Bournemouth – Arsenal 3:3 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 1:2 (kon.) | Stoke City – Watford 2:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
3:3 (2:0)
Arsenal FC
Utorok 03.01.2017, 20:45 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tak na Vitality Stadium to bol skutočne fantastický zápas. Bournemouth síce viedol po prvom polčase už 2:0, navyše v 58. minúte pridal tretí gól domácich a zdalo sa byť vymaľované. Prišlo však zníženie Alexisa Sáncheza, veľmi prísne vylúčenie Simona Francisa, kontaktný gól Lucasa Peréza a napokon aj vyrovnávajúci presný zásah Oliviera Girouda. Jednoducho skvelé futbalové predstavenie! Pre dnešok je to odo mňa všetko, prajem vám dobrú noc! (22:43:15)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Zápas sa už len dohráva. Loptu držia na svojich kopačkách hráči Arsenalu a tí budú vzhľadom na priebeh za bod z tohto duelu asi veľmi radi.
     
    90+5
    Nacho Monreal znova centroval, no tentokrát sa OIivier Giroud k lopte nedostal a navyše si Dan Gosling vypýtal útočný faul od Granita Xhaku.
     
    90+4
    Bournemouth sa ale veľmi sympaticky nevzdáva. Harry Arter však z ťažkého uhla triafa len do Petra Čecha!
    90+2. Olivier Giroud (ARS) - 3:3
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól! Tak to je fantastické futbalové predstavenie! Hosťom sa predsa len podarilo vyrovnať! Centroval, ak sa nemýlim, Héctor Bellerín, OLIVIER GIROUD bol síce opäť chrbtom k bráne domácich, no ako vieme už zo zápasu s Crystal Palace, to preňho nie je žiadny problém. Francúz tentokrát krásne pohladil loptu hlavičkou a Boruc bol bezmocný!
     
    90+1
    Prvú minútu nadstavenia hráči Arsenalu prehajdákali kombináciou veľmi ďaleko od brány Artura Boruca.
     
    90
    Nadstavovať sa bude až šesť minút!
     
    90
    Posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Callum Wilson, ktorého nahrádza druhý Smith na súpiske Bournemouthu – Brad Smith.
     
    89
    Arsenal rozohrával ďalší rohový kop, no Granit Xhaka znova namieril len do náručia Artura Boruca.
     
    89
    Alexis Sánchez sa veľmi pekne zbavil Ryana Frasera, do jeho centra na Oliviera Girouda sa však položil Nathan Aké.
     
    88
    Shkodran Mustafi sa v druhom polčase objavuje v ofenzíve oveľa častejšie ako Héctor Bellerín. Tentoraz centroval na Nacha Monreala, no ten trafil len Stevea Cooka.
     
    87
    Arturovi Borucovi už nezostáva nič iné ako zdržiavať pri rozohrávke odkopu od vlastnej brány, za čo však brankár Bournemouthu vidí žltú kartu.
     
    86
    Tak to bola šanca! Alexis Sánchez sa dostáva do svojej správnej "prevádzkovej tepoty". Teraz Čiľan pekne nabil na volej Aaronovi Ramseymu, ktorý z otočky len veľmi tesne míňa pravú žrď domácej brány!
     
    85
    Medzitým sa hráči Arsenalu dostali k ďalšiemu rohovému kopu, po ktorom sa v dobrej pozícii pred Arturom Borucom ocitol Olivier Giroud, no tomu nedovolil skórovať Adam Smith.
     
    84
    Hráči Bournemouthu ešte veľmi vehementne protestovali, Michael Oliver je však neoblomný a kapitán Čerešničiek už mieri pod sprchy.
    83. Simon Francis (BTH)
     
    83
    Neuveriteľný priebeh zápasu na Vitality Stadium pokračuje! Bohužiaľ sa doňho zapojil aj Michael Oliver, ktorý skutočne veľmi prísne vylučuje domáceho kapitána SImona Francisa po jeho sklze proti Aaronovi Ramseymu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 16. Daniels, 21. C. Wilson (pen.), 58. Fraser – 70. Alexis Sánchez, 75. Lucas, 90+2. Giroud

    Karty:   44. S. Cook (BTH), 87. Boruc (BTH) – 31. Bellerín (ARS), 80. Mustafi (ARS)   83. Francis (BTH)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:12.
    AFC Bournemouth: Boruc – Francis (C), S. Cook, Aké, Daniels – Arter, Gosling – Stanislas, Fraser (67. A. Smith), J. King (63. Surman) – C. Wilson (90. B. Smith).
    Náhradníci: Federici – A. Smith, B. Smith, Mings, Surman, Ibe, Mousset.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C) (64. Gabriel), Monreal – Coquelin (28. Oxlade-Chamberlain), Xhaka – Ramsey, Alexis Sánchez, Iwobi (64. Lucas) – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Holding, Gabriel, Reine-Adélaïde, Oxlade-Chamberlain, Lucas, Maitland-Niles.

    Rozhodca: Michael Oliver