Bologna – Inter 0:1 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 1:1 (kon.) | Pescara – CFC Janov 5:0 (kon.)
Chievo – Neapol 1:3 (kon.) | Udinese – Sassuolo 1:2 (kon.) | AS Rím – Turín 4:1 (kon.)
AC Miláno – Fiorentina 2:1 (kon.)
koniec
Chievo Verona
1:3 (0:2)
SSC Neapol
Nedeľa 19.02.2017, 15:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Talianska Seria A • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z talianskej Serie A. Futbalisti Neapolu majú za sebou neúspešné vystúpenie v Lige majstrov, a tak sa budú chcieť vrátiť na víťaznú vlnu v zápase s tímom Chievo Verona.

    CHIEVO VERONA

    Futbalisti Chieva sa nachádzajú v pokojných vodách stredu tabuľky. V porovnaní s predošlými sezónami nestrácajú body zbytočnými remízami, a tak sa nachádzajú na slušnom 11. mieste. Na svojom konte majú 32 bodov a naposledy prehrali s Fiorentinou takmer pred mesiacom. V ostatných troch zápasoch bodovali a zdolali napríklad aj silné Lazio Rím. Zverenci trénera Rolanda Marana majú tradične slabšiu ofenzívu, o čom svedčí len 25 strelených gólov. Najlepším strelcom mužstva je Roberto Inglese, ktorý sa v predošlom zápase zaskvel hattrickom na pôde Sassuola. Výhodou je, že domáci dnes môžu nastúpiť na zápas v plnej zostave.

    SSC NEAPOL

    Partenopei už pomaly strácajú šancu na zisk talianskeho titulu, no boj o druhé miesto s rímskym AS bude nepochybne ešte veľmi napínavý. Aj preto je dôležité, aby partia okolo Mareka Hamšíka zbytočne nestrácala body so súpermi akým je napríklad Chievo. Futbalisti Neapolu v posledných desiatich dueloch vyhrali osemkrát a nastrieľal až 33 gólov. Celkovo neprehrali už 13 duelov v rade, no to platí len o Serii A. V Lige majstrov stredajší duel Neapol nezvládol práve najlepšie a hoci viedol po góle Lorenza Insigneho, napokon prehral s Realom Madrid 3:1. Tréner Maurizio Sarri sa nebude môcť spoľahnúť len na Lorenza Toneliho, ktorý v sezóne odohral len tri zápasy. Po dlhom čase by sa však v základnej zostave mohol predstaviť Arkadiusz Milik, ktorý so svojim zranením laboroval už od konca októbra.

    VZAJOMNÉ ZÁPASY

    24.09.16 Neapol – Chievo 2:0
    05.03.16 Neapol – Chievo 3:1
    25.10.15 Chievo – Neapol 0:1
    01.02.15 Chievo – Neapol 1:2
    14.09.14 Neapol – Chievo 0:1
     
    Úvodné zostavy:

    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Gamberini, Spolli, Gobbi – Izco, Radovanović, P. Hetemaj (C) – L. Castro, Birsa – Inglese.
    Náhradníci: Confente, Seculin – Cesar, Frey, Dainelli, Depaoli, Gakpé, Bastien, Meggiorini, N. Rigoni, Sardo, de Guzmán.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Pavoletti, L. Insigne.
    Náhradníci: Sepe, Rafael Cabral – Albiol, Chiricheş, Strinić, Giaccherini, Diawara, Rog, Ch. Maggio, D. Mertens, Milik, P. Zieliński.

    Rozhodca: Massimiliano Irrati.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti spod Vezuvu. V prvej útočnej akcii po dvadsiatich sekundách ale neuspeli, a tak nasleduje kop od brány Stefana Sorrentina.
     
    2
    Prvá dobrá akcia hostí. Po chybe brankára získali loptu na svoju stranu, sprava centroval José María Callejón, ale pred Marekom Hamšíkom odvrátil loptu na roh Fabrizio Cacciatore.
     
    3
    Neapol mal výhodu dvoch rohových kopov v priebehu niekoľkých sekúnd. Po tom druhom sa dostával do zakončenia Kalidou Koulibaly, ale úspešnejší bol brankár domáceho tímu.
     
    4
    Registrujeme prvý nedovolený zákrok dnešného duelu. Nikola Maksimović si počínal v rozpore s pravidlami, keď v okolí stredového kruhu poslal k zemi Roberta Ingleseho.
     
    5
    Hostia majú v úvode zápasu častejšie loptu na svojich kopačkách. Momentálne ale kombinujú len na vlastnej polovici ihriska, keďže Chievo dobre napáda ich rozohrávku.
     
    6
    Lorenzo Insigne si prebral loptu pred šestnástkou súpera a nedovoleným spôsobom ho poslal k zemi Alessandro Gamberini. Neapol má výhodu priameho kopu približne z 25 metrov.
     
    7
    Sám faulovaný hráč rozohral priamy kop. Technickou strelou sa mu podarilo obstreliť múr, ale tesne minul bránu. Lopta presvišťala vedľa ľavej žrde brány Stefana Sorrentina.
    7. Lorenzo Insigne (NEA)
     
    8
    Do náznaku prvej šance sa dostali aj domáci. Kolmá prihrávka stredom smerovala na Roberta Ingleseho, ale svoje obranné povinnosti si splnil Kalidou Koulibaly.
     
    9
    V úvode zápasu sa domáci skutočne dostávajú k lopte len sporadicky. Treba ich ale pochváliť za to, že vytláčajú súpera mimo nebezpečného priestoru.
     
    10
    Máme za sebou prvých desať minút dnešného duelu. Neapol sa snaží trošku vytiahnuť vyššie obranu súpera, ktorá je zoradená v niekoľkých líniách.
     
    11
    Marek Hamšík predviedol svoju čarovnú ľavačku. Krásnym centrom našiel na druhej strane José Maríu Callejóna, no jeho volej zblokoval jeden z domácich obrancov.
     
    12
    Slovenský reprezentant bol aj v ďalšej akcii svojho tímu. Tentokrát adresoval center na Leonarda Pavolettiho, no ten jeho ťažkú prihrávku nespracoval ideálne.
     
    13
    Do rozohrávky futbalistov spod Vezuvu sa zapojil aj brankár Pepe Reina. Ten ešte nemusel riešiť žiadnu situáciu pred svojou bránou.
     
    14
    Lorenzo Insigne centroval z ľavej strany. Nicolás Spolli si pomohol rukami v súboji s Leonardom Pavolettim, no hlavný rozhodca na biely bod neukázal.
     
    15
    Štvrťhodinu zápasu nám ukončil ofsajdový verdikt postranného rozhodcu. Myslím, že to bol Lucas Castro, kto sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    16
    Tempo hry nie je práve ohromujúce. Hostia majú jasnú územnú prevahu, no zatiaľ sa nedostali do vážnejšieho zakončenia. Výnimkou je len priamy kop Lorenza Insigneho.
     
    17
    Domáci tím je so všetkými hráčmi sformovaný na vlastnej polovici ihriska. Partenopei majú skutočne veľmi málo miesta na rozvinutie útočnej akcie.
     
    18
    Zrejme toto je spôsob, akým chce domáci tím uspieť. Teraz dostal priestor na rozvinutie rýchleho brejku, no vynikajúco sa stihol vrátiť Jorginho.
     
    19
    Dlhý pas za obrannú líniu smeroval na Lorenza Insigneho. Útočník Neapolu sa ale nezorientoval práve najlepšie, a tak má loptu v moci Stefano Sorrentino.
     
    20
    Zatiaľ je to skôr boj ako futbal. Domáci nedávajú favoritovi zápasu ani centimeter miesta zadarmo, no na môj vkus až príliš rýchlo strácajú loptu.
     
    21
    Na hernú pasivitu svojich spoluhráčov sa už nepomohol pozerať Allan. Oprel sa do lopty z 25 metrov, ale jeho strelu zrazil jeden z domácich hráčov.
     
    22
    Alessandro Gamberini neodvrátil center z pravej strany do bezpečia. Jeho zaváhanie sa snažil využiť José María Callejón, ale jeho pohotová strela mierila nad bránu.
     
    23
    Domáci výborne vysunuli svoje napádanie. Zverenci Maurizia Sarriho boli vytlačení až k vlastnej šestnástke a následne strácajú držanie lopty.
     
    24
    Hlavný rozhodca zatiaľ takmer vôbec nekúskuje hru. Tentokrát ale nepotešil domácich fanúšikov, ktorí sa dožadovali odpískania faulu Allana.
     
    26
    Mariano Izco zahral rukou. Hostia veľmi rýchlo rozohrali svoj priamy kop a po zblokovanom centri z ľavej strany budú zahrávať aj roh.
     
    27
    Hosťom nacvičený signál vôbec nevyšiel. Naďalej platí, že v dnešnom zápase sme nevideli priamy strelecký pokus na jedného z brankárov.
     
    28
    Tak sme sa dočkali prvej strely na bránu a hneď ju možno považovať za nebezpečnú. Po rýchlom brejku zakončoval Roberto Inglese, ale Pepe Reina predviedol zákrok pravou rukou.
    28. Roberto Inglese (CHV)
     
    29
    Po prihrávke Mareka Hamšíka opäť spadol v pokutovom území Leonardo Pavoletti. Ani tentokrát ale hlavný arbiter neprisudzuje Neapolu pokutový kop.
     
    30
    Polhodinu dnešného duelu máme za sebou. V posledných minútach hra nabrala na tempe, no gólový moment sme zatiaľ nevideli.
     
    31
    Neapol dal gól! Hostia korunujú svoju aktivitu vedúcim gólom. LORENZO INSIGNE si prebral loptu na ľavej strany, prehodil si ju na pravačku a krásnou strelou k vzdialenejšej žrdi obstrelil brankára Stefana Sorrentina.
    31. Lorenzo Insigne (NEA) - 0:1
     
    32
    Domáci futbalisti sa okamžite snažili odpovedať, ale center z pravej strany nebol presný a napokon si Chievo nevybojovalo ani rohový kop.
     
    33
    Do rýchleho brejku sa na druhej strane dostal aj Neapol. Lorenzo Insigne ale celú akciu zbrzdil, a tak hostia pokračujú v siahodlhej rozohrávke.
     
    34
    Elseid Hysaj sa šikovne predral do pokutového územia. Albánsky obranca dokázal v páde zakončiť a vybojoval pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    35
    Aj tento rohový kop rozohrali Partenopei nakrátko a jeho vyústením bol znovu len zblokovaný center z pravej strany. Dopredu tak môžu ísť futbalisti z Verony.
     
    36
    José María Callejón predviedol veľmi peknú akciu. Prienikom po pravej strane pripravil pozíciu pre Jorginha, ale ten z dobrej pozície prestrelil bránu Stefana Sorrentina.
     
    37
    Neapol opäť kombinuje v blízkosti pokutového územia Chieva. Elseid Hysaj poslal center z pravej strany, no domáci obrancovia loptu upratali do bezpečia.
     
    38
    Neapol dal gól! Obrovské nedorozumenie v podaní domácich obrancov. Allan dostal pas za obranu, no vyzeralo to tak, že situáciu si postráži gólman Stefano Sorrentino. Spomínaný Allan mu ale stihol loptu vypichnúť a následne ju upratal do odkrytej brány MAREK HAMŠÍK.
    38. Marek Hamšík (NEA) - 0:2
     
    39
    Futbalisti spod Vezuvu nepredvádzajú nejaký oslnivý výkon, no dokonale potrestali chyby súpera. Napriek tomu, že Dries Mertens sedí len na lavičke majú komfortný náskok.
     
    40
    Chievo sa snažilo dostať sa do koncovky. Z pravej strany centroval Lucas Castro, ale loptu odhlavičkoval do bezpečia hosťujúci stopér Kalidou Koulibaly.
     
    41
    Allan utŕžil nejaký úder pred vlastnou šestnástkou a s bolestivou grimasou leží na zemi. Dokonca to vyzerá tak, že bude musieť striedať.
     
    42
    Je tomu skutočne tak. Zranený Allan končí v dnešnom zápase na jeho miesto prichádza poľský záložník Piotr Zieliński. Uvidíme ako sa táto zmena prejaví v hre Neapolu.
     
    43
    Leonardo Pavoletti vypomohol aj svojim obrancom a odvrátil loptu na rohový kop. Ani z tejto štandardnej situácie sa ale nedokázali domáci hráči presadiť.
     
    44
    Lorenzo Insigne rozvinul rýchlu akciu svojho tímu. Postupoval smerom k domácej bráne, napokon aj vystrelil z 20 metrov, ale trafil len domáceho brankára.
     
    45
    Kalidou Koulibaly musí byť ošetrovaný, ale na rozdiel od Allana by mal v zápase pokračovať. Medzitým hlavný rozhodca nadstavuje ešte dve minúty.
     
    45+1
    V prvej minúte nadstaveného času sme videli nedovolené zákroky na oboch stranách. Pri lopte sú momentálne domáci, no kombinujú len v strede poľa.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    S prvým polčasom môžu byť jednoznačne viac spokojnejší zverenci Maurizia Sarriho. Aj bez svojho najlepšieho kanoniera Driesa Mertensa vedú 0:2, keď sa do čierneho postupne trafili Lorenzo Insigne a Marek Hamšík. Pre slovenského reprezentanta to bol jubilejný desiaty gól v sezóne a opäť sa priblížil legendárnemu Diegovi Maradonovi. Domáci mali snáď len jednu zaujímavú šancu, no tú zlikvidoval dobrým zákrokom Pepe Reina. Druhý polčas sa začne o 16:02 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupuje domáci tím s jednou personálnou zmenou. Riccardo Meggiorini vybieha na trávnik a nahradzuje Ivana Radovanovića.
     
    47
    Leonardo Pavoletti opäť vypomohol svojim obrancom a odvrátil loptu na rohový kop. Po ňom sa domáci do zakončenia nedostali a navyše Massimo Gobbi škaredo fauloval Jorginha.
     
    48
    Lucas Castro bol faulovaný približne 35 metrov od brány súpera, a tak mali domáci výhodu štandardnej situácie. Pokúsili sa o nacvičený signál, ale ten im vôbec nevyšiel.
     
    49
    Vzrušenie domácich fanúšikov bolo zbytočné. Ich miláčikovia síce rozvinuli dobrý rýchly brejk, ale Roberto Inglese po centri z pravej strany zakončoval z ofsajdu.
     
    50
    Úvod druhého polčasu je poriadne rozkúskovaný. Vidíme množstvo nedolvoených zákrokov a tiež aj niekoľko ofsajdov. Momentálne sú pri lopte hostia.
     
    51
    Nikola Maksimović sa snažil preniknúť po pravej strane, no pri čiare ho poslal k zemi Massimo Gobbi. Partenopei tak budú mať výhodu priameho kopu.
     
    52
    Priamy kop zahral Jorginho, ale hostia sa do zakončenia dostali až o niekoľko sekúnd neskôr. Po prihrávke Mareka Hamšíka zakončoval Lorenzo Insigne, ale našiel len pripraveného domáceho brankára.
     
    53
    Zverenci Maurizia Sarriho by mali hrať o niečo zodpovednejšie. Už po niekoľkýkrát stratili loptu v strede poľa a teraz mali šťastie, že Valter Birsa si loptu dobre nespracoval a nemohol postupovať smerom k bráne.
     
    54
    Fabrizio Cacciatore je prvým potrestaným mužom dnešného zápasu. Úplne evidentne potiahol Jorginha za dres, takže sa tomuto verdiktu nemôže čudovať.
     
    55
    Hostia teda mali po predošlej akcii výhodu priameho kopu, no hlavný rozhodca ich akciu prerušuje hvizdom. Zrejme útočným faulom sa previnil Leonardo Pavoletti, ktorého si vybrali kamery.
     
    56
    A ďalší nedovolený zákrok na strane hostí. Tentokrát prerušuje akciu súpera taktickým faulom Kalidou Koulibaly a dokonca z toho obišiel bez kartového napomenutia.
     
    57
    Po peknej rýchlej akcii domáceho tímu sa dostal k strele Piotr Zieliński. Poľský reprezentant ale loptu príliš podkopol a poslal ju nad bránu.
     
    58
    Neapol dal gól! O osude dnešného zápasu je zrejme rozhodnuté už po necelej hodine hry. PIOTR ZIELIŃSKI sa opäť dostal k strele spoza šestnástky, jeho pokus nešťastne tečoval Nicolás Spolli, čím pomýlil svojho brankára – 0:3.
    58. Piotr Zieliński (NEA) - 0:3
     
    59
    Futbalisti Neapolu sú veľmi blízko k tomu, aby sa aspoň na niekoľko hodín dostali na druhé miesto tabuľky pred rímske AS. Dnes sú mimoriadne efektívni a vedú rozdielom triedy.
     
    60
    Leonardo Pavoletti sa previnil faulom ešte na súperovej polovici ihriska. So svojim dôrazom to neraz preháňa a zatiaľ nie je ideálnou náhradou za Driesa Mertensa.
     
    62
    Svoje obranné povinnosti si teraz do bodky splnil Elseid Hysaj. Namiesto nebezpečného centru tak budeme svedkami len vhadzovania domáceho tímu.
     
    63
    Druhé striedanie v podaní domáceho tímu. Lucas Castro má pre dnešok odpracované a nahradzuje ho Jonathan de Guzmán s netradičným číslom jeden.
     
    64
    Stefano Sorrentino opäť trošku zazmätkoval a bol nedôrazný v súboji s útočníkom súpera. Následne sa dostal k strele Marek Hamšík, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    65
    Marek Hamšík peknou prihrávkou vytvoril priestor pre Faouziho Ghoulama. Ten poslal do šestnástky nebezpečný center, ale loptu vyboxoval do bezpečia Stefano Sorrentino.
     
    66
    Leonardo Pavoletti opäť číhal na svoju šancu v pokutovom území súpera. Prízemným pasom ho hľadal José María Callejón, ale napokon z toho bude len roh.
     
    67
    Kalidou Koulibaly bol teraz v permanencii na oboch stranách ihriska. Po rohovom kope sa takmer dostal k hlavičke a následne pred vlastnou šestnástkou zblokoval strelu súpera.
     
    68
    Neapol má nad zápasom jasnú kontrolu a je možné, že ešte nejaký gól pridá. Teraz ale prichádza o loptu, keďže fauloval v strede poľa Marek Hamšík.
     
    69
    Kalidou Koulibaly si počínal nedovolene v súboji s Valterom Birsom. Slovinský futbalista tak vybojoval priamy kop pre svoj tím a zrejme bude aj jeho exekútorom.
     
    70
    Valter Birsa zahrával priamy kop a následne aj rohový kop. Ani v jednom prípade ale nenašiel svojho spoluhráča pred bránou súpera.
     
    71
    Registrujeme striedania na oboch stranách. V domácom drese vybieha na trávnik Serge Gakpé, ktorý nahradil Roberta Ingleseho. Na druhej strane vidíme návrat Arkadiusza Milika, ktorý nahradzuje Leonarda Pavolettiho.
     
    72
    Chievo Verona dalo gól! Tak predsa len nám domáci futbalisti dramatizujú dnešné stretnutie. RICCARDO MEGGIORINI sa dostal za obrannú líniu súpera, Nikola Maksimović ho už nestihol zastaviť, a tak domáci útočník posiela loptu za chrbát Pepeho Reinu.
    72. Riccardo Meggiorini (CHV) - 1:3
     
    73
    Tak žeby sme ešte videli vo Verone veľké veci? Domá futbalisti budú po strelenom góle nepochybne povzbudení, no čo najrýchlejšie by potrebovali streliť kontaktný gól.
     
    74
    Teraz sme videli nedovolený zákrok jedného z futbalistov hostí. Domáci tak môžu založiť ďalší útok a snažiť sa zdramatizovať zápas.
     
    75
    Teraz to pred bránou Pepeho Reinu poriadne horelo. Valter Birsa poslal do šestnástky skvelý center, Mariano Izco svojou strelou takmer skóroval, no bol to Marek Hamšík, kto loptu zastavil v ceste do brány.
     
    77
    Domáci zvyšujú obrátky a v tejto desaťminútovke majú herne navrch. Teraz sa poriadne zapotil Kalidou Koulibaly, ktorý len tak-tak stihol odkopnúť loptu do autu.
     
    78
    Mariano Izco si prebral loptu v pokutovom území súpera, ale následný center mu vôbec nevyšiel. Pepe Reina bude odkopávať, no snaží sa nazbierať čo najviac sekundičiek.
     
    79
    Tréner Maurizio Sarri sa rozhodol, že na trávnik pošle čerstvé sily. Namiesto Lorenza Insigneho nastupuje na záverečné minúty Emanuele Giaccherini.
     
    80
    Nový muž na trávniku Serge Gakpé si nabehol na pekný pas za obranu. Možno trošku zbytočne zakončoval half-volejom z veľkej diaľky a aj preto bránu netrafil.
     
    81
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej desaťminútovky. Zdá sa, že Neapol trošku otupil tlak súpera a opäť má kontrolu nad priebehom zápasu.
     
    82
    Hostia teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Domáci pod tlakom chybovali, a tak bude nasledovať vhadzovanie účastníka Ligy majstrov.
     
    83
    Piotr Zieliński fauloval v strede ihriska. Domáci okamžite rozohrali, no následne prichádzajú o loptu po útočnom faule Jonathana de Guzmána.
     
    84
    Domáci to ešte skúšajú, no hostia bránia s veľkým počtom hráčov. Aj teraz sa dobre vrátil aj José María Callejón a zastavil akciu Riccarda Meggioriniho.
     
    85
    Domáci mali výhodu rohového kopu, no hlavička jedného z hráčov Chieva nebolo dôrazná. Loptu má vo svojej moci skúsený brankár Pepe Reina.
     
    86
    Veľmi nepresným pokusom sa teraz "zaskvel" Mariano Izco. Hostia tak majú loptu vo svojej moci a môžu rozvinúť ďalšiu útočnú akciu.
     
    87
    Parádna akcia v podaní zverencov Maurizia Sarriho. Tí vyrazili do rýchleho brejku, z ľavej strany posielal loptu pred opustenú bránu José María Callejón, ale Arkadiusz Milik na ňu nedosiahol.
     
    88
    Na druhej strane sme videli peknú akciu domácich futbalistov. Na jej konci bol Massimo Gobbi, no jeho technické zakončenie mierilo vedľa súperovej brány.
     
    89
    Neapol záverečné minúty kontroluje a dnešný zápas už s najväčšou pravdepodobnosťou dovedie do úspešného konca. Dostane sa tak na priebežné druhé miesto talianskej Serie A.
     
    90
    Hostia sa už tešili zo štvrtého gólu, no ten napokon neplatí pre "ofsajdové" postavenie Emanuele Giaccheriniho. Tomu nezištnú prihrávku adresoval Marek Hamšík, no podľa spomaleného záberu mal gól jednoznačne platiť!
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému duelu ešte tri minúty. Na konci tej prvej pálil Emanuele Giaccherini, ale bránu súpera spoza šestnástky minul.
     
    90+2
    Strelec jediného domáceho gólu Riccardo Meggiorini sa dostal k centru z ľavej strany, no našiel len Kalidou Koulibalyho. Ten loptu nekompromisne odkopol.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Neapolu si napravili chuť po neúspešnom zápase v Lige majstrov. V rámci domácej súťaže si na svoje konto pripisujú tretiu výhru v rade a momentálne majú o jeden bod viac ako tretie AS Rím. Rozhodujúci gól dnešného zápasu si na svoje konto pripisuje slovenský reprezentant Marek Hamšík. V druhom polčase pridal tretí gól hostí Piotr Zieliński, no a gólový účet stretnutia uzavrel Riccardo Meggiorini. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (16:57:17)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 72. Meggiorini – 31. L. Insigne, 38. Hamšík, 58. P. Zieliński

    Karty:   54. Cacciatore (CHV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:13.
    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Gamberini, Spolli, Gobbi – Izco, Radovanović (46. Meggiorini), P. Hetemaj (C) – L. Castro (63. de Guzmán), Birsa – Inglese (71. Gakpé).
    Náhradníci: Confente, Seculin – Cesar, Frey, Dainelli, Depaoli, Gakpé, Bastien, Meggiorini, N. Rigoni, Sardo, de Guzmán.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Allan (42. P. Zieliński), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Pavoletti (71. Milik), L. Insigne (79. Giaccherini).
    Náhradníci: Sepe, Rafael Cabral – Albiol, Chiricheş, Strinić, Giaccherini, Diawara, Rog, Ch. Maggio, D. Mertens, Milik, P. Zieliński.

    Rozhodca: Massimiliano Irrati