Liverpool – Plymouth 0:0 (kon.) | Chelsea – Peterborough 4:1 (kon.) | Middlesbrough – Sheffield Wedn. 3:0 (kon.)
Tottenham – Aston Villa 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Plymouth Argyle FC
cz Nedeľa 08.01.2017, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • FA Cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (16:31:39)
     
    Také osmnáctý rohový kop Liverpoolu obrana Plymouthu dokázala odvrátit a po hvizdu začali hostující fanoušci mohutně slavit. Tým z League Two totiž nakonec uhájil bezbrankovou remízu a tento duel se v rámci FA Cupu ještě přesune na trávník dnes hostujícího celku. Domácí měli opravdu obrovskou převahu, ale nutno říci, že velkých šancí si moc nevypracovali a výsledek 0:0 tak můžeme považovat za zasloužený.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Fanoušci už pomalu opouštějí svá sedadla. Roberto Firmino však na levé straně vybojoval ještě jeden rohový kop. Poslední šance domácího celku.
     
    90+5
    Ke střele z úctyhodné dálky se na konci páté minuty nastavení odhodlal Lucas Leiva. Jeho projektil však prolétl nad McCormickovou bránou.
    90+4. Luke McCormick (PLY) zakročil na brankové čáře
     
    90+4
    Nebezpečný centr se odrazil od nohy Connora Smithe, ale McCormick byl na brankové čáře pozorný a dokázal zastavit míč směřující do brány.
     
    90+3
    Velký tlak domácích fotbalistů se stupňuje. Dva centry byly znovu odvráceny, ale následovat bude standardní situace v podobě velmi zkráceného rohu z pravé strany.
     
    90+1
    Liverpool hru rychle dostává do hloubi soupeřovy poloviny. Zatím se však ne a ne prodrat k finální přihrávce.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje šest minut. Oba týmy tak mají ještě relativně dost času na to, aby rozhodly dnešní utkání.
     
    89
    Liverpool vybojoval rohový kop. Centr Alberta Morena poté doputoval přesně na hlavu jednoho z domácích, ale hlavička ze záklonu McCormicka vůbec neohrozila.
     
    88
    Nepovedený centr dolétl až za brankovou čáru. Plymouth je stále blíže a blíže k odvetě na vlastním trávníku.
     
    87
    Po ubráněné standardní situaci soupeře už domácí bleskově přenášejí hru na útočnou polovinu. Uvidíme, zda si vypracují nějakou šanci.
     
    86
    A celá akce hostujícího týmu nakonec vyústila v nedovolený zákrok Adama Lallany. Skvělou práci odvedl Graham Carey.
     
    86
    Plymouth závěr zápasu zatím docela zvládá. Nyní dokonce kombinuje na útočné polovině a šetří tím velmi cenné desítky vteřin.
     
    85
    Na druhé straně mohl zaskočit domácího favorita Jake Jervis, který vystihl rozehrávku soupeře a namířil si to dopředu. Křížná střela se ale nevlezla do prostoru brány.
     
    84
    Tak teď byli domácí velmi blízko. Daniel Sturridge si na pravé straně pokutového území navedl míč na střelu, ale přízemním pokusem rozvlnil pouze boční síť.
     
    82
    K hlavičce se v souboji s Threlkeldem protlačil Divock Origi. Zakončení šlo mimo tři tyče a následný poměrně nahraný pád domácího útočníka sudí nezbaštil.
     
    82
    Domácím se notně zkrátil čas na rozhodnutí. Stav utkání je stále bezbrankový a Liverpool určitě nebude chtít dopustit odvetné utkání na půdě Plymouthu.
     
    81
    Až nyní se Liverpool dostal do zajímavějšího zakončení. Sturridgova hlavička z hranice malého vápna se ale odrazila hodně vysoko a přistála na McCormickově bráně.
     
    80
    Po dalším rohu v podání Alberta Morena se míč dostal k Ojovi. Ten však posléze odcentroval pouze do McCormickových rukavic.
     
    79
    Hned z následné akce si možnost rohového kopu vybojoval Liverpool. Centr sice nebyl ideální, avšak obranný zákrok jednoho z hostů byl ještě horší.
     
    79
    Kevin Stewart teď jako poslední hráč domácích důležitým obranným zákrokem zastavil unikajícího Tannera. Velká škoda pro Plymouth!
     
    78
    Další nepovedenou přihrávku do šestnáctky soupeře si připsal Lucas Leiva. Liverpool ale i poté pokračuje v obléhání pokutového území.
     
    77
    Lallana s Firminem se okamžitě zapojili do ofenzívy Liverpoolu. Výsledkem byl ale pouze nepříliš povedený centr z levé strany.
     
    76
    Gary Miller je za potlesku odnesen do útrob stadiónu. Místo něj jde na hřiště Connor Smith.
     
    75
    Domácí kouč znovu posiluje ofenzívu. Na hřiště totiž vbíhá Adam Lallana a hned po něm i Robert Firmino. Opačný směr nabrala dvojice Ovie Ejaria-Ben Woodburn.
     
    74
    Oba trenéři už nachystali střídání, ale Miller je stále na trávníku a pečují o něj lékaři. Dokonce budou potřeba nosítka.
     
    72
    Zdá se, že zdravotně indisponovaný Gary Miller bude potřebovat vystřídat. Ublížil si totiž po dopadu při souboji se Sturridgem a nevypadá to s ním dobře.
     
    71
    Nadýchaný centr Alberta Morena byl bez větších problémů odvrácen již na přední tyči. Následně byl odpískán nedovolený zákrok jednoho z domácích.
     
    70
    Dobrým manévrem si Stewart na pravé straně řekl o faul. Je tady standardní situace z blízkosti hranice pokutového území.
     
    69
    Daniel Sturridge si všiml nabíhajícího Oja a okamžitě k němu směřoval přihrávku. Míč ale skončil pouze v McCormickově náruči.
     
    68
    Rohový kop Plymouthu nepřinesl nic nebezpečného. Podobně ale dopadla akce Liverpoolu, kterou domácí pokazili příliš dlouhou přihrávkou na Woodburna.
     
    66
    Krásnou individuální akci nyní předvedl Tanner, který zprava postupoval do pokutového území, cestou si pohrál s protihráčem, ale následně už neprostřelil Joea Gomeze.
     
    65
    Střídají také hosté. Odpracováno má vyčerpaný Arnold Garita, kterého nahrazuje Craig Tanner.
    64. Pěkná střela Daniela Sturridge (LIV)
     
    64
    Daniel Sturridge se na hřišti uvedl velmi pěkným způsobem. Hned poté, co obdržel míč totiž natáhl k přízemní střele a McCormickovu bránu netrefil jen o pár centimetrů.
     
    64
    Rodící se brejk Plymouthu teď Lucas Leiva zastavil jen za cenu faulu. Stále se ale pokračuje bez žluté karty.
     
    63
    Dochází k naznačovanému střídání domácího celku. Ze hřiště odchází Emre Can, jehož místo zaujme Daniel Sturridge.
     
    62
    Do pokutového území před bránou Lukea McCormicka přilétl další jedovatý centr. Lucas Leiva však v záklonu zkaončil mimo prostor brány.
     
    61
    Po sražené střele Emreho Cana je hra přerušena a Garita už je v péči hostujících zdravotníků. Mezitím se chystá střídání Liverpoolu.
     
    60
    Garita se po souboji se Stewartem zjevil na trávníku a drží se za nohu. Domácí ale na nic nečekají a rychle hru přenáší na polovinu soupeře.
     
    59
    Protiútok Liverpoolu dospěl k prudkému centru na Sheyiho Oja. Ten si ale ve výskoku pomohl faulem a akce domácích je ukončena hvizdem hlavního rozhodčího.
     
    58
    Dvakrát se nyní hosté dožadovali odpískání faulu na Arnolda Garitu. V ani jednom případě však rozhodčí prosby Plymouthu nevyslyšel.
     
    57
    S dalším zakončením tentokrát přispěl domácí kapitán Lucas Leiva. Míč si to ale opět namířil pouze do míst, kde stál pozorný McCormick.
     
    56
    Na druhé straně se do akce znovu dostal Ben Woodburn. Sedmnáctiletý mladík Liverpoolu ale střelou nemířil do prostoru brány.
     
    55
    Míč si postavil Graham Carey, avšak jeho nepříliš důrazná střela z úctyhodné dálky letěla přesně do Kariusových rukavic. Ten rychle rozehrává.
     
    55
    Kevin Stewart si v souboji se soupeřem pomohl přistrčením. Přímý volný kop ve prospěch Plymouthu!
     
    54
    Ben Woodburn vytáhl výborný centr na vzdálenější tyč. Tam se k míči přes Purringtona protlačil Sheyi Ojo, nicméně jeho hlavička letěla mimo tři tyče.
     
    53
    Plymouth se sice ubránil, ale okamžitým odkopem míč vrátil domácímu celku. Hra se neustálou ofenzívou Liverpoolu dostává do zajetých kolejí.
     
    52
    Naprosto bez problémů se "The Reds" znovu vrátili na polovinu soupeře a pomalu rozjíždí obléhání pokutového území. Zatím je to ale poměrně statické.
     
    51
    Liverpool po rychlém výpadu vybojoval rohový kop. Po jeho rozehrání ale sudí odpískal útočný faul Emreho Cana.
     
    50
    Garita pracuje opravdu výborně. Poradil si několika protihráči a ke střele se poté odhodlal Jordan Slew. Špatně trefený míč však letěl daleko od brány.
     
    49
    Domácí se sice znovu rychle dostali k míči, avšak pokus o vysunutí Origiho byl zastaven asistentem rozhodčího. Ten totiž spatřil ofsajd belgického forvarda.
     
    49
    Loris Karius ze vzduchu bez problémů stáhl vysoký centr mířící na hranici malého vápna. Následně byl navíc zastaven brejk Liverpoolu a vhazovat budou hosté.
     
    48
    Po dvou odvrácených centrech domácích fotbalistů se dopředu vydal Garita. Hostující útočník byl zahnán k postranní čáře, ale nakonec ještě získal Stewartův faul.
     
    47
    Ofenzivně laděnou kombinací se prezentoval také Plymouth. Po chvíli si to ale míč namířil pouze před Kariuse, který v pohodě rozehrává.
     
    46
    Zdá se, že ani jeden z trenérů nesáhl k první změně v sestavě. Aktivněji první poločas zahajuje Liverpool, který se okamžitě nastěhoval do pokutového území a pozor musel dávat McCormick.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:34.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí. Více ze hry sice mají jednoznačně favorizovaní fotbalisté Liverpoolu, avšak defenzíva Plymouthu se zatím prezentuje jako nedobytná tvrz. Stav utkání je tedy zatím bezbrankový a domácí budou muset vyvinout ještě větší tlak, neboť dosud se dostali jen k Origiho gólu, který nebyl uznán vinou nedovoleného zákroku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rychlý protiútok Plymouthu vyústil v nedovolený zákrok Kevina Stewarta. Hosté budou zahrávat standardní situaci podobnou rohovému kopu.
     
    45
    Nyní pro změnu přišel útok z levé strany. Hostující defenzíva v čele s Lukem McCormickem si ale opět poradila. Mezitím bylo oznámeno minutové nastavení.
     
    44
    Napravo to nyní zkusil Sheyi Ojo. Ve finální fázi ale míč tomuto rychlonohému záložníkovi utekl za brankovou čáru. Následuje odkop od brány McCormicka.
     
    43
    Domácí už zase kombinovali v blízkosti soupeřovy šestnáctky. Výsledkem byl ale pouze ubráněný centr v podání Emreho Cana. Obrana Plymouthu je opravdu velmi dobře připravená.
     
    42
    Ha se přesunula k půlící čáře. Do kombinace se dostal Plymouth, nicméně po obranném zákroku Oja se bude pouze vhazovat.
     
    40
    Zajímavě kopnutý centr doletěl přesně doprostřed pokutového území, ale defenzíva Plymouthu zůstává velmi pozorná. Protiútok hostů však nepřichází.
     
    39
    Do akce se nyní zapojil i Alexander-Arnold. Mladý obránce Liverpoolu měl proti sobě přesilu dvou hráčů, ale i přesto dokázal vybojovat rohový kop.
     
    38
    Plymouth se po několik dlouhých minutách dostal na útočnou polovinu. Více než vhazování ale hosté nezískali a záhy poté o míč přicházejí.
     
    37
    Na začátku 37. minuty měl Liverpool další rohový kop. Následná slabší hlavička však letěla přesně do McCormickových rukavic.
     
    36
    K exekuci standardky se tentokrát postavil Divock Origi, nicméně příliš nízké zakončení belgického útočníka se odrazilo od dobře postavené zdi.
     
    35
    Ani další rohový kop nepřinesl nebezpečnější situaci. Po Threlkeldově faulu na Oja však Liverpool chystá rozehrání slibně vypadajícího volného kopu.
     
    34
    Gary Miller nyní nepředvedl zrovna jistý obranný zákrok. Sice se mu podařilo odvrátit rohový kop, ale míč šel jen pár decimetrů od vzdálenější tyče McCormickovy brány.
     
    33
    Sheyi Ojo si nalevo krásně prohrál s dvojicí Slew-Jervis. Jeho přízemní střelu ale ještě před McCormickem zablokoval další hráč Plymouthu.
     
    33
    Nakonec to byl právě Alberto Moreno, který centroval do pokutového území soupeře. Nikdo z domácích se ale k vysokému míči nedostal.
     
    32
    Domácí na levé straně vybojovali standardní situaci. Míč už si staví Alberto Moreno, ale připraven je i Ben Woodburn.
     
    31
    Za postranní čárou už se rozcvičuje trojice Lallana-Firmino-Klavan. Především první dva zmínění hráči by hodně prověřili obranu Plymouthu. Daniel Stturidge si naopak zatím pouze povídá s Wijnaldumem.
     
    30
    Liverpool se okamžitě dostává zpátky na útočnou polovinu. Hosté nyní prakticky vůbec neútočí a vyčkávají na potenciální možnost rychlého brejku.
     
    29
    Alexander-Arnold si zprava výborně seběhl až k brankové čáře a od té následně přihrával před McCormicka. Zkušený gólman Plymouthu se však chopil míče ještě před nabíhajícími soupeři.
     
    28
    Další střelu zpoza šestnáctky nyní vytáhl Can. Míč se sice od bránícího hráče odrazil k Stewartovi, ale ten bránu opět netrefil.
     
    27
    Obléhání pokutového území Plymouthu zatím přineslo jen nepřesný centr mířící na hranici penaltového puntíku. Domácí jsou ale stále u míče.
     
    26
    Ke střele zpoza pokutového území se nyní odhodlal Kevin Stewart. Pěkně nakopnutý míč však zastavil jeden z blokujících fotbalistů Plymouthu.
     
    24
    Plymouth v útoku znovu nepředvedl vůbec nic zajímavého. Liverpool hru rychle vrátil na polovinu hostujícího celku, avšak Woodburn po závaru na hranici malého vápna nedokázal zakončit.
     
    23
    Tentokrát to domácí zkusili přes pravou stranu. Stewart chtěl vysokou přihrávkou nalézt rozběhnutého Alexandera-Arnolda, nicméně míč letěl daleko za brankovou čáru.
     
    22
    Další akce Liverpoolu nedospěla k přesnější přihrávce do pokutového území. Hosté se ale nedostali dále než k půlící čáře.
    21. Neuznaná branka Divocka Origiho (LIV)
     
    21
    Divock Origi sice otevřel skóre utkání, ale učinil tak po jednoznačném faulu na Garyho Millera. Sudí vše spatřil a odpískal nedovolený zákrok domácího útočníka.
     
    21
    I po odvráceném centru od rohového praporku teď domácí zůstávají nastěhováni na útočné polovině. Za středovou čárou je znovu celá jedenáctka Plymouthu.
     
    20
    Je tady další rohový kop ve prospěch Liverppolu Woodburnovo roztažení hry na pravou stranu totiž odvrátil vracející se Songo'o.
     
    19
    Znovu se nám připomněl Alberto Moreno, který centroval do pokutového území. Míč byl ale sražen na rohový kop a po něm se kulatého předmětu chopil McCormick.
     
    18
    Hosté si poměrně často pomáhají nedovolenými zákroky. Zatím to jsou ale nepříliš důrazné fauly a bez žluté karty se tak pokračuje i po zastavení Sheyiho Oja.
     
    17
    Rychlý výpad Liverpoolu byl výrazně zabrzděn, ale nakonec se míč přeci jenom dostal k Woodburnovi. Ten už byl velmi blízko McCormicka, kterého zleva nedokázal překonat.
     
    16
    S další akcí přispěchal velmi aktivní Alberto Moreno. Ani tentokrát se však míč nedostal k nohám Divocka Origiho. Nutno ale říci, že Moreno hostům dělá problémy.
     
    15
    Emre Can pálil do prostoru, kde stále McCormick, avšak k tomu míč přes Bradleyho vůbec nedošel. Následná slabá hlavička Oya už McCormickovi nezpůsobila potíže.
     
    14
    Vysoká přihrávka do pokutového území byla odvrácena, ale Stewart byl poté nohou Grahama Careye zasažen do hrudi. Velmi zajímavá standardní situace ve prospěch domácího celku.
     
    13
    Z další akce teď Liverpool vybojoval rohový kop. Uvidíme, jak si s touto standardní situací poradí Alberto Moreno.
     
    12
    Defenzíva Plymouthu byla trochu rozhozená a toho se pokusil využít Stewart. Domácí záložník měl hodně prostoru na nějakých dvaceti metrech od brány, ale přízemní střelou minul.
     
    12
    Woodburn chtěl pohledným obloučkem posunout míč k Origimu, ale těsně před ním míč hosté odkopli do bezpečí. Kulatý předmět se ale odrazil přesně k Morenovi.
     
    11
    Postupným útokem se Liverpool vrátil na polovinu soupeře. Zatím ale kombinuje poměrně daleko od McCormickovy brány a vůbec se nedostává k zakončení.
     
    9
    Poprvé se hosté dostali do blízkosti Kariusovy brány. Ve vzduchu však kraloval Moreno a následný pokus o zakončení z hranice šestnáctky byl zablokován.
     
    8
    Centr do šestnáctky hostů byl bez větších potíží odvrácen. Poté se nalevo pokusil prosadit Divock Origi, nicméně obránce Plymouthu neměl pochopení pro jeho kličky.
     
    7
    Alexander-Arnold si na pravé straně seběhl hlouběji na útočnou polovinu a vymyslel pěkný centr. Origi byl ve vzduchu znovu ubráněn, ale Liverpool bude po faulu zahrávat volný kop.
     
    6
    Rychlý protiútok Plymouthu vyústil v nákop na rozběhnutého Jervise. Alberto Moreno měl ale trochu blíže k míči a zastavil akci za cenu vhazování hostů.
     
    5
    Ofenzivní choutky Plymouthu měly opravdu velmi krátkého trvání. Dopředu se tak postupným útokem znovu dostává Liverpool.
     
    4
    Všech jedenáct hráčů Plymouthu je zataženo na vlastní polovině. Lucas Leiva proto vytáhl pěkný centr za obrannou řadu, avšak Sheyi Ojo se po míči natahoval marně.
     
    3
    Domácí v pohodě kombinují poblíž půlící čáry. Hostující celek se zatím neodhodlal k aktivnějšímu napadání soupeřovy rozehrávky.
     
    2
    Po rohovém kopu jsme byli svědky prvního zakončení. Canův pokus byl zablokován a následná střela zpoza pokutového území pak příliš nesedla Ejariovi.
     
    2
    Nyní už ale Liverpool poprvé zahrozil. Centrovaný míč z pravé strany letěl k Origimu, ale pozorný byl bránící Songo'o, jenž míč odehrál na roh.
     
    1
    Hned první akce domácího celku přinesla velkou nepřesnost. Centrovaný míč k postranní čáře si to namířil přímo do zámezí. Hosté se následně dvěma auty posunuli k půlící čáře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Leiva (C), Gomez, Moreno – Ejaria, Stewart, Can – Ojo, Origi, Woodburn
    Náhradníci: MIgnolet – Clyne, Wijnaldum, Firmino, Sturridge, Klavan, Lallana

    Plymouth Argyle FC: McCormick (C) – Miller, Songo'o, Bradley, Purrington – Threlkeld, Fox – Jervis, Carey, Slew – Garita
    Náhradníci: Dorel – Bulvitis, Smith, Goodwillie, Osborne, Rooney, Tanner

    Rozhodčí: P. Tierney – S. Burt, D. Bryan.
    Nejnovějším hráčem Plymouthu je ex-liverpoolský český obránce Jakub Sokolík. Dnes se však nepředstaví, neboť FA Cup už hrál za Southend.

     
    PLYMOUTH ARGYLE FC

    Oproti domácím se hosté prezentují až v League Two, ale zatím to vypadá na postup o ligu výše. Aktuálně je totiž Plymouth na druhém místě tabulky a z 24 zápasů prohrál pouze v šesti utkáních. V FA Cupu mají hosté za sebou již dvě kola, ve kterých nejprve vyřadili Mansfield a poté až v prodloužení po dvou remízách slabý Newport. V dosud posledním odehraném utkání navíc Plymouth zrovna nezazářil a v League Two podlehl sedmému Barnetu.

    Posledních pět utkání

    2.1.2017 Barnet – Plymouth 1:0
    31.12.2016 Plymouth – Crawley Town 2:0
    26.12.2016 Plymouth – Wycombe 3:3
    21.12.2016 Newport – Plymouth 0:1 pp.
    17.12.2016 Accrington – Plymouth 0:1
     
    LIVERPOOL FC

    Domácí fotbalisté jsou v Premier League na druhém místě a chtějí letos bojovat o anglický titul. Dnes bude Liverpool jednoznačným favoritem a to i vzhledem k tomu, že z posledních dvaadvaceti zápasů prohrál jen v jednom případě. Na Anfield Road jsou pak navíc domácí prakticky neporazitelní a jedinou hrozbou by pro Liverpool mělo být jen podcenění soupeře. V rámci letošního ročníku FA Cupu je to pro tým z Merseyside premiéra.

    Posledních pět utkání

    2.1.2017 Sunderland – Liverpool 2:2
    31.12.2016 Liverpool – Manchester City 1:0
    27.12.2016 Liverpool – Stoke 4:1
    19.12.2016 Everton – Liverpool 0:1
    14.12.2016 Middlesbrough – Liverpool 0:3
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Lukáš Podleśny

    Góly:


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 18:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:16.
    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Leiva (C), Gomez, Moreno – Ejaria (75. Lallana), Stewart, Can (63. Sturridge) – Ojo, Origi, Woodburn (75. Firmino)
    Náhradníci: MIgnolet – Clyne, Wijnaldum, Firmino, Sturridge, Klavan, Lallana

    Plymouth Argyle FC: McCormick (C) – Miller (76. Smith), Songo'o, Bradley, Purrington – Threlkeld, Fox – Jervis, Carey, Slew – Garita (65. Tanner)
    Náhradníci: Dorel – Bulvitis, Smith, Goodwillie, Osborne, Rooney, Tanner

    Rozhodca: P. Tierney – S. Burt, D. Bryan

    Diváci: 52 692