Bournemouth – Arsenal 3:3 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 1:2 (kon.) | Stoke City – Watford 2:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
3:3 (2:0)
Arsenal FC
Utorok 03.01.2017, 20:45 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Bournemouth sa ale veľmi sympaticky nevzdáva. Harry Arter však z ťažkého uhla triafa len do Petra Čecha!
    90+2. Olivier Giroud (ARS) - 3:3
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól! Tak to je fantastické futbalové predstavenie! Hosťom sa predsa len podarilo vyrovnať! Centroval, ak sa nemýlim, Héctor Bellerín, OLIVIER GIROUD bol síce opäť chrbtom k bráne domácich, no ako vieme už zo zápasu s Crystal Palace, to preňho nie je žiadny problém. Francúz tentokrát krásne pohladil loptu hlavičkou a Boruc bol bezmocný!
     
    90
    Posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Callum Wilson, ktorého nahrádza druhý Smith na súpiske Bournemouthu – Brad Smith.
     
    87
    Arturovi Borucovi už nezostáva nič iné ako zdržiavať pri rozohrávke odkopu od vlastnej brány, za čo však brankár Bournemouthu vidí žltú kartu.
     
    85
    Medzitým sa hráči Arsenalu dostali k ďalšiemu rohovému kopu, po ktorom sa v dobrej pozícii pred Arturom Borucom ocitol Olivier Giroud, no tomu nedovolil skórovať Adam Smith.
    83. Simon Francis (BTH)
     
    83
    Neuveriteľný priebeh zápasu na Vitality Stadium pokračuje! Bohužiaľ sa doňho zapojil aj Michael Oliver, ktorý skutočne veľmi prísne vylučuje domáceho kapitána SImona Francisa po jeho sklze proti Aaronovi Ramseymu.
     
    82
    Dan Gosling síce nebol takmer celý zápas vidieť, no teraz mohol zasadiť definitívny klinec do rakvy Arsenalu! Bránu Petra Čecha však tesne netrafil!
     
    80
    Shkodran Mustafi dnes predviedol viacero nedovolených zákrokov a teraz mu to Michael Oliver všetko spočítal, keď mu po podkopnutí Calluma Wilsona udeľuje žltú kartu.
    75. Lucas (ARS) - 3:2
     
    75
    Arsenal FC dal gól! A už je to len o gól! The Gunners predviedli krásnu akciu na jeden dotyk po vzduchu, Olivier Giroud "sklepol" loptu na LUCASA PERÉZA, ktorý triafa skutočne parádne!
     
    74
    Shkodran Mustafi našiel v pokutovom území Alexisa Sáncheza, Čiľan sa chcel zbaviť Ryana Frasera, no loptu si spracoval rukou, a tak by jeho prípadný gól neplatil.
    70. Alexis Sánchez (ARS) - 3:1
     
    70
    Arsenal FC dal gól! Tak žeby z toho bola napokon predsa len dráma? Centroval Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud loptu nadvihol a ALEXIS SÁNCHEZ "rybičkou" namieril loptu k ľavej žrdi brány Artura Boruca.
     
    67
    Ryan Fraser sa pri tomto výpade pravdepodobne zranil, a tak musí ihrisko opustiť. Na jeho miesto prichádza Adam Smith.
     
    66
    Ryan Fraser sa znova predral po ľavej strane a v čistej šanci ho skvelým defenzívnym zákorkom od lopty odstavil Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    64
    Arsene Wenger dokonca pripravil dokonca dvojité striedanie. Z ihriska odchádzajú Alex Iwobi a Laurent Koscielny, ktorých nahrádzajú Lucas Peréz a Gabriel Paulista.
     
    63
    Obaja tréneri striedajú. V drese Bournemouthu už na ihrisku neuvidíme Joshuu Kinga, na ktorého miesto prichádza Andrew Surman.
     
    61
    Junior Stanislas mieril pekne ponad múr, Petr Čech musel loptu boxovať na rohový kop!
    58. Ryan Fraser (BTH) - 3:0
     
    58
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Predsa len sa domáci dostávajú už do vedenia o tri góly! Celá akcia sa začala od Artura Boruca, Charlie Daniels jednoduchou prihrávkou našiel RYANA FRASERA, ktorý sa pohral s nedôrazným Héctorom Bellerínom a triafa medzi nohy Petra Čecha!
     
    57
    Tak to je obrovská smola domácich! Centroval Joshua King, z asi 20 metrov pálil Harry Arter. Ten trafil Calluma Wilsona, od ktorého sa síce lopta odrazila za chrbát Petra Čecha, podľa názoru hlavného rozhodcu však Arter trafil Wilsona do ruky, a tak gól platiť nemôže.
     
    52
    Po ďalšom pokazenom rohovom kope Granita Xhaku sa Arsenal predsa len usadil pred pokutovým územím súpera, Aaron Ramsey predviedol krásnu fintu proti Steveovi Cookovi, v poslednej chvíli však proti Walesanovi zasahuje Nathan Aké.
    45+2.
     
    45+2
    Charlie Daniels posunul loptu do stredu na Juniora Stanislasa, ten ju dobre "obalil", no napokon namieril len tesne vedľa brány hostí. Pekný moment.
     
    44
    Steve Cook sa veľmi zbytočne skĺzol pod nohy Alexisa Sáncheza a rovnako vidí žltú kartu.
     
    41
    Tak konečne sa Arsenal dostal k nejakej zaujímavej príležitosti. Loptu si spracoval Oxlade-Chamberlain, prihral pod seba na hranicu pokutového územia, kde ale Iwobi znova míňa bránu Artura Boruca.
     
    35
    Ďalšia veľmi nádejná príležitosť domácich! Charlie Daniels našiel Harryho Artera, ten však loptu namieril len vedľa ľavej žrde Čechovej svätyne.
     
    34
    Joshua King sa znova dostal veľmi ľahko k dlhej prihrávke za defenzívu Arsenalu, no skvelý defenzívny zákrok tentokrát predviedol Shkodran Mustafi.
     
    31
    Héctor Bellerín mal teraz aj trochu smoly, ktorá ho donútila napokon až k nedovolenému zákroku na Ryana Frasera a pravý bek hostí vidí žltú kartu.
     
    29
    Loptu stratil Callum Wilson, Arsenal konečne predviedol rýchly protiútok, napokon strieľal Aaron Ramsey, po teči Charlieho Danielsa budú hostia zahrávať opäť len rohový kop.
     
    28
    Zraneného Francisa Coquelina napokon nahrádza na ihrisku Alex-Oxlade Chamberlain.
    21. Callum Wilson (BTH) - 2:0
     
    21
    Tím Bournemouth práve strelil gól! K lopte sa postavil najlepší strelec Bournemouthu CALLUM WILSON a posiela domácich do šokujúceho dvojgólového vedenia.
    20. Granit Xhaka (ARS)
     
    20
    Tak toto je skutočne neuveriteľný priebeh zápasu na Vitality Stadium! Ryan Fraser prenikol až do pokutového územia, kde ho ale úplne zbytočne atakoval Granit Xhaka a domáci budú zahrávať pokutový kop!
    16. Charlie Daniels (BTH) - 1:0
     
    16
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Domáci hrajú zatiaľ skutočne skvelý zápas a dostávajú sa do zaslúženého vedenia. Héctor Bellerín úplne nepochopiteľne zabudol na svojej pravej strane na CHARLIEHO DANIELSA, ten si prebral fantastický pas od Juniora Stanislasa, Bellerín už prišiel neskoro a Daniels triafa presne.
    12. Callum Wilson (BTH)
     
    12
    Do pokutového územia Arsenalu mierila pekná kombinácia na Calluma Wilsona, no Petr Čech osvedčil svoje skúsenosti a včas vybehol.

    Jakub Kocourek

    Góly: 16. Daniels, 21. C. Wilson (pen.), 58. Fraser – 70. Alexis Sánchez, 75. Lucas, 90+2. Giroud

    Karty:   44. S. Cook (BTH), 87. Boruc (BTH) – 31. Bellerín (ARS), 80. Mustafi (ARS)   83. Francis (BTH)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:12.
    AFC Bournemouth: Boruc – Francis (C), S. Cook, Aké, Daniels – Arter, Gosling – Stanislas, Fraser (67. A. Smith), J. King (63. Surman) – C. Wilson (90. B. Smith).
    Náhradníci: Federici – A. Smith, B. Smith, Mings, Surman, Ibe, Mousset.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C) (64. Gabriel), Monreal – Coquelin (28. Oxlade-Chamberlain), Xhaka – Ramsey, Alexis Sánchez, Iwobi (64. Lucas) – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Holding, Gabriel, Reine-Adélaïde, Oxlade-Chamberlain, Lucas, Maitland-Niles.

    Rozhodca: Michael Oliver