Sunderland – Chelsea 0:1 (kon.) | West Ham – Burnley 1:0 (kon.) | Middlesbrough – Liverpool 0:3 (kon.)
West Bromwich – Swansea 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Manchester United 1:2 (kon.) | Manchester City – Watford 2:0 (kon.)
Stoke City – Southampton 0:0 (kon.) | Tottenham – Hull City 3:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:0 (1:0)
Hull City AFC
Streda 14.12.2016, 21:00 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tottenham dnes predviedol veľmi dobrý výkon proti bezzubému Hullu a po troch góloch získava tri plne zaslúžené body. Eriksen dal dva góly, hattrick mal na dosah. Posledný presný zásah pridal Sissoko. (22:53:10)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte jeden Walkerov center, pre Sona nepresný, ale pomaly sa blíži záverečný hvizd, ktorý ukončí jednoznačné stretnutie.
     
    90+1
    Tentoraz to ale Eriksenovi nevyšlo, keďže trafil iba pred sebou stojaci múr. Po zrazenej strele napriahol Winks, mladík gól nezaznamenal len o niekoľko centimetrov.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Ryan Mason fauluje tesne pred šestnástkou svojho bývalého spoluhráča Eriksena, takže tu bude ďalšia šanca na hattrick pre dánskeho záložníka, ktorý si už stavia loptu.
     
    87
    Duel sa už iba dohráva. Všetkým je jasné, ako to dnes dopadne, takže nie je náhoda, že tímy sa chcú hlavne nezraniť.
     
    85
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sissoko, prichádza Joshua Onomah.
     
    84
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Robert Snodgrass, prichádza Jarrod Bowen.
     
    82
    Diomandé sa cez dvoch obrancov takmer dostal zoči-voči Llorisovi, nakoniec mu to nevyšlo. Spurs prešli dopredu, kde hru upokojili.
     
    80
    Ďalší pokus Eriksena o hattrick. Prudká strela ľavačkou z hranice šestnástky sa síce za Marshalla dostala, ale iba o niekoľko centimetrov a tak ju gólman dokázal pokryť.
     
    79
    Hull sa po treťom inkasovanom góle tlačí na polovicu súpera, ale vôbec sa mu tam nedarí s loptou vymyslieť nič poriadne a tak jeho akcie úspechom nekončia.
     
    76
    Son vo svojej prvej akcii neuspel, natoľko toľko kľučkoval, až sa ukľučkoval a loptu mu hostia odobrali. Domáci ju rýchlo získali a nikam sa neponáhľajú.
     
    75
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Son Heung-min.
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Jake Livermore, prichádza David Meyler.
    73. Victor Wanyama (TOT) - 3:0
     
    73
    Tottenham dal gól!
    Eriksen zaútočil na hattrick úžasnou strelou pod brvno brány, ale Marshall vytiahol úžasný zákrok. Nanešťastie pre neho sa lopta od žrdi odrazila a pred prázdnou bránou bol voľný VICTOR WANYAMA.
     
    72
    Danny Rose síce loptu po zlej prihrávke stratil, ale vybojoval priamy kop z dobrej pozície tesne pred šestnástkou. Fauloval kapitán Hullu a bývalý Tottenhamu – Michael Dawson.
     
    71
    Walker sa vedľa šestnástky až príliš jednoducho dostal cez Robertsona k prudkému centru, no ten nikoho zo spoluhráčov v šestnástke nenašiel. Následná strela Sissoka bola zrazená a končí mimo troch žrdí.

    Matej Kubove

    Góly: 14. Eriksen, 63. Eriksen, 73. Wanyama

    Karty:   18. Maguire (HLL), 59. Davies (HLL)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Wanyama – Moussa Sissoko (85. Onomah), Alli (62. Winks), Eriksen – Kane (75. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Davies, Trippier, N'Koudou, Winks, Son Heung-min, Onomah.

    Hull City AFC: Marshall – Maguire, M. Dawson (C), Davies – Elmohamady, Livermore (75. Meyler), Huddlestone, Clucas (66. R. Mason), Robertson – Snodgrass (84. Bowen) – Diomandé.
    Náhradníci: Jakupović – Henriksen, R. Mason, Meyler, Weir, Maloney, Bowen.