Mönchengladbach – Lipsko 1:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:2 (0:1)
RB Lipsko
Nedeľa 19.02.2017, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Veľa zaujímavých momentov, pekné gólové zakončenia a napätie až do konca. Asi tak by sa dal opísať priebeh stretnutia. Sledovali sme nádherné futbalové predstavenie, ktoré sa muselo páčiť každému futbalovému fanúšikovi. V druhom polčase sa taktika oboch celkov výrazne zmenila. Domáci celok sa snažil hrať viac kombinačne, vďaka čomu sa im podarilo znížiť nepriaznivý stav stretnutia, ale v konečnom dôsledku im to želané ovocie neprinieslo. A naopak hostia sa po vstrelení druhého gólu viac stiahli a útočiť sa pokúšali po rýchlych kontrách. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:28:20)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5.
    Střely mimo: 7:3.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 7:7.
    Fauly: 14:17.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Thorgan Hazard poslal nadýchaný center z voľného kopu, ktorý však zachytil jeden z brániacich hráčov. V tom momente okamžite hlavný arbiter ukončil stretnutie.
     
    90+5
    Beží pravdepodobne posledná minútka nadstavenia a domáci celok bude mať poslednú šancu na vyrovnanie. Hlavný arbiter im ponúkol voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    90+4
    Striedajúci Josip Drmić si dokázal spracovať ťažkú prihrávku svojho spoluhráča, ale v ofsajdovom postavení.
     
    90+3
    Domáci futbalisti sa tlačia čo najbližšie k vápnu súpera. Hostia už hrajú v plnom počte. "Zranený" hráč sa opäť pripojil k svojmu tímu.
     
    90+2
    Jeden z hráčov hostí ostáva po hlavičkovom súboji ležať na hracej ploche. Pýta si opateru tímu lekárnikov. Presne takýmto spôsobom sa najlepšie zbierajú drahocenné sekundy vo vlastný prospech.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavil v druhom dejstve ešte štyri minútky navyše. To je dostatočný čas na vyrovnanie.
     
    89
    Hostia sa snažia loptu držať v rohu súperovej polovici, tam to však skvelo kontroluje defenzíva Mönchengladbachu.
     
    88
    Domáci futbalisti robia čo môžu, aby dokázali vyrovnať. Je pravda, že defenzíva RB Lipska im ponúka len minimum priestoru na hracej ploche, čím sa im ťahšie dostáva do lepších streleckých pozícii.
     
    87
    Thorgan Hazard poslal nebezpečný center do veľkého vápna, kde síce lopta prepadla, ale do zakončenia sa nedostal nikto z domácich hráčov.
     
    86
    Solídny pokus od Thorgan Hazard. Lopta ale na svojej ceste narazila na prekážku – obrancu. Brankár nemusel zasahovať. Mönchengladbach získava výhodu rohového kopu. Hlavný arbiter a aj asistent zhodne ukázali smerom k zástavke.
     
    85
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 51 535 platiacich divákov.
     
    84
    Borussia Mönchengladbach zakladal ďalší rýchly útok, ale tentoraz to nedopadlo podľa predstáv. Thorgan Hazard bol rýchlejší ako obrana súpera, čím bol prichytený v postavení mimo hry.
     
    83
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Dayot Upamecano.
    81. Jannik Vestergaard (MNC) - 1:2
     
    81
    Mönchengladbach dal gól!
    Tak zápas sa nám pekne zdramatizoval. Ku rohovej zástavke sa postavil Thorgan Hazard, ktorý poslal prudký center do hĺbky šestnástky súpera. Tam si na center najvyššie vyskočil JANNIK VESTERGAARD, ktorého hlavičkové zakončenie bolo bezkonkurenčné. Stav stretnutia je 1:2!
     
    81
    Hráči Borussie si dokázali vybojovať rohový kop.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 81. Vestergaard – 31. Forsberg, 55. Werner

    Karty:   14. Wendt (MNC), 61. Stindl (MNC), 67. T. Hazard (MNC), 78. Kramer (MNC) – 37. Halstenberg (RBL), 44. Keïta (RBL), 73. Demme (RBL)

    Nepremenená penalta: 45. T. Hazard (MNC), brankár Gulácsi zneškodnil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 7:7. Fauly: 14:17.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Wendt (62. J. Hofmann), Vestergaard, Christensen, Jantschke – Johnson (80. Drmić), Dahoud, Kramer, Hahn (62. Herrmann) – T. Hazard, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Drmić, Herrmann, J. Hofmann, Kolodziejczak, Korb.

    RB Lipsko: Gulácsi – Schmitz, Ilsanker, Compper, Halstenberg – Burke (66. Kaiser), Keïta (76. R. Khedira), Demme, Forsberg (83. Upamecano) – Sabitzer, Werner.
    Náhradníci: Coltorti – Bernardo, Kaiser, R. Khedira, Palacios-Martinez, Selke, Upamecano.

    Rozhodca: Felix Zwayer

    Diváci: 51 535