Bournemouth – Arsenal 3:3 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 1:2 (kon.) | Stoke City – Watford 2:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
3:3 (2:0)
Arsenal FC
Utorok 03.01.2017, 20:45 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Anglická Premier League pokračuje v rýchlom slede a dnes má na programe zvyšné tri zápasy svojho 20.kola. My sa spoločne pozrieme na Vitality Stadium, kde domáci Bournemouth privíta Arsenal FC. Stretnutie má výkop o 20:45.

    AFC BOURNEMOUTH

    Bournemouth podáva v tejto sezóne síce často sympatické výkony, no jeho forma je veľmi kolísavá. The Cherries dokázali napríklad fantastickým spôsobom otočiť zápas s Liverpoolom z 1:3 na 4:3, vyšliapli si aj na Everton či Leicester, no nevyhli sa napríklad porážke od trápiaceho sa Sunderlandu. Aj na základe týchto výsledkov momentálne okupujú pokojný stred tabuľky Premier League, keď im patrí priebežná 9. priečka. Zverenci Eddieho Howea nazbierali v 19 stretnutiach dohromady 24 bodov. Posledné tri pridali na Silvestra, keď nedali šancu domácemu Swansea City. Na jednoznačnom výsledku 0:3 sa strelecky podieľali bývalý hráč Arsenalu Benik Afobe, Ryan Fraser a Joshua King. Najlepším strelcom mužstva je však s piatimi trefami do čierneho Callum Wilson. Eddie Howe sa dnes bude musieť zaobísť nielen bez zranených Marka Pugha a Lewisa Cooka, no chýbať mu bude aj Jack Wilshere, ktorý je v Bournemouthe na hosťovaní práve z Arsenalu a po dohode klubov do zápasu nenastúpi.

    ARSENAL FC

    Arsenal sa síce do sezóny rozbehol veľmi dobre, no v decembri akoby Kanonierom odišla forma. Po sérii 15 zápasov bez prehry nestačili v priebehu pár dní na Everton ani Manchester City a následne víťazstvo nad West Bromwichom Albion zachraňoval až gólom v závere stretnutia Olivier Giroud. Do nového roka vstúpili zverenci Arsènea Wengera víťazstvom v malom londýnskom derby s Crystal Palace 2:0. Naštartoval ich opäť francúzsky zakončovateľ Giroud, ktorého presný zásah v štýle škorpióna bude určite kandidovať na gól roka. Po tomto triumfe má Arsenal na svojom konte celkovo 40 bodov. V prípade dnešného triumfu by The Gunners opäť preskočili tretí Manchester City a na druhý Liverpool by sa dotiahli na rozdiel jediného bodu. Olivier Giroud sa síce v poslednom čase ukazuje vo veľmi dobrej forme, no najlepším strelcom mužstva okolo kapitána Laurenta Koscielnyho je stále Alexis Sánchez s 12 presnými zásahmi. Londýnčanov naďalej trápi veľká maródka. Dlhodobo im chýbajú napríklad Santi Cazorla, Per Mertesacker a Mathieu Debuchy. Dnes pravdepodobne ešte nenastúpia ani vracajúci sa Theo Walcott, Kieran Gibbs a Chuba Akpom. No a aby toho pre Arsenal nebolo málo, pred novoročným duelom s Crystal Palace ochorel Mesut Özil.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – Francis (C), S. Cook, Aké, Daniels – Arter, Gosling – Stanislas, Fraser, J. King – C. Wilson.
    Náhradníci: Federici – A. Smith, B. Smith, Mings, Surman, Ibe, Mousset.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Xhaka – Ramsey, Alexis Sánchez, Iwobi – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Holding, Gabriel, Reine-Adélaïde, Oxlade-Chamberlain, Lucas, Maitland-Niles.

    Rozhodca: Michael Oliver.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou domáceho mužstva. Už po prvých sekundách zápasu sme videli nedovolený zákrok, keď sa po súboji s Wilsonom ocitol na zemi Laurent Koscielny.
     
    2
    Za defenzívu Arsenalu si chcel zabehnúť Joshua King, no loptu pred ním do autu odpratal Shkodran Mustafi.
     
    2
    Následný center Harryho Artera bol chuťovkou pre Petra Čecha. Ten posiela loptu na polovicu Bournemouthu.
     
    3
    The Cherries sa od úvodu duelu prezentujú kvalitným vysokým pressingom. S tým si však tentokrát pekne poradil Nacho Monreal, cez Alexisa sa lopta dostala až do pokutového územia k Héctorovi Bellerínovi, ktorého center odvracia Steve Cook.
     
    4
    Alexis Sánchez začína už zkraja zápasu hľadať svojich spoluhráčov peknými kolmicami. Tentokrát však jeho prihrávku nezachytil Aaron Ramsey.
     
    5
    Joshua King si pekne prebral loptu, z hranice asi 30 metrov však bránu Petra Čecha vôbec netrafil.
     
    6
    Alexisovi Sánchezovi ani teraz nevyšiel nákop do pokutového územia, keď jeho vysokú loptu skryl vo svojom náručí Artur Boruc.
     
    7
    Na opačnej strane sa spolupráca Joshuu Kinga s Juniorom Stanislasom končí ofsajdom druhého menovaného.
     
    8
    Junior Stanislas pekne vyzval na center Simona Francisa, jeho center si našiel na opačnej strane pokutového územia Charlieho Danielsa. Jeho center zblokoval na rohový kop Héctor Bellerín.
     
    9
    Bournemouth rozohral svoju prvú štandardnú situáciu nakrátko, lopta sa dostala k Juniorovi Stanislasovi, ktorý ale z približne 30 metrov triafa len do miest, kde stál pripravený Petr Čech.
     
    10
    Center Nacha Monreala síce nebol príliš vydarený, no Charlie Daniels posiela loptu pred Olivierom Giroudom len na rohový kop.
     
    11
    Arsenal ale z tohto rohového kopu nič nevymyslel. Nákop Stevea Cooka na Joshuu Kinga odkopol na tribúnu Nacho Monreal.
     
    12
    Do pokutového územia Arsenalu mierila pekná kombinácia na Calluma Wilsona, no Petr Čech osvedčil svoje skúsenosti a včas vybehol.
    12. Callum Wilson (BTH)
     
    13
    Arsenal sa zatiaľ absolútne nevie dostať k svojej tradičnej kombinačnej hre. Naopak, domáci The Cherries podávajú kvalitný výkon a favoritovi stretnutia sú zatiaľ viac ako vyrovnaným súperom.
     
    14
    Po zatiaľ najväčšej šanci stretnutia, ktorú však dokázal WIlsonovi zneškodniť Petr Čech sledujeme v týchto chvíľach pasáť plnú nepresností na oboch stranách. Zahrali si aj obaja brankári.
     
    15
    Tak teraz sa Aaron Ramsey trochu čuduje rozhodnutiu asistenta rozhodcu, ktorý predsa len zdvihol svoju zástavku v momente Alexisovej prihrávky na waleského stredopoliara.
     
    16
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Domáci hrajú zatiaľ skutočne skvelý zápas a dostávajú sa do zaslúženého vedenia. Héctor Bellerín úplne nepochopiteľne zabudol na svojej pravej strane na CHARLIEHO DANIELSA, ten si prebral fantastický pas od Juniora Stanislasa, Bellerín už prišiel neskoro a Daniels triafa presne.
    16. Charlie Daniels (BTH) - 1:0
     
    17
    V tábore The Cherries zavládla obrovská radosť, rad je však teraz na Kanonieroch, ktorí ak chcú bodovať, musia svoj výkon zlepšiť.
     
    18
    Simon Francis pri postrannej čiare nedovolene atakoval Alexa Iwobiho a Arsenal tak má k dispozícii štandardnú situáciu.
     
    20
    Tak toto je skutočne neuveriteľný priebeh zápasu na Vitality Stadium! Ryan Fraser prenikol až do pokutového územia, kde ho ale úplne zbytočne atakoval Granit Xhaka a domáci budú zahrávať pokutový kop!
    20. Granit Xhaka (ARS)
     
    21
    Tím Bournemouth práve strelil gól! K lopte sa postavil najlepší strelec Bournemouthu CALLUM WILSON a posiela domácich do šokujúceho dvojgólového vedenia.
    21. Callum Wilson (BTH) - 2:0
     
    22
    Dnes sa zatiaľ vôbec nedarí ani Alexisovi Sánchezovi. Čiľan teraz poslal loptu len nad bránu Artura Boruca a rozčuľuje sa na svojich spoluhráčov, keďže nemal komu prihrať, a tak v ťažkej pozícii zvolil strelu.
     
    23
    Borunemouth ukazuje, že dokáže potrápiť viacero favoritov a nezľakol sa ani londýnskych The Gunners. Čerešničky sa neboja podržať loptu a peknými rýchlymi kombináciami sa dokážu dostať do nebezpečnej vzdialenosti od brány Petra Čecha.
     
    24
    Granit Xhaka potvrdzuje svoju kolísavú výkonnosť. Po kvalitnom výkone v zápase proti Crystal Palace dnes podáva veľmi zlý výkon. Teraz v blízkosti šestnástky domácich zbytočne prihrával Alexovi Iwobimu, ktorý sa práve presúval na opačnú stranu.
     
    26
    Tak Arseneovi Wengerovi skutočne nie je čo závidieť. NIelenže jeho mužstvo prehráva už o dva góly, no v tejto chvíli to vyzerá tak, že Francis Coquelin utrpel zranenie lýtkového svalu a bude musieť striedať.
     
    27
    Je to tak, Francis Coquelin signalizuje, že dnešný zápas nedohrá a hostia už pripravujú striedanie.
     
    28
    Zraneného Francisa Coquelina napokon nahrádza na ihrisku Alex-Oxlade Chamberlain.
     
    29
    Loptu stratil Callum Wilson, Arsenal konečne predviedol rýchly protiútok, napokon strieľal Aaron Ramsey, po teči Charlieho Danielsa budú hostia zahrávať opäť len rohový kop.
     
    30
    Londýnčanom v prvej polhodine dnešného duelu nevychádza absolútne nič. Centre Granita Xhaku zo štandardných situácií sú doslova mizerné.
     
    31
    Héctor Bellerín mal teraz aj trochu smoly, ktorá ho donútila napokon až k nedovolenému zákroku na Ryana Frasera a pravý bek hostí vidí žltú kartu.
     
    32
    Túto štandardnú situáciu Bournemouthu však defenzíva Arsenalu zvládla a môže založiť ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    33
    Bellerín preniesol hru doľava na Alexisa Sáncheza, Čiľan však našiel len Alexa Iwobiho, ktorý bol v ofsajde.
     
    34
    Joshua King sa znova dostal veľmi ľahko k dlhej prihrávke za defenzívu Arsenalu, no skvelý defenzívny zákrok tentokrát predviedol Shkodran Mustafi.
     
    35
    Ďalšia veľmi nádejná príležitosť domácich! Charlie Daniels našiel Harryho Artera, ten však loptu namieril len vedľa ľavej žrde Čechovej svätyne.
     
    36
    Opäť sa však chvíľu nehrá. Tentokrát za to môžu zdravotné problémy Harryho Artera. Uvidíme, či bude môcť tento skúsený stredopoliar pokračovať v hre.
     
    37
    Tak táto prihrávka Aarona Ramseyho na Oliviera Girouda doslova charakterizovala doterajší výkon Arsenalu. Odkopáva Artur Boruc.
     
    38
    Charlie Daniels je dnes jedným z najlepších hráčov na ihrisku. Teraz sa nám predviedol aj v defenzíve, keď dokázal v dobrej pozícii odblkovať Alexa Oxladea-Chamberlaina, ktorý sa tak k lopte nedostal.
     
    39
    Hostia si zatiaľ vôbec nevedia poradiť s veľmi kvalitným výkonom hráčov Bournemouthu a na ich kopačky sa pomaly začína vkrádať nervozita.
     
    41
    Tak konečne sa Arsenal dostal k nejakej zaujímavej príležitosti. Loptu si spracoval Oxlade-Chamberlain, prihral pod seba na hranicu pokutového územia, kde ale Iwobi znova míňa bránu Artura Boruca.
     
    42
    V týchto momentoch nám tempo hry opadlo. Predchádzajúca príležitosť Arsenalu bola skutočne len zábleskom a Bournemouth hru bez väčších problémov kontroluje.
     
    43
    Tak momentálene sa toho na Vitality Stadium skutočne veľa nedeje. Hráči Arsenalu síce držia loptu na svojich kopačkách, no manévrujú s ňou len na polovici ihriska.
     
    44
    Steve Cook sa veľmi zbytočne skĺzol pod nohy Alexisa Sáncheza a rovnako vidí žltú kartu.
     
    45
    Charlie Daniels si na ľavej strane dokázal obhodiť Shkodrana Mustafiho, no jeho center do šestnástky stiahol zo vzduchu Petr Čech.
     
    45
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    45+1
    Nathan Aké predviedol pekný výpad až pred šestnástku súpera, tam však zvolil zbytočnú prihrávku doľava na Ryana Frasera a celá aktivita domácich sa končí útočným faulom Joshuu Kinga.
     
    45+2
    Charlie Daniels posunul loptu do stredu na Juniora Stanislasa, ten ju dobre "obalil", no napokon namieril len tesne vedľa brány hostí. Pekný moment.
    45+2.
     
    45+3
    Po vzdušnom súboji Aarona Ramseyho s Callumom Wilsonom píska Michael Oliver opäť v prospech domácich.
     
    45+3
    Junior Stanislas však z tohto priameho kopu triafa len do múru stojaceho pred ním a prvý polčas sa končí.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas duelu medzi AFC Bournemouth a Arsenalom mal skutočne šokujúci priebeh. Domáci futbalisti predviedli skvelý nebojácny výkon a už po 16 minútach išli do vedenia. Po chybe Héctora Bellerína sa presadil Charlie Daniels. Vedenie The Cherries navýšil po faule Granita Xhaku v 21. minúte z pokutového kopu Callum Wilson. Arsenal v prvom polčase nepredviedol nič nebezpečné dopredu a navyše sa chyby objavovali aj v jeho defenzíve. Ak nechcú Kanonieri zaznamenať ďalšiu zbytočnú stratu v boji o pohárové priečky, budú musieť v druhom polčase poriadne zabrať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polča sa začal. Rozohrávku obstarali hostia. Vyzerá to tak, že ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, a tak jediným novým hráčom na ihrisku oproti základným zostavám je Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý ešte v prvej polovici duelu striedal zraneného Francisa Coquelina.
     
    47
    Alexis Sánchez kombinoval s Nachom Monrealom, postranný rozhodca máva ofsajd španielskeho beka. Opakované zábery však previnenie proti pravidlám v podaní Monreala nepreukázali.
     
    48
    V kabíne Arsenalu muselo byť počas prestávky poriadne horúco. Hráči hostí sa totiť od úvodných minút oveľa lepšie pohybujú a ponúkajú sa navzájom do kombinácie.
     
    49
    Alex Iwobi zaviezol loptu do pokutového úzuemia, kde prihrával Alexisovi Sánchezovi, Steve Cook však všetko rieši. Stále čakáme na strelu hostí do priestoru brány Artura Boruca.
     
    50
    Alex Oxlade-Chamberlain sa predral po pravom krídle, jeho center do pokutového územia však Oliviera Girouda nenašiel.
     
    51
    Alexis Sánchez nakopol na Girouda, ten sklepol Alexovi Iwobimu. Nigérijčan vyzval na center Héctora Bellerína, ktorý ale triafa len Charlieho Danielsa.
     
    52
    Po ďalšom pokazenom rohovom kope Granita Xhaku sa Arsenal predsa len usadil pred pokutovým územím súpera, Aaron Ramsey predviedol krásnu fintu proti Steveovi Cookovi, v poslednej chvíli však proti Walesanovi zasahuje Nathan Aké.
     
    53
    Opäť je hra na moment prerušená. Po kontakte s Joshuom Kingom si totiž Olivier Giroud vyžiadal ošetrenie svojho boľavého členka.
     
    54
    Alex Iwobi roztiahol hru znovu doprava na Héctora Bellerína, dobrú prácu odviedol Nathan Aké.
     
    55
    Shkodran Mustafi sa tiež chcel zapojiť do ofenzívnej aktivity Arsenalu, no jeho prihrávka nenašla ani Alexa Oxladea-Chamberlaina, ani Héctora Bellerína.
     
    56
    Laurent Koscielny si musel dať pozor proti dobiedzajúcemu Joshuovi Kingovi a loptu odvracia len do autu.
    56. Callum Wilson (BTH)
     
    57
    Tak to je obrovská smola domácich! Centroval Joshua King, z asi 20 metrov pálil Harry Arter. Ten trafil Calluma Wilsona, od ktorého sa síce lopta odrazila za chrbát Petra Čecha, podľa názoru hlavného rozhodcu však Arter trafil Wilsona do ruky, a tak gól platiť nemôže.
     
    58
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Predsa len sa domáci dostávajú už do vedenia o tri góly! Celá akcia sa začala od Artura Boruca, Charlie Daniels jednoduchou prihrávkou našiel RYANA FRASERA, ktorý sa pohral s nedôrazným Héctorom Bellerínom a triafa medzi nohy Petra Čecha!
    58. Ryan Fraser (BTH) - 3:0
     
    59
    Iskričku nádeje pre Arsenal mohol vykresať Alexis Sánchez. Naroval si loptu na pravačku, no po dvojnásobnom teči mieri lopta opäť len na rohový kop.
     
    60
    Doslova tragický výkon Arsenalu pokračuje. Zo štandardky hostí totiž vznikol protiútok Bournemouthu, pri ktorom musel Shkodran Mustafi zastaviť Calluma Wilsona len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    61
    Junior Stanislas mieril pekne ponad múr, Petr Čech musel loptu boxovať na rohový kop!
     
    62
    V krátkom čase druhý rohový kop Bournemouthu, tentokrát to však The Cherries nevyšlo.
     
    63
    Obaja tréneri striedajú. V drese Bournemouthu už na ihrisku neuvidíme Joshuu Kinga, na ktorého miesto prichádza Andrew Surman.
     
    64
    Arsene Wenger dokonca pripravil dokonca dvojité striedanie. Z ihriska odchádzajú Alex Iwobi a Laurent Koscielny, ktorých nahrádzajú Lucas Peréz a Gabriel Paulista.
     
    66
    Ryan Fraser sa znova predral po ľavej strane a v čistej šanci ho skvelým defenzívnym zákorkom od lopty odstavil Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    67
    Ryan Fraser sa pri tomto výpade pravdepodobne zranil, a tak musí ihrisko opustiť. Na jeho miesto prichádza Adam Smith.
     
    68
    Znova to pre Bournemouth vyzeralo nádejne, no najskôr Callum Wilson zbytočne váhal so zakončením a následne sa nový muž na ihrisku Adam Smith zamotal do svojich kľučiek.
     
    69
    Hráči Arsenalu začínajú byť poriadne bezradní. Olivier Giroud nabil Aaronovi Ramseymu, no ten trafil len Harryho Artera.
     
    70
    Arsenal FC dal gól! Tak žeby z toho bola napokon predsa len dráma? Centroval Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud loptu nadvihol a ALEXIS SÁNCHEZ "rybičkou" namieril loptu k ľavej žrdi brány Artura Boruca.
    70. Alexis Sánchez (ARS) - 3:1
     
    72
    Bournemouth sa pravdepdobne už nebude snažiť veľa vymýšľať v ofenzíve a bude sa sústrediť najmä na defenzívu. Domáci sa po inkasovanom góle stiahli do defenzívnej "ulity" a čakajú, čo vymyslí súper.
     
    73
    Z približne 25 metrov napriahol Olivier Giroud, no Artura Boruca táto strela prekvapiť nemohla.
     
    74
    Shkodran Mustafi našiel v pokutovom území Alexisa Sáncheza, Čiľan sa chcel zbaviť Ryana Frasera, no loptu si spracoval rukou, a tak by jeho prípadný gól neplatil.
     
    75
    Arsenal FC dal gól! A už je to len o gól! The Gunners predviedli krásnu akciu na jeden dotyk po vzduchu, Olivier Giroud "sklepol" loptu na LUCASA PERÉZA, ktorý triafa skutočne parádne!
    75. Lucas (ARS) - 3:2
     
    77
    Tak v týchto chvíľach sú hráči Bournemouthu pod obrovským tlakom. Tentokrát mali The Cherries šťastie, že kolmica Alexisa Sáncheza na Nacha Monreala bola až príliš prudká.
     
    78
    Callum Wilson mohol vymyslieť zaujímavú príležitosť pre Bournemouth, Mustafimu však "jasličky" nenasadil.
     
    79
    Granit Xhaka hľadal vľavo Nacha Monreala, proti nemu ale dobre zasiahol Simon Francis.
     
    80
    Shkodran Mustafi dnes predviedol viacero nedovolených zákrokov a teraz mu to Michael Oliver všetko spočítal, keď mu po podkopnutí Calluma Wilsona udeľuje žltú kartu.
     
    81
    Dnes takmer neviditeľný Dan Gosling sa prebíjal po ľavej strane do pokutového územia, lopta mu však ušla mimo ihriska.
     
    82
    Dan Gosling síce nebol takmer celý zápas vidieť, no teraz mohol zasadiť definitívny klinec do rakvy Arsenalu! Bránu Petra Čecha však tesne netrafil!
     
    83
    Neuveriteľný priebeh zápasu na Vitality Stadium pokračuje! Bohužiaľ sa doňho zapojil aj Michael Oliver, ktorý skutočne veľmi prísne vylučuje domáceho kapitána SImona Francisa po jeho sklze proti Aaronovi Ramseymu.
    83. Simon Francis (BTH)
     
    84
    Hráči Bournemouthu ešte veľmi vehementne protestovali, Michael Oliver je však neoblomný a kapitán Čerešničiek už mieri pod sprchy.
     
    85
    Medzitým sa hráči Arsenalu dostali k ďalšiemu rohovému kopu, po ktorom sa v dobrej pozícii pred Arturom Borucom ocitol Olivier Giroud, no tomu nedovolil skórovať Adam Smith.
     
    86
    Tak to bola šanca! Alexis Sánchez sa dostáva do svojej správnej "prevádzkovej tepoty". Teraz Čiľan pekne nabil na volej Aaronovi Ramseymu, ktorý z otočky len veľmi tesne míňa pravú žrď domácej brány!
     
    87
    Arturovi Borucovi už nezostáva nič iné ako zdržiavať pri rozohrávke odkopu od vlastnej brány, za čo však brankár Bournemouthu vidí žltú kartu.
     
    88
    Shkodran Mustafi sa v druhom polčase objavuje v ofenzíve oveľa častejšie ako Héctor Bellerín. Tentoraz centroval na Nacha Monreala, no ten trafil len Stevea Cooka.
     
    89
    Alexis Sánchez sa veľmi pekne zbavil Ryana Frasera, do jeho centra na Oliviera Girouda sa však položil Nathan Aké.
     
    89
    Arsenal rozohrával ďalší rohový kop, no Granit Xhaka znova namieril len do náručia Artura Boruca.
     
    90
    Posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Callum Wilson, ktorého nahrádza druhý Smith na súpiske Bournemouthu – Brad Smith.
     
    90
    Nadstavovať sa bude až šesť minút!
     
    90+1
    Prvú minútu nadstavenia hráči Arsenalu prehajdákali kombináciou veľmi ďaleko od brány Artura Boruca.
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól! Tak to je fantastické futbalové predstavenie! Hosťom sa predsa len podarilo vyrovnať! Centroval, ak sa nemýlim, Héctor Bellerín, OLIVIER GIROUD bol síce opäť chrbtom k bráne domácich, no ako vieme už zo zápasu s Crystal Palace, to preňho nie je žiadny problém. Francúz tentokrát krásne pohladil loptu hlavičkou a Boruc bol bezmocný!
    90+2. Olivier Giroud (ARS) - 3:3
     
    90+4
    Bournemouth sa ale veľmi sympaticky nevzdáva. Harry Arter však z ťažkého uhla triafa len do Petra Čecha!
     
    90+5
    Nacho Monreal znova centroval, no tentokrát sa OIivier Giroud k lopte nedostal a navyše si Dan Gosling vypýtal útočný faul od Granita Xhaku.
     
    90+6
    Zápas sa už len dohráva. Loptu držia na svojich kopačkách hráči Arsenalu a tí budú vzhľadom na priebeh za bod z tohto duelu asi veľmi radi.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Tak na Vitality Stadium to bol skutočne fantastický zápas. Bournemouth síce viedol po prvom polčase už 2:0, navyše v 58. minúte pridal tretí gól domácich a zdalo sa byť vymaľované. Prišlo však zníženie Alexisa Sáncheza, veľmi prísne vylúčenie Simona Francisa, kontaktný gól Lucasa Peréza a napokon aj vyrovnávajúci presný zásah Oliviera Girouda. Jednoducho skvelé futbalové predstavenie! Pre dnešok je to odo mňa všetko, prajem vám dobrú noc! (22:43:15)

    Jakub Kocourek

    Góly: 16. Daniels, 21. C. Wilson (pen.), 58. Fraser – 70. Alexis Sánchez, 75. Lucas, 90+2. Giroud

    Karty:   44. S. Cook (BTH), 87. Boruc (BTH) – 31. Bellerín (ARS), 80. Mustafi (ARS)   83. Francis (BTH)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:12.
    AFC Bournemouth: Boruc – Francis (C), S. Cook, Aké, Daniels – Arter, Gosling – Stanislas, Fraser (67. A. Smith), J. King (63. Surman) – C. Wilson (90. B. Smith).
    Náhradníci: Federici – A. Smith, B. Smith, Mings, Surman, Ibe, Mousset.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C) (64. Gabriel), Monreal – Coquelin (28. Oxlade-Chamberlain), Xhaka – Ramsey, Alexis Sánchez, Iwobi (64. Lucas) – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Holding, Gabriel, Reine-Adélaïde, Oxlade-Chamberlain, Lucas, Maitland-Niles.

    Rozhodca: Michael Oliver