Bologna – Inter 0:1 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 1:1 (kon.) | Pescara – CFC Janov 5:0 (kon.)
Chievo – Neapol 1:3 (kon.) | Udinese – Sassuolo 1:2 (kon.) | AS Rím – Turín 4:1 (kon.)
AC Miláno – Fiorentina 2:1 (kon.)
koniec
Chievo Verona
1:3 (0:2)
SSC Neapol
Nedeľa 19.02.2017, 15:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Talianska Seria A • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Neapolu si napravili chuť po neúspešnom zápase v Lige majstrov. V rámci domácej súťaže si na svoje konto pripisujú tretiu výhru v rade a momentálne majú o jeden bod viac ako tretie AS Rím. Rozhodujúci gól dnešného zápasu si na svoje konto pripisuje slovenský reprezentant Marek Hamšík. V druhom polčase pridal tretí gól hostí Piotr Zieliński, no a gólový účet stretnutia uzavrel Riccardo Meggiorini. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (16:57:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Strelec jediného domáceho gólu Riccardo Meggiorini sa dostal k centru z ľavej strany, no našiel len Kalidou Koulibalyho. Ten loptu nekompromisne odkopol.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému duelu ešte tri minúty. Na konci tej prvej pálil Emanuele Giaccherini, ale bránu súpera spoza šestnástky minul.
     
    90
    Hostia sa už tešili zo štvrtého gólu, no ten napokon neplatí pre "ofsajdové" postavenie Emanuele Giaccheriniho. Tomu nezištnú prihrávku adresoval Marek Hamšík, no podľa spomaleného záberu mal gól jednoznačne platiť!
     
    89
    Neapol záverečné minúty kontroluje a dnešný zápas už s najväčšou pravdepodobnosťou dovedie do úspešného konca. Dostane sa tak na priebežné druhé miesto talianskej Serie A.
     
    88
    Na druhej strane sme videli peknú akciu domácich futbalistov. Na jej konci bol Massimo Gobbi, no jeho technické zakončenie mierilo vedľa súperovej brány.
     
    87
    Parádna akcia v podaní zverencov Maurizia Sarriho. Tí vyrazili do rýchleho brejku, z ľavej strany posielal loptu pred opustenú bránu José María Callejón, ale Arkadiusz Milik na ňu nedosiahol.
     
    86
    Veľmi nepresným pokusom sa teraz "zaskvel" Mariano Izco. Hostia tak majú loptu vo svojej moci a môžu rozvinúť ďalšiu útočnú akciu.
     
    85
    Domáci mali výhodu rohového kopu, no hlavička jedného z hráčov Chieva nebolo dôrazná. Loptu má vo svojej moci skúsený brankár Pepe Reina.
     
    84
    Domáci to ešte skúšajú, no hostia bránia s veľkým počtom hráčov. Aj teraz sa dobre vrátil aj José María Callejón a zastavil akciu Riccarda Meggioriniho.
     
    83
    Piotr Zieliński fauloval v strede ihriska. Domáci okamžite rozohrali, no následne prichádzajú o loptu po útočnom faule Jonathana de Guzmána.
     
    82
    Hostia teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Domáci pod tlakom chybovali, a tak bude nasledovať vhadzovanie účastníka Ligy majstrov.
     
    81
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej desaťminútovky. Zdá sa, že Neapol trošku otupil tlak súpera a opäť má kontrolu nad priebehom zápasu.
     
    80
    Nový muž na trávniku Serge Gakpé si nabehol na pekný pas za obranu. Možno trošku zbytočne zakončoval half-volejom z veľkej diaľky a aj preto bránu netrafil.
     
    79
    Tréner Maurizio Sarri sa rozhodol, že na trávnik pošle čerstvé sily. Namiesto Lorenza Insigneho nastupuje na záverečné minúty Emanuele Giaccherini.
     
    78
    Mariano Izco si prebral loptu v pokutovom území súpera, ale následný center mu vôbec nevyšiel. Pepe Reina bude odkopávať, no snaží sa nazbierať čo najviac sekundičiek.
     
    77
    Domáci zvyšujú obrátky a v tejto desaťminútovke majú herne navrch. Teraz sa poriadne zapotil Kalidou Koulibaly, ktorý len tak-tak stihol odkopnúť loptu do autu.
     
    75
    Teraz to pred bránou Pepeho Reinu poriadne horelo. Valter Birsa poslal do šestnástky skvelý center, Mariano Izco svojou strelou takmer skóroval, no bol to Marek Hamšík, kto loptu zastavil v ceste do brány.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 72. Meggiorini – 31. L. Insigne, 38. Hamšík, 58. P. Zieliński

    Karty:   54. Cacciatore (CHV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:13.
    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Gamberini, Spolli, Gobbi – Izco, Radovanović (46. Meggiorini), P. Hetemaj (C) – L. Castro (63. de Guzmán), Birsa – Inglese (71. Gakpé).
    Náhradníci: Confente, Seculin – Cesar, Frey, Dainelli, Depaoli, Gakpé, Bastien, Meggiorini, N. Rigoni, Sardo, de Guzmán.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Allan (42. P. Zieliński), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Pavoletti (71. Milik), L. Insigne (79. Giaccherini).
    Náhradníci: Sepe, Rafael Cabral – Albiol, Chiricheş, Strinić, Giaccherini, Diawara, Rog, Ch. Maggio, D. Mertens, Milik, P. Zieliński.

    Rozhodca: Massimiliano Irrati