 gólov, čo je druhý najnižší počet z tímov v hornej polovici tabuľky. Najlepším strelcom Freiburgu je Maximilian Philipp, ktorý sa do čierneho trafil zatiaľ 7-krát. Na druhej strane, brankárska jednotka Alexander Schwolow inkasoval už 36 gólov. V poslednom kole hráči okolo kapitána Juliana Schustera nepredviedli najlepší výkon a v zápase proti trápiacemu sa Hamburgu boli napokon radi aj za zisk bodu po remíze 2:2. Hlavný kouč Christian Striech dnes nebude môcť počítať so suspendovaným Janikom Habererom ani zraneným duom Vincent Sierro-Pascal Stenzel. Otázny je štart v prípade Havarda Nielsena, ktorého trápi poranené lýtko.

    BORUSSIA DORTMUND

    Borussia tradične patrí k najväčším adeptom na zisk bundesligového titulu, no táto sezóna jej zatiaľ nevychádza úplne podľa predstáv. Dortmundu síce po odohratí 21 kôl patrí pekná 3. priečka, no na vedúci Bayern Mníchov má pri zisku 37 bodov už 13-bodové manko. Mužstvo trénera Thomasa Tuchela pritom predvádza tradične pekný ofenzívny futbal. Svedčí o tom aj 43 nastrieľaných gólov. Viac má na svojom konte už len líder tabuľky z Mníchova. Najlepším strelcom Borussie je gabonský reprezentant Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý sa presadil už 17-krát a s Anthonym Modestem z 1.FC Kolín sa delí o prvé miesto v tabuľke kanonierov. Ani v defenzíve to nie je s BVB úplne najhoršie, keď im v kolónke inkasovaných gólov svieti číslo 23. Napriek tomu je to až siedme najnižšie číslo z celej Bundesligy. V uplynulom kole Dortmundčania predviedli suverénny výkon proti Wolfsburgu, ktorý na domácej pôde zdolali rozdielom triedy 3:0. Počas týždňa však nezvládli úvodný duel osemfinále Ligy majstrov v Lisabone proti domácej Benfice, ktorej podľahli 1:0. Na listine zranených pred týmto zápasom figuruje z kádra Borussie len Sven Bender, no otáznik visí nad štartom trojice Sokratis Papasthatopoulos, Mario Götze a Sebastian Rode.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH DUELOV:

    Dortmund – Freiburg 3:1
    Freiburg – Dortmund 0:3
    Dortmund – Freiburg 3:1
    Freiburg – Dortmund 0:1
    Dortmund – Freiburg 5:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Jakub Kocourek

    Góly: 13. Papastathopoulos, 55. Aubameyang, 70. Aubameyang

    Karty:   67. Philipp (FRE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:9. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:10.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler (85. Ignjovski), Torrejón, Söyüncü, Günter – Bulut (24. Kempf), Frantz, Höfler, Grifo – Philipp, Petersen (64. Niederlechner).
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Gulde, Abrashi, Niederlechner, Kempf, Schuster.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Durm – Weigl – Dembèlé (76. Kagawa), G. Castro, Guerreiro, Reus (81. Pulisic) – Aubameyang (81. Schürrle).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Rozhodca: Daniel Siebert