Mönchengladbach – Lipsko 1:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:2 (0:1)
RB Lipsko
Nedeľa 19.02.2017, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Veľa zaujímavých momentov, pekné gólové zakončenia a napätie až do konca. Asi tak by sa dal opísať priebeh stretnutia. Sledovali sme nádherné futbalové predstavenie, ktoré sa muselo páčiť každému futbalovému fanúšikovi. V druhom polčase sa taktika oboch celkov výrazne zmenila. Domáci celok sa snažil hrať viac kombinačne, vďaka čomu sa im podarilo znížiť nepriaznivý stav stretnutia, ale v konečnom dôsledku im to želané ovocie neprinieslo. A naopak hostia sa po vstrelení druhého gólu viac stiahli a útočiť sa pokúšali po rýchlych kontrách. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:28:20)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5.
    Střely mimo: 7:3.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 7:7.
    Fauly: 14:17.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Thorgan Hazard poslal nadýchaný center z voľného kopu, ktorý však zachytil jeden z brániacich hráčov. V tom momente okamžite hlavný arbiter ukončil stretnutie.
     
    90+5
    Beží pravdepodobne posledná minútka nadstavenia a domáci celok bude mať poslednú šancu na vyrovnanie. Hlavný arbiter im ponúkol voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    90+4
    Striedajúci Josip Drmić si dokázal spracovať ťažkú prihrávku svojho spoluhráča, ale v ofsajdovom postavení.
     
    90+3
    Domáci futbalisti sa tlačia čo najbližšie k vápnu súpera. Hostia už hrajú v plnom počte. "Zranený" hráč sa opäť pripojil k svojmu tímu.
     
    90+2
    Jeden z hráčov hostí ostáva po hlavičkovom súboji ležať na hracej ploche. Pýta si opateru tímu lekárnikov. Presne takýmto spôsobom sa najlepšie zbierajú drahocenné sekundy vo vlastný prospech.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavil v druhom dejstve ešte štyri minútky navyše. To je dostatočný čas na vyrovnanie.
     
    89
    Hostia sa snažia loptu držať v rohu súperovej polovici, tam to však skvelo kontroluje defenzíva Mönchengladbachu.
     
    88
    Domáci futbalisti robia čo môžu, aby dokázali vyrovnať. Je pravda, že defenzíva RB Lipska im ponúka len minimum priestoru na hracej ploche, čím sa im ťahšie dostáva do lepších streleckých pozícii.
     
    87
    Thorgan Hazard poslal nebezpečný center do veľkého vápna, kde síce lopta prepadla, ale do zakončenia sa nedostal nikto z domácich hráčov.
     
    86
    Solídny pokus od Thorgan Hazard. Lopta ale na svojej ceste narazila na prekážku – obrancu. Brankár nemusel zasahovať. Mönchengladbach získava výhodu rohového kopu. Hlavný arbiter a aj asistent zhodne ukázali smerom k zástavke.
     
    85
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 51 535 platiacich divákov.
     
    84
    Borussia Mönchengladbach zakladal ďalší rýchly útok, ale tentoraz to nedopadlo podľa predstáv. Thorgan Hazard bol rýchlejší ako obrana súpera, čím bol prichytený v postavení mimo hry.
     
    83
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Dayot Upamecano.
    81. Jannik Vestergaard (MNC) - 1:2
     
    81
    Mönchengladbach dal gól!
    Tak zápas sa nám pekne zdramatizoval. Ku rohovej zástavke sa postavil Thorgan Hazard, ktorý poslal prudký center do hĺbky šestnástky súpera. Tam si na center najvyššie vyskočil JANNIK VESTERGAARD, ktorého hlavičkové zakončenie bolo bezkonkurenčné. Stav stretnutia je 1:2!
     
    81
    Hráči Borussie si dokázali vybojovať rohový kop.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Fabian Johnson, prichádza Josip Drmić.
     
    80
    Tentoraz sa k rohovej zástavke postavil Emil Forsberg, ktorého centrovaný pokus nebol vôbec zlý. Mal dostatočnú výšku aj razanciu, ale do zakončenia sa však nedostal nikto z tých správnych adresátov.
     
    79
    Fabian Johnson poslal hlavou loptu za brankovú čiaru, čím ponúkol súperovi možnosť skórovať po rohovom kope.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach).
     
    77
    Jantschke sa lopty dotkol rukou, čo si všimol snáď každý fanúšik na štadióne, ale uniklo to pozornosti všetkých arbitrov na hracej ploche. Hra pokračuje bez prerušenia.
     
    76
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Rani Khedira.
     
    75
    Borussia Mönchengladbach bude mať možnosť si voľný kop zopakovať, ale to sa uskutoční až po vystriedaní.
     
    74
    Po nedovolenom zákroku Diega Demmeho mali možnosť domáci skórovať po voľnom kope, ktorý sa zahrával zo strednej vzdialenosti. Exekútorom voľného kopu sa stal už tradične Thorgan Hazard, ktorý poslal nebezpečný center do priestoru šestnástky súpera. Lopta síce prepadla v pokutovom území, ale ku zakončeniu sa nedostal nikto z jeho spoluhráčov.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Diego Demme (RasenBallsport Leipzig).
     
    72
    Domáce publikum sa búri. Podľa ich názoru mal Mönchengladbach zahrávať rohový kop. Verdikt asistenta rozhodcu je však odlišný. Bude to len odkop od bránky Leipzigu.
     
    71
    Hŕáči Borussie Mönchengladbachu majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    70
    Hneď na to sa o to isté pokúšali aj hráči RB Lipska, ale aj tento príbeh bude mať rovnaký koniec. Do ofsajdového postavenia sa tentoraz dostal Sabitzer, ktorý nie je s verditkom príliš stotožnený.
     
    69
    Domáci sa snažili založiť rýchly a prekvapivý útok po pravom krídle. To im však nevyšlo, pretože sa nevyhli ofsajdovej pasci súpera.
     
    68
    Vzápätí sme mohli sledovať nedovolený zákrok Thorgana Hazarda, za čo bol odmenený žltou kartou. Hostia zahrávali voľný kop z väčšej vzdialenosti. Exekútorom voľného kopu sa stal Emil Forsberg, ale do centru dal príliš razancie a tak jeho pokus skončil niekde medzi divákmi.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach).
     
    67
    Emil Forsberg si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. Domáci celok mohol udrieť po voľnom kope. K štandartnej situácii sa postavil Thorgan Hazard, ale jeho centrovaný pokus nebol úspešný.
     
    66
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Oliver Burke, prichádza Dominik Kaiser.
     
    65
    S následným rohovým kopom nemala defenzíva RB Lipska žiadne problémy. Loptu s veľkým kľudom poslala do bezpečia.
     
    64
    Lars Stindl zahodil veľkú šancu na skórovanie. Ocitol sa sám pred gólmanom, ale jeho pokus tesne nad zemou do stredu bránky sa neujal. Peter Gulacsi ho zlikvidoval parádnym zákrokom. Nasleduje rohový kop pre Mönchengladbach.
     
    63
    Mali sme možnosť vidieť zaujímavý center striedajúceho Patricka Herrmanna, ktorý však zachytil jeden z obrancov súpera.
     
    62
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza André Hahn, prichádza Patrick Herrmann.
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Oscar Wendt, prichádza Jonas Hofmann.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach).
     
    61
    Gól! Moment. Felix Zwayer zapískal hranie rukou a Lars Stindl tak oslavoval zásah do čierneho priskoro. Gól neplatí.
     
    61
    Tradične sa ku rohovej zástavke postavil Wendt, ktorého centrovaný pokus dopadol na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    60
    Domáci môžu znížiť napriaznivý stav stretnutia po rohovom kope.
     
    59
    Jeden z domácich hráčov sa dopustil zbytočného útočného faulu. Dotyčný môže byť rád, že za tento zákrok nevidel odmenu v podobe žltého napomenutia.
     
    58
    Domáci futbalisti su nepríjemne napádaní na vlastnej polovici ihriska.
     
    57
    Asistent rozhodcu zdvihol zástavku na znamenie postavenia mimo hry. Mönchengladbach tak musí zastaviť svoje útočné snaženie.
    55. Timo Werner (RBL) - 0:2
     
    55
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Do samostatného úniku sa dostal TIMO WERNER, ktorý to nemohol trafiť lepšie. Jeho tvrdý projektil smeroval presne do ľavého dolného cípu siete, čo v konečnom dôsledku slaví úspech. Stav stretnutia je 0:2! Kľúčovú asistenciu si pripisuje Emil Forsberg.
     
    55
    Wendt sa dopustil nedovoleneho zákroku hodného žltého ocenenia. Wendt si na podobné záležitosti musí dávať do budúcna pozor. Na svojom konte má už jednu žltú kartu z dnešného stretnutia.
     
    54
    Sabitzer bol poslaný na trávnik nedovoleným spôsobom, co neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Pri lopte budú aj naďalej hostia.
     
    53
    Ku rohovej zástavke sa postavil Wendt a následne doručil center do pokutového územia súpera. Jeho center bol mierne pretiahnutý a tak sa nikto z jeho spoluhráčov nedostal do priameho zakončenia.
     
    52
    Domáci celok si vďaka svojej útočnej aktivite dokázal vybojovať rohový kop.
     
    51
    Forsberg sa prekľučkoval cez trojicu brániacich hráčov a nakoniec dokázal zakončiť. Jeho strelecký pokus smeroval nad brvno Sommerovej bránky.
     
    50
    Hostia sa dokázali usadiť na polovici súpera, kde si budú snažiť vytvoriť tlak.
     
    49
    Hazard svojim dlhým centrom dokázal nájsť lepšie postaveného Hahna, ktorého zakončenie z voleja nedopadlo podľa predstáv. Lopta sa nachádza mimo hry abudeto len odkop od bránky hostí.
     
    47
    Werner dokázal do šestnástky súpera doručiť prízemný center, ktorý však zachytil brániaci hráč. Napiek tomu sú aj naďalej pri lopte hostia, ktorí sa nachádzajú na polovici súpera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako priemerný. Videli sme zopár zaujímavých momentov, ale od atraktivity to má ešte ďaleko. Oba celky sa snažia zakladať smrteľné protiútoky a sústredia sa najmä na zadné rady. My sa vám opäť hlásime približne za 13 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom dejstve ešte minútku navyše.
    45. Penalta
     
    45
    Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach) nepremenil pokutový kop. Gulácsi dokázal vystihnúť smer zakončenia, vďaka čomu neinkasoval. Toto môže domácich ešte mrzieť.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Naby Keïta (RasenBallsport Leipzig). Nešportové správanie.
    44.
     
    44
    Domáci celok bude mať veľkú možnosť skórovať po pokutovom kope!
     
    43
    Po sérii prihrávok sa lopta dostala až ku gólmanovi Leipzigu, ktorý hral na istotu a poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
     
    42
    Domáci futbalisti troška ubrali na tempe. Usadili sa na vlastnej polovici, kde pomocou krátkych prihrávok chcú nájsť medzery v defenzíve súpera.
     
    41
    Skvelá práca v podaní Fabiana Johnsona, ktorý síce stratil loptu, ale vzápätí ju získal späť. Založil rýchly protiútok, po ktorom sa do zakončenia dostal jeden z jeho spoluhráčov. Tento projektil smeroval vysoko nad.
     
    39
    Fabian Johnson poslal do pokutového územia súpera prudký center, s ktorým si však defenzíva RB Lipska bez problémov poradila.
     
    38
    Po nedovolenom zákroku Marcela Halstenberga zahrávali domáci voľný kop. Ihneď si pýtali pokutový kop po údajnom nedovolenom zákroku v priestoroch šestnástky. Hlavný arbiter to na pokutový kop nevidí.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Marcel Halstenberg (RasenBallsport Leipzig).
     
    36
    Vyzerá to tak, že Tony Jantschke bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    35
    Ale vzápätí ostáva po súboji ležať na trávniku Tony Jantschke a v tomto prípade sa hra už prerušuje. Tony Jantschke potrebuje opateru lekárnikov.
     
    34
    Keita po súboji s brániaci hráčom spadol na trávnik a dožadoval sa voľného kopu. Hlavný arbiter celú situáciu videl jasno a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    33
    V ofsajdovej pasci RB Leipzig. Jeden z hráčov si svoj nábeh načasoval nepresne a logicky tak nasledoval hvizd rozhodcu.
    31. Emil Forsberg (RBL) - 0:1
     
    31
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    EMIL FORSBERG si s veľkým kľudom spracoval prihrávku na hranici veľkého vápna a následne spoza brániaceho hráča zakončil presne k ľavej tyčke. Gólman bol v tomto prípade bezmocný. Asistenciu si pripisuje Timo Werner. Stav stretnutia je otvorený 0:1!
     
    30
    Beží 30. minúta a my sme zatiaľ videli len dve zakončenia do priestoru bránky.
     
    29
    Domáci futbalisti kontrolujú priebeh hry na vlastnej polovici.
     
    28
    Leipzig má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    27
    Skvelá obranná činnosť v podaní Keitu, ktorý zachytil rozohrávku súpera, čím zabránil hocikomu zakončiť.
     
    26
    Ofsajd! Tentoraz si to zle načasoval Fabian Johnson.
     
    25
    Sledovali sme zaujímavý center v podaní Wendta, ale tento pokus bez problémov zachytil obranca hostí, ktorí loptu upratal do bezpečia.
     
    24
    Domáci sa usadili na vlastnej polovici ihriska, kde čakajú na ten správny moment prekvapenia.
     
    22
    Do palebnej pozície sa dostal Schmitz, vytvoril si priestor a skúsil šťastie strelou z diaľky presne do stredu bránky. Yann Sommer sa ale nenechal zahanbiť a slušný pokus zmaril výborným zákrokom.
     
    20
    Jeden z hráčov hostí sa nechal chytiť v ofsajdovej pasci súpera.
     
    19
    Keita sa snažil presadiť individuálnym spôsobom skrz trojicu brániacich hráčov. To sa mu nepodarilo a o loptu prišiel.
     
    18
    Rohový kop, ktorý obstaral tím RB Lipsko likviduje pripravený Yann Sommer.
     
    17
    To bola šanca! Marcel Sabitzer sa pokúsil prekonať gólmana strelou z bezprostrednej blízkosti. Výborný Yann Sommer si ale zaslúži za jeho zákrok ovácie, keďže loptu dokázal vytlačiť na tyčku. Tá už-už smerovala do ľavého dolného rohu. Arbiter signalizuje rohový kop. Táto výhoda pripadla pre RB Lipsko.
    16.
     
    16
    Schmitz zachytil dlhý pas súpera, ale v tomto prípade hral na istotu a loptu radšej poslal za postrannú čiaru. Domáci majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    15
    Domáci sa tlačili dopredu stredom ihriska, ale ich výlet skončil v momente, keď narazili na dôraznú defenzívu súpera.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Oscar Wendt (Borussia Mönchengladbach). To si vyslúžil za podkopnutie.
     
    14
    Centrovaný pokus po voľnom kope smeroval len do miest, kde stáli brániaci hráči, ktorí okamžite loptu upratali do bezpečnej vzdialenosti.
     
    13
    Domáci budú mať možnosť ohroziť súpera po voľnom kope. Nechajme sa prekvapiť, či to dokážu zúročiť.
     
    12
    Wendt bol v pozícii faulovaného hráča. Pri lopte tak budú naďalej domáci.
     
    11
    Thorgan Hazard sa skvelo dokázal uvoľniťv pokutovom území súpera a následne zakončiť. Jeho strelecký pokus skončil tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    10
    Zástavka letí do nebies! Andre Hahn sa nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    9
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky súpera, kde si najvyššie vyskočil brániaci hráč, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    8
    Hahn poslal prudký center z pravej strany ihriska, ale jeho pokus dopadol len na hlavu brániaceho hráča. Domáci celok bude zahrávať rohový kop.
     
    7
    Andreas Christensen zahráva priamy voľný kop a okamžite reštartuje hru krátkou prihrávkou.
     
    6
    Domáci futbalisti sa usadili na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    5
    Borussia zakladala útok po ľavom krídle. Hahn sa snažil loptu priviesť čo najbližšie k vápnu súpera, ale brániaci hráč mu to znemožnil.
     
    3
    Sledovali sme úžastnú akciu hosťujúceho celku na jeden dotyk. Celá akcia sa skončila nešťastným zakončením Wernera. Jeho strelecký pokus smeroval mimo bránu.
     
    2
    Už to vyzeralo tak, že sa Fabian Johnson dostane do vážnejšej príležitosti, ale opak bol pravdou. V čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    1
    Hostia mali výhodu úvodného výkopu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Wendt, Vestergaard, Christensen, Jantschke – Johnson, Dahoud, Kramer, Hahn – T. Hazard, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Drmić, Herrmann, J. Hofmann, Kolodziejczak, Korb.

    RasenBallsport Leipzig: Gulácsi – Schmitz, Ilsanker, Compper, Halstenberg – Burke, Keïta, Demme, Forsberg – Sabitzer, Werner.
    Náhradníci: Coltorti – Bernardo, Kaiser, R. Khedira, Palacios-Martinez, Selke, Upamecano.

    Rozhodca: Felix Zwayer.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 21. kolo Bundesligy, kde Borussia Mönchengladbach bude hostiť na svojom trávniku RasenBallsport Leipzig. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    Borussia Mönchengladbach: Futbalisti Borussie sa momentálne nachádzajú v strede tabuľky a to presne na 10. mieste so ziskom 26 bodov. To sa im podarilo po siedmych víťazstvách, piatich remízach a ôsmych porážkach. Svojim súperom dovedna nastrieľali 22 gólov, ale aj 27 gólov inkasovali. Z posledných troch stretnutí si vždy odniesli plný bodový zisk. Naposledy sa predstavili na trávniku Bremenu, odkiaľ si odniesli plný bodový zisk po tesnom víťazstve 1:0. Jediným šťastným strelcom sa stal Hazard.

    RasenBallsport Leipzig: Ďalej si predstavme najväčšie prekvapenie sezóny. Futbalisti tohto celku sa nachádzajú na perfektnej druhej priečke so ziskom 42 bodov. Na svojom konte majú trinásť víťazstiev, tri remízy a štyri porážky. V aktuálnom ročníku nastrieľali 36 gólov a len 20 inkasovali. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastným fanúšikov, ktorí sledovali prekvapivý debakel svojho milovaného klubu v pomere 0:3 v zápase proti Hamburgu.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 81. Vestergaard – 31. Forsberg, 55. Werner

    Karty:   14. Wendt (MNC), 61. Stindl (MNC), 67. T. Hazard (MNC), 78. Kramer (MNC) – 37. Halstenberg (RBL), 44. Keïta (RBL), 73. Demme (RBL)

    Nepremenená penalta: 45. T. Hazard (MNC), brankár Gulácsi zneškodnil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 7:7. Fauly: 14:17.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Wendt (62. J. Hofmann), Vestergaard, Christensen, Jantschke – Johnson (80. Drmić), Dahoud, Kramer, Hahn (62. Herrmann) – T. Hazard, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Drmić, Herrmann, J. Hofmann, Kolodziejczak, Korb.

    RB Lipsko: Gulácsi – Schmitz, Ilsanker, Compper, Halstenberg – Burke (66. Kaiser), Keïta (76. R. Khedira), Demme, Forsberg (83. Upamecano) – Sabitzer, Werner.
    Náhradníci: Coltorti – Bernardo, Kaiser, R. Khedira, Palacios-Martinez, Selke, Upamecano.

    Rozhodca: Felix Zwayer

    Diváci: 51 535