Zwolle – Utrecht 1:2 (kon.) | Arnhem – Jodan Boys 4:0 (kon.) | Alkmaar – Hendrik-Ido-Ambacht 2:0 (kon.)
Feyenoord – Den Haag 5:1 (kon.)
koniec
PEC Zwolle
1:2 (1:0)
FC Utrecht
cz Streda 14.12.2016, 18:30 • MAC³PARK Stadion (Zwolle) • Holandský pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne. (20:25:16)
     
    Je hotovo! Utrecht dokázal otočit takřka ztracené utkání a postupuje do čtvrtfinále! Zwolle přitom vlétlo do utkání jako velká voda a už od osmé minuty vedlo zásluhou Brock-Madsena! Poté se hrálo hodně bojovně a na šance se čekalo do druhého poločasu. V něm Utrecht vylepšil svůj výkon a vytvořil si šance. Domácí obrana však dlouho odolávala a Menig dokonce mohl přidat pojistku. Jeho rána však skončila na tyči! Deset minut před koncem rozehrál svou nešťastnou roli stoper Marcellis, který přizvedl míč ke Conboyovi a ten vyrovnal! Domácí stoper navíc ve druhé minutě nastavení zavinil pokutový kop a Živković rozhodl o výhře Utrechtu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Richairo ŽIVKOVIĆ - 1:2
     
    90+3
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Utrecht postupuje do další fáze! Míč si na značku pokutového kopu postavil RICHAIRO ŽIVKOVIĆ a nechytatelnou střelou rozhodl o výhře Utrechtu!
     
    90+2
    A pozor! Pokutový kop pro Utrecht! Marcellis srazil k zemi jednoho ze soupeřů a je smutným hrdinou utkání!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Van den Hart vystartoval z brankové čáry na hranici pokutového území, kde stačil odkopnout míč před sprintujícím Živkovićem.
     
    89
    Na druhé straně zkoušel štěstí zpoza hranice pokutového území střídající Ehizibue. Rána nováčka na hřišti měla dobré parametry a jen těsně minula branku.
     
    88
    Hosté zahrávali rohový kop. Na centr si v pokutovém území naskočil jeden ze stoperů Utrechtu, ale v těžké pozici zakončil nepřesně.
     
    87
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Troupee, přichází Koch.
     
    86
    Zwolle se přeci jen poněkud podařilo otupit rostoucí tlak Utrechtu. Domácí nyní drží míč na polovině hrací plochy a kombinují.
     
    85
    Hostující brankář Jensen sebral další vysoký nákop a okamžitě rozehrál míč zpět do hry. Utrecht může rozvinout další útok.
     
    84
    Hosté jsou po vstřelení vyrovnávací branky pořádně nabuzení a nadále se tlačí do pokutového území domácích. Utrecht chce strhnout vedení na svou stranu.
    82. Kevin CONBOY - 1:1
     
    82
    Utrecht právě vstřelil branku!
    A pozor! Přeci jen máme vyrovnáno! Centr z pravé strany přizvedl domácí stoper Marcellis nechtěně na zadní tyč, kam si naběhl KEVIN CONBOY a hlavou vyrovnal na 1:1!
     
    81
    Na míč si po delší době sáhl také hostující brankář Jensen. Strážce svatyně Utrechtu však pouze sebral malou domů a ihned rozehrál.
     
    79
    Domácí v posledních minutách spoléhají hlavně na rychlé protiútoky. Další z nich vedl po pravé straně Menig, ale k centru se neprobil.
     
    78
    Troupee operoval s míčem na pravé straně. Krajní obránce Utrechtu si ale netroufl na odcentrování a raději předal míč kolegům z obrany.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 8. Brock-Madsen – 82. Conboy, 90+3. Živković (pen.)

    Karty:   44. Marcellis (ZWO), 65. van de Pavert (ZWO) – 31. Janssen (UTR)


    PEC Zwolle: van den Hart – Schenkeveld, Marcellis, van de Pavert, van Polen – Brama, Warmerdam (80. Marinus) – Menig, Holla (67. Saymak), Thomas (75. Ehzibue) – Brock-Madsen
    Náhradníci: Hauptmeijer, Achahbar, Begois, Ehizibue, Evre, Kvída, Marinus, Mastour, Sandler, Saymak, Verdonk

    FC Utrecht: Jensen – Troupee (87. Kleiber), Leuwin, Janssen, van der Meer (47. Conboy) – Amrabat, van der Maarel, Ayoub – Kerk, Barazite, Živković
    Náhradníci: Conboy, Joosten, Klaiber, Koch,Ludwig, Nijhuis, Peterson, Rosheuvel, Rubin