Zwolle – Utrecht 1:2 (kon.) | Arnhem – Jodan Boys 4:0 (kon.) | Alkmaar – Hendrik-Ido-Ambacht 2:0 (kon.)
Feyenoord – Den Haag 5:1 (kon.)
koniec
PEC Zwolle
1:2 (1:0)
FC Utrecht
cz Streda 14.12.2016, 18:30 • MAC³PARK Stadion (Zwolle) • Holandský pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemského poháru! Společně se dnes zaměříme na duel mezi PEC Zwolle a FC Utrecht. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    Zwolle si v cestě do osmifinále nizozemského poháru nejprve poradilo s Ermelo, na jehož půdě vyhrálo vysoko 4:1! V dalším kole narazilo Zwolle na Venlo, s kterým na domácí půdě celou dobu kontrolovalo vývoj utkání a nakonec vyhrálo 2:1!

    Zato Utrecht měl o dost těžší los! Ve svém úvodním vystoupení vyřadil Twente po vítězství 3:1! V dalším kole čekal na Utrecht ambiciózní Groningen, ale Utrecht znovu podal skvělý výkon a zvítězil 1:0!
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři spolu změřili síly v Eredivisie na začátku měsíce září. Na půdě Zwolle se tehdy urodila remíza 1:1!
     
    Úvodní sestavy:

    PEC Zwolle: van den Hart – Schenkeveld, Marcellis, van de Pavert, van Polen – Brama, Warmerdam – Menig, Holla, Thomas – Brock-Madsen
    Náhradníci: Hauptmeijer, Achahbar, Begois, Ehizibue, Evre, Kvída, Marinus, Mastour, Sandler, Saymak, Verdonk

    FC Utrecht: Jensen – Troupee, Leuwin, Janssen, van der Meer – Amrabat, van der Maarel, Ayoub – Kerk, Barazite, Živković
    Náhradníci: Conboy, Joosten, Klaiber, Koch,Ludwig, Nijhuis, Peterson, Rosheuvel, Rubin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahájili dnešní utkání výkopem. Zwolle se okamžitě hnalo na polovinu soupeře, ale obrana Utrechtu stačila zasáhnout.
     
    2
    Poprvé v utkání se k míči dostali také hosté. Utrecht se vydal do útoku, ale Barazite nepřesnou přihrávkou na levou stranu odevzdal míč soupeři.
     
    3
    Na přihrávku za domácí obranu si naběhl Kerk, jež odcentroval do pokutového území. K míči se prodral Živković, ale z ostrého úhlu trefil jen brankáře.
     
    4
    Utrecht je v úvodních minutách hodně aktivní. Hosté se nastěhovali na polovinu Zwolle. Obránce Troupee dobře napadal rozehrávku a vybojoval míč.
     
    5
    Na druhé straně sprintoval za prudkou přihrávkou do šestnáctky Brock-Madsen, ale Jensen vystartoval z brankové čáry a schoval balón do rukavic.
     
    6
    Domácí obránci se rozhodli uklidnit hru a nyní kombinují na své polovině. Zadáci Zwolle si vyměňují krátké přihrávky. Nikdo z hostů jejich akci neatakuje.
     
    7
    Do rychlého protiútoku sprintoval po pravé straně Thomas. Domácí záložník se však nechal vytlačit do ostrého úhlu a vybojoval jen autové vhazování.
     
    8
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! Schenkeveld si u autové čáry naběhl na parádní přihrávku za obranu, poslal prudkou pobídku do šestnáctky a osamocený NICOLAI BROCK-MADSEN dopravil míč do branky!
    8. Nicolai BROCK-MADSEN - 1:0
     
    10
    Zwolle pokračuje v aktivní hře i po vstřelení úvodní branky. Domácí celek se nadále tlačí k pokutovému území Utrechtu. Nyní z toho bude jen vhazování.
     
    11
    Utrecht měl k dispozici přímý kop. Na vysoký centr si na malém vápně naskočil stoper Leeuwin, jehož hlavička zády k brance minula zadní tyč.
     
    12
    Van Polen táhl atak Zwolle po levé straně hrací plochy. Krajní obránce chtěl přihrávkou vybídnout Brock-Madsena, ale druhý jmenovaný si nepotykal se zpracováním.
     
    13
    Barazite zkoušel štěstí individuálním způsobem. Hostující útočník si od levé postranní čáry navedl míč do středu hřiště, kde se však dopustil zbytečného faulu.
     
    14
    Thomas se na levé straně rozbíhal za vysokou přihrávkou, jenže domácí křídelník měl k míči o poznání delší vzdálenosti než obránce Utrechtu.
     
    15
    Barazite tentokrát uvolnil rozběhnutého van der Meera. Krajní obránce Utrechtu okamžitě odcentroval na zadní tyč, ale k hlavičce se neprodral nikdo v červeném.
     
    16
    Do hry se zapojil také brankář van der Hart. Domácí gólman obdržel malou domů a okamžitě poslal míč na pravou stranu. Hostům se zatím nedaří napadat rozehrávku Zwolle.
     
    17
    Van der Meer potáhl míč vpřed po levé straně hřiště, obešel jednoho ze soupeřů, nicméně přihrávkou do středu neoslovil nikoho v červeném.
     
    18
    Za dalším vysokým míčem do pokutového území Zwolle sprintoval Kerk, ale před hostujícím útočníkem sebral míč ze vzduchu brankář van der Hart.
     
    19
    Na druhé straně vystartoval z brankové čáry na malé vápno brankář Jensen. Hostující gólman sebral vysoký centr před dotírajícím Menigem.
     
    20
    Utrecht zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam vyrazil i brankář van der Hart, jež sebral míč do rukavic. Domácí příznivci jej ocenili potleskem.
     
    21
    Schenkeveld vystartoval po pravé straně za vysokou přihrávkou. Amrabat se ale stačil skvěle vrátit a nepustil nažhaveného soupeře k odcentrování.
     
    22
    Menig bojoval o míč na polovině hrací plochy, ale v jednom ze soubojů přišlápl soupeři nohu a dopustil se nedovoleného zákroku. Utrecht bude rozehrávat.
     
    23
    Na stadionu panuje od úvodní minuty fantastická atmosféra. Domácí příznivci ženou Zwolle vpřed pomocí hlasitého skandování.
     
    24
    Domácí obrana zatím hraje hodně obětavě. Marcellis se natlačil před napadajícího útočníka a nechal se faulovat. Zwolle bude rozehrávat.
     
    25
    Centrovaný míč z kopačky Schenkevelda se snesl na zadní tyč, kam si nabíhal van der Meer. Domácí stoper se k hlavičce přes zásah svého protějška neprobil.
     
    26
    Van der Hart hledal dlouhým výkopem Brock-Madsena. Autor dosud jediné branky se pustil do hlavičkového souboje, ale proti stoperům neměl nárok.
     
    27
    Zwolle v posledních minutách nikam nespěchá. Domácí fotbalisté se soustředí na držení míče a postupnou kombinací hledají skulinky v obraně Utrechtu.
     
    28
    Holla sice dostihl odražený míč na hrací ploše, nicméně naivní kličkou se dostal do složité pozice, odkud už nedokázal přesně přihrát.
     
    29
    Po delší době se k balónu prodrali také fotbalisté Utrechtu. Hosté však otočili hru směrem dozadu a míč se dostal až k Jensenovi. Domácí obrana může zůstat klidná.
     
    30
    Za přihrávkou do pokutového území se protlačil Kerk, který se chystal zakončovat, ale stoper Marcellis se mu vrhl pod nohy a zablokoval střelu.
     
    31
    Hostující stoper Janssen přihrál pád v pokutovém území a hlavní arbitr jej okamžitě odměňuje žlutou kartou.
     
    32
    Zwolle mělo k dispozici rohový kop. Do padajícího centru se z voleje opřel osamocený Brama, avšak jeho prudká střela trefila jednoho z obránců.
     
    33
    Barazite se rychlou kličkou do středu hřiště zbavil svého strážce, ale další z domácích obránců mu bez váhání odpálil míč daleko od nohy.
     
    34
    Domácí brankář si dal pořádně načas s odkopem od branky, což se vůbec nelíbilo hostujícímu trenérovi, který vyrazil až na hranici vyznačeného koridoru.
     
    35
    Zwolle zahrávalo další rohový kop. Centr od rohového praporku se tentokrát snesl na malé vápno, kde kraloval připravený stoper Janssen.
     
    36
    Tempo hry v posledních minutách hodně opadlo. Domácí hodně kouskují hru, a když se k míči propracují hosté, skončí jejich akce nepřesnou přihrávkou.
     
    37
    Zwolle zahrávalo další rohový kop. Do zakončení se na značce pokutového kopu tlačil Marcellis, před kterým stačil rybičkou odhlavičkovat míč Janssen.
     
    38
    Jensen dostal hodně nevydařenou malou domů. Hostující brankář musel přidat, aby stačil odkopnout míč před napadajícím útočníkem.
     
    39
    Menig si fantasticky zpracoval parádní oblouček za domácí obranu, jenže celou akci Zwolle zazdil zbytečnou a navíc nepřesnou přihrávkou pod sebe.
     
    40
    Menig svou chybu rychle odčinil. Domácí záložník se vydal napadat statickou rozehrávku Utrechtu a Janssen nepovedeným odkopem trefil právě Meniga.
     
    41
    Thomas se ve skluzu natáhl po dlouhé pobídce do pokutového území a přihrával míč pod sebe, kam naneštěstí pro Zwolle nenabíhal nikdo v modrém.
     
    42
    Schenkeveld centroval z pravé strany do šestnáctky. Jeho prudká pobídka těsně nad zemí prolétla kolem obránce, ale Holla přesto nedokázal zakončit.
     
    43
    Jensen musel podruhé během krátké chvíle vystartovat z brankové čáry, aby uhasil požár po svém spoluhráči. Hostující gólman stačil odkopnout malou domů před napadajícím Brock-Madsenem.
     
    44
    Další žlutá karta, tentokrát na straně domácího celku! Marcellis skolik k zemi Kerka a je zaslouženě odměněn.
     
    45
    Do nadějné pozice se z pravé strany řítil Menig, který se dostal před obránce, ale Janssen se na poslední chvíli vrátil a dobře načasovaným skluzem zamezil Menigovi ve střele.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla hodně bojovné utkání s velkou porcí nepřesností. Do kabin přesto odcházejí spokojenější domácí fotbalisté. Zwolle totiž využilo jedinou šanci prvního poločasu. Už po osmi minutách hry otevřel skóre přesnou střelou Brock-Madsen! Utrecht byl směrem kupředu bezzubý a ve druhé půli bude muset zlepšit svůj výkon.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop do druhého poločasu obstaral domácí celek. Zwolle se ihned hnalo do útoku, ale přihrávka na levou stranu byla hodně nepřesná.
     
    47
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází van der Meer, přichází Conboy.
     
    48
    Utrecht se v úvodu druhého poločasu snaží hrát s míčem. Hosté zatím kombinují pouze na své polovině a nemohou se prodrat přes dobře se pohybující obranu.
     
    49
    Na druhé straně se do hlavičkového souboje s Janssenem pustil domácí střelec Brock-Madsen. Stoper Utrechtu byl ale důraznější a odhlavičkoval míč do autu.
     
    50
    Kerk se prodral mezi domácí stopery a snažil se dohnat prudkou kolmici do vápna. Domácí brankář ale vystartoval z branky a byl u balónu jako první.
     
    51
    Na druhé straně zakončoval z pravé strany pokutového území Menig. Domácí záložník vypálil přímým nártem a jeho dělovka minula zadní tyč.
     
    52
    Velká šance Utrechtu! Domácí obrana srazila prudký centr jen k Barazitemu, který okamžitě zakončoval, jenže trefil jen obránce před sebou!
     
    53
    Z následného rohového kopu se Utrechtu nepodařilo ohrozit domácí branku. Van den Hart vyrazil na malé vápno a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    54
    Ayoub dohnal dlouhou přihrávku po pravé straně, nicméně jeho následný centr do pokutového území nenašel nikoho v červeném dresu. Utrecht však hraje o mnoho lépe.
     
    55
    Na druhé straně se do šestnáctky dral agilní Holla. Domácí záložník postupoval do vápna z levé strany, avšak na jeho hranici narazil na obránce.
     
    56
    Thomas si sice zpracoval vysokou přihrávku do pokutového území, ale špatným zpracování se vytlačil mimo ideální střelecký úhel.
     
    57
    Obrovská šance Zwolle! Menig napřáhl z hranice pokutového území ke střele levačkou, ale jeho dělovka se zastavila na tyči hostující branky!
     
    58
    Mohlo být vyrovnáno! Střídající Conboy se v pokutovém území natahoval po parádním centru, ale ve skluzu umístil míč jen do rukavic domácího brankáře!
    58. Šance Utrechtu na vyrovnání
     
    59
    Utrecht v posledních minutách přepnul na vyšší rychlostní stupeň a obrana Zwolle má plné nohy práce. Domácí zadáci si nemohou oddechnout.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Zwolle stále drží těsný náskok. Utrecht však hodně zpřesnil svou kombinaci a tlačí se do pokutového území.
     
    61
    Domácí zadáci po delší době vybojovali míč na své kopačky a nyní kombinují na polovině hrací plochy. Nikdo z fotbalistů Utrechtu jejich rozehrávku neatakuje.
     
    62
    Hosté už jsou opět u míče. Do akce Utrechtu se zapojil také brankář Jensen, který nakopl míč na polovinu Zwolle. V hlavičkovém souboji však uspěl Marcellis.
     
    63
    Po delší době se probudili také domácí fanoušci. Příznivci Zwolle nyní ženou své oblíbence zpět skandováním hlasitých chorálů.
     
    64
    Leeuwin si nepřidělával zbytečné komplikace a bez váhání odkopl padající míč daleko od branky Utrechtu. Jeho odkop sebrali zadáci Zwolle.
     
    65
    Žlutou kartu dostává van de Pavert (PEC Zwolle).
     
    66
    Hosté zahrávali přímý kop. Exekuce se ujal Ayoub. Záložník Utrechtu vyslal střílený centr, na který nedosáhl nikdo v červeném a van den Hart si připsal snadný zákrok.
     
    67
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Holla, přichází Saymak.
     
    68
    Další obrovská možnost Utrechtu! Kerk si naběhl na přihrávku za obranu, vypálil z hranice pokutového území a domácí brankář pěkným zákrokem vytěsnil střelu na roh!
     
    69
    Troupee ostrým skluzem zastavil rozvíjející se akci domácího celku a může být rád, že neuviděl žlutou kartu. Zwolle však bude zahrávat přímý kop.
     
    70
    Z něj se ale domácímu celku nepodařilo ohrozit Jensenovu svatyni. Obránci Utrechtu byli připravení a vyhlavičkovali míč ze šestnáctky.
     
    71
    Barazite si na hranici pokutového území zasekl míč okolo soupeře, srovnal si míč na levačku, jenže rána mu nesedla a van den Hart neměl se slabým projektilem moc práce.
     
    72
    Na domácí straně je k vidění rostoucí počet chyb ve středu hrací plochy. Domácí záložníci by měli zpřesnit hru. Utrecht by těchto chyb mohl využít.
     
    73
    Ayoub si hledal prostor ke střele na hranici pokutového území. Fotbalista Utrechtu udělal snad čtyři zasekávačky, jenže nakonec trefil jen Marcellise.
     
    74
    Hra je přerušena. Jeden z domácích fotbalistů zůstává sedět na hrací ploše a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    75
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Thomas, přichází Ehzibue.
     
    77
    Utrecht stále dotírá na obranu domácího Zwolle, ale hosté se ne a ne dostat do střelecké pozice. Obrana Zwolle zatím pracuje na podtrženou jedničku.
     
    78
    Troupee operoval s míčem na pravé straně. Krajní obránce Utrechtu si ale netroufl na odcentrování a raději předal míč kolegům z obrany.
     
    79
    Domácí v posledních minutách spoléhají hlavně na rychlé protiútoky. Další z nich vedl po pravé straně Menig, ale k centru se neprobil.
     
    81
    Na míč si po delší době sáhl také hostující brankář Jensen. Strážce svatyně Utrechtu však pouze sebral malou domů a ihned rozehrál.
     
    82
    Utrecht právě vstřelil branku!
    A pozor! Přeci jen máme vyrovnáno! Centr z pravé strany přizvedl domácí stoper Marcellis nechtěně na zadní tyč, kam si naběhl KEVIN CONBOY a hlavou vyrovnal na 1:1!
    82. Kevin CONBOY - 1:1
     
    84
    Hosté jsou po vstřelení vyrovnávací branky pořádně nabuzení a nadále se tlačí do pokutového území domácích. Utrecht chce strhnout vedení na svou stranu.
     
    85
    Hostující brankář Jensen sebral další vysoký nákop a okamžitě rozehrál míč zpět do hry. Utrecht může rozvinout další útok.
     
    86
    Zwolle se přeci jen poněkud podařilo otupit rostoucí tlak Utrechtu. Domácí nyní drží míč na polovině hrací plochy a kombinují.
     
    87
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Troupee, přichází Koch.
     
    88
    Hosté zahrávali rohový kop. Na centr si v pokutovém území naskočil jeden ze stoperů Utrechtu, ale v těžké pozici zakončil nepřesně.
     
    89
    Na druhé straně zkoušel štěstí zpoza hranice pokutového území střídající Ehizibue. Rána nováčka na hřišti měla dobré parametry a jen těsně minula branku.
     
    90
    Van den Hart vystartoval z brankové čáry na hranici pokutového území, kde stačil odkopnout míč před sprintujícím Živkovićem.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    A pozor! Pokutový kop pro Utrecht! Marcellis srazil k zemi jednoho ze soupeřů a je smutným hrdinou utkání!
     
    90+3
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Utrecht postupuje do další fáze! Míč si na značku pokutového kopu postavil RICHAIRO ŽIVKOVIĆ a nechytatelnou střelou rozhodl o výhře Utrechtu!
    90+3. Richairo ŽIVKOVIĆ - 1:2
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Utrecht dokázal otočit takřka ztracené utkání a postupuje do čtvrtfinále! Zwolle přitom vlétlo do utkání jako velká voda a už od osmé minuty vedlo zásluhou Brock-Madsena! Poté se hrálo hodně bojovně a na šance se čekalo do druhého poločasu. V něm Utrecht vylepšil svůj výkon a vytvořil si šance. Domácí obrana však dlouho odolávala a Menig dokonce mohl přidat pojistku. Jeho rána však skončila na tyči! Deset minut před koncem rozehrál svou nešťastnou roli stoper Marcellis, který přizvedl míč ke Conboyovi a ten vyrovnal! Domácí stoper navíc ve druhé minutě nastavení zavinil pokutový kop a Živković rozhodl o výhře Utrechtu!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne. (20:25:16)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 8. Brock-Madsen – 82. Conboy, 90+3. Živković (pen.)

    Karty:   44. Marcellis (ZWO), 65. van de Pavert (ZWO) – 31. Janssen (UTR)


    PEC Zwolle: van den Hart – Schenkeveld, Marcellis, van de Pavert, van Polen – Brama, Warmerdam (80. Marinus) – Menig, Holla (67. Saymak), Thomas (75. Ehzibue) – Brock-Madsen
    Náhradníci: Hauptmeijer, Achahbar, Begois, Ehizibue, Evre, Kvída, Marinus, Mastour, Sandler, Saymak, Verdonk

    FC Utrecht: Jensen – Troupee (87. Kleiber), Leuwin, Janssen, van der Meer (47. Conboy) – Amrabat, van der Maarel, Ayoub – Kerk, Barazite, Živković
    Náhradníci: Conboy, Joosten, Klaiber, Koch,Ludwig, Nijhuis, Peterson, Rosheuvel, Rubin