Ried – Salzburg 1:6 (kon.)
koniec
SV Ried
1:6 (1:3)
FC Salzburg
cz Nedeľa 19.02.2017, 16:30 • Keine Sorgen Arena, Ried Im Innkreis • Rakúska Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Salcburk může využít nečekaného zaváhání Altachu, podzimního mistra, ve včerejším zápase se Sankt Pöltenem. A není daleko od toho, aby v tabulce poodskočil na rozdíl tří bodů. Samozřejmě že takovou nabídku nebude chtít na půdě posledního Riedu v žádném případě odmítnout.
     
    Ried se letos opravdu trápí a z jednadvaceti utkání prohrál hned třináctkrát, přitom disponuje nejhorším útokem ligy. Úvod do nového roku mu nevyšel, na půdě Wolfsbergeru padl o branku a připsal si své konto již svůj třetí bodový neúspěch v řadě.
     
    Salzburg naposledy neměl problémy se Sankt Pöltenem a vyhrál už pošesté v řadě. Ried porazil už třikrát za sebou, soupeř proti němu přitom dokázal skórovat jen jednou během tohoto období. Jednoznačně tak Red Bull bude plnit roli favorita.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Josko Ried: Gebauer – Bergmann, Reifeltshammer, Alberto Prada, Chessa – Möschl, Ziegl, Trauner, Honsak – Egho, Elsneg
    Náhradníci: Ronny Marcos, Antonitsch, Nutz, Zulj, Brandner, Walch, Durakovic

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Paulo Miranda, Čaleta-Car, Ulmer – Laimer, Samassekou – Minamino, Valon Berisha – Čchan-hui Hwang, Soriano
    Náhradníci: Stankovic, Schwegler, Lazaro, Leitgeb, Radoševič, Wisdom, Oberlin

    Rozhodčí: Julian Weinberger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Ried začal nebojácně, nebo to alespoň naznačil dvěma nebezpečnými přechody do útoku. Každopádně branku Walkeho zatím ohrozit nedokázal.
     
    3
    K odraženému míči se za vápnem propracoval jeden z hráčů domácího celku, konkrétně to byl Ziegl, jenže než si míč zpracoval, chvilku to trvalo. A nakonec střela skončila jen hodně nad soupeřovou bránou.
     
    5
    Red Bull jakožto favorit tohoto souboje vstoupil do utkání poměrně vlažným dojmem. I když už si jednu šanci vytvořil, míč pouze přistál v brankovém území soupeře, kde se nacházeli domácí obránci.
     
    7
    Úvodní minuty nám toho moc zajímavého nenabídly. Je to spíše taková oťukávaná ze strany obou celků. Situace na hřišti zdá se být značně vyrovnaná.
     
    8
    Salcburk se snažil prokombinovat na levé straně, tenhle prostor ale měl Ried velmi dobře pohlídaný. A nakonec se dokonce dočkal autového vhazování.
     
    9
    Paulo Miranda byl nyní faulován na vlastní obranné polovině. Zřejmě ho to celkem bolelo. Sudí Weinberger zapískal v tento moment správně.
     
    10
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hned první jakási šance skončila brankou. Centr z levé strany doputoval do šestnáctky domácího celku, kde Honsak míč hlavou nešťastně přistrčil na protihráče JONATHANA SORIANA. A ten z blízkosti překonal brankáře Gebauera.
    10. Jonathan SORIANO - 0:1
     
    11
    Ried právě vstřelil branku!
    Blesková odpověď na druhé straně. Bergmann posadil centr z přímého kopu na hlavu MARVINA EGHA, který pohotově skóroval. Asistence: Thomas Bergmann.
    11. Marvin EGHO - 1:1
     
    13
    Tohle byla každopádně hodně divoká pasáž hry, ve které si oba celky vlastně nemají co vyčítat. A v podstatě jedeme odznovu. Jako by prvních deset minut vlastně ani neproběhlo.
     
    16
    Mizerně nyní po autovém vhazování odkopával míč Bergmann. A tak se najednou balón dostal těsně před pokutové území, kde byl faulovaný jeden z hostujících hráčů Albertem Pradou. Slušná standardka pro Salcburk...
     
    17
    ...Ried měl obrovské štěstí. Střela z přímého kopu Soriana sice skončila ve zdi, jenže gólman Gebauer se hodně zapotil proti následnému pokusu Španěla a pak byl rozhodně rád, že Minamino mířil trestuhodně jen vedle brány.
    17. šance Salzburgu
     
    19
    Hosté jsou přece jenom směrem dopředu o něco aktivnější. A vytvořili si už zajímavé příležitosti. Každopádně stav je pořád nerozhodný.
     
    20
    Laimer (SLZ) zatáhl za záchrannou brzdu a inkasoval po právu žlutou kartu. Tady byl osobní trest zcela na místě.
     
    23
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tohle možná mohl Gebauer chytit. Je sice pravda, že TAKUMI MINAMINO byl před ním úplně sám, ovšem zase nějakou prudkou střelu nevyslal. Každopádně favorita tohoto utkání posílá Japonec znovu do vedení. Asistence: Andreas Ulmer.
    23. Takumi MINAMINO - 1:2
     
    24
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velká rána do řad domácího Riedu. Valon Berisha krásně zakličkoval v šestnáctce, z levé strany pak svou přihrávkou našel TAKUMI MINAMINO, který během krátké chvíli skóroval snadno podruhé. Asistence: Valon Berisha.
    24. Takumi MINAMINO - 1:3
     
    26
    Domácí celek bude mít rozhodně co dohánět. Soupeř ho vyučil z produktivity, prakticky na co sáhl, to také proměnil. Salcburk se tímhle třetím vstřeleným gólem zcela jistě uklidnil.
     
    28
    Trošku naštvaný byl nyní na sebe Valon Berisha, který nedostihl tenhle míč. Autové vhazování tak bude rozehrávat soupeř.
     
    29
    Ziegl (RIE) možná trošku nechtěně, ale přece kopl do Korejce Čchan-hui Hwanga. A vysloužil si žlutou kartu.
     
    31
    První půlhodinka je námi. Hostující celek zatím potvrzuje roli favorita. Ried se směrem dopředu moc neprosazuje, Salzburg v tuhle chvíli bez problémů kontroluje hru.
     
    33
    Čchan-hui Hwang se snažil tenhle míč dostihnout, ovšem tak rychlé nohy neměl ani on. A s balónem se dostal pouze mimo hrací plochu.
     
    34
    Opravdu marná je zatím snaha Riedu o nějaké snížení průběžného stavu. Teď bude rozehrával rohový kop Bergmann, žádné nebezpečí po něm ale nevzniklo.
     
    35
    Ulmer se nyní dostal do křížku s Möschlem, který ho srazil na zemi. Sudí Weinberger dle očekávání přisoudil míč salcburskému celku. Deset minut zbývá do konce tohoto poločasu.
     
    38
    Zase se podařilo zahrozit hostujícímu celku. Gebauer v brance jen tak tak odolal. Laimer zleva poslal přihrávku do šestnáctky, odkud se snažil skórovat Soriano, ale z blízkosti byl jeho pokus zablokovaný. Ani následná střela spoluhráče brankou neskončila.
     
    40
    Čas se domácímu celku poměrně velmi rychle krátí. Přitom směrem dopředu si toho až na vstřelený gól opravdu moc nevytvořil.
     
    42
    Docela hezky se Chessa obtočil a vstoupil do šestnáctky. Byl nakonec odzbrojený, ovšem domácí budou mít k dispozici slušnou standardku...
     
    43
    ... Walke musel zasahovat pod svým břevnem. Byla to to taková nenápadná střela, která nakonec zaměstnala salcburského muže v rukavicích.
     
    45
    Sudí Weinberger evidentně nebude nastavovat.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Uběhlo jen pár sekund poté, co odbyla pětačtyřicátá minuta, a rozhodčí Weinberger ukončil toto dějství. Ried hrál slušně prakticky jen dvacet minut, pak Salzburg potvrdil roli favorita a díky Japoncovi Minaminovi odcházel do kabin rozhodně spokojenější. Pokud ve druhém dějství nic nepocení, tři body by měly zůstat na straně Red Bullu.
     
    46
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Thomas Bergmann, přichází Ronny Marcos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Celkem v pohodě hostující celek kontroluje hru. Ve hře Riedu je vidět hodně nepřesností, směrem dopředu je to v jeho podání mnohdy velká zbrklost.
     
    49
    Minamino se teď snažil hokejovým způsobem forčekovat, pomohl si ovšem faulem vůči Möschlovi. U míče tak bude Ried.
     
    50
    A mohlo být definitivně rozhodnuto. Skvěle se teď ale vyznamenal brankář Gebauer. Minamino poslal dlouhý pas na Čchana-hui Hwanga, jenž z úhlu vypálil. K dorážce se následně propracoval Valon Berisha, jeho hlavička mířila do prázdné brány. Ale německý brankář ve službách Riedu se stačil přemístit a vyrazit.
    50. dobrý zákrok Gebauera
     
    52
    Soriano nyní neuspěl se svým přímým volným kopem. A to měl přitom opravdu velmi dobrou pozici. Střela se však odrazila od zdi a do zámezí.
     
    53
    Ried se nyní snažil uhádat autové vhazování, ale marně. Salcburk bude tím, kdo uvede míč zpátky do hry.
     
    55
    Neúnavný domácí kotel žene svoje mužstvo dopředu. Zatím to však nevypadá, že bychom se dočkali nějakého zvratu, Ried je směrem dopředu i nadále hodně bezzubý.
     
    56
    Möschl se snažil na pravé straně přetlačit Laimera, ovšem neúspěšně. Nakonec vybojoval alespoň rohový kop...
     
    57
    ...Möschl směřoval centr na bližší tyčku, jenže tam našel pouze salcburskou obranu, která si s touto situací hravě poradila.
     
    58
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Zbrkle si během této situace počínal Chessa, který míč odhlavičkoval pouze k protihráči Sorianovu. Ten ho následně posunul úplně volnému TAKUMIMU MINAMINOVI, jenž snadnou střelou z blízkosti dovršil hattrick. Asistence: Jonathan Soriano.
    58. Takumi MINAMINO - 1:4
     
    60
    Alberto Prada (RIE) je dalším potrestaným hráčem žlutou kartu na sklonku hodiny hry.
     
    61
    Čchan-hui Hwang si nabíhal na tenhle centr z přímého volného kopu. Každopádně před ním dokázala domácí obrana odvrátit. Z následného rohového kopu Red Bull nic nevytěžil.
     
    62
    V tuhle chvíli je o výsledku opravdu rozhodnuto. I proto má hostující trenér Óscar García připraveno hned dvojité střídání.
     
    63
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Josip Radoševič.
     
    63
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Andreas Ulmer, přichází Christian Schwegler.
     
    64
    Střela vedle Salcburku vadit nemusí. Každopádně Ried nebyl daleko od pětigólové potupy. Minamino poslal dlouhý pas zprava na druhou stranu, kam si sebíhal Soriano, ten však z úhlu zamířil tvrdě jen mimo.
    64. šance Soriana
     
    65
    Alberto Prada se sice zlobí, že pomezní rozhodčí rozhodl o tom, že míč opustil hrací plochu, ale nic s tím jednoduše nenadělá. Vhazovat budou zkrátka hosté.
     
    67
    Zvonila branková konstrukce! Opravdu skvělou ránu ze střední vzdálenosti vyslal Lainer a míč narazil do břevno. Kdyby pokus směřoval o trošku níže, asi by Gebauer jen těžko zasahoval.
    67. břevno Lainera
     
    69
    Schwegler (SLZ) je sice na hřišti jen pár minut, ale už stačil inksaovat žlutou kartu. Tenhle faul ve středu pole byl prostě zbytečný.
     
    69
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Marcel Ziegl, přichází Peter Zulj.
     
    71
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Přece jen Ried inksaoval nepopulárního búra. Čaleta-Car poslal dlouhý pas na pravou stranu, Minamino následně předal míč střídajícímu JOSIPOVI RADOŠEVIČOVI, který uklidil svou střelu přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Takumi Minamino.
    71. Josip RADOŠEVIČ - 1:5
     
    74
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Mathias Honsak, přichází Clemens Walch.
     
    75
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Jonatan Soriano, přichází Christoph Leitgeb.
     
    76
    Určitě by se rád na střeleckou listinu zapsal také aktivní Čchan-hui Hwang. Ten se nyní prodíral do šestnáctky, jenže odtud se mu zakončit nepodařilo. Byl vlastně záhy zpacifikován.
     
    78
    Utkání se vlastně dohrává už jen z nějaké povinnosti. Kéž by možná sudí ukončil zápas dříve... Alespoň to si možná říkají někteří hráči Riedu v tuhle chvíli.
     
    80
    Byla nařízena penalta pro Salzburg.
     
    80
    Alberto Prada (RIE) zezadu atakoval svého soupeře Čchan-huie Hwanga v šestnáctce. A nejenže se kopala penalta, ale zároveň domácí obránce inkasoval červenou kartu. Zmařil zjevnou brankovou možnost držením protivníka. To je opravdu zápas blbec pro Ried.
    80. červená karta Alberta Prady
     
    81
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Přece jenom se Korejec ČCHAN-HUI HWANG dočkal vstřeleného gólu. Nařízený pokutový kop sám faulovaný usměrnil přesně do protipohybu gólmana Gebauera.
    81. Čchan-hui HWANG - 1:6
     
    82
    Hosté jsou i nadále hladoví po gólech. Jenže Valon Berisha nyní zcela selhal v koncovce. Poté, co mu míč předložil Čchan-hui Hwang, pálil jen trestuhodně nad bránu.
     
    85
    Pět minut do konce. Ried vypadá zcela odevzdaně, i soupeř by si asi přál brzký konec tohoto střetnutí. Především hosté budou chtít dohrát ve zdraví.
     
    87
    Hosté bez větších kombinují mezi sebou. Vůle domácích se ještě o něco pokusit je samozřejmě na bodu mrazu. Takový debakl si rozhodně nepředstavovali.
     
    90
    Nedovoleně si nyní počínal Čchan-hui Hwang. Trošku si zařval do vzduchu, ale ve finále věděl, že se dopustil nedovoleného přestupku. Za chvilku bude k dispozici nastavení.
     
    90+3
    Právě běží první ze tří avizovaných minut nastavení.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tohle byla zcela jednoznačná záležitost. Ried se soupeřem držel prakticky jen prvních dvacet minut, pak úplně odpadl a celkově inkasoval šestkrát. Navíc se v dalším zápase bude muset obejít bez Alberta Prady, který se nechal deset minut před koncem vyloučit. Výtečný zápas jinak dnes odehrál Takumi Minamino, který zpečetil hattrick a navíc přidal jednu asistenci. Fanoušci fantasy lig zcela jistě zajásali.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:20.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:23:20)

    Patrik Sandev

    Góly: 11. Egho – 10. Soriano, 23. Minamino, 24. Minamino, 58. Minamino, 71. Radoševič, 81. Hwang (pen.)

    Karty:   29. Ziegl (RIE), 60. Alberto Prada (RIE) – 20. Laimer (SLZ), 69. Schwegler (SLZ)   80. Prada (RIE)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:20.
    SV Ried: Gebauer – Bergmann (46. Ronny Marcos), Reifeltshammer, Alberto Prada, Chessa – Möschl, Ziegl (69. Zulj), Trauner, Honsak (74. Walch) – Egho, Elsneg
    Náhradníci: Ronny Marcos, Antonitsch, Nutz, Zulj, Brandner, Walch, Durakovic

    FC Salzburg: Walke – Lainer, Paulo Miranda, Čaleta-Car, Ulmer (63. Schwegler) – Laimer (63. Radoševič), Samassekou – Minamino, Valon Berisha – Čchan-hui Hwang, Soriano (75. Walch)
    Náhradníci: Stankovic, Schwegler, Lazaro, Leitgeb, Radoševič, Wisdom, Oberlin

    Rozhodca: Julian Weinberger