Sunderland – Chelsea 0:1 (kon.) | West Ham – Burnley 1:0 (kon.) | Middlesbrough – Liverpool 0:3 (kon.)
West Bromwich – Swansea 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Manchester United 1:2 (kon.) | Manchester City – Watford 2:0 (kon.)
Stoke City – Southampton 0:0 (kon.) | Tottenham – Hull City 3:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:0 (1:0)
Hull City AFC
Streda 14.12.2016, 21:00 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Tottenham Hotspur

    "Kohúti" začínajú pomaly strácať kontakt s úplným čelom tabuľky, ale sezóna je ešte dlhá a pred nami rozhodujúca časť, hlavne v Anglicku – Vianoce. Spurs čakajú dva domáce duely v priebehu štyroch dní proti tímom, ktoré by mal poraziť. Po Hulle príde aj Burnley. Proti "tigrov" to ale nebude vôbec jednoduché. Zverenci Mauricia Pellegrina chcú odčiniť zaváhanie na Old Trafforde, kde prehrali 0:1 a to znamená, že "Red Devils" už na piaty celok Premier League strácajú iba tri body. Rovnaký počet ale chýba samotnému Tottenhamu na štvrtý Manchester City.

    Najlepším ligovým strelcom je kto iný, než sedemgólový Harry Kane. Kórejčan Son má gólov päť, tri dali Eriksen s Allim.

    V prospech domáceho celku hrá aj vzájomná bilancia. Z deviatich zápasov prišlo až sedem výhier Spurs, jedna remíza a jediná výhra Hullu.

    V pondelok sa londýnsky celok dozvedel taktiež aj súpera v 16-finále Európskej ligy, ktorým bude belgický Gent.

    Hull City AFC

    Záchranárske práce a to v plnom rozsahu sa týkajú aj "tigrov". Po úžasnom úvode sezóny, kedy prišla výhru nad Leicesterom aj Swansea, klub vyhral iba jediný duel z ostatných trinástich kôl. Bolo to so Southamptonom. Remízy boli taktiež tri a až deväť prehier. Všetko dokopy to činí iba dvanásť bodov dvanásť bodov. Horšie je na tom už len Sunderland. Na druhej sa ale Hull prebojoval už do semifinále Ligového poháru. Postupne porazil Exeter, Stoke, Bristol a Newcastle United. 10.januára ich však čaká prvý z dvojzápasu s Manchestrom United.

    Najlepší strelcom je záložník Robert Snodgrass s piatimi presnými zásahmi čo je takmer tretina pri druhej najhoršej ofenzíve ligy. Po dva dali stopér Michael Dawson, bývalý dlhoročný hráč práve Tottenhamu a Adama Diomadé.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Wanyama – Moussa Sissoko, Alli, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Davies, Trippier, N'Koudou, Winks, Son Heung-min, Onomah.

    Hull City AFC: Marshall – Odubajo, M. Dawson (C), Davies – Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Clucas, Robertson – Snodgrass – Diomandé.
    Náhradníci: Jakupović – Henriksen, R. Mason, Meyler, Weir, Maloney, Bowen..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci mali rozohrávku a od stopérov sa pomaly snažia posúvať sa vpred. Po pravej strane to skúsil prihrávkou Walker, ale Dier následne fauloval.
     
    2
    Dele Alli sa dostal do streleckej pozície spoza šestnástky, keďže Spurs prešli do rýchlej kontry, no tvrdou ranou trafil pred sebou stojaceho Robertsona.
     
    4
    Hull sa nasťahoval pred šestnástku Llorisa, kde si však loptu iba posúva a aktívni hráči domáceho celku dokážu ťažisko hry posúvať stále ďalej od svojej brány.
     
    6
    Moussa Sissoko sa v tejto sezóne hľadá a rovnako zatiaľ hľadá aj bránu Marshalla, ktorého zrazenou strelou cez obrancu nedokázal ohroziť.
     
    8
    Eriksen doviezol loptu po pravej strane až k hranici šestnástky, kde odcentroval po zemi do druhej vlny, no pred Allim zasiahol vracajúci sa Huddlestone. Následná strela Sissoka bránu opäť o niekoľko čísel minula.
     
    10
    Zatiaľ je to viac boj o stred poľa, ako futbalové predstavenie. Domáci nejaké zakončenia mali, ale ako poriadne sa nazvať nedajú. Dúfajme, že sa tempo a hra bude postupne zlepšovať.
     
    11
    Narážačková kombinácia pred šestnástkou Hullu domácim nevyšla, pretože Alli dostal neočakávanú prihrávku z prvej sa lopta mu ušla k Marshallovi.
     
    12
    Napádanie rozohrávky Hullu priniesol pre Spurs zisk lopty, keďže tá po nákope zo stredu poľa skončila presne v rukaviciach Llorisa.
     
    14
    Tottenham dal gól!
    Krásny presný zásah vytvoril Danny Rose akciou po ľavej strane. Dostal sa za obranu po skvelom pase, v šestnástke vycvičil Elmohamadyho a pripravil pozíciu ako na podnose pre CHRISTIANA ERIKSENA. Ten tvrdou ranou spred malého vápna pod brvno Marshallovi šancu nedal.
    14. Christian Eriksen (TOT) - 1:0
     
    15
    Vyskúšal to aj Alli. Naviezol si loptu pred šestnástku a vystrelil tesne nad zemou k bližšej žrdi, no Marshall bol tentoraz na mieste včas.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Harry Maguire (Hull City AFC).
     
    19
    Eriksen po faule od Maguireho rozohral priamy kop spred šestnástky, ale trafil iba múr a jeho následná strela končí veľmi ďaleko od brány súpera.
     
    20
    Domáci celok je veľmi aktívny a to hosťom robí veľké problémy. Rose sa teraz dostal cez dvoch obrancov Hullu až do šestnástky, kde síce loptu stratil, ale dnes hrá veľmi dobre.
     
    21
    Lloris na hranici šestnástky odvracal loptu pred Clucasom. Francúz ju poslal hlavou za čiaru. Hráči v pruhovanom následne nevymysleli vôbec nič.
     
    23
    Ďalší ofenzívny faul, tentoraz sa previnil Robertson, ktorý sa zatiaľ k svojim ofenzívnym výpadom na ľavej strane absolútne nedostáva.
     
    25
    Wanyama pokazil kontru svojho tímu, keďže dostal prihrávku do behu, ale pred šestnástkou sa otáčal a navyše zle prihral. Dopredu tak prešli hostia, ale oni poriadne nezakončili. Livermore strieľal z uhlu a iba do miest, kde bol Lloris.
     
    27
    Wanyama loptu získal, nepresne rozohral, čiže stratil, avšak hneď riskantným, no čistým sklzom vybojoval späť. Situácia, ktorá najlepšie deklaruje jeho výkon. Tento Keňan dnes hrá smerom dozadu veľmi dobre, ako vždy, dopredu mu to viazne.
     
    29
    Rozohrávka Elmohamadyho bola priam hrozná. Zo stredu poľa sa pokúsil o nákop pre Diomandého, ktorý sa ale nachádzal úplne inde a tak našiel len Llorisa.
     
    30
    Alli sa k narážačke od Kanea nedostal a v konečnom dôsledku by to aj tak bolo zbytočné, pretože mladý anglický záložník nabiehal z ofsajdu.
     
    31
    Clucas v súboji jeden na jedného proti Walkerovi nepochodil. Krajný bek skúsene loptu pustil za čiaru a získal pre svoj tím aspoň aut.
     
    32
    Diomandé si nabiehal na Clucasov center, avšak v súboji s Roseom stratil rovnováhu a bez faulu spadol na trávnik. Držal si síce členok, ale bude v poriadku.
     
    33
    Livermore vyslal zaujímavú technickú strelu z hranice šestnástky, ktorá spravila pekný poloblúk, lenže jej problém bol, že skončila v rukaviciach Llorisa.
    33. Jake Livermore (HLL)
     
    34
    Harry Kane loptu pri postrannej čiare získal, sám ju odviezol pred šestnástku a pokusom k bližšej žrdi sa snažil ohroziť Marshalla, no bránu minul.
     
    36
    Už to vyzeralo, že Eriksen bude môcť zakončovať takmer sám pred Marshallom, ale skvele sa tam nakoniec postavil Maguire, ktorý donútil Dána spraviť kľučku do strany. Následne si domáci fanúšikovia pýtali penaltu za ruku práve Maguireho, ale ich želanie vypočuté nebolo.
     
    37
    Dele Alli zostal absolútne sám v šestnástke, keďže na dlhý pas nezareagoval Maguire, ale kým si domáci futbalista stihol loptu spracovať, zišli sa k nemu dva dresy súpera. Napriek tomu musel Marshall pri bližšej žrdi vytiahnuť skvelý zákrok.
    37. Dele Alli (TOT)
     
    38
    Hráči Spurs svoju kombináciu pred pokutovým územím súpera prehnali a tak sa im nepodarilo zakončiť. Wanyama prihrával dozadu, odkiaľ si nabehol Rose, avšak strelou z diaľky svätyňu Hullu neohrozil.
     
    40
    Sissoko sa dostal do šestnástky, kde loptu prestrčil na hranicu malého vápna, ale pred Kaneom odkopol Dawson. Livermore vpredu Diomandého nenašiel, lopta okamžite prichádza späť na kopačky domácich.
     
    41
    Úžasné, čo predviedol stopér Vertonghen! Belgický stopér si to zo stredu poľa nasmeroval až do šestnástky cez niekoľko hráčov. Už keď bol dnu, loptu mu na malom mieste nevedelo zobrať asi šesť súperov. Dokonca aj vypálil, ale pod nohy mu spadol Dawson.
     
    43
    Spurs sa snažia v závere pridať ešte jeden presný zásah, ale zatiaľ sa im to nedarí. Aj keď hrajú veľmi dobre, bolo by trošku zlepšiť finálnu fázu akcií.
     
    44
    Sissoko sa na krídle predral cez protihráča, odcentroval na hranicu malého vápna, kde sa však lopta od Kanea iba odrazila k Marshallovi. Anglický útočník bol ako keby prekvapený, že ho Francúz našiel.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+2
    Hull dostal v závere ešte jeden priamy kop, ale Snodgrassov center hľadajúci Diomandého skončil pri Llorisovi.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci boli v úvodnom dejstve jednoznačne aktívnejším celkom a mali šancí na viac gólov, ako jeden, ktorý dal v 14.minúte Eriksen.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Walkerov sklz vo vlastnej šestnástky bol vo veľmi nebezpečnej pozícii, no Angličan Robertsona netrafil a tak sa penalta nepíska.
     
    48
    Druhé dejstvo sa postupne rozbieha a do prvej šance sa chcel dostať Sissoko, ktorý naviezol loptu z krídla do streleckej parkety, ale trafil iba súpera pred sebou.
     
    49
    Wanyama si nabehol z druhej vlny a vystrelil po zemi a nie príliš dôrazne. Navyše do stredu brány, takže Marshall nemal problém.
     
    51
    Maguire sa nejakým spôsobom dostal na krídlo a to chcel využiť na gólovú prihrávku za obranu Tottenhamu, lenže Diomandé sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    54
    Sissoko odovzdal loptu v strede poľa Dierovi a nabehol si na krídlo, kde aj dostal prihrávku, ale zastavil ho Huddlestone. Napriek tomu po faule na Alliho Spurs pokračujú ďalej a Eriksen získal roh.
     
    55
    Nízky center sa hosťom podarilo dostať do bezpečia a takmer aj zahroziť, lenže nákop Snodgrassa pred šestnástku súpera prečítal a odkopol Lloris.
     
    57
    Wanyamovi tvrdosť pocítil Snodgrass na svojom členku, bude však v poriadku a môže rozohrávať priamy kop.
     
    58
    Centrovaná lopta škótskeho tvorcu hry však najlepšia nebola, keďže nízky pas biele dresy dostali preč z okolia pokutového územia.
     
    59
    Kane si prebral loptu chrbtom k bráne, ale veľmi rýchlo si ju hodil na ľavačku a prudkým obstrelom mieril k žrdi. Svoju hlavu však nebojácne do rany vložil Dawson.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Curtis Davies (Hull City AFC).
     
    60
    Po rohu spadol na hranici šestnástky Eriksen, ktorý chcel spoločne s fanúšikmi penaltu za každú cenu, no tá sa nepískala. Kontra Hullu tak takmer skončila gólom. Prvá strela od Livermora z dobrej pozície bola zrazená obrancov a tá následná zmarená úžasným zákrokom Llorisa. Angličan si môže spytovať svedomie, že toto nedal.
    60. Jake Livermore (HLL)
     
    62
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Harry Winks.
     
    63
    Tottenham dal gól!
    Druhý gól tohto dánskeho tvorcu hry a znova mu ho ako na podnose pripravil krajný obranca, tentoraz Kyle Walker, ktorý vnikol po skvelom pase na hranicu šestnástky do nej. CHRISTIAN ERIKSEN úplne voľný pred prázdnou bránou iba nastavil nohu.
    63. Christian Eriksen (TOT) - 2:0
     
    65
    Gól by dal rád aj samotný Kyle Walker a tak napriahol z nejakých 20-25 metrov. Jeho prudká rana letela tesne nad zemou a pred Marshallom ešte skončila, ale škótsky brankár to nakoniec zvládol.
    65. Kyle Walker (TOT)
     
    66
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Sam Clucas, prichádza Ryan Mason.
     
    69
    Harry Kane dostal peknú kolmicu od Alliho do šestnástky, avšak tam mu loptu okamžite odobral Maguire. Napriek tomu Spurs pokračovali v ofenzíve a získali roh.
     
    70
    Nízky center opäť neprešiel a to isté sa dá povedať aj o následnej strele Rosea z druhej vlny. Hull sa ubránil len vďaka odkopu.
     
    71
    Walker sa vedľa šestnástky až príliš jednoducho dostal cez Robertsona k prudkému centru, no ten nikoho zo spoluhráčov v šestnástke nenašiel. Následná strela Sissoka bola zrazená a končí mimo troch žrdí.
     
    72
    Danny Rose síce loptu po zlej prihrávke stratil, ale vybojoval priamy kop z dobrej pozície tesne pred šestnástkou. Fauloval kapitán Hullu a bývalý Tottenhamu – Michael Dawson.
     
    73
    Tottenham dal gól!
    Eriksen zaútočil na hattrick úžasnou strelou pod brvno brány, ale Marshall vytiahol úžasný zákrok. Nanešťastie pre neho sa lopta od žrdi odrazila a pred prázdnou bránou bol voľný VICTOR WANYAMA.
    73. Victor Wanyama (TOT) - 3:0
     
    75
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Son Heung-min.
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Jake Livermore, prichádza David Meyler.
     
    76
    Son vo svojej prvej akcii neuspel, natoľko toľko kľučkoval, až sa ukľučkoval a loptu mu hostia odobrali. Domáci ju rýchlo získali a nikam sa neponáhľajú.
     
    79
    Hull sa po treťom inkasovanom góle tlačí na polovicu súpera, ale vôbec sa mu tam nedarí s loptou vymyslieť nič poriadne a tak jeho akcie úspechom nekončia.
     
    80
    Ďalší pokus Eriksena o hattrick. Prudká strela ľavačkou z hranice šestnástky sa síce za Marshalla dostala, ale iba o niekoľko centimetrov a tak ju gólman dokázal pokryť.
     
    82
    Diomandé sa cez dvoch obrancov takmer dostal zoči-voči Llorisovi, nakoniec mu to nevyšlo. Spurs prešli dopredu, kde hru upokojili.
     
    84
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Robert Snodgrass, prichádza Jarrod Bowen.
     
    85
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sissoko, prichádza Joshua Onomah.
     
    87
    Duel sa už iba dohráva. Všetkým je jasné, ako to dnes dopadne, takže nie je náhoda, že tímy sa chcú hlavne nezraniť.
     
    89
    Ryan Mason fauluje tesne pred šestnástkou svojho bývalého spoluhráča Eriksena, takže tu bude ďalšia šanca na hattrick pre dánskeho záložníka, ktorý si už stavia loptu.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Tentoraz to ale Eriksenovi nevyšlo, keďže trafil iba pred sebou stojaci múr. Po zrazenej strele napriahol Winks, mladík gól nezaznamenal len o niekoľko centimetrov.
     
    90+3
    Ešte jeden Walkerov center, pre Sona nepresný, ale pomaly sa blíži záverečný hvizd, ktorý ukončí jednoznačné stretnutie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Tottenham dnes predviedol veľmi dobrý výkon proti bezzubému Hullu a po troch góloch získava tri plne zaslúžené body. Eriksen dal dva góly, hattrick mal na dosah. Posledný presný zásah pridal Sissoko. (22:53:10)

    Matej Kubove

    Góly: 14. Eriksen, 63. Eriksen, 73. Wanyama

    Karty:   18. Maguire (HLL), 59. Davies (HLL)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Wanyama – Moussa Sissoko (85. Onomah), Alli (62. Winks), Eriksen – Kane (75. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Davies, Trippier, N'Koudou, Winks, Son Heung-min, Onomah.

    Hull City AFC: Marshall – Maguire, M. Dawson (C), Davies – Elmohamady, Livermore (75. Meyler), Huddlestone, Clucas (66. R. Mason), Robertson – Snodgrass (84. Bowen) – Diomandé.
    Náhradníci: Jakupović – Henriksen, R. Mason, Meyler, Weir, Maloney, Bowen.