Tondela – Arouca 1:2 (kon.) | Rio Ave – Chaves 2:2 (kon.) | Boavista – Setúbal 1:0 (kon.)
Lisabon – Feirense 2:1 (kon.)
koniec
Boavista FC
1:0 (1:0)
Vitória FC Setúbal
cz Nedeľa 08.01.2017, 19:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Primeira Liga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:57:50)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 24:12.
     
    Je dobojováno! Boavista nakonec poráží Setúbal 1:0! Domácí celek byl po celou dobu utkání aktivnějším celkem. Boavista se mohla dostat do vedení hned v úvodu utkání, ale Espinho přestřelil branku! Ve 28. minutě však domácí zahrávali pokutový kop a Espinho poslal míč do protipohybu brankáře! Ve druhé půli sice Setúbal zvýšil aktivitu, ale domácí obrana dnes pracovala na výbornou a uhlídala těsné vedení až do závěrečného hvizdu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Carvalho, přichází Carlos.
     
    90+2
    Domácí znovu zatáhli míč až k rohovému praporku, kde jej podrželi několik desítek sekund. Fotbalisté Boavisty dohrávají závěr utkání s velkým přehledem.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Arnold chtěl rozjet další akci Setúbalu po pravé straně, ale jeden z domácích jej složil na trávník. Hosté musejí začít nanovo.
     
    89
    Pinto napadal rozehrávku domácí obrany u postranní čáry a v souboji to přehnal s agresivitou. Hostující obránce zastavil akci domácích jen za cenu faulu.
     
    88
    Hosté se přeci jen dostali na polovinu Boavisty, nicméně nikdo v zeleném dresu se nedostal do blízkosti pokutového území.
     
    87
    Varela vystartoval z brankové čáry, došel si pro vysoký centr a okamžitě rozehrál. Boavista zatím drží soupeře daleko od své branky.
     
    86
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Espinho, přichází Carraca.
     
    85
    Boavista zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč poněkolikáté v utkání přilétl na malé vápno, kde stál připravený stoper Setúbalu.
     
    84
    Talocha na pravé straně hrací plochy parádně udržel míč před napadajícími soupeři. Domácí zadák navíc stačil rychle rozehrát.
     
    83
    Po delší době se hosté dostali do zakončení. Edinho si naběhl na odražený míč a pravačkou se opřel do skákajícího míče. Jeho rána prolétla kolem zadní tyče.
     
    82
    Domácí fotbalisté zatím likvidují veškerou útočnou snahu Setúbalu prostřednictvím nedovolených zákroků ve středu hrací plochy.
     
    81
    Agajev dával dobrý pozor a s přehledem si došel pro odražený míč do pokutového území. Domácí brankář poté vyčkal s rozehrávkou a našel jednoho z obránců.
     
    80
    A další žlutá karta! Espinho poslal na zem jednoho ze zadáků Setúbalu a rovněž se zapisuje na seznam hříšníků.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Arnold (Vitória FC Setúbal).
     
    78
    Venancio se na vlastní polovině pustil do riskantní kličky. Hostující stoper si posunul míč mezi obránce a se štěstím rozehrál.
     
    77
    Pinto se v souboji u postranní čáry dožadoval o odpískání nedovoleného zákroku. Hostující fotbalista však nakonec uhádal pouze vhazování.
     
    76
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Costinha, přichází Santana.
     
    75
    Ofenzivní fotbalisté Boavisty nyní parádně napadali statickou rozehrávku svého soupeře. Střídající Bukia dostal obránce pod tlak a vybojoval míč.
     
    74
    Setúbal měl k dispozici kop od rohového praporku. Exekuce se ujal Pinto. Centr se stáčel přímo do branky domácího celku, ale Agajev byl připraven.
     
    73
    Setúbal se v posledních minutách stále více tlačí do útoku. Hosté cítí, že do konce utkání mnoho času nezbývá a pokoušejí se najít recept na obranu.
     
    72
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Schembri, přichází Bukia.
     
    71
    Idris v hlavičkovém souboji ve středu hrací plochy schytal úder loktem a nyní se drží za hlavu. Domácí středopolař podle všeho nebude muset střídat.
     
    70
    Schembri spěchal do pokutového území za vysokou přihrávkou. Domácí útočník ale zboural jednoho ze stoperů a Setúbal bude rozehrávat.
     
    69
    Boavista vybojovala další rohový kop. Brankář Varela vystartoval ven z brankové čáry a na malém vápně vyboxoval míč do bezpečí.
     
    68
    Pinto se vydal podpořit ofenzívu hostujícího celku. Krajní obránce si natáhl míč na pravačku a vypálil těsně nad zemí. Jeho ránu Agajev kryl.
     
    67
    Edinho se pustil do hlavičkového souboje s jedním z obránců. Domácí stoper mu ve vzduchu pořádně naložil loktem. Setúbal bude rozehrávat.
     
    66
    Domácí kotel rozjel velkou show. Fanoušci domácího celku roztáhli za brankou obrovské choreo a začali hlasitě skandovat.
     
    65
    Pinto obdržel pěknou přihrávku za obranu domácího celku a z první se snažil centrovat na malé vápno. Prudkou pobídkou ale nenašel nikoho v zeleném.
     
    64
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Amaral, přichází Manuel.
     
    63
    Střídající Arnold si posunul míč po levém křídle a jeden z domácích fotbalistů jej nešetrným zákrokem poslal na trávník. Tentokrát se vše obešlo bez karetního trestu.
     
    62
    Boavista ale zahrávala ještě jeden roh. Ani z něj však nikdo v bílém dresu nenasměroval míč mezi tři tyče. Brankář Varela si došel pro balón.
     
    61
    Domácím se však branku soupeře nepodařilo ohrozit ani po rohovém kopu. Prudký centr přilétl na malé vápno, kde stál připravený Cardoso.
     
    60
    Domácí navíc zahrávali přímý kop. Do pokutového území přilétl vysoký centr, který ale na přední tyči odhlavičkoval na rohový kop Venancio.
     
    59
    A další žlutá karta! Na hrací ploše to začíná pořádně jiskřit! Costinha skluzem zezadu fauloval soupeře a může být rád, že to bylo jen za žlutou.
     
    58
    Boavista je aktivnějším celkem i po přestávce. Domácí fotbalisté zatím skvěle brání a nepouštějí soupeře do šancí. Naopak sami hráči v bílém atakují Varelovu svatyni.
    57. Medeirosův povedený obstřel
     
    57
    Domácí mohli navýšit vedení! Medeiros si v pokutovém území zpracoval míč, rychlou kličkou se zbavil obránce a technickým obstřelem jen těsně minul zadní tyč!
     
    56
    Po standardní situaci se do odraženého míče zpoza hranice pokutového území pohotově položil Venancio. Hostující stoper ale nasměroval míč vysoko nad břevno.
     
    55
    Na světě je další žlutá karta. Za svůj faul u postranní čáry ji vidí domácí Renato Santos.
     
    54
    Do hry se zapojil také brankář Setúbalu Varela. Hostující gólman obdržel malou domů a bez váhání poslal míč na polovinu Boavisty.
     
    53
    Boavista už ale zase rozjíždí kombinaci na polovině hrací plochy. Domácí fotbalisté postupnou kombinací hledají skulinky v obraně soupeře.
     
    52
    Hosté se málem dostali do obrovské šance! Jeden z domácích stoperů promáchl míč v pokutovém území, ale naprosto stejně si počínal i Edinho!
     
    51
    Federico Venancio zastavil zatažením za dres probíjejícího se Schembriho a za své počínání vidí žlutou kartu.
     
    50
    Z tribun se ozývá hlasitý pískot, který patří hlavnímu rozhodčímu. Arbitr si poštval fanoušky proti sobě odpískáním sporného faulu.
     
    49
    Standardní situaci zahrávala také Boavista. Do vápna přilétl vysoký centr, na který si však počkal jeden z obránců, který míč dopravil do bezpečí.
     
    48
    Hostům se však Agajevovu branku nepodařilo ohrozit ani po rohovém kopu. Na přetažený centr si počkal stoper Philipe a vyhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    47
    Setúbal se hnal do útoku po pravé straně. Centr do pokutového území však na malém vápně srazil jeden z domácích zadáků na roh.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Boavista se okamžitě vydala do útoku, ale dlouhý míč zastavil jeden z obránců.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Domácí celek byl v úvodní pětačtyřicetiminutovce aktivnějším celkem a zaslouženě vede. Boavista mohla jít do vedení hned v úvodu, ale Espinho pohrdl nabídnutou příležitostí. Těsně před půlhodinou hry se však domácí fotbalisté dostali k exekuci pokutového kopu. Fábio Espinho jej s přehledem proměnil a otevřel skóre. Boavista si už poté vedení hlídala a v první půli nepustila Setúbal do šancí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu dostává žlutou kartu André Schembri, který to znovu přehnal s agresivitou při napadání.
     
    44
    Závěr prvního poločasu se už jen dohrává. Domácí fotbalisté nikam nespěchají a spíše se snaží kontrolovat své vedení. Brankář Agajev si dává na čas s rozehrávkou.
     
    43
    Dalším prohřeškem proti pravidlům se provinil Schembri. Domácí útočník podrazil nohu Venanciovi. Setúbal bude rozehrávat na vlastní polovině.
     
    42
    Nyní se však Santos předvedl i v negativním světle. Domácí fotbalista zatáhl v souboji o míč jednoho ze soupeřů a dopustil se faulu.
     
    41
    Domácí Santos je v závěru prvního poločasu hodně aktivní. Křídelní Boavisty nyní atakoval rozehrávku Setúbalu a hosté museli hodně zrychlit.
     
    40
    Santos si z levé strany hrací plochy natáhl míč do středu hřiště a vyslal tvrdou střelu pravačkou. Do rány se mu položil jeden z obránců, který balón srazil do zámezí.
     
    39
    Brankář Agajev vystartoval z brankové čáry, aby sebral odražený míč před napadajícím soupeřem. Rozběhnutý Edinho už balón nevybojoval.
     
    38
    Domácí příznivci se dožadovali odpískání dalšího pokutového kopu. Na hranici pokutového území upadl Santos, ale hlavní rozhodčí tentokrát nepíská.
     
    37
    Santos si nabíhal na malé vápno, kam směřoval nadýchaný centr z levé strany. Před hostujícím útočníkem na poslední chvíli zasáhl Lucas.
     
    36
    Borges Machedo parádně vlétl do hlavičkového souboje na pravém kraji domácí defenzívy. Obránce Boavisty předskočil soupeře a odhlavičkoval balón do autu.
     
    35
    Schembri se tlačil k míči v souboji s dobře postaveným Venanciem. Stoper Setúbalu byl o něco důraznější a balón poslal do bezpečí.
     
    34
    Santos bojoval o míč na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista na dlouhou nohu vypíchl míč protihráči a vybojoval alespoň vhazování.
     
    33
    Idris se pokusil urychlit kombinaci domácího celku prudkou přihrávkou na Espinha. Druhý jmenovaný sice rozkmital rychlé nohy, ale na balón nedosáhl.
     
    32
    Domácí fotbalisté parádně napadají poněkud statickou rozehrávku soupeře a snadno získávají odražené balóny. Jeden takový nyní vybojoval Talocha.
     
    31
    Setúbal měl k dispozici přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde na něj nedosáhl Pinto a pro balón si tak došel připravený Agajev.
     
    30
    Setúbal se snažil přispěchat s brzkou odpovědí. Domácí fotbalisté však taktickým faulem chytře zastavili kombinaci hostů na polovině hřiště.
    28. Fábio ESPINHO - 1:0
     
    28
    Boavista právě vstřelila branku!
    Boavista se ujímá vedení! Míč si na značku pokutového kopu postavil FÁBIO ESPINHO a prudkou střelou do protipohybu brankáře otevřel skóre!
     
    27
    Žlutou kartu dostává Fernandes (Vitória FC Setúbal).
    27. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    27
    A pozor! Domácí celek dostává dárek v podobě pokutového kopu! Fernandes ve vápně složil unikajícího Schembriho a rozhodčí neváhal!
     
    26
    Boavista zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Do vápna přilétl centrovaný míč s velkým množstvím rotace, ale obrana Setúbalu si věděla rady.
     
    25
    Costa už je na nohou a podle všeho bude pokračovat ve hře. Domácí fotbalisté mezitím rozjeli postupnou kombinaci v blízkosti vlastní šestnáctky.
     
    24
    Hra je přerušena. Hostující Costa zůstává po jednom ze soubojů ve středu hřiště sedět na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    23
    První střelecký pokus na straně Setúbalu. Santos se z levého křídla s míčem protáhl až na hranici pokutového území, nicméně jeho projektil mířil do rukavic Agajeva.
     
    22
    Machado se při návratu na vlastní polovinu dopustil prohřešku proti pravidlům. Domácí fotbalista může být rád, že za ostrý skluz neuviděl žlutou kartu.
     
    21
    Snad poprvé v utkání se k míči protlačil Schembri. Domácí útočník si pro balón sběhl až k postranní čáře, kde jej odzbrojil Venancio.
     
    20
    Talocha je v úvodních minutách hodně aktivní. Defenzivní fotbalista Boavisty podporuje ofenzívu dlouhými náběhy a snaží se vymýšlet zajímavé přihrávky.
     
    19
    Talocha chtěl posunout míč podél postranní čáry. Krajní obránce domácího celku však trefil jen vracejícího se Pinta. Hosté mohou kombinovat.
     
    18
    Costinha si na polovině hřiště skvěle přikryl míč tělem a nechal se faulovat. Úvod utkání je plný drobných faulů.
     
    17
    Fernandes se tentokrát ocitl v roli centrujícího fotbalisty. Krajní obránce Setúbalu vymyslel míč na malé vápno, odkud akrobatickým odkopem zachraňoval Sampaio.
     
    16
    Fernandes nakopl míč podél postranní čáry na polovinu domácího celku. Na jeho vysokou pobídku však nezareagoval nidko ze spoluhráčů.
     
    15
    Talocha to přehnal s agresivitou při napadání hostující rozehrávky. Domácí obránce si vyšlápl na Costinhu a hosté budou rozehrávat.
     
    14
    Domácí fanoušci od úvodních minut podporují své oblíbence skandováním hlasitých chorálů. Fotbalisté Boavisty mají parádní podporu.
     
    13
    Idris se dohadoval s hlavním rozhodčím po hlavičkovém souboji ve středu hrací plochy. Domácí záložník i přes vehementní protesty míč nezískal.
     
    12
    Fernandes musel rozkmitat své nohy před dotírajícím soupeřem. Krajní obránce hostujícího celku byl u míče včas a dopravil jej k brankáři.
     
    11
    Talocha se v blízkosti postranní čáry srazil s jedním z vlastních spoluhráčů. Setúbal tak zadarmo získal vhazování v blízkosti pokutového území.
     
    10
    V úvodních minutách se opravdu nehraje v rukavičkách. Obětí dalšího ostrého faulu se stal Costinha, na kterého si na půlící čáře vyšlápl Idris.
     
    9
    Medeiros se rychlou kličkou zbavil svého strážce na pravé straně hrací plochy. Domácí fotbalista si pak ukopl míč daleko od nohy a přišel o něj.
    8. První možnost domácího celku
     
    8
    Obrovská šance domácího celku! Před branku Setúbalu přilétla pomalá přihrávka, kterou Varela vyškrábl jen před sebe, jenže osamocený Espinho nedopravil míč do sítě!
     
    7
    Talocha dostal příliš prostoru na levé straně, rychle si přehodil míč na pravačku a centroval do pokutového území. Jeho pobídku odhlavičkoval Venancio.
     
    6
    Na druhé straně si brousil zuby aktivní Santos. Záložník hostujícího celku se dral za obranu, avšak na prudkou pobídku už nedosáhl.
     
    5
    Po pravé straně pělášil kupředu Medeiros. Domácí křídelník poslal prudký centr do pokutového území, kde se do míče opřel volný Espinho, nicméně jeho rána prolétla kolem branky.
     
    4
    Costinha ve středu hrací plochy nedovoleně atakoval jednoho ze soupeřů. Hostující fotbalista si na soupeře počkal a ukázal hodně ostrý šlapák. Na podobné zákroky by si měl dávat pozor.
     
    3
    Madeiros se pokoušel překvapit hostující obranu nečekanou kolmicí za stopery. Domácí fotbalista však posla příliš prudkou pobídku a míč končí v zámezí.
     
    2
    Krajní obránce domácího celku měl další práci. Talocha tentokrát odklidil nebezpečně mířící přihrávku hlavou na polovinu soupeře.
     
    1
    Hosté zahájili dnešní utkání výkopem. Obrana Setúbalu si však s přehledem pohlídala vysoký míč na levé křídlo, kde zasáhl Talocha.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Boavista bude hrát v bíločerných dresech, zatímco Setúbal nastoupí v šedém.
     
    Úvodní sestavy:

    Boavista FC: Agajev – Machado, Lucas, Philipe, Talocha – Idris, Carvalho, Espinho – Medeiros, Santos, Schembri
    Náhradníci: Meira, Goméz, Machmudov, Carraca, Carlos, Mesquita, Bukia

    Vitória FC Setúbal: Varela – Fernandes, Venancio, Cardoso, Pinto – Mikel, Costinha, Costa – Amaral, Santos, Edinho
    Náhradníci: Trigueira, Pedro, Arnold, Nené, Santana, Meyong, Manuel.
     
    Společně dnes budeme sledovat souboj dvou celků ze středních pater ligové tabulky. Setúbalu patří devátá příčka, zatímco Boavista drží desátou pozici. Mezi oběmi týmy je však jen dvoubodový rozdíl. Setúbal zvítězil ve třech zápasech v řadě a naposledy dokonce v poháru vyzrál na Sporting Lisabon. Boavista před Vánocemi urvala tři body na hřišti Nacionalu.
     
    Příjemný nedělní podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nejvyšší portugalské soutěže. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Boavistou a Setúbalem. Duel startuje v 19 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 28. Espinho (pen.)

    Karty:   45. Schembri (BOA), 55. Santos (BOA), 59. Costinha (BOA), 80. Espinho (BOA) – 27. Fernandes (STL), 51. Venancio (STL), 79. Arnold (STL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 24:12.
    Boavista FC: Agajev – Machado, Lucas, Philipe, Talocha – Idris, Carvalho (90+3. Carlos), Espinho (86. Carraca) – Medeiros, Santos, Schembri (72. Bukia)
    Náhradníci: Meira, Goméz, Machmudov, Carraca, Carlos, Mesquita, Bukia

    Vitória FC Setúbal: Varela – Fernandes (46. Arnold), Venancio, Cardoso, Pinto – Mikel, Costinha (76. Santana), Costa – Amaral (64. Manuel), Santos, Edinho
    Náhradníci: Trigueira, Pedro, Arnold, Nené, Santana, Meyong, Manuel