Bologna – Inter 0:1 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 1:1 (kon.) | Pescara – CFC Janov 5:0 (kon.)
Chievo – Neapol 1:3 (kon.) | Udinese – Sassuolo 1:2 (kon.) | AS Rím – Turín 4:1 (kon.)
AC Miláno – Fiorentina 2:1 (kon.)
koniec
Chievo Verona
1:3 (0:2)
SSC Neapol
Nedeľa 19.02.2017, 15:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Talianska Seria A • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Hostia sa už tešili zo štvrtého gólu, no ten napokon neplatí pre "ofsajdové" postavenie Emanuele Giaccheriniho. Tomu nezištnú prihrávku adresoval Marek Hamšík, no podľa spomaleného záberu mal gól jednoznačne platiť!
     
    87
    Parádna akcia v podaní zverencov Maurizia Sarriho. Tí vyrazili do rýchleho brejku, z ľavej strany posielal loptu pred opustenú bránu José María Callejón, ale Arkadiusz Milik na ňu nedosiahol.
     
    79
    Tréner Maurizio Sarri sa rozhodol, že na trávnik pošle čerstvé sily. Namiesto Lorenza Insigneho nastupuje na záverečné minúty Emanuele Giaccherini.
     
    75
    Teraz to pred bránou Pepeho Reinu poriadne horelo. Valter Birsa poslal do šestnástky skvelý center, Mariano Izco svojou strelou takmer skóroval, no bol to Marek Hamšík, kto loptu zastavil v ceste do brány.
    72. Riccardo Meggiorini (CHV) - 1:3
     
    72
    Chievo Verona dalo gól! Tak predsa len nám domáci futbalisti dramatizujú dnešné stretnutie. RICCARDO MEGGIORINI sa dostal za obrannú líniu súpera, Nikola Maksimović ho už nestihol zastaviť, a tak domáci útočník posiela loptu za chrbát Pepeho Reinu.
     
    71
    Registrujeme striedania na oboch stranách. V domácom drese vybieha na trávnik Serge Gakpé, ktorý nahradil Roberta Ingleseho. Na druhej strane vidíme návrat Arkadiusza Milika, ktorý nahradzuje Leonarda Pavolettiho.
     
    63
    Druhé striedanie v podaní domáceho tímu. Lucas Castro má pre dnešok odpracované a nahradzuje ho Jonathan de Guzmán s netradičným číslom jeden.
    58. Piotr Zieliński (NEA) - 0:3
     
    58
    Neapol dal gól! O osude dnešného zápasu je zrejme rozhodnuté už po necelej hodine hry. PIOTR ZIELIŃSKI sa opäť dostal k strele spoza šestnástky, jeho pokus nešťastne tečoval Nicolás Spolli, čím pomýlil svojho brankára – 0:3.
     
    54
    Fabrizio Cacciatore je prvým potrestaným mužom dnešného zápasu. Úplne evidentne potiahol Jorginha za dres, takže sa tomuto verdiktu nemôže čudovať.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupuje domáci tím s jednou personálnou zmenou. Riccardo Meggiorini vybieha na trávnik a nahradzuje Ivana Radovanovića.
     
    42
    Je tomu skutočne tak. Zranený Allan končí v dnešnom zápase na jeho miesto prichádza poľský záložník Piotr Zieliński. Uvidíme ako sa táto zmena prejaví v hre Neapolu.
    38. Marek Hamšík (NEA) - 0:2
     
    38
    Neapol dal gól! Obrovské nedorozumenie v podaní domácich obrancov. Allan dostal pas za obranu, no vyzeralo to tak, že situáciu si postráži gólman Stefano Sorrentino. Spomínaný Allan mu ale stihol loptu vypichnúť a následne ju upratal do odkrytej brány MAREK HAMŠÍK.
    31. Lorenzo Insigne (NEA) - 0:1
     
    31
    Neapol dal gól! Hostia korunujú svoju aktivitu vedúcim gólom. LORENZO INSIGNE si prebral loptu na ľavej strany, prehodil si ju na pravačku a krásnou strelou k vzdialenejšej žrdi obstrelil brankára Stefana Sorrentina.
    28. Roberto Inglese (CHV)
     
    28
    Tak sme sa dočkali prvej strely na bránu a hneď ju možno považovať za nebezpečnú. Po rýchlom brejku zakončoval Roberto Inglese, ale Pepe Reina predviedol zákrok pravou rukou.
    7. Lorenzo Insigne (NEA)
     
    7
    Sám faulovaný hráč rozohral priamy kop. Technickou strelou sa mu podarilo obstreliť múr, ale tesne minul bránu. Lopta presvišťala vedľa ľavej žrde brány Stefana Sorrentina.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 72. Meggiorini – 31. L. Insigne, 38. Hamšík, 58. P. Zieliński

    Karty:   54. Cacciatore (CHV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:13.
    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Gamberini, Spolli, Gobbi – Izco, Radovanović (46. Meggiorini), P. Hetemaj (C) – L. Castro (63. de Guzmán), Birsa – Inglese (71. Gakpé).
    Náhradníci: Confente, Seculin – Cesar, Frey, Dainelli, Depaoli, Gakpé, Bastien, Meggiorini, N. Rigoni, Sardo, de Guzmán.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Allan (42. P. Zieliński), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Pavoletti (71. Milik), L. Insigne (79. Giaccherini).
    Náhradníci: Sepe, Rafael Cabral – Albiol, Chiricheş, Strinić, Giaccherini, Diawara, Rog, Ch. Maggio, D. Mertens, Milik, P. Zieliński.

    Rozhodca: Massimiliano Irrati